Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς «χωρίς reencoding», σε μερικά προγράμματα π.χ. στο VirtualDub λέγεται "Direct Stream Copy". Encoding έχει γίνει μία φορά ήδη, αυτό δεν αλλάζει! :)

Τα λογισμικά που αναφέρω παρακάτω μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν για μετατροπές από ένα format σε άλλο χωρίς reencoding και τα έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ κατά καιρούς:

1. mkvmerge GUI: ανοίγει πολλά διαφορετικά formats, σώζει μόνο ως Matroska / MKV

2, Avidemux: ανοίγει πολλά διαφορετικά formats, σώζει σε πολλά διαφορετικά formats

3. Yamb: ανοίγει μερικά διαφορετικά formats, σώζει ως MP4. Και συγγενικά formats (3GP) αν θυμάμαι καλά

4. ffmpeg από γραμμή εντολών: ανοίγει πολλά διαφορετικά formats, σώζει σε πολλά διαφορετικά formats

Επίσης, έχε υπ' όψιν σου ότι δεν έχουν νόημα πάντα ούτε είναι τεχνικά εφικτοί όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί. Π.χ. αυτός που ανέφερες στο μήνυμά σου: τα MKV αρχεία συνήθως περιέχουν video stream τύπου H.264. Είναι μεν εφικτό αλλά τεχνικά λάθος να παράγεις AVI αρχεία που περιέχουν H.264 video streams. Το αντίθετο σενάριο όμως δεν παρουσιάζει πρόβλημα: δηλαδή ένα AVI αρχείο τυπικά περιέχει MPEG-4 ASP (XviD ή DivX) video stream και MP3 ή AC3 audio stream, αυτά μπορούν να γίνουν mux μέσα σε MKV container χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Αν encoding εννοείς τη συμπίεση, Δε νομίζω να γίνεται φίλε μου...

Για να κανείς ένα βίντεο από μορφή Χ σε μορφή Υ η διαδικασία είναι

Χ -> raw video -> Y

Το οποίο raw video είναι αρκετά μεγάλο, άρα πρέπει να χάσεις ποιότητα

Άλλο encoding κι άλλο συμπίεση (compression). Encoding είναι η κωδικοποίηση

Δημοσ.

nilosgr, είσαι λάθος στην ορολογία. Για να τα ξεκαθαρίσουμε:

Με την φράση "encoding" μπορεί να εννοούμε την κωδικοποίηση ως μορφή αναπαράστασης πληροφορίας (οπότε επέχει θέση ουσιαστικού) π.χ. «αυτό το HTML αρχείο είναι αποθηκευμένο με UTF-8 encoding». Μπορεί να εννοούμε όμως και τη διαδικασία κωδικοποίησης (το λεγόμενο γερούνδιο/gerund δηλαδή), π.χ. «χρησιμοποιώ το PC μου για video encoding».

Αν μία κωδικοποίηση οδηγεί σε μείωση του απαιτούμενου αποθηκευτικού χώρου (δεν το υποστηρίζουν όλες οι κωδικοποίησεις απαραίτητα), τότε έχεις παράλληλα και συμπίεση/compression.

Δημοσ.

Χωρίς encoding...; <_<

Είναι μεν εφικτό αλλά τεχνικά λάθος να παράγεις AVI αρχεία που περιέχουν H.264 video streams. Το αντίθετο σενάριο όμως δεν παρουσιάζει πρόβλημα: δηλαδή ένα AVI αρχείο τυπικά περιέχει MPEG-4 ASP (XviD ή DivX) video stream και MP3 ή AC3 audio stream, αυτά μπορούν να γίνουν mux μέσα σε MKV container χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ναι χωρίς reencoding,απλά δεν θα είναι μέσα στα στάνταρ οπότε θα υπάρχουν προβλήματα στην αναπαραγωγή ακόμα και στον Η/Υ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...