defacer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την πληροφορική, πάρε ένα βιβλίο ή/και βρες κάποια καλά tutorials για το εκάστοτε αντικείμενο (στην περίπτωση αυτή Pascal) και ρίξτο στο διάβασμα. Αν απλά δεν ήξερες ότι αυτό είναι καλή ιδέα, problem solved. Αν από την άλλη δε μπορείς ή δεν σου αρέσει να το κάνεις αυτό (εσύ + βιβλίο + υπολογιστής = love) ξανασκέψου σε τι σχολή θέλεις να περάσεις όσο είναι ακόμα καιρός. Τα λέω αυτά γιατί στο συγκεκριμένο τομέα, ίσως περισσότερο από άλλους, τα πράγματα που υπάρχουν για να μάθεις είναι άπειρα και δεν πρόκειται να τα μάθεις "όλα" ποτέ. Είναι τελείως απαραίτητο να μπορείς να μαθαίνεις γρήγορα και μόνος σου, τουλάχιστον τα απλά.
migf1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 χρόνια πολλά θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό αλλα όχι απο τώρα ...όταν περάσω με το καλό σε μια σχολή πληροφορικής απλα ήθελα να δω πως γίνετε πρόγραμμα αυτός ο κώδικας . έψαξα λίγο στο νετ και βρήκα αυτο το πρόγραμμα στην photo αλλα δεν είναι αυτο που θέλω. ήθελα ενα προγραμμα που να του βαζω τον κώδικα και να μου το κανει προγραμμα για να δω πώς δουλεύει ... κατι σαν το [link= http://spinet.gr/glossomatheia/]γλωσσομάθεια Αυτό κάνει κι αυτό που κατέβασες, αλλά πρέπει να το στήσεις. Όπως σου έγραψα και πριν, για C η πιο εύκολη κι εύχρηστη λύση για να ξεκινήσεις είναι η Pelles C. Κατέβασέ την, εγκατέστησέ την, τρέξτην και μέσα της φτιάξε ένα νέο κενό CommandLine project. Γράψε τον κώδικα που θέλεις, σώσε τον και μετά από την Toolbar στην κορυφή πάτα τo εικονίδιο: Run (ή Compile, μετά Build και μετά Run).
Calculate13 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2012 @defacer μ αρέσει ο προγραμματισμός αλλα δεν εχω τοσο χρόνο αυτη την περιοδο για να διαβασω μια γλώσσα και να αφήσω τα μαθηματα που δίνω στο τέλος . @migf1 οκ ευχαριστω 8α το δοκιμάσω
Calculate13 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 παιδια αλλη μία βοήθεια λοιπόν έγραψα αυτό program calculator; var a: real; b: real; g: real; begin write('dwse enan arithmo: '); readln(a); write('allon enan : '); readln(; write('gia prosthesi pata 1...gia aferesi 2...gia poll/smo 3...gia dieresi 4.'); readln(g); if g=1 then writeln(a,'+',b,'=',a+; if g=2 then writeln(a,'-',b,'=',a-; if g=3 then writeln(a,'*',b,'=',a*; if g=4 then writeln(a,'/',b,'=',a/b); write('gia e3odo pata ENTER!!!'); readln(); end. και οταν ανοίγω το .exe βαζω 2 αριθμούς και το αποτελεσμα μου το διχνει με κατι μηδενικά επιπλέον π.χ αμα κανει πρόσθεση 1+2 θα εμφανίσει 3.000000000Ε+000 πρέπει να αλλάξω κάτι στις μεταβλητές ?
migf1 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Καλημέρα, θέλεις να κοντρολάρεις τον τρόπο που τυπώνουν η write() και η writeln() τις μεταβλητές, αν κατάλαβα σωστά. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://pirate.shu.edu/~wachsmut/Teaching/CSAS1111/Notes-Pascal/pascal1.html#format Για τις real μεταβλητές, θέλεις αυτό που λέει κάτω-κάτω: {* Writing reals formatted *} writeln(X:num1:num2); { X is a real variable, num1 is the total amount of digits to use (including sign and period) and num2 is the number of digits after the period. } Κι αυτό το link το εξηγεί επίσης: http://wiki.freepascal.org/Formatting_output
Calculate13 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) α κατάλαβα θέλει δουλειά... ευχαριστώ Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2012 από Calculate13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα