faithless Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Αγορασα πριν λιγες μερες τα παρακατω εξαρτηματα προσπαθωντας να στησω ενα καινουριο pc. M/B : Gigabyte 8KNXP (800FSB/DDR400/HT) RAM : 2x512 DDR 400Mhz Samsung VGA : Gigabyte Ati 9800 Pro HD : Western Digital 120 Gb JB (8MB cache) CPU : 3 Ghz Pentium 4 (Hyper Threading/800 FSB) Power : Levicom 550 Watt To προβλημα αρχισε με το που εστησα το μηχανημα, η ενδειξη του BIOS για θερμοκρασια CPU ξεκιναει απο 48 C και παιζει 48-50 οση ωρα και να μεινω στο BIOS. Βootαροντας στα WinXP SP1 και παιζοντας λιγακι η κανοντας καποιες εργασιες (sound editing, image processing etc) συμβαινουν 2 τινα, η θα γινει επανεκινηση (απο υπερθερμανση φανταζομαι) η κλεινοντας και ελεγχοντας τη θερμοκρασια CPU θα εχει παει 60-65 C. Το CPU Fan παραλληλα ξεκιναει απο 3000 περιπου στροφες και μετα απο μερικα λεπτα ακομα και IDLE φτανει στις 5500-6000 στροφες. Δοκιμασα 2 ακομα CPU (P4 2.66 800FSB και P4 2.4 533 FSB) 2 μνημες (DDR 333 και DDR 400) 2 vga (G-Force MX 440 Και Αti 9800) 2 Power Supplies (Levicom 550 και Noname 400) Και δεν παρατηρησα καμια σχεδον διαφορα (+- 2 C). Λετε να φταιει το Mobo? Εχει παρατηρησει κανεις κατι αντιστοιχο με gigabyte motrherboards?
Camel_xp Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2003 Εχω ακριβως τα ιδια (εκτος απο το PSU). To Προβλημα με τις επανεκινησεις το ειχα και εγω, αλλα κατεβασα τις Samsung στα 333 και ολα οκ. Tωρα το PC μου ειναι απολυτως stable. Σχετικα με την θερμοκρασια δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα με την retail της Intel (εκτος απο τον ανυποφορο θορυβο, γι'αυτο & την αλλαξα). Παντος το Board δεν πρεπει να δινει αξιοπιστες τιμες θερμοκρασιας. Σε idle στο Bios εχω 45-50C αναλογα την θερμοκρασια δωματιου. Το πιο πιθανο για τα restart ειναι αυτο με τις μνημες. Ακουσα οτι το Board εχει προβλημα με τις 400αρες μνημες που μαλλον θα διορθωθει με νεο Bios.
DimitrisKTM Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Τι ανεμιστηρες εχεις στο κουτι σου? Ισως η θερμοκρασια της μητρικης να ειναι σωστη και να ειναι το προβλημα θεμα αερισμου κουτιου!
Stratos1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2003 Το gigabyte εχει πολλα προβληματα ασυμβατοτητας με μνημες....και φυσικα δεν ειναι λυση να πας τις μνημες στα 333!!!!! Πηγαινε εκει που τα πηρες και ζητησε τους να σου δωσουν μνημες που να παιζουν σιγουρα με αυτο... :wink:
faithless Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα δυστυχως τιποτε δεν δουλεψε, μερικα μαλιστα απο τα προτεινομενα τα ειχα ηδη δοκιμασει. Αναλυτικα : @DimitrisKTM - Αλλαξα κουτι, εβαλα το Thermaltake Xaser III, με 7 ανεμιστηρες, temperature monitoring και πολλα αλλα καλουδια (πραγματικα κορυφαιο case, 200+ Euro), εβαλα επισης rounded cables και γενικα προσπαθησα να ψυχετε το κουτι οσο το δυνατον καλυτερα και να υπαρχει σωστη κυκλοφορια του αερα. Αποτελεσμα? Case temperature σταθερα 25 βαθμοι κελσιου, η CPU τα ιδια... IDLE 43-45 ανοιγοντας εστω και ενα 3D screensaver πηγε 65-70 !!! @Stratos1 - Δοκιμασα 3-4 διαφορετικα memory modules απο DDR 266 μεχρι 333 και παλι τα ιδια. Δυστυχως το μονο που μενει ειναι το Motherboard, θα δοκιμασω σημερα καποιο αλλο (QDI), μεχρι και e-mail στη GigaByte εστειλα αλλα τιποτε ακομα. Επειδη δουλευω και σαν τεχνικος σε καταστημα με PC, ετυχε να συνατησω το ιδιο ακριβως προβλημα με το ιδιο m/b και σε αλλο pc. Εποικινωνισαμε με την επισημη αντιπροσωπια (Quest) και ειπαν οτι "δεν εχουν παρατηρησει κατι αντιστοιχο πουθενα αλλου" και μας ειπαν να το στειλουμε εκει να το κοιταξουν... ειδομεν... ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ μεγαλη παντως... @Camel_xp - Αληθεια που ακριβως ακουσες για το BIOS upgrade?
georgeadams Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Εποικινωνισαμε με την επισημη αντιπροσωπια (Quest) και ειπαν οτι "δεν εχουν παρατηρησει κατι αντιστοιχο πουθενα αλλου" και μας ειπαν να το στειλουμε εκει να το κοιταξουν... Κλασική απάντηση InfoQuest Αφού θα το αλλάξεις είναι ανάγκη να πας σε QDI? Χάθηκαν οι Abit/Asus/Epox ?
KWSN_Men Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Εχω ακριβως τα ιδια (εκτος απο το PSU). To Προβλημα με τις επανεκινησεις το ειχα και εγω' date=' αλλα κατεβασα τις Samsung στα 333 και ολα οκ. Tωρα το PC μου ειναι απολυτως stable. Σχετικα με την θερμοκρασια δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα με την retail της Intel (εκτος απο τον ανυποφορο θορυβο, γι'αυτο & την αλλαξα). Παντος το Board δεν πρεπει να δινει αξιοπιστες τιμες θερμοκρασιας. Σε idle στο Bios εχω 45-50C αναλογα την θερμοκρασια δωματιου.Το πιο πιθανο για τα restart ειναι αυτο με τις μνημες. Ακουσα οτι το Board εχει προβλημα με τις 400αρες μνημες που μαλλον θα διορθωθει με νεο Bios.[/quote'] Έχε υπόψη σου ότι η μητρική σου και οι μνήμες σου θα έπρεπε να δουλεύουν στα 400, οπότε το μηχάνημα σου προφανώς έχει πρόβλημα. Faithless: Το Xaser III είναι ένα καλό κουτί, αλλά όχι κορυφαίο. Είναι ακριβώς ίδιο με το Casetek μόνο που έχει φρουφρού και αρώματα. Για να μου λες πάντως 200+ ευρώ κάτι μου λέει ότι το χρυσοπλήρωσες: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=subcategory&item=1 Για την μητρική: Πας βρε αδερφέ να και δίνεις τόσα λεφτά για μηχάνημα και πέρνεις μια από τις ελεϊνότερες μάρκες; Και είσαι και τεχνικός; Είσαι και λίγο άξιος της τύχης σου, ειδικά αν πας μετά για QDI, που είναι και αυτή ελεϊνή. Πάρε μια Abit, Asus, Epox (κατά σειρά προτίμησης).
faithless Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Κι ομως το QDI (P4I865) τα καταφερε μια χαρα, cpu temperature idle 38 C και στα ιδια παιχνιδια που το Gigabyte εφτανε 70 C το QDI πηγε το πολυ 48 C. Οσο για τις προτασεις για m/b και το "ελεινο" QDI, εχω να πω οτι : 1- Το QDI οπως αποδειχτικε δουλευει μια χαρα. 2- Δεν θελω μετα τα 250+ που πεταξα για το Gigabyte να πεταξω παλι πολλα λεφτα για m/b που δεν εχω δοκιμασει. 3- Τοσα χρονια σαν τεχνικος τα QDI αποδειχτικαν τουλαχιστον αξιοπιστα.
KWSN_Men Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2003 Παλαιότερα ήταν καλούτσικα, πλεόν είναι μετριότατα...
faithless Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2003 Εφτασε λοιπον η ωρα για τη μεγαλη αποφαση... Η Gigabyte απαντησε στο e-mail και το μονο που ειχαν να μου πουν ειναι να βγαλω τη θερμικη παστα !!! και να βαλω αλλη και αν δεν λυθει το προβλημα να επικοινωνησω με τον τοπικο αντιπροσωπο (χαχα). Η InfoQuest επεστρεψε πισω το motherboard (οχι το δικο μου - ενος πελατη που ειχε το ιδιο προβλημα) λεγοντας οτι σε αυτους δουλευει μια χαρα... Αισχος... Anyway 2 ερωτησεις και οποιος μπορει βοηθαει. 1- QDI P4I865 η Asus P4P800 (Deluxe?) ? Το πρωτο εχει δοκιμαστει στη συνθεση μου και δουλευει καλα, το δευτερο ειναι πιο ακριβο, δεν εχει δοκιμαστει αλλα ερχεται highly recomended... 2- Η αγορα του Gigabyte KNXP εγινε απο e-shop.gr, υπαρχει περιπτωση για επιστροφη-αντικατασταση-refund?
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Σε Intel αυτή τη στιγμή κορυφαίες λύσεις είναι Abit και Asus. Οπότε νομίζω απάντησα στην ερώτησή σου. Άσχετο: Λευκάδα από που είσαι;
faithless Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Eυχαριστω για την απαντηση. Μια δευτερη ερωτηση και κατι ασχετο... - 875 η 865P ? Δεν νομιζω οτι οι διαφορες των 2 chipsets δικαιολογουν τις διαφορες στις τιμες των αντιστοιχων mobo's. (αυτη ηταν η ερωτηση) - Απο Αγιο Πετρο αλλα τα τελευταια 4 χρονια μενω στην πολη (αυτο ηταν το ασχετο)
IKARIWTHS Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 egw hxera pws h intel stis parousiaseis ths xrhshmopiei epox.diorthwste me an kanw lathos
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2003 Πολύ καλές οι Epox, αλλά σε Intel πλατφορμα δεν είναι κορυφαίες όπως είναι σε AMD. Πολύ καλή η μητρική που μπορείς να βάλεις πάνω από 10(!) drives επάνω για παράδειγμα. Υποθέτω πάντως ότι η Intel παρουσιάσεις κάνει σε Intel μητρικές. Faithless: Γνώμη μου είναι πως όχι, καθώς οι πιο πολλές με 865 ενεργοποιούν και το PAT που έκανε την διαφορά προηγουμένως. Ναι μεν καλύτερες οι 875, αλλά η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη. Απάντηση στο άσχετο: Η καταγωγή μου είναι από Τσουκαλάδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.