Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-Έχω μια χαλασμένη sd που είχα πάρει από το πλαίσιο στις 2/8/2011. Το μοντέλο είναι αυτό αλλά τότε έκανε 25 ευρώ, η ίδια ακριβώς (Transcend MicroSDHC 8GB class6 with SD adapter) ενώ τώρα στοιχίζει 8,5 ευρώ. Έχω την απόδειξη με εγγύηση εφ' όρους ζωής.

-Πήγα σήμερα, μη έχοντας μαζί μου την απόδειξη, έλεγξε την κάρτα ο τεχνικός, είπε είναι όντως χαλασμένη και αντικαταστάσιμη και πως αν φέρω την απόδειξη θα μου την αλλάξουν. Ρώτησα αν υπάρχει δυνατότητα ανταλλαγής με ένα κάρτα και πληρωμής της διαφοράς και είπε θα δούμε.

- Θα ήθελα να ρωτήσω:

1. Αν γνωρίζετε ποιά είναι η πολιτική του πλαισίου σε αυτές τις περιπτώσεις. Κάνουν την ανταλλαγή?
  2. Με τι υπολογισμό διαφοράς τιμής θα γίνει η ανταλλαγή? Με το κόστος που πουλάει σήμερα το πλαίσιο την ίδια κάρτα? Δηλαδή 8,5 ευρώ και θα πληρώσω την διαφορά της νέας?
  3. Αν δεν μου την αλλάξουν και μου την αντικαταστήσουν με μια ίδια θα δικαιούμαι νέα εγγύηση και γι αυτήν απ την αρχή με απόδειξη που θα μου δώσουν?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πήγα προχθές με την χαλασμένη κάρτα και την απόδειξη. Φυσικά δεν μπορούσε να γίνει επι τόπου ο έλεγχος και η αντικατάσταση και με ανάγκασαν να ξαναπηγαίνω σήμερα.

Μου έδωσαν αυτή την κάρτα 8GB class 10 ενώ η παλιά ήταν 8GB class 6 και επιπλέον 5,19 επιστροφή που μπορώ να χρησιμοποιήσω σε αγορές στο πλαίσιο. Η αλήθεια είναι πως δεν πολυκατάλαβα γιατί το έκαναν αυτο.

Κοστολογησαν 14,99 (=9,80 + 5,19 όπου 9,80 η αξία της νέας κάρτας) την παλιά κάρτα σε τωρινές τιμές και μου έδωσαν την διαφορά?

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν χαλούσε σε 10 ή 15 χρόνια μιας και έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής.

Θα εκτιμούσαν την αξία της εκείνη την εποχή και θα μου έδινα μια τσίχλα ή θα μου την αντικαταστούσαν με μια πολύ μεγαλύτερη κάρτα της εποχής??

Δημοσ.

Κοστολογησαν 14,99 (=9,80 + 5,19 όπου 9,80 η αξία της νέας κάρτας) την παλιά κάρτα σε τωρινές τιμές και μου έδωσαν την διαφορά?

...όχι. Απλά...σε "ρίξανε". Καθώς ο νόμος ορίζει επιστροφή χρημάτων (ή πίστωση, για να πάρεις κάτι άλλο) στην τιμή που αγόρασες το αρχικό προϊόν. Μην...ανησυχείς όμως, σε...όλους κάνουνε τα ίδια. Τα γίδια.

Δημοσ.

...όχι. Απλά...σε "ρίξανε". Καθώς ο νόμος ορίζει επιστροφή χρημάτων (ή πίστωση, για να πάρεις κάτι άλλο) στην τιμή που αγόρασες το αρχικό προϊόν. Μην...ανησυχείς όμως, σε...όλους κάνουνε τα ίδια. Τα γίδια.

Τι??? Είναι σίγουρο αυτό που λες?

Και το κάνουν και σε όλους? Και με ποιά λογική το κάνουν? Δεν φοβούνται μήπως ανάμεσα στους όλους κάποιος τους καταγγείλει μιας και κάθε μέρα γίνονται δεκάδες τέτοιες επιστροφές?

Λες να τους στείλω κανένα email και να τους την πω? Τις αποδείξεις τις έχω όλες, και του αρχικού προιόντος και του νέου.

Δημοσ.

...δεν λέγεται "λογική", "πολιτική" λέγεται, και ευδοκιμεί στο Λαμογιστάν...(είτε αφορά κόμματα, είτε μαγαζιά...).

Με ρωτάς αν φοβούνται. Να σου απαντήσω με ερώτηση, τί να φοβηθούν; Μήπως τους κάνει αγωγή ο Φανμπρέηκερ για τα 10€; Εδώ ο μέσος άνθρωπος φοβάται/δεν ξέρει/ντρέπεται/είναι υπεράνω/είναι μαλάκας να κάνει χρήση εγγύησης (πολλοί πετάνε και τις αποδείξεις κι όλας, και ειδικά οι νεαρότεροι...).

Απλό είναι αδερφέ : ΒΡΙΣΚΟΥΝ και τα κάνουν. Σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιος θα βάλει μπρος "μεγάλα μέσα", και θα πάει, θα γκαρίξει, θα κάνει και λίγο θέατρο με σωστές δόσεις (γιατί το δίκιο του ΔΕΝ θα το δει κανείς αλλιώς), θα προσπαθήσει να "πατήσει" στον ενίοτε υπάρχοντα φόβο της "ευθυνοφοβίας" (<<...φέρτε μου τον προσϊστάμενο! Θα σας πάω στους μετόχους! Θα ψάχνετε δουλειά! Θα σας κράξω σε όσους ξέρω και ΔΕΝ ξέρω! Σε πλατείες κι αλάνες κι ιντερνέτια! Πoυ δυσαρεστείτε πελάτη ΧΡΟΝΩΝ που έχει αφήσει λεφτά και λεφτά>> κλτκλτ...). Αν το μαγαζί έχει κόσμο, μην εκπλαγείς που θα...διευθετηθεί σύντομα το ζήτημά σου....

...Εmail? Lol

*...αν είναι σίγουρο αυτό που λέω; Το ότι δικαιούσαι επιστροφή (έστω και υπό μορφή "πίστωσης") του ποσού που τους ΚΑΤΕΒΑΛΕΣ κάποτε; Βεβαίως. Προσωπικά το έχω πάρει πίσω κι όλας (κας λέμε, ε. 34, όταν η νέα τιμή ήταν γύρω στα 20). Aλλά χρειάστηκε να τους χορέψω λίγο πρώτα, και να περάσει και καιρός αναμονής.

Μάλιστα έχει παίξει και...ποστ γκόμενας (διοικητικού στελέχους/γουατέβα) του Πλαισίου (που είχε δώσει σχετικά μέιλ, τηλέφωνα, ονοματεπώνυμα κτλ) εδώ μέσα προ μηνών, που να προσπαθεί να "απαλύνει" την εικόνα της μαγαζάρας (σε θρεντ που έσκουζαν διάφοροι), τονίζοντας ότι βεβαίως έχουν δίκιο όσοι ζητούν το αρχικώς καταβληθέν ποσό, καθώς ορίζεται από τον νόμο (νόμος που επίσης αντίγραφό του από ΦΕΚ έχει κυκλοφορήσει εδώ μέσα κτλ).

Δημοσ.

...δεν λέγεται "λογική", "πολιτική" λέγεται, και ευδοκιμεί στο Λαμογιστάν...(είτε αφορά κόμματα, είτε μαγαζιά...).

Με ρωτάς αν φοβούνται. Να σου απαντήσω με ερώτηση, τί να φοβηθούν; Μήπως τους κάνει αγωγή ο Φανμπρέηκερ για τα 10€; Εδώ ο μέσος άνθρωπος φοβάται/δεν ξέρει/ντρέπεται/είναι υπεράνω/είναι μαλάκας να κάνει χρήση εγγύησης (πολλοί πετάνε και τις αποδείξεις κι όλας, και ειδικά οι νεαρότεροι...).

Απλό είναι αδερφέ : ΒΡΙΣΚΟΥΝ και τα κάνουν. Σπάνιες οι περιπτώσεις που κάποιος θα βάλει μπρος "μεγάλα μέσα", και θα πάει, θα γκαρίξει, θα κάνει και λίγο θέατρο με σωστές δόσεις (γιατί το δίκιο του ΔΕΝ θα το δει κανείς αλλιώς), θα προσπαθήσει να "πατήσει" στον ενίοτε υπάρχοντα φόβο της "ευθυνοφοβίας" (<<...φέρτε μου τον προσϊστάμενο! Θα σας πάω στους μετόχους! Θα ψάχνετε δουλειά! Θα σας κράξω σε όσους ξέρω και ΔΕΝ ξέρω! Σε πλατείες κι αλάνες κι ιντερνέτια! Πoυ δυσαρεστείτε πελάτη ΧΡΟΝΩΝ που έχει αφήσει λεφτά και λεφτά>> κλτκλτ...). Αν το μαγαζί έχει κόσμο, μην εκπλαγείς που θα...διευθετηθεί σύντομα το ζήτημά σου....

Δεν έχεις κι άδικο. Όντως βρίσκουν και τα κάνουν. Απ ότι νομίζω κυρίως στην άγνοια πατάνε. Εγώ για παράδειγμα είμαι από τα άτομα που το ψάχνουν και λίγο και πάλι με κοροίδεψαν. Δεν νομίζω δηλαδή πως ο μέσος αγοραστής για μια τέτοια περίπτωση κάθεται και ρωτάει στο internet, απλά ήμουν άτυχος και απάντησες μετά την συνάλλαγή. Ποιός θα κάτσει να ψάξει φύλλα της ΦΕΚ για μια εγγύση 20-30 ευρώ....Κρίμα που το ποστ σου έγινε μετά την συναλλαγή γιατί δεν θα τους χάριζα ούτε ευρώ και θα πήγαινα εκεί με το εκτυπωμένο το ΦΕΚ.

...Εmail? Lol

Ναι γιατί όχι. Τώρα η μλκια έγινε και με κορόιδεψαν οπότε το να πάω για 10 ευρώ στο κατάστημα που είναι και μακριά και να πρήζω τους υπαλλήλους των 500 ευρώ δεν με εμπνέει. Ένα email όμως με επισυναπτόμενες όλες τις αποδείξεις και το φύλλο της ΦΕΚ θα ήταν μεν διασκεδαστικό και θα είχε ενδιαφέρον για να δούμε τι θα μου απαντούσαν.

*...αν είναι σίγουρο αυτό που λέω; Το ότι δικαιούσαι επιστροφή (έστω και υπό μορφή "πίστωσης") του ποσού που τους ΚΑΤΕΒΑΛΕΣ κάποτε; Βεβαίως. Προσωπικά το έχω πάρει πίσω κι όλας (κας λέμε, ε. 34, όταν η νέα τιμή ήταν γύρω στα 20). Aλλά χρειάστηκε να τους χορέψω λίγο πρώτα, και να περάσει και καιρός αναμονής.

Μάλιστα έχει παίξει και...ποστ γκόμενας (διοικητικού στελέχους/γουατέβα) του Πλαισίου (που είχε δώσει σχετικά μέιλ, τηλέφωνα, ονοματεπώνυμα κτλ) εδώ μέσα προ μηνών, που να προσπαθεί να "απαλύνει" την εικόνα της μαγαζάρας (σε θρεντ που έσκουζαν διάφοροι), τονίζοντας ότι βεβαίως έχουν δίκιο όσοι ζητούν το αρχικώς καταβληθέν ποσό, καθώς ορίζεται από τον νόμο (νόμος που επίσης αντίγραφό του από ΦΕΚ έχει κυκλοφορήσει εδώ μέσα κτλ).

Αν έχεις υπόψιν σου κανένα τέτοιο thread ή κανένα link με το ΦΕΚ εδώ μέσα πέτα κανένα λινκ μήπως δεν τα βρω με την αναζήτηση.

Δημοσ.

Λινκ (για ΦΕΚ κτλ) γιοκ. Ψάχ' το, αναγκαστικά...

Όσο για το μέιλ που "γέλασα", ε μα τί, εδώ δαγκώνουν κόσμο, λες να ιδρώσει το αυτί του κάθε χλέμπουρα που έχουν ν' απαντάει στα μέιλ; Στείλε "για να δεις", αλλά τζάμπα κόπος, λέω εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...