egio13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα,έχω ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα Avidemux : κόβω ένα βίντεο σε δύο σημεία . Και ενώ στο πρώτο μετά την αποθήκευση είναι όλα εντάξει,στο δεύτερο "κόψιμο" σκρατσάρει για λίγο η εικόνα πάνω στην αλλαγή της σκηνής. Παιδεύτικα ,αλλά τίποτα. Σημειωτέον ότι η δεύτερη διαγραφή είναι πολύ μικρή (περίπου δύο δευτερόλεπτα),και ίσως αυτό να φταίει(αν και η πρώτη διαγραφή είναι γύρω στα τέσσερα,χωρίς να έχει πρόβλημα-κι αυτή έχει αλλαγή σκηνής). Υπάρχει λύση;
micos000 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Προσπάθησε να κάνεις τα κοψίματα στα intra frames (keyframes). Με τα κουμπάκια που μοιάζουν με το fast forward και το rewind μετακινείσαι στα intra. Υ.Γ. σορυ που δεν απάντησα στο pm. Δεν είχα υπολογιστή 3 μέρες.
egio13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Συγγνώμη micos000 ,αλλά ή δεν κάνω κάτι σωστά ,ή και πάλι δεν αφαιρείται χωρίς σκρατσάρισμα. Επιμένω στο εν λόγω πρόγραμμα ,διότι μου είχες πει ότι παρά την επεξεργασία, διατηρεί την ίδια ποιότητα του βίντεο.Εκτός κι αν υπάρχει άλλο αντίστοιχό του . (Δοκίμασα και με το Corel VideoStudio Pro X4 ,αλλά δεν το ξέρω καλά, και στην αποθήκευση τα 266mb μου τα έβγαλε κάτι giga). Υ.Γ. Η έκδοση του Avidemux είναι η 2.5
TheELF Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μόνο στο κόψιμο και κάποιες άλλες λειτουργίες δεν χάνεις ποιότητα... Κάτω,μετά τον χρόνο σου γράφει frame type,πρέπει να προσέχεις να κόβεις μόνο σε καρέ όπου λέει I,αυτά είναι τα i-frame,αν θέλεις να το κόψεις πάνω σε άλλο καρέ θα πρέπει να την ξανάκωδικοποιήσεις την ταινία για να μην κάνει «σκρατσάρισμα».
egio13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 TheELF, το πρώτο(από τα δύο) όμως cut που κάνω δεν έχει πρόβλημα ,παρ'όλο που το frame type είναι P και όχι I.
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Για να μην έχεις τέτοια προβλήματα στην αρχή ενός τμήματος, θα πρέπει το πρώτο του καρέ να είναι keyframe (τύπου I). Το τελευταίο του ας είναι ότι θέλει, δε θα έχεις πρόβλημα. Άρα, αν θέλεις για παράδειγμα να κόψεις ακριβώς στη μέση το υποθετικό αρχείο video.mkv που έχει 10.000 καρέ: πηγαίνεις στο καρέ 5.000 και βλέπεις ότι είναι τύπου P. Ελέγχεις το καρέ 5.001 για να σιγουρευτείς ότι το 2ο κομμάτι θα αρχίζει από I-frame, αλλά δυστυχώς το καρέ 5.001 δεν είναι τύπου I, είναι και αυτό P. Προχωράς προς τα δεξιά (ή προς τα αριστερά, θέμα γούστου) μέχρι να ικανοποιηθεί η προαναφερθείσα συνθήκη...
micos000 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μπορεί να είναι και κάποιο πρόβλημα του αρχικού αρχείου. Δοκίμασε να κόψεις μετά την αλλαγή της σκηνής και όπως είπαν και παραπάνω να ελέγχεις αν είναι i-frame το σημείου του κοψίματος.
parsifal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Καλό είναι να ξεκαθαριστεί και το εξής, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις: Όταν λέμε ότι «κόβω επάνω στο frame νούμερο ΤΑΔΕ», αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: 1. Το part1 έχει ως τελευταίο του καρέ το frame νούμερο ΤΑΔΕ και το part2 αρχίζει επίσης με το frame νούμερο ΤΑΔΕ --> αυτό είναι λάθος, δεν πρέπει να το κάνουμε 2. Το part1 έχει ως τελευταίο του καρέ το frame νούμερο ΤΑΔΕ-1 και το part2 αρχίζει με το frame νούμερο ΤΑΔΕ --> αποδεκτόν 3. Το part1 έχει ως τελευταίο του καρέ το frame νούμερο ΤΑΔΕ και το part2 αρχίζει με το frame νούμερο ΤΑΔΕ+1 --> επίσης αποδεκτόν
egio13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Εν πρώτοις ευχαριστώ για τη βοήθεια . Όμως το θέμα είναι ότι η σύντομη σκηνή που θέλω να "κόψω" είναι μόνο σε εκείνο το σημείο.Διαφορετικά θα είναι και άσχημα αντιληπτό το "κόψιμο" και ακαλαίσθητο,αφού το σημείο Ι πρωτοεμφανίζεται τη στιγμή που κάποιος μιλάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα