achilles_g_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Το σπίτι αποτελείται από δύο ορόφους. Στον πάνω όροφο υπάρχει ένα draytec vigor 2710n. Eπειδή στον κάτω το σημα wifi δεν είναι καλό σκέφτομαι να βάλω κάποιο repeater. Για την ακρίβεια έχω καεί από ένα acess point TP-LINK TL-WA801ND (τρομερή αστάθεια,δουλεύει όποτε θέλει) οπότε δέχομαι άλλες προτάσεις εκτός από τη συγκεκριμένη μάρκα. Από τη μία σκέφτομαι να πάω στη λύση του acces point draytec Ap800 και να το λειτουργήσω ως universal repeater και από την άλλη σκέφτομαι το netgear extender wn2000rpt που κοστίζει τα μισά χρήματα. Στην πρώτη περίπτωση θα εμφανίζεται ένα δίκτυο πχ draytec ενώ στη δεύτερη δύο ένα draytec και ένα draytec_exg. Ίσως να με βολεύει η δεύτερη περίπτωση (θα ξέρω ακριβώς ποια συσκευή συνδέεται σε κάθε ssid, αλλά τα σχόλια που διαβάζω για το netgear μου θυμίζουν όσα τράβηξα με το tplink).
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 κανονικα οταν παιζεις με Repeater μπορεις να βαλεις το ιδιο ssid οποτε να αλλαζει αυτοματα οπως μετακινεισαι μεσα στο σπιτι.αν τωρα θες διαφορετικο ssid για αλλο λογο τοτε οκ. περα απο vigor Που οκ δεν εχω λογο να πιστευω οτι δεν θα παιξει καλα υπαρχουν και τα air live.Πιο ακριβα απο Tp link πιο φτηνα απο vigor.Κανουν απειρα πραγματα και επισης με αλλαγη firmware σε αμερικανικο παιζουν και κατι αλλαγες σε παραπανω ενταση στο ασυρματο.αν και δεν ειναι νομιμο. http://www.airlive.com/ επισης καποια ειναι και Poe.
achilles_g_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στο tp link eίχα ένα θέμα με το ίδιο ssid. Έχω σε μια γωνία του σπιτού (στον πάνω όροφο, εκεί δηλαδή που είναι το draytec) ένα crypto airdata που το χρησιμοποιώ σαν client σε media player. Όσο είχα στο ρεύμα το tp link μου έκανε όλο διακοπές, Εννοείται ότι έχουν διαφορετικά ip. To γράφω αυτό για να αποκλείσω το conflict. Bέβαια δεν ήταν το μόνο θέμα που αντιμετώπισα με το tp link. Πολύ ασταθές μηχάνημα. Για αυτό είπα μήπως είναι καλύτερα να έχω διαφορετικά ssid για κάθε όροφο, ώστε να ξέρω που συνδέομαι κάθε φορά. Eπικοινώνησα με το support της tp link στην Αγγλία, όπου προθυμοποιήθηκαν να μου δώσουν νέο. Οπότε είμαι σε αναμονή. Αν και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσω να έχω το ίδιο πρόβλημα γιατί από όσα διαβάζω τα tp link έχουν ένα θέμα όταν χρησιμοποιούνται σαν repeater, οπότε δεν νομίζω να έπεσα σε ελλατωματική συσκευή. Πάντως προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να δουλεύει κανονικά παρά να την ξαναπατήσω και να δίνω τζάμπα 40 αρια.
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Στο tp link eίχα ένα θέμα με το ίδιο ssid. Έχω σε μια γωνία του σπιτού (στον πάνω όροφο, εκεί δηλαδή που είναι το draytec) ένα crypto airdata που το χρησιμοποιώ σαν client σε media player. Όσο είχα στο ρεύμα το tp link μου έκανε όλο διακοπές, Εννοείται ότι έχουν διαφορετικά ip. To γράφω αυτό για να αποκλείσω το conflict. Bέβαια δεν ήταν το μόνο θέμα που αντιμετώπισα με το tp link. Πολύ ασταθές μηχάνημα. Για αυτό είπα μήπως είναι καλύτερα να έχω διαφορετικά ssid για κάθε όροφο, ώστε να ξέρω που συνδέομαι κάθε φορά. Eπικοινώνησα με το support της tp link στην Αγγλία, όπου προθυμοποιήθηκαν να μου δώσουν νέο. Οπότε είμαι σε αναμονή. Αν και φαντάζομαι ότι θα συνεχίσω να έχω το ίδιο πρόβλημα γιατί από όσα διαβάζω τα tp link έχουν ένα θέμα όταν χρησιμοποιούνται σαν repeater, οπότε δεν νομίζω να έπεσα σε ελλατωματική συσκευή. Πάντως προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να δουλεύει κανονικά παρά να την ξαναπατήσω και να δίνω τζάμπα 40 αρια. Μηπως μπερδευαν τιποτα καναλια και εκανε διακοπες?δες και review για τα air live Παντως.γενικα ειναι σοβαρη εταιρεια και εχει πολλα προιοντα για ολα τα βαλαντια και λυσεις.τωρα δες αν με το καινουριο tp link θα εχεις θεμα παλι εκτος αν μπροεις να τραβηξεις καλωδιο και να το κανεις access point.επισης βαλτου το τελευταιο firmware.τωρα αν το crypto ειχε το ιδιο καναλι υποχρεωτικα και το ιδιο ssid με το tp link ισως να μπερδευε λιγακι.βεβαια αν το ενα παιζει Repeater του αλλου τοτε δυστυχως τα καναλια θα ειναι το ιδιο.
achilles_g_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μηπως μπερδευαν τιποτα καναλια και εκανε διακοπες?δες και review για τα air live Παντως.γενικα ειναι σοβαρη εταιρεια και εχει πολλα προιοντα για ολα τα βαλαντια και λυσεις.τωρα δες αν με το καινουριο tp link θα εχεις θεμα παλι εκτος αν μπροεις να τραβηξεις καλωδιο και να το κανεις access point.επισης βαλτου το τελευταιο firmware.τωρα αν το crypto ειχε το ιδιο καναλι υποχρεωτικα και το ιδιο ssid με το tp link ισως να μπερδευε λιγακι.βεβαια αν το ενα παιζει Repeater του αλλου τοτε δυστυχως τα καναλια θα ειναι το ιδιο. Nα τραβήξω καλώδιο δυστυχώς δεν γίνεται. Στο tp link είχα περασμένο το τελευταίο firmware. Σήμερα μου στείλανε και beta αλλά δρομολογήθηκε αντικατάσταση. Το crypto δεν δούλευε σαν repeater αλλά σαν client στο draytek.
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Nα τραβήξω καλώδιο δυστυχώς δεν γίνεται. Στο tp link είχα περασμένο το τελευταίο firmware. Σήμερα μου στείλανε και beta αλλά δρομολογήθηκε αντικατάσταση. Το crypto δεν δούλευε σαν repeater αλλά σαν client στο draytek. και με το beta τα ιδια?επισης αν και με διαφορετικο ssid οπως και με διαφορετικο καναλι στο ασυρματο ειχες παλι θεμα ναι τοτε κατι βρωμαει.οταν λεμε βεβαια διαφορετικο καναλι στο ασυρματο εννοουμε αν το ενα ειναι στο 6 το αλλο το βαζεις η στο 1 η στο 11.να εχουν 5 καναλια διαφορα.εκτος αν κατι εκανε το crypto στο δικτυο .μηπως κανας διπλος dhcp κτλ?
achilles_g_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) και με το beta τα ιδια?επισης αν και με διαφορετικο ssid οπως και με διαφορετικο καναλι στο ασυρματο ειχες παλι θεμα ναι τοτε κατι βρωμαει.οταν λεμε βεβαια διαφορετικο καναλι στο ασυρματο εννοουμε αν το ενα ειναι στο 6 το αλλο το βαζεις η στο 1 η στο 11.να εχουν 5 καναλια διαφορα.εκτος αν κατι εκανε το crypto στο δικτυο .μηπως κανας διπλος dhcp κτλ? To beta μου το έστειλα το αμερικάνικο support ενώ ήδη το αγγλικό δρομολόγησε την αντικατάσταση. Έπαθα πλάκα με την συμπεριφορά τους. Μου έστειλε email ο υπεύθυνος για την ελληνική αγορά. Το tp link σαν repeater παίρνει το ίδιο ssid με το draytek και φυσικά το ίδιο κανάλι . Το crypto έχει static ip 192.168.1.3 , δουλέυει σαν client, δεν εκπέμπει ασύρματα και τo τp link static ιp 192.168.1.6 με κλειστό dhcp. Δοκίμασα και αυτόματη ip αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2012 από achilles_g_
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 στο εξωτερικο η συμπεριφορα ειναι τελειως διαφορετικη.γενικα σε οτι εχω χρειαστει κατα 99 τις 100 και δεν βγαζω ακρη με εδω στελνω εξωτερικο.πολλες φορες δεν ασχολουμαι καν με ελλαδα και μιλαω με εξωτερικο η στελνω το προιον εξω για αντικατασταση.ειμαστε εδω λιγο χαλια σε after sale.εδω ειχα στειλει email στα multirama για κατι απλο μια αλλαγη στοιχειων και αν δεν εστελνα δευτερο email δεν απανταγαν.δυο βδομαδες για μια αλλαγη.απλα ελεος.παντως και το cypto επισης δενειναι η καλυτερη αγορα.κατι μπερδεψες πιο πανω με τα Ip αλλα οκ καταλαβα οτι εχουν διαφορετικα ip και γενικα σε ολο το δικτυο να παιζει ενας dhcp.και καλου κακου βαλε το Tp lInk σε μια μακρινη ip πχ 192.168.1.254 να δεις αν θα κανει παλι το ιδιο.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Το διόρθωσα το πάνω Έχω στο tp link static ip 192.168.1.6 , και στο draytec να δείνει dchp από 1.15 και πάνω. Δοκίμασα και το 1.254. Σε κάθε αλλαγή θα δουλέψει για λίγο σωστά και μετά από ορισμένο χρόνο ή αν βγει και ξαναμπεί στην πρίζα κάνει ό,τι του καπνίσει. To crypto το έχω χρόνια σαν client και δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Το πρόβλημα μου με το tp link δεν ηταν μόνο με το crypto. Γενικά ήταν πολύ ασταθές. Άλλες φορές ήθελε επανεκκίνηση το tp link, άλλες φορές ενώ το λαμπάκι του wifi ήταν αναμμένο , δεν εξέπεμπε wifi , άλλες φορές ήθελε σετάρισμα από την αρχή. 2 φορές έκανα restart και το draytek που δεν το είχα κάνει ποτέ. Μεγάλο μπλέξιμο.
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Το διόρθωσα το πάνω Έχω στο tp link static ip 192.168.1.6 , και στο draytec να δείνει dchp από 1.15 και πάνω. Δοκίμασα και το 1.254. Σε κάθε αλλαγή θα δουλέψει για λίγο σωστά και μετά από ορισμένο χρόνο ή αν βγει και ξαναμπεί στην πρίζα κάνει ό,τι του καπνίσει. To crypto το έχω χρόνια σαν client και δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Το πρόβλημα μου με το tp link δεν ηταν μόνο με το crypto. Γενικά ήταν πολύ ασταθές. Άλλες φορές ήθελε επανεκκίνηση το tp link, άλλες φορές ενώ το λαμπάκι του wifi ήταν αναμμένο , δεν εξέπεμπε wifi , άλλες φορές ήθελε σετάρισμα από την αρχή. 2 φορές έκανα restart και το draytek που δεν το είχα κάνει ποτέ. Μεγάλο μπλέξιμο. καλα ναι το draytek δεν νομιζω να θελησει ποτε restart.η μαλλον θα το κανεις restart αμα του περασεις κανα Neo update.τωρα για το wifi για να μην εκμπεμπει το μονο που θα μπορουσα να σκεφτω θα ηταν να παιζει σε κανα καναλι 12,13 που δεν το πιανουν ολες οι καρτες αλλα εκει δεν θα επαιζε γενικοτερα.εκτος αν ενα απο τα 2 εχει auto οποτε το χανει.αλλα σιγουρα το εχεις δοκιμασει και δεν αλλαξε κατι.τιποτα αλλαγη και παρε κατι αλλο δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο.τα εχεις κανει μαλλον ολα.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 To draytec το έχω στο κανάλι 9. Το σπίτι είναι μονοκατοικία με αυτή και το μόνο άλλο ασύρματο που μπορεί να πιάσω και αυτό όχι σε όλα τα σημεία του σπιτιού είναι στο 11. Όταν χάνει το tp link το wifi, το βγάζω από το ρεύμα και έχω ανοιχτό το wifi analyzer στο κινητό. Όταν τα ξαναβάλω στο ρεύμα , το βλέπω στο wifi analyzer με foul σήμα στο κανάλι 9 και μετά το σήμα πέφτει γρήγορα και σταδιακά στο 0 και εξαφανίζεται. Στο tp link στη λειτουργία repeater δεν έχει ρύθμιση για το κανάλι, προφανώς ή κάνει copy το κανάλι από το draytek ή είναι στο auto και στραβώνει. Πολύ φοβάμαι ότι και με το καινούργιο θα αντιμέτωπίσω τα ίδια θέματα. Γι αυτό λέω να τα σκάσω και να πάρω το draytek ap 800 ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν και τα 110 για ap μου φαίνονται πολλά.
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 ναι 110 ειναι πραγματι αρκετα.πιο φτηνα βγαινουν τα air live.εχει και η d link οσο θυμαμαι το ειχα σεταρει παλια δεν θυμαμαι μοντελο. το καναλι γιατι νομιζω οτι στο tp link οταν το ειχα βαλει universal repeater το ειχα βαλει καρφωτα εγω.αν το παιρνει αυτοματα τοτε αλλαξε μια στο adsl ρουτερ και απλα ξανατρεξε το wizard στο repeater.αν και δεν το κοβω να αλλαξει κατι γενικοτερα αλλα δεν χανεις κατι αμα δεν το εχεις κανει.βαλτο πχ σε 6 καναλι η σε 1.το καλυτερο θα ηταν κανα καλωδιο αλλα οπως λες αμα δεν γινεται....η δοκιμασε λιγο πιο κοντα tp link kai adsl router μηπως αλλαξει κατι.η βαλτα και τα 2 σε g αντι για N μηπως στρωσει.
achilles_g_ Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Αν είναι θα περιμένω τον αντικαταστάτη του tp link, θα συνεχίσω τις δοκιμές και αν εξακολουθεί το πρόβλημα θα προβώ στην αγορά νέου. Το tp link είναι ακριβώς από κάτω από το draytek και έχει full σήμα. Το κανάλι σίγουρα δεν ρυθμίζεται.
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 αν δεν αλλαζει το καναλι τοτε αλλαξε το το καναλι στο vigor και σεταρε παλι το tp link ωστε να παρει το νεο καναλι.
Candlemass Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Βάλε DD-WRT στο TL-WA801ND και θα δείς το φώς το αληθινό τζάμπα... ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/2012/07-20-12-r19519/tplink_tl-wa801ndv1/ Οδηγίες : http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linking_Routers Εσένα σε ενδιαφέρει το Wireless Repeater Bridge : http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge και ακολουθείς τις οδηγίες για Atheros chipset : http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Repeater_Bridge#Atheros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα