Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους εχω την καρτα ηχου Terratec Phase 28.Εχω απενεργοποιησει την onboard audio device απο τα bios.Στα windows για προεπιλεγμενη επιλογη αναπαρωγης ηχου εχω το phase 28 wave (να διαλεξω κατι αλλο δεν υπαρχει).Το προβλημα μου εχει ως εξης.Οταν ανοιγω καποιο απο τα DAW μου ειτε reaper ειτε studio one ειτε cubase δεν εχει διαφορα ποιο, σαν προεπιλεγμενο ηχο συσκευης εχω το Asio for phase 28.αν την ωρα που εχω ανοιχτο το daw παω youtube να ακουσω καποιο κομματι ο ηχος ειναι απενεργοποιημενος γτ φανταζομαι τα windows για τα απλα προγραμματα χρησιμοοπιουν το phase 28 wave ας πουμε,αλλα αν το κανω αυτο και κλεισω μετα το DAW ο ηχος παραμενει απενεργοποιημενος στα windows (youtube κτλ) μονο με restart επανερχετε.Πως μπορω να το διορθωσω αυτο?

Δημοσ.

Το DAW θα χρησιμοποιεί κάποιο από τα αποκλειστικά μονοπάτια τύπου ASIO/WASAPI που δεν επιτρέπουν σε άλλες εφαρμογές ταυτόχρονη χρήση της κάρτας. Και αυτό είναι και το σωστό.

Από την άλλη ο explorer/Firefox εκείνη την ώρα και κάθε άλλη εφαρμογή δε θα μπορεί να παίξει ήχο. Και όντος υπάρχουν περιπτώσεις λ.χ. flash κ firefox (youtube etc.) που εάν δε μπορέσουν να παίξουν ήχο την πρώτη φορά που θα προσπαθήσουν μπορεί μετά να μη συνεργάζονται/συνέρχονται με τίποτα.

Στην περίπτωση του firefox απλά αρκεί να κλείσεις και να ξανανοίξεις το firefox. Δοκίμασε το.

Δε χρειάζεται reboot το pc.

Δοκίμασες με firefox/chrome ?

Πάντως, θεωρητικά μπορείς να ενεργοποιήσεις και πάλι την Onboard. Να έχεις τα DAW να παίζουν από το τάδε επαγγελματικό σου audio interface, και όλα τα υπόλοιπα να πηγαίνουν default στην Onboard.

Δημοσ.

Δοκιμασα με chrome/firefox και δεν λειτουργει οχι οταν εχω τον ASIO driver στο DAW μου.Το προβλημα επιληθηκε οταν κατεβασα τον Asio Client γτ η καρτα ηχου μου εχει multi-client support αλλα οταν βαζω asio client ο ηχος ειναι σκατα...(glitchy sound) αν καταλαβες τι εννοω.οποτε η μονη λυση ειναι απλα να μην ανοιγω αλλα apps που χρησιμοποιουν ηχο την ωρα που δουλευω το daw.αλλα πιστευω δεν συμβαινει με ολες τις καρτες αυτο,μαλλον η δικια μου εχει καποιο προβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...