Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω ότι, χτες βράδυ, εγκατέστησα κι εγώ τελικά τη νέα έκδοση στα 8άρια μου και μάλιστα, την ακόμα νεότερη (ως beta), την "17.0b6"!

Ανάποδα τα έχεις στο μυαλό σου. Οι εκδόσεις beta της τυχαίας σειράς Χ δεν είναι νεότερες από την stable/final έκδοση της ίδιας σειράς X. Δηλαδή η 17.0b6 δεν είναι πιο φρέσκια από την 17.0 stable. Άπαξ και βγήκε η 17.0 stable, οι επόμενες beta που θα βγουν από εκεί και πέρα αρχίζουν από την 18.0b1...

Δημοσ.

...και ξαναρωτάω μιας και σε 5 σελίδες τσακώνονται οι ειδικοί.. για τον καλύτερο.

Ορθογραφικό έλεγχο έχει ? γιατί μέχρι πρότινος ήταν ασύμβατος..

Γιατί αν έχει Fcb και δεν έχει ορθογραφικό συμβατό έλεγχο στα Ελληνικά είναι άχρηστος.

Δημοσ.

Ανάποδα τα έχεις στο μυαλό σου. Οι εκδόσεις beta της τυχαίας σειράς Χ δεν είναι νεότερες από την stable/final έκδοση της ίδιας σειράς X. Δηλαδή η 17.0b6 δεν είναι πιο φρέσκια από την 17.0 stable. Άπαξ και βγήκε η 17.0 stable, οι επόμενες beta που θα βγουν από εκεί και πέρα αρχίζουν από την 18.0b1...

Ουπς!!!

Ναι εεε;;;!!!

Δηλαδή, αν τώρα κάνω έλεγχο για ενημερώσεις, θα μου βρει ως "νεότερη" την επίσημη v.17 ώστε να τον αντικαταστήσω με αυτή;;;

Πώς όμως και δεν το έχει κάνει ήδη από μόνο του ενώ έχω ενεργές τις αυτόματες ενημερώσεις του;;;!!!

Και κάτι άλλο... Γιατί τότε, όταν έχει πάει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα για κατέβασμα της 17 - τελικής, γιατί έχει ακριβώς από δίπλα δηλαδή τόσο άμεσα προσβάσιμο, το κουμπάκι για να κατευθυνθείς στο να εγκαταστήσεις την 17.xxxx beta έκδοσή του;;; Λίγο περίεργο μου κάνει το να σε οδηγεί σε "προηγούμενη" ουσιαστικά υποέκδοσή του τόσο εύκολα....

Δημοσ.

Δηλαδή, αν τώρα κάνω έλεγχο για ενημερώσεις, θα μου βρει ως "νεότερη" την επίσημη v.17 ώστε να τον αντικαταστήσω με αυτή;;;

Πώς όμως και δεν το έχει κάνει ήδη από μόνο του ενώ έχω ενεργές τις αυτόματες ενημερώσεις του;;;!!!

Εδώ και λίγο καιρό, για τη διάκριση των stable, beta, alpha σταδίων των projects της, η Mozilla εισήγαγε την έννοια των channels (κανάλια διάθεσης). Στο link που δίνεις, οι τρεις στήλες αντιστοιχούν η κάθε μία σε ένα channel:

1. Αν θέλεις να παίζεις πάντα με τις σταθερές εκδόσεις, κατεβάζεις και εγκαθιστάς από το Stable channel

2. Αν θες να παίζεις πάντα με τις beta εκδόσεις γιατί θες να είσαι από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικά που σύντομα θα υϊοθετηθούν από την επομένη της τρέχουσας stable έκδοση, κατεβάζεις και εγκαθιστάς από το Beta channel

3. Αν θες να βοηθήσεις στην εξάλειψη των bugs από τις επερχόμενες μελλοντικές stable εκδόσεις, έχοντας όμως κατά νου ότι μπορεί ο browser κατά καιρούς να καθίσταται μη λειτουργικός σε αγαπημένα σου sites, τότε κατεβάζεις και εγκαθιστάς από το Aurora channel

4. Υπάρχει και Nightly channel, αλλά δε θα βρεις εύκολα links γι' αυτό στις frontpages των Mozillo-sites

Όταν βρίσκεσαι σε ένα channel, δε λαμβάνεις ενημερώσεις για νέες εκδόσεις που αφορούν άλλα channels. Δηλαδή, αν για παράδειγμα έχεις εγκατεστημένη την 17.0 stable και βγει η 18.0b1 (βγήκε ήδη, αλλά λέμε τώρα), δε θα ενημερωθείς γι' αυτό. Αν όμως ήσουν στο Beta channel, έχοντας περασμένη την 17.0b6, δε θα ενημερωνόσουν για την 17.0 stable, αλλά θα ενημερωνόσουν για την 18.0b1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
...

Ε όσο ζει κανείς μαθαίνει!!!

Ωστόσο εξακολουθεί ακόμα να μου κάνει πολύ περίεργο το εξής:

Ενώ έχει βγει ως stable η v.17, το να εξακολουθούν να οδηγούν, με απολύτως παράλληλο τρόπο, σε άλλες beta υποεκδόσεις που ξεκινούν κι αυτές με την βασική αρίθμηση της stable v.17 αλλά έχουν κατσαρή συνέχεια όπως π.χ. η συγκεκριμένη 17.0b6 και, παρόλα αυτά, αυτές, να είναι παλιότερες από την stable η v.17!!!

Μη νομίζεις, καταλαβαίνω πλέον το πώς το λες αλλά, κάπου, δε μου κάνει σα λογική το να ισχύει...

Έτσι από περιέργεια, υπάρχει κάπου αναφορά για τις ημερομηνίες επίσημης κυκλοφορίας και των stable αλλά και των beta εκδόσεων;;;

Έψαξα κάπως αλλά δεν έχω βρει κάτι το επίσημο...

------

Να συμπληρώσω πως, τώρα το βράδυ πια, αναβαθμίστηκε αυτόματα σε v.18!!!

Επεξ/σία από CosmosKGR
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ολα καλα, ολα χρυσα στον firefox αλλα παντα μα παντα ειχε ενα μα...... προβλημα με το ποσο πολυ μνημη χρειαζοταν ειδικα αν ειχες ανοιξει πολλες καρτελες που ακομα και τωρα στην 17.0.1 το εχει.

ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ θα απαλλαγη απο αυτη την αρρωστια το firefox αφου αυτο το θεμα θυμαμαι το ειχε απο τις πρωτες εκδοσεις του.

Εχω ενα netbook me την ταπεινει 1gb μνημη και οταν ανοιξω πολλες καρτελες στο firefox 17.0.1 greek τοτε χρησιμοποιει πολυ παραπανω απο το μισω της μνημης.

Ακομα και με λιγες καρτελες αν οι σελιδες ειναι φορτωμενες με java, flash κ.τ.λ. εκει να δεις....

Γενικοτερα εχει θεμα με τη χρηση της μνημης το firefox απο ανεκαθεν....

Ολο λενε οτι το εχουν διορθωσει αλλα εγω αλλα βλεπω...

Δημοσ.

Kαθε update του FF "χαλάει" και το plugin του ορθογραφικού έλεγχου...

Το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό αλλά όχι κάθε φορά και όχι σε κάθε εγκατάσταση.

Π.χ. σε εμένα από 17.0b6 σε 18 δεν μου το χάλασε. Βέβαια οι συγκεκριμένες είναι beta εκδόσεις και δεν ξέρω μήπως κάτι πάλι αλλάζει εκεί.

Και μιλώ ακόμα και για τον Ελληνικό ορθογράφο που, "κανονικά", λέει ότι δεν είναι καν συμβατός με τόσο σύγχρονες εκδόσεις FF (εγώ που επέμεινα και τον έβαλα, ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα τελικά).

Δημοσ.

Και ο firefox και ο chrome εχουν θεματα με την μνημη.

Ιδικα αυτο το Plugin container(καπως ετσι τελος παντον.Εχω πολυ καιρο να χρησιμοποιησω τον firefox) του firefox θυμαμε οσο περνουσε η ωρα ποσο πιο πολυ μνημη καταναλωνε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος λεξικό?

Για δοκιμάστε αυτό

https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/greek-english-spell-dictionary/?src=api

Εγώ το έχω από το firefox 14 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το λεξικό.

Παιδια εχετε να προτεινετε κανενα plugin ωστε να μπορω να κατεβασω τα βιντεος απο web-tv π.χ. ant1, mega κ.τ.λ.

Επεξ/σία από JUST-GAMER

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...