gkazantzis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Φιλος ψαχνεται για ναστησει home cinema και εχεει αποφασισει να το χτισει κοιμματι-κομματι. Διαβαζοντας λοιπον κριτικες για ηχεια δαπεδου (θελει να ακουει κ καλουτσικα μουσικη) διαβασε πολθ=υ καλες κριτικες για τα παραπανω ηχεια. Ψαχνονταας μετα στο ιντερνετ για να τα βρει βρηκε μοναχα αυτο http://www.doseis.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=57a3ddd9-2190-49ef-99cf-82433f35fdb2&Category=StockHouse Λεειοτι το -50% της τιμης οφειλεται στο οτι ηταν εκθεσιακο κομματι (κ τηλεφωνο που τον πηρε το ιδιο του πε) Ποια η γνωμη σας; Πεφτει τοσο πολυ η τιμη αν απλα ειναι εκθεσιακο κομματι; Ειναι δλδ νορμαλ οι τιμες που αναγραφει; Ξερω οτι για τηλεορασεισ το να ειναι εκθεσιακο κομματι ειναι θανατος, ισχυει το ιδιο και για ηχεια; Θα εχουν μειωμενη αποδοση; Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας ζαλισα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 H ΚΕF ειναι μια πολύ σοβαρή Βρετανική εταιρία που παράγει - σχεδιάζει πολυ καλά ηχεία. Το οτι είναι εκθεσιακό δεν εχει κατι να τον φοβίσει. Συνήθως δεν παίζουν συνεχεία. Πέραν αυτου τα καλα μαγαζιά τα προσέχουν. Απλα τα ηχεία στην έκθεση καθως μετακινούνται συνεχώς γραντζουνίζονται και χτυπιούνται εύκολα. Τώρα για το iq5 για χαλαρά ακούσματα ειναι πολύ καλά. Αν ο φίλος σου ακούει ζωηρή οπως ηλεκτρονική η rock μουσική οι 13αρες μονάδες που φοράνε είναι λίγες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkazantzis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Heavy metal ακουει, δεν ειναι αλαρο ακουσμα αυτο μαλλον... Για να μαι ειλικρινης αποπ εσενα ηθελα απαντηση μα δεν βρηκα το θαρρος να μου στειλω π.μ! Εχω και μια ερωτηση για ενισχυτη για τον ιδιο φιλο. Ηταν αναμεσα σε προσεγμενο μεταχειρισμενο Yamaha RX-V667 και στα τωρινα entry level της ιδιας εταιριας RX-V373 αντε και τον RX-V473. Ολα αυτα μεχρι ατομο που του εχει τρελη εμπιστοσυνη να του πει οτι για αυτα που ζηταει (ταινιες και ακροαση heavy metal) ο 373 ειναι ανωτερος απο τον 667 (απο αποψη τιμης πωλησης λιγουλακι κουλο μου μοιαζει,δεν ξερω ομως γι αυτο ρωταω εσενα που τα κατεχεις, ιδα οτι ειχες κ σχετικοι καταστημα) Για λυσε μου λοιπον την απορια γιατι για τα kef και τον 373 εχει ψηθει! Mε το πακετο αυτο θα ακουει αξιοπρεπως heany metal ή θα τον πονανε τα αυτια του (θεωρω ψιλοδεδομενο οτι για ενισχυτη κ μπροστινα ηχεια home cinema ειναι επαρκη...am i wrong?) Σε ευχαριστω πολυ γειτονα! (Ελληνικο μενω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Για heavy metal τα ακούσματα είναι έντονα. Kick drums, παραμορφωση στις κιθαρες, βαριές φωνές. Τα kef είναι ακατάλληλα. Έκτος το ότι έχουν μονάδες 13cm. Προορίζονται για χαλαρά ακούσματα με ανάλυση. Jazz, Polk, classic, κτλ. Μπορεί όντως να είναι ευκαιρία αλλα δεν του ταιριάζει. Προτείνω να βρει κάποιο οικονομικο ζεύγος με 16.5 μονάδες. Όπως heco, wharfedale, magnat, που αντέχουν σε κανιβαλισμους. Τα τροφοδοτικα του 667 είναι μακραν ανώτερα απο σειρές 3 και 4. Άνευ χρονολογιας. Όχι μικρή απόκλιση υπέρ του 667, απλά καμία σχέση. Υποστηρίζει και dts hd άρα είναι και μέσα στην Νεα εποχή. Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkazantzis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Για heavy metal τα ακούσματα είναι έντονα. Kick drums, παραμορφωση στις κιθαρες, βαριές φωνές. Τα kef είναι ακατάλληλα. Έκτος το ότι έχουν μονάδες 13cm. Προορίζονται για χαλαρά ακούσματα με ανάλυση. Jazz, Polk, classic, κτλ. Μπορεί όντως να είναι ευκαιρία αλλα δεν του ταιριάζει. Προτείνω να βρει κάποιο οικονομικο ζεύγος με 16.5 μονάδες. Όπως heco, wharfedale, magnat, που αντέχουν σε κανιβαλισμους. Τα τροφοδοτικα του 667 είναι μακραν ανώτερα απο σειρές 3 και 4. Άνευ χρονολογιας. Όχι μικρή απόκλιση υπέρ του 667, απλά καμία σχέση. Υποστηρίζει και dts hd άρα είναι και μέσα στην Νεα εποχή. Sent from my iPhone using Insomnia Aρχικα θα ηθελά να σε ευχαριστησω παρα πολυ για τη βοηθεια που μου δινεις! Λοιπον ο μεταλλας φιλος θελει να σου κανει μια ερωτηση-συνοψη: Ο 667 πουληθηκε τελικα οποτε αν παει στον 373 (καταραμενη κριση μας εχεις αδειασει τις τσεπες) εχει ουσια να κοιτα ηχεια με τιμες μεχρι 450 (αντε και λιγο πανω)? Εχει δει καποια crystal audio, καποια jbl (στα 500+) εσυ εχεις να του προτεινεις κατι αλλο γνωριζοντας οτι θελει να ακουει κανιβαλους μεταλλαδες (ανεφερες στο προηγουμενο ποστ σου τρεις μαρκες, μηπως θα μπορουσες να πεις ακριβως και τα μοντελα τους, εχοντας υποψην οτι θα τα οδηγει ο 373?) Αν θεωρεις τον 373 λιγο, ποιον Yamaha (κ με ποια ηχεια) θεωρεις καταλληλα για τη περιπτωση του΄? ...εγω του το πα, Αρη παιδι μου αυτα ειναι ακριβα σπορ με Tοτσεδες σοβαρη δουλεια δεν κανεις... ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για το πρηξιμο!!! Γιωργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 O 373 ειναι να πω στην αργκό, κάπως ψοφίμι. Θα τον απέφευγα. Για να γίνει σωστή επιλογή πρέπει να καθοριστούν κάποιοι παράγοντες: Max Budget: Χώρος: (μέγεθος, ιδιομορφία κτλ) Μουσικά ακούσματα (πέραν απο την μεταλ): Προσανατολισμός του χρήστη σε χροιές: (του αρέσει με ανάλυση, αληθοφάνεια, θελει τσαμπουκά και ζωηράδα) Πάραυτα θα προτρεξω σε σχετικά ουδέτερες προτάσεις πάνω κάτω στα λεφτά που θελατε να διαθέσετε, που θα ανταποκρίνονται στην πλειοψηφία των ακουσμάτων Ενισχυτής AV: Pioneer VSX-827 (μπορείς να πας και σε παλαιότερα μοντελα οπως 826 η 821 που ειναι κοντα σε απόδοση σε χαμηλότερες τιμες ελαφρώς). Ηχεια: Magnat MONITOR SUPREME 1000 Heco Victa 701 Wharfedale Vardus 400 Οπωσδήποτε θα πρεπει να εχουν μονάδες midbass 16 cm και ανω για να έχουμε καλο χαμηλό και δυναμικα. Καλο θα ηταν να έχουν και midrange μονάδες (3 δρομοι )καθώς τα φωνητικά σε αυτο το ειδος μουσικής θελουν ζωηράδα και απαιτούν πολύ μαζα και όγκο. Θετικό ειναι να έχουμε και υψηλή ευαισθησία σε db ώστε να ειναι ευκολοδιεγερτα τα ηχεία καθώς έχουμε να κάνουμε με σχετικά μικρούς ενισχυτές. Αυτά που έγραψα πιο πάνω πληρούν αρκετά αυτές τις προδιαγραφές. Θα τους ταίριαζε ιδανικότερα και ισχυρότερος ενισχυτής, αλλα στο εύρος της ισχύος του 827 θα παίζουν ικανοποιητικά. Μπορεί εάν θέλει να τα βοηθήσει να πάρει στο μέλλον και ένα sub. Βασικό εαν μπορεί να κανει ακροάσεις πριν τα αγοράσει. Ξέρω είναι δύσκολο να βρεις τετοια μαγαζιά τη σήμερον ήμερα, αλλα το θεωρώ προϋπόθεση. Τα crystal ειναι καλα ηχεία αλλα είναι για πιο ήπια ακούσματα και τα θεωρώ και λιγο υπερτιμημένα για αυτο που είναι. Όσο για το πόσο ακριβό και ιδιότροπο σπορ ειναι ο ήχος καλα του τα είπες. Εαν κάποιος συνδυάσει την αγάπη του για την μουσική με την ηχητική υπερπιστοτητα τοτε ο πήχης μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά σε κόστος. Πχ στην περίπτωση μου οπου θεωρώ ενα λογικό πόσο για ενα σωστό σύστημα ( για έμενα ) τουλάχιστον πενταψήφιο νούμερο. Απο έμενα υπάρχουν μακραν χειρότεροι σε όρια. Βεβαία για ολα ισχύει το παν μέτρον άριστον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkazantzis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Προσκυνω... εισαι ΘΕΟΣ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gkazantzis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ελα professor! Εχουμε αλλαγη δεδομενων και θελω την υπερπολυτιμη γνωμη σου! Τελικα ο 667 της yamaha ειναι ακομα διαθεσιμος, ζηταει κ καλα 400 euro. O pioneer 827 εχει 360 ευρωπουλα κ αν δε κανω λαθος το αμεσως μεγαλυτερο μοντελο ειναι ο 922 που κοστολογειται στα 480 ευρα...out of his budget! Αρα με 360 παιρνει καινουργιο τον 827 και πιθανοτατα μεταχειρισμενο (αναθεμα αν θα χει δει πανω απο 25 ταινιες, για τη φιγουρα το στησε το home cinema!) ton yamaha 667. Ποιον απο τους δυο κρινεις καταλληλοτερο για τον μεταλλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Παρόμοιοι είναι, σε μουσική μου αρέσει περισσότερο ο pioneer. Υπάρχουν και καλύτερες εταιρίες αλλα στα λεφτά αυτα δεν βρίσκεις κάτι. Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2012 από graphist83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arouken Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 ΤΩΚαλησπερα και απο μενα, ειπα να γραφτω και εγω στο φορουμ ωστε να γινει πιο αμμεση η επικοινωνια. Φιλε graphist83 εγω ειμαι αυτος για τον οποιο εχουν γινει αυτες οι ερωτησεις απο τον gkazantzis.Σε ευχαριστω για τισ μεχρι τωρα απαντησεις σου και την βοηθεια σου. Λοιπον για να σε βοηθησω και εγω να σου πω πως η αποσταση απο την TV ειναι 3.5 μετρα και φαρδος στα 4.αυτο ειναι μια σαν εσωχη του σαλονιου που εκει ειναι ο καναπες και η TV και εκει θα μπει και το home cinema.Βεβαια στο αριστερο μερος ποθ ειναι η τραπεζαρια ενιαια εχει ανοιγμα περιποθ αλλα 2,5 μετρα δλδ τα 4 γινονται περιπου 6-6,5 και βαθαιινει λιγο ακομα 1-1,5 μετρο,δλδ το 3.5 γινεται 4,5-5.ελπιζω καπως να εδωσα μια αισθηση του χωρου. Σχετικα με το budget,ειπα να παω μεχρι 350 για ενισχυτη και στα 400-450 για ηχεια.Εκτος αν βρεθει κατι πολυ καλο και ανεβουμε λιγο ακομα.Εχω κρατησει τον Pioneer 827 που ειπες.Αυτοσ ειναι και 3D?οχι πως το θελω απαραιτητα αλλα μιας και ειναι η TV ειπα να υποστηιζει και ο ενισχυτης.Ο Yamaha rxv 667 ειναι διαθεσιμος ακομα τελικα απο τον φιλο μου.ποσα θα ελεγες οτι ειναι μια καλη τιμη να του προτεινω?Για τα ηχεια υα κοιταξω να παω να τα ακουσω και απο κοντα.Ποια η αποψη σου ομως και για τα JBL ES80? Για το home cinema δεν εχω τρελες απαιτησεις απλα να παιζει ικανοποιητικα.Επισης θα κοιταξω οσο πιο αμεσα μπορω να παρω και το κεντρικο αλλα και το sub.Για πισω ηχεια θα βαλω τα JBL contol one που ειχα μεχρι τωρα στο δωματιο. Αυτα και απο εμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Με τον 667 μην ασχοληθείς. Απο τις περσινές και πίσω σειρες της Yamaha στις entry και middle level κατηγορίες, στο θέμα μουσικής απόδοσης δεν έλεγαν πολλά. Η Pioneer, Marantz, Onkyo τα πηγαίναν μακράν καλύτερα. Τα pioneer για τα λεφτά που ζητάνε είναι αξιόλογα και εχουν αξιοζήλευτες επιδόσεις. Ο χώρος σου φιλε μου δεν είναι μεγάλος. Με τον 827 και κάποιο απο τα παραπάνω ηχεία είσαι καλυμμένος. (σου μένουν και ρέστα)Τα JBL κάνουν για τον σκοπό που τα θες καθώς έχουν δυναμικό ήχο. Προσωπικά τα θεωρώ ακριβά καθώς πάνε πάνω απο 500 ευρό και σε αυτα τα χρήματα παίρνεις πολυ καλύτερα. Εαν θες να φτάσεις στα 800€+ που έχεις ορίσει ως οριο τοτε να κάνω έναν αλλο συνδυασμό. Καταρχάς στην θέση σου θα επένδυα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στον ενισχυτή που ειναι η καρδια του συστήματος και οχι στα ηχεια. Πχ θα πήγαινα χαλαρά στον Pioneer VSX-922 που εχει μεγαλύτερα τροφοδοτικά. Αρα θα οδηγει τα ηχεια που προτείνω πιο πάνω πολυ καλύτερα και πολύ πιο κοντα στις δυνατότητες τους. Εαν ανεβείς λιγο τοτε μπορείς να προτιμήσεις σε ηχείο τα Γερμανικά Magnat MONITOR SUPREME 2000 που φοράνε, δυο 8αρια woofer και ενα 6,5'' mid. Ολα αυτα μαζι με 93db ευαισθησίας, πράγμα που σημαίνει οτι ο ενισχυτής θα ανεβάζει σχετικά εύκολα χωρίς φόρτο μς λιγότερη δυσκολία. Με αυτό το σετ θα ευχαριστηθείς πολύ το μέταλλο σου... Τα 8 αρια θα σε πυροβολανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Σορρυ που επεμβαίνω, αλλά βλέπω πως ασχολείσαι με το χώρο επαγγελματικά. Πες μου πως έχεις στήσει σε κάποιο πελάτη τους ναυτίλους που εχεις στο αβαταρ να πάθω σοκ. Τρομερή εμπειρία ο χώρος του ηχου στο σπιτι, αλλά παντα με φρέναρε το κόστος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arouken Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Αληθεια,φιλε graphist83 με τι ασχολεισαι και υπαρχουν ολες αυτες οι τεχνικες γνωσεις?Η βοηθεια σου παντως ειναι πολυτιμη.Τα Magnat MONITOR SUPREME 2000 σε σχεση με τα heco victa 701 που ειχες προτεινει πριν?Ιδια κατηγορια παιζουν.Τα εχω βρει και σε αρκετα συμπαθητικες τιμες στο γερμανικο ebay.Και στην συνεχεια για κεντρικο και sub λες να ειναι απο την ιδια εταιρεια?Για αυτα θελω κατι απλο μιας και οπως ειπα περισσοτερο θα παιζει μουσικη. Για τον pioneer που ειδα λιγο κριτικες,δεν ηταν και οι πιο ενθαρρυντικες αλλα οκ αυτο δεν λεει και πολλα αν δεν ακουσεις ο ιδιος και να τον συγκρινεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Σορρυ που επεμβαίνω' date=' αλλά βλέπω πως ασχολείσαι με το χώρο επαγγελματικά. Πες μου πως έχεις στήσει σε κάποιο πελάτη τους ναυτίλους που εχεις στο αβαταρ να πάθω σοκ. Τρομερή εμπειρία ο χώρος του ηχου στο σπιτι, αλλά παντα με φρέναρε το κόστος...[/quote'] Στην επαγγελματική μου καριέρα έχω στήσει σε 2 πελάτες nautilus. Είχα και απο το Σαραβελο στο κατάστημα μου για demo. Οτι και να πω με λεξεις λιγο θα ειναι. Έρωτας μεγάλος αυτο το ηχειο. Κόσμημα σε σχεδιασμο και ηχητικα σε ταξιδευε. Ήταν και θα είναι μεγαλο μου απωθημενο.. Sent from my iPhone using Insomnia Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2012 από graphist83 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2012 Αληθεια,φιλε graphist83 με τι ασχολεισαι και υπαρχουν ολες αυτες οι τεχνικες γνωσεις?Η βοηθεια σου παντως ειναι πολυτιμη.Τα Magnat MONITOR SUPREME 2000 σε σχεση με τα heco victa 701 που ειχες προτεινει πριν?Ιδια κατηγορια παιζουν.Τα εχω βρει και σε αρκετα συμπαθητικες τιμες στο γερμανικο ebay.Και στην συνεχεια για κεντρικο και sub λες να ειναι απο την ιδια εταιρεια?Για αυτα θελω κατι απλο μιας και οπως ειπα περισσοτερο θα παιζει μουσικη. Για τον pioneer που ειδα λιγο κριτικες,δεν ηταν και οι πιο ενθαρρυντικες αλλα οκ αυτο δεν λεει και πολλα αν δεν ακουσεις ο ιδιος και να τον συγκρινεις Αγαπητέ εδω και 11 χρονιά ασχολούμαι με πωλήσεις, μελέτες εγκαταστάσεις audio - video συστημάτων, επαγγελματικά ηχητικά PA, επίγεια, δορυφορικά καθώς είμαι και audio reviewer στο caraudiotest. Υπήρχε και κατάστημα με έκθεση, αλλα δυστυχώς οχι σήμερα. Πλέων κινητοποιούμαι μονο στο κομμάτι μελετών - εγκαταστάσεων. Εαν πανε ολα καλά απο το νεο έτος θα υπάρχει νεο κατάστημα. Στο θέμα μας τώρα. Τα magnat φοράνε 8αρια σε σχέση με τα 6,5'' των Heco 701. Αυτο πρακτικά σημαίνει οτι θα εχει πολύ βαθύτερο χαμηλό και εκτενέστερα δυναμικά. Θα στερούνται ελαφρώς ταχύτητα στο kick αλλα για το ειδος που ακούς δεν μας απασχολεί. Αντιθέτως σαν ηχειο σου ταιριαζει περισσότερο. Εαν επιλέξεις κάποιο ζεύγος εμπρος, το κεντρικό θα πρέπει να ειναι ίδιας μάρκας αλλα και σειράς. Αυτό καθώς πρέπει να ματσαριστουν συχνοτικα. Για το sub και τα πισω μπορείς να επιλέξεις οτι θες, καθώς παίζουν ανεξάρτητα. Ο Pioneer για τα λεφτα του ειναι αξιοπρεπής. Μην περιμένεις να ακούσεις θεοποιημένες κριτικες για εναν ενισχυτή 450€. Εχει αξιόλογα και μεγαλα τροφοδοτικά, για να οδηγεί μεγάλα ηχεια και ολα αυτα σε προσιτό κόστος. Το ebay να το αποφύγεις καθως παίζουν μαιμουδιες με ανακατασκευασμένα κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα