dj dados Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους και καλά Χριστούγεννα να έχουμε! Διάβασα το θέμα και θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για την αποστολή δέματος στο εξωτερικό. Έχω έναν passport ο οποίος δυστυχώς βγήκε χτυπημένος από "μαμά" και αναγκαστικά πάει για clean room στην Αμερική γιατί με recovery software δεν είδα φως. Θα στείλω λοιπόν το δίσκο μαζί με έναν καινούριο για να μπουν τα recovered αρχεία (ελπίζω!!!). Γνωρίζει κανείς αν θα επιβαρυνθώ με τελωνείο κατά την αποστολή και όταν μου τους επιστρέψουν από την εταιρία; Επίσης ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα στείλω (ΕΛΤΑ, courier κλπ). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση. Καλές γιορτές!
smpt Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2012 ε,χει και στην Αγγλία εταιρίες recovery. γιατί δεν τον στελνεις εκεί.
panosem Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Με ΕΛΤΑ ασυζητητι. Τα κουριερ ξυριζουν... Και στειλ'το Ευρωπη καλυτερα. Τελωνειο δεν πληρωνεις, γιατι ειναι για επιδιορθωση το προιον και οχι για αγορα, σε περιπτωση Αμερικης.
aris1986 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΤΑ και προσευχή γιατί τα courier θέλουν καμιά 60αρου+ ΦΠΑ.
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους και καλά Χριστούγεννα να έχουμε! Διάβασα το θέμα και θα ήθελα με τη σειρά μου να ρωτήσω για την αποστολή δέματος στο εξωτερικό. Έχω έναν passport ο οποίος δυστυχώς βγήκε χτυπημένος από "μαμά" και αναγκαστικά πάει για clean room στην Αμερική γιατί με recovery software δεν είδα φως. Θα στείλω λοιπόν το δίσκο μαζί με έναν καινούριο για να μπουν τα recovered αρχεία (ελπίζω!!!). Γνωρίζει κανείς αν θα επιβαρυνθώ με τελωνείο κατά την αποστολή και όταν μου τους επιστρέψουν από την εταιρία; Επίσης ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα στείλω (ΕΛΤΑ, courier κλπ). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση. Καλές γιορτές! ...ποιός ξέρει τί έκανες έκτοτε,,,,αλλά γιατί...Αμερική για ανάκτηση αρχείων; Έχουμε και στο Ελλάντα (εδώ και πολλά χρόνια) σχετικές εταιρίες (με κλην ρουμς και ντέρτι αμοιβές). Το άλλο ντόινγκ είναι που γράφεις για "χτυπημένος από μαμά", αλλά....έχεις περάσει αρχεία μέσα; Πώς γένεν αυτό...; Άσε που δεν χρειάζεται να τους παρέξεις ΚΑΙ τον δίσκο που θα δεχτεί την ανάκτηση (θα χρησιμοποιήσουν "δικό τους" και θα τον χρεώσουν φυσικά). Τεσπα, και για την χίστορυ, πάντα ΕΛΤΑ (και δη συστημένο. ΔΕΝ είναι τόσο περισσότερο το βαλάντιο του συστημένου, και αποτελεί σχετική εξασφάλιση ότι θα φτάσει στον προορισμό της η επιστολή). Οι κούριερ πιάνουν κώλους, μπούτια, βυζά - ό,τι βρουν. Στην περίπτωσή σου βέβαια, απευθυνόμενος σε υπερατλαντική εταιρία ανάκτησης, το τελευταίο που σε νοιάζει φαντάζομαι είναι τα μερικές δεκάδες παραπάνω Ευρώ των μεταφορικών...
dj dados Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 ...ποιός ξέρει τί έκανες έκτοτε,,,,αλλά γιατί...Αμερική για ανάκτηση αρχείων; Έχουμε και στο Ελλάντα (εδώ και πολλά χρόνια) σχετικές εταιρίες (με κλην ρουμς και ντέρτι αμοιβές). Το άλλο ντόινγκ είναι που γράφεις για "χτυπημένος από μαμά", αλλά....έχεις περάσει αρχεία μέσα; Πώς γένεν αυτό...; Άσε που δεν χρειάζεται να τους παρέξεις ΚΑΙ τον δίσκο που θα δεχτεί την ανάκτηση (θα χρησιμοποιήσουν "δικό τους" και θα τον χρεώσουν φυσικά). Τεσπα, και για την χίστορυ, πάντα ΕΛΤΑ (και δη συστημένο. ΔΕΝ είναι τόσο περισσότερο το βαλάντιο του συστημένου, και αποτελεί σχετική εξασφάλιση ότι θα φτάσει στον προορισμό της η επιστολή). Οι κούριερ πιάνουν κώλους, μπούτια, βυζά - ό,τι βρουν. Στην περίπτωσή σου βέβαια, απευθυνόμενος σε υπερατλαντική εταιρία ανάκτησης, το τελευταίο που σε νοιάζει φαντάζομαι είναι τα μερικές δεκάδες παραπάνω Ευρώ των μεταφορικών... 1) Για την πρώτη παρατήρησή σου, έχω ψάξει για Ελλάδα αλλά έχω ακούσει για κανα χιλιάρικο. Αμερική με 400 + επιβάρυνση για το νέο σκληρό. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο να προτείνεις για Ελλάδα be my guest θα με διευκολύνεις αν γνωρίζεις και για αξιόπιστα αποτελέσματα (κάθε περίπτωση διαφορετική βέβαια αλλά για γενικό μέσο όρο ψάχνω). 2) Για το "χτυπημένος από μαμά" εννοώ ότι κλάταρε από μόνος του σε 2 μήνες, με μηδαμινή χρήση. Συνδέθηκε πάνω σε 2 pc για να γίνει πλήρες backup, να τα φορμάρω και να γυρίσω τα αρχεία πίσω σε αυτά. Δυστυχώς δε βρήκα αρκετό χρόνο για να αντιγράψω ξανά τα αρχεία πίσω στα PC, δε φαντάστηκα βέβαια ότι στο δίμηνο θα χτύπαγε γι αυτό και δεν το βιάστηκα. Λάθος μου απ' ό,τι φαίνεται. 3) Βρήκα φίλη η οποία σπουδάζει Αμερική οπότε και θα πάρει μαζί της το δίσκο για να τον στείλει με εσωτερικό mail από πολιτεία σε πολιτεία της US και να αποφύγω τα περιττά έξοδα. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η τελευταία σου φράση δεν ευσταθεί και πολύ διότι θα δώσω το πολύ 500 ευρώ για ανάκτηση και δίσκο ( πολύ λιγότερα από όσο έχω βρει εδώ) οπότε αν γλιτώσω κάτι από μεταφορικά καλό θα είναι. Υπάρχει βέβαια και εταιρία που μου ζήτησε 700-2700 ευρώ αλλά εννοείται τους απέρριψα. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου όπως και να χει όπως και τα υπόλοιπα παιδιά για τις απόψεις τους. Αν έχεις και κάποια εταιρία εδώ στην Ελλάδα πόσταρε το λινκ για να την έχω στα υπόψιν αν τυχόν χρειαστεί σε κάποιο γνωστό μου.
washcloud Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2013 ...ξεκινώντας από το τέλος, δεν αναφέρεις και την εδώ εταιρία των "700-2700"; Καλό θα κάνεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (ίσα-ίσα) να την αναφέρεις. Όσο για το ότι έχεις "μέσον", καλό για 'σένα και πάσο αφού πρόκειται για τέτοια φάση,,,,πάντως καλό θα ήταν να το είχες αναφέρει από την αρχή για να γλυτώσουμε την έκπληξη της δήλωσης...(αν και μπερδεύτηκα : λες η φίλη θα τους πάρει μαζί, αλλά μετά ρωτάς τί συμφέρει για να τους στείλεις....; ). Δεν ξέρω δε που έψαξες Ελλάδα, αλλά στις μέρες μας μου φαίνεται σχεδόν υπερβολικό το "χιλιάρικο" (χωρίς να έχω ίδια ενημέρωση, έχω πληροφορίες από τρίτους ότι έχουν πέσει οι τιμές, πιο κάτω και από τον μέσο όρο του 700άρικου που έπαιζε μέχρι περίπου πρόπερσι. Τεσπα όχι ότι έχει και σημασία, δεν το λέω για να υπερασπιστώ κάτι ή κάποιους - πληροφοριακά το λέω. Και φυσικά, αν με 400 θα κάνεις δουλειά (τελωνείο δε βλέπω γιατί να παίξει, αφού δεν πρόκειται για αγορά - υποθέτω ότι θα αρκεί να συμπεριλάβει η φίλη στην αποστολή την σχετική απόδειξη παροχής υπηρεσιών και να δηλωθεί στα χαρακτηριστικά της), καλώς. Ψιλοαμφιβάλλω όμως, καθώς -αν και δεν ξέρω τί ρόλο βαράνε υπερατλαντικά- αυτές οι δουλειές κοστίζουν αναλόγως την επέμβαση που θα χρειατσεί να γίνει, και δεν είναι φιξ οι τιμές (...καν δεν ξέρουν οι τύποι τί συμβαίνει με τον δίσκο, κι έχουν κόψει ταρίφα; Χμ)...Όπως και δεν ξέρω πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον δίσκο σου να κόβει βόλτες στην άκρη του κόσμου (εκτός κι αν η συγκεκριμένη εταιρία που σκοπεύεις να τον στείλεις είναι κι αυτή κάποιο στανταράκι από γνωστούς...; ). Εγώ στη θέση σου, πριν κάνω τέτοια κίνηση, θα έπαιρνα πρώτα σβάρνα τις ντόπιες εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν διάγνωση/πρόγνωση ανάκτησης (οι περισσότερές τους, πλέον), αφού αν κατάλαβα καλά τα σέβεσαι τα Ευρώ σου και δεν τα έχεις για πέταμα και ρίσκα. 4-5 είναι, με ίσως τις πιο σοβαρές τις Datalabs και την Oktabit (και πάλι ίδια άποψη δεν έχω, αλλά είναι η εντύπωση που έχω αποκομίσει από πληροφορίες εδώ και χρόνια). Η δε Tic-Tac που θεωρείται η πιο γαμάτη και όντας η πιο παλιά, νομίζω σφάζει στο γόνατο. Χρόνια είναι και η Anaktisis, αλλά δεν μου κάνει κλικ. Τέλος η Northwind, Σαλονίκη. . Αυτά από εμένα, και μακάρι να είπα πράγματα που θα βοηθήσουν κάπου, κάπως. *...αργά ήρθε το μάθημα, αλλά τώρα έστω ξέρεις ότι κανέναν δίσκο δεν μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε ούτε για μία στιγμή, ακόμα κι αν τον έχουμε μόλις πάρει. Αντίγραφα λοιπόν από το 1ο byte που του περνάμε, για να έχουμε ήσυχο κεφάλι...
Djole_7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Για να μην ανοιγω καινουργιο θεματα το ριχνω εδω(ας το μεταφερουν οι mods να χρειαζεται )..εχω εναν wd 640gb caviar black(5 χρονια εγγυηση) αγορασμενος απο το you.gr. Ο δισκος εχει εγγυηση μεχρι το 2014.. και εδω και κανενα μηνα εχει αρχισει να μου κανει διαφορα κουλα,μια κολλαει το pc τελειως..και διαφορα αλλα...αλλα μπορει την αλλη μερα-μερες να μην κολλησει καθολου...μετα να το ξανακανει πχ..ειναι 99% θεμα του δισκου.(αλλαξα και θυρες sata αλλα το προβλημα παραμενει) Με το προγραμμα της wd δεν εβγαλε τιποτα μια φορα που το ετρεξα..αλλα παρακατω εχω screenshots απο hd sentinel,hd tune. http://imageshack.us/photo/my-images/338/43358884.png/ http://imageshack.us/photo/my-images/820/81715405.png/ Σημερα θα παω στο you για να παρω ενα cpu και με την ευκαιρια λεω να τους παω κ τον δισκο..αν και πιστευω οτι δεν θα μου τον αλλαξουν για τον λογο οτι μπορει να μην κολλησει καθολου οταν θα τον δοκιμασουν οι τεχνικοι..τι λετε? Ευχαριστω εκ των προτερων..
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Λίγο δύσκολο να τον πάρουν γι' αντικατάσταση όταν το μανίσιο πρόγραμμα τον βγάζει ΟΚ. Ανεξάρτητα από το αν κολλάει ή όχι. Κι εδώ που τα λέμε, και πρακτικά δικαίως, καθώς εάν επανεγκαταστήσεις λειτουργικό, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εντάξει. Υπάρχει βέβαια κι ένα θέμα με την συνδεσιμότητα του δίσκου (όπως φαίνεται και με αριθμούς στο HDS), για το οποίο ίσως φταίνε τα καλώδια που χρησιμοποιείς (δεδομένων βασικά, αλλά ίσως και τα βύσματα ρεύματος). Ίσως πάλι να φταίει κάτι στο interface του δίσκου (οι κονέκτορες σύνδεσης). Τεσπα, εάν θες να πας μέσω νορμάλ οδού, πρώτα δοκίμασέ τον σε κάποιο άλλο μηχάνημα (ως "2ο") κι αν δεν χάνεται εκεί, κάτι τρέχει στο δικό σου μηχάνημα. Σε αυτήν την περίπτωση, το λογικό θα ήταν να κάνεις την επανεγκατάσταση που λέγαμε για να δεις τί θα παίξει. Υπάρχει βέβαια κι ο δρόμος της αυτοκτονίας : αυτοκτονείς τον δίσκο με την βοήθεια μιας πετσέτας και μερικών σκαλοπατιών ή ενός ανοιχτού παραθύρου και δεν ομολογείς τίποτα όταν τους τον πας.
Djole_7 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Χαχα οχι ρε συ η τελευταια λυση ειναι ακραια νταξει..λοιπον θα τον δοκιμασω σε αλλο μηχανημα με την ευκαιρια που θα κανω φορματ στον ssd θα κανω και σε αυτον... Τον δισκο τον εχω σαν δευτερο,στον postville εχω το os.. thank you
washcloud Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2013 Ο καθ' ένας όπως το βλέπει είναι (για το "ακραίο" που είπες). Πχ το ότι κοντεύει ο καιρός λήξης της εγγύησης, είναι σημαντικός παράγοντας για το πώς να το δεις. Αν πάντως προτιμάς να το παλαίψεις, μην κάνεις "απλά φορμάτ", αλλά χρησιμοποίησε την επιλογή "file/surface test/reintialization" και εμτά το τέλος της διεργασίας, κάνεις επανεκκίνηση του πισιού και όταν ξαναμπείς Windows, από τη διαχείριση δίσκων κάνεις πρώτα "ενεργοποίηση" και μετά δημιουργία συστήματος αρχείων (quick). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα