katpaourh Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 καλησπερα σας, θελω να συνδεσω δεδομενα απο ενα φυλλο σε αλλα φυλλα του ιδιου βιβλιου. Επισυναπτω ενα δειγμα του αρχειου που θελω να φτιαξω αυτο που θελω να μαθω ειναι πως μπορω: οταν γραφω στο φυλλο "μηνυματα ημερασ" στη στηλη "ειδος" να παιρνει αυτοματη κωδικοποιηση στη στηλη "κωδικος" π.χ. για ΔΕΚΟ=1 ΒΛΑΒΕΣ=2 ΤΙΜ-ΑΠΟΔ.=3 κ.α. 2.οταν γραφω μηνυμα στο φυλλο "μηνυματα ημερασ" στη στηλη "μηνυμα" και αφορα την ΔΕΚΟ αυτο το μηνυμα να πηγαινει στο φυλλο "καταγραφη δεκο" στη στηλη "μηνυμα" ομοιως και στα αλλα οταν γραφω ΒΛΑΒΕΣ το μηνυμα να πηγαινει στο φυλλο "καταγραφη βλαβες" ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ - Αντίγραφο.zip
dancer_69 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Η γνώμη μου είναι ότι διάλεξες λάθος εφαρμογή γι' αυτό που θέλεις να κάνεις. Αν έχω καταλάβει καλά θέλεις να υπάρχει σχέση μεταξύ των πινάκων που έχεις σε κάθε φύλλο με βάση κάποιες από τις στήλες τους. Γι' αυτό λοιπόν καταλληλότερη εφαρμογή είναι η access. Η access έχει τη δυνατότητα της δημιουργίας σχέσεων μεταξύ πεδίων από διαφορετικούς πίνακες. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής δεδομένων από το excel, οπότε δε θα χρειαστεί να δημιουργήσεις τους πίνακες από την αρχή. Στο excel δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό καν, και αν μπορεί μάλλον μόνο με μακροεντολές και πιθανότατα συγγραφή κώδικα χειροκίνητα. Επειδή όμως δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις εφαρμογές αυτές(αν και τις έχω δουλέψει στο παρελθόν για κάποια διαστήματα), κάποιος πιο έμπειρος, ας με διορθώσει αν δεν τα λέω καλά.
katpaourh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Σε ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου, και εγω πιστευω οτι η access ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω αλλα το αφεντικο θελει απο το excel!!!!!
katpaourh Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μηπως να με βοηθησει καποιος με την access?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα