Προς το περιεχόμενο

Hol + aftermarket modem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα, πριν πολύ καιρό είχα προσπαθήσει να αντικαταστήσω το Netfaster IAD2 της Hol με ένα Belkin που είχα χρυσοπληρώσει, αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει και ξέμεινα με το μαμίσιο.

Επειδή τελευταία μου κάνει νερά, σκέφτομαι να το αλλάξω.

Υπάρχει περίπτωση τα aftermarket modem να μην παίζουν στην Hol?

Επίσης επειδή σκέφτομαι να πάρω και αυτό [/background]http://www.tp-link.c....4300/?siteid=1 ένας φίλος μου είπε να μην πάρω τώρα Gbit router γιατί είναι πανάκριβο αλλά και όταν (λέμε όταν), έρθει το vdsl θα μου είναι άχρηστο.

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

α.belkin.αχ αχ γιατι το κανεις αυτο στον ευατο σου.

β.δες για firmware update για το belkin σεταρε το με Pppoe/llc και vpi 8 vci 35 και Username password οτι θες και λογικα πρεπει να παιξει.

για το Tp link ειναι ρουτερ δεν ειναι adsl router οποτε δεν σου κανει.οτι και να παρεις τωρα αν καποτε πας στο vdsl θα ειναι αχρηστο εκτος αν παρεις κατι που να ειναι combo που δεν αξιζει λογω τιμης.κατα τα αλλα μεχρι να πας στο adsl μπορει να εχουν περασει και 2 χρονια οποτε δεν ειναι λυση να καθεσαι με ενα χαλια ρουτερ για ΟΤΑΝ θα βαλεις vdsl.ειναι οπως με τα Pc.δεν μπορεις να περιμενεις για το καλυτερο Pc αφου καθε μηνα βγαινει και κατι New.απλα στους ρουτερ ειναι λιγο πιο slow τα πραγματα και εξαρτατε και τι γραμμη εχεις η θες να βαλεις.

Δημοσ.

αν και εγω στην θεση σου θα αγοραζα ενα για ολα και αναλογα τα λεφτα που θες να δωσεις απο φτηνο προς ακριβο θα πηγαινα.

vigor 2700vg για καποιον που δνε θελει να ξοδευτει 25 ευρω.

netgear dgn2200 .

vigor 2710ne

vigor 2710n

αν τωρα θελεις να παρεις υποχρεωτικα το tp link και θες απλα ενα ρουτερ υπαρχει

thomson 585 τιποτα μεταχειρισμενο με 10 ευρω που ειναι και σταθερο αφου θα παιξεις bridge

vigor 120

http://www.skroutz.gr/s/313490/Draytek-Vigor-120-Annex-A.html

Δημοσ.

Poulinos, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Υποχρεωτικά, όχι δεν θέλω να πάρω το tp-link.Είδα καλά χαρακτηριστικά, καλή τιμή και το "έβαλα" στο μάτι.

Πρακτικά αυτό που θέλω να κάνω είναι:

να αντικαταστήσω το Netfaster με ένα modem της προκοπής και να "καρφώσω" πάνω του ένα router (με 4 gigabit ethernet για τις ενσύρματες συσκευές μου και wi-fi n για τις ασύρματες).

Δεν ξέρω αν πρέπει να "σκάσω" πάνω από 100 ευρώ για να πάρω ένα modem/router με όλα τα καλούδια που περιέγραψα (να είναι αξιόπιστο όμως) ή να τα πάρω ξεχωριστά και μελλοντικά να αντικαταστήσω μόνο το modem (για VDSL).

Εκεί είναι ο προβληματισμός μου... άσε που είδα και το Asus RT-66 και το "ζαχάρωσα"!!!

Off topic

τα vigor είναι αξιόπιστα; Ρωτάω επειδή δεν την γνωρίζω σα μάρκα.

off topic

Δημοσ.

Poulinos, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Υποχρεωτικά, όχι δεν θέλω να πάρω το tp-link.Είδα καλά χαρακτηριστικά, καλή τιμή και το "έβαλα" στο μάτι.

Πρακτικά αυτό που θέλω να κάνω είναι:

να αντικαταστήσω το Netfaster με ένα modem της προκοπής και να "καρφώσω" πάνω του ένα router (με 4 gigabit ethernet για τις ενσύρματες συσκευές μου και wi-fi n για τις ασύρματες).

Δεν ξέρω αν πρέπει να "σκάσω" πάνω από 100 ευρώ για να πάρω ένα modem/router με όλα τα καλούδια που περιέγραψα (να είναι αξιόπιστο όμως) ή να τα πάρω ξεχωριστά και μελλοντικά να αντικαταστήσω μόνο το modem (για VDSL).

Εκεί είναι ο προβληματισμός μου... άσε που είδα και το Asus RT-66 και το "ζαχάρωσα"!!!

Off topic

τα vigor είναι αξιόπιστα; Ρωτάω επειδή δεν την γνωρίζω σα μάρκα.

off topic

α.αν θες κατι ετοιμο με 100 ευρω τοτε κοιτα σε κανα Netgear 3500 ,3700.καποια δινουν και gigabit.αν πας σε vigor 2710n μετα θες ενα gigabit switch.γιατι κατι 2820,2830 πανε πολλα λεφτα.τα vigor draytek για την ακριβεια ειναι πολυ καλα απλα ειναι λιγο αγνωστα για Home use λογω τιμης και λογω οτι εχουν πολλα καλουδια που σε Home use ισως να ειναι περιττα.τα Netgear εχουν πολλα καλουδια επισης και η τιμη ειναι πολυ καλυτερη.σε πολλες εταιρειες παιζουν vigor για οσες δεν εχουν cisco που παμε ακομα πιο ακριβα.το tp link για μενα ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις.value for money.τωρα αυτο για το vdsl ειναι και αυτο μια αποψη.δεν ξερω ποτε και αν σκοπευεις να βαλεις adsl.γιατι αν ειναι να βαλεις πχ σε 2-3 χρονια ε δεν εχει νοημα .σε 2-3 χρονια ποιος ξερει τι μπορει να εχει βγει οποτε και το N πρωτοκολλο και οι gigabit μπορει να ειναι παρελθον.το Netgear βεβαια υπαρχει και σε εκδοση access point αν θες να κανεις αυτο με το vdsl.δεν ξερω αλλα θα προτιμοΥσα netgear απο asus.asus σε καρτες γραφικων και mobo ναι σε routers κτλ δεν ξερω.θα προτιμουσα αλλες μαρκες.

απλα αν εχεις και modem και ρουτερ εννοειται 2 συσκευες λιγο παραπανω ρυθμισεις κτλ.

Δημοσ.

εντάξει, οι ρυθμίσεις δεν με φοβίζουν. Άλλωστε το τοπικό μου δίκτυο είναι έτσι που από μόνο του είναι βαβούρα!

anyway, μάλλον πιο πολύ προβληματισμένος είμαι παρά ήσυχος.

Μου φαίνεται θα προτιμήσω τις πιο οικονομικές λύσεις (modem+router) και ότι γίνει.

Δημοσ.

εντάξει, οι ρυθμίσεις δεν με φοβίζουν. Άλλωστε το τοπικό μου δίκτυο είναι έτσι που από μόνο του είναι βαβούρα!

anyway, μάλλον πιο πολύ προβληματισμένος είμαι παρά ήσυχος.

Μου φαίνεται θα προτιμήσω τις πιο οικονομικές λύσεις (modem+router) και ότι γίνει.

αν δεν σε φοβιζουν τοτε οκ.δεν μπορω να σου πω αν αξιζει να πας σε 2 συσκευες η μια.απο την μια το access point το κρατας απο την αλλη μετα απο 2-3 χρονια μπροει να εχουν βγει 10 φορες καλυτερα access point αμα ειναι να βαλεις vdsl πολυ αργοτερα.οποτε μην σε παρω στο λαιμο μου.υπο νορμαλ συνθηκες το 2 σε 1 ειναι μια χαρα.τωρα καποιος μπορει να μην θελει να το κανει ετσι και να θελει ενα εχει πχ ενα πιο δυνατο access point η να τα εχει ξεχωριστα κτλ κτλ.εσυ αποφασιζεις.εγω παντως προτιμω το 2 σε 1.ολα μαζι σε μια συσκευη για normal home use.
Δημοσ.

άμα είναι σε 2-3 χρόνια, ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Το 2σε1 δεν το θέλω α) λόγω τιμής (ακριβό) β) σε περίπτωση βλάβης ή ασυμβατότητας, την πάτησες.

άρα πάω μάλλον σε κάποιο οικονομικό μόντεμ και την ψάχνω για σχετικά καλό ρούτερ.

άσε που πρέπει ν ακοιτάξω και για ασύρματη κάρτα δικτύου για το απομακρυσμένο (5μ) pc από το ρούτερ.

Δημοσ.

άμα είναι σε 2-3 χρόνια, ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Το 2σε1 δεν το θέλω α) λόγω τιμής (ακριβό) β) σε περίπτωση βλάβης ή ασυμβατότητας, την πάτησες.

άρα πάω μάλλον σε κάποιο οικονομικό μόντεμ και την ψάχνω για σχετικά καλό ρούτερ.

άσε που πρέπει ν ακοιτάξω και για ασύρματη κάρτα δικτύου για το απομακρυσμένο (5μ) pc από το ρούτερ.

δεν ειναι το θεμα ποτε θα δωθει το vdsl εκει που μπορει να εισαι αλλα και εσυ ποτε θα το βαλεις .αν πεις οτι θα βαλεις vdsl σε 2-3 χρονια ε μεχρι τοτε θα εχουν βγει πιο νεα access points Να παρεις.

τωρα το 2 σε 1 βγαινει πιο φτηνο αμα δεν εχεις παρει ουτε access point Ουτε adslrouter.αν εχεις ηδη ενα απο τα 2 τοτε ναι το access point μονο του βγαινει πιο φτηνα.τωρα για ασυμβατοτητα αν και λιγο δυσκολο με νεα ρουτερ εν τουτοις ναι ισχυει.αν χαλασει το πετας ολο μαζι η αν εχεις καποιο θεμα ασυβματοτητας πραγματι την εκατσες.απλα παρε και κατι καλο σε adsl router εστω και αν θα παιξει απλα σαν modem.Να ειναι σταθερο δηλαδη.το vigor ειναι καλο αλλα ακριβο.καρτα δικτυου θα πας σε n300 λογικα αφου το ρουτερ σου θα εινα N300.απλα 5 μετρα δεν ειναι προβλημα εκτος αν εχεις 2-3 τοιχους ενδιαμεσα η καμια θωρακισμενη πορτα πυρασφαλειας:P

Δημοσ.

απλα το 99 τις 100 των ρουτερ παιζουν 100Mw στο g πρωτοκολλο που ειναι και το νομιμο.σε Nνομιζω ειναι 200mw το νομιμο αλλα δεν ξερω ποσο παιζουν αυτα.υπαρχουν και αλλα ρουτερακια που με αλλο firmware εκπεμπουν πιο δυνατα 300 mw πχ.αυτο για το κομματι του adsl router.τωρα για το κομματι της ασυρματης καρτας ισχυουν μια απο τα ιδια.καποιοι παιρνουν stick που εχουν εξωτερικη κεραια με σκοπο να βαλουν μια μεγαλυτερη η να βαλουν μια κατευθυντικη.κατα τα αλλα το stick με βαση το ρουτερ που θες να παρεις μια χαρα ειναι.dual band και τα 2.μπορεις να βαλεις και μια επεκταση στο stick για να το φερεις καπου πιο κοντα στο ρουτερ η πιο ψηλα κτλ κτλ ωστε να μην ειναι πισω απο το pc κρυμμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...