Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σίγουρα η OCZ είναι κάπως καλύτερη (για τους γνώστες) αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι παρόμοια (CL5, 1.8V) οπότε και αυτοί είναι καλυμμένοι από την πλευρά τους.

Οπότε οι επιλογές είναι είτε Kingston είτε επικοινωνία με την OCZ εφόσον σε ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι επιδόσεις.

Δημοσ.

Υπάρχει σειρά και έχει ως εξής:

1) Το ίδιο προϊόν 2) Προϊόν ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών 3) Χρήματα.

Το πρώτο δε γίνεται άρα πάμε αναγκαστικά στο δεύτερο. Δεν κάνουμε επιλογή. Και το δεύτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρούται.

Δεν υπάρχει καμμία σειρά. Ο νόμος είναι σαφής και λέει ότι είναι ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ το τι θα διαλέξει από τα 3. Αν γουστάρει ο TS μπορεί να απαιτήσει επιστροφή χρημάτων στην τιμή αγοράς.

Βέβαια δεν ξέρω τι ισχύει για την παραγραφή μετά την πάροδο 5 ετών, σε προϊόν που έχει εγγύηση εφ' όρου ζωής...

Δημοσ.

1) Eίπα εγώ να σου τον αντικαταστήσουν με 8120? Όχι βέβαια. Τι θα πει "ίδια κλάση"? Πώς ορίζεται η κλάση? Αυτό που προσπαθώ να σου πω και δεν καταλαβαίνεις είναι ότι πρέπει να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Αυτά στις μνήμες είναι τα timings, η συχνότητα, η τάση και η χωρητικότητα. Αλλιώς χάνεται η μπάλα και ο καθένας λέει ό,τι θέλει.

2) Ίδια volt έχουν. Η μόνη διαφορά είναι στην ψύκτρα γι αυτό και σου έφερα αυτό το παράδειγμα. Όπως και στις ocz η διαφορά είναι στην επιχρυσωμένη ψύκτρα. Για το o/c τα είπαμε: Κανένας δεν σου πουλάει πιθανότητες o/c. Αν εσύ τις αγοραζεις γι αυτό το λόγο, άλλο καπέλο. Οι λόγοι για τους οποίους καταλήγει κάποιος σε μία αγορά δεν ενδιαφέρουν γιατί μπορεί να είναι άπειροι και υποκειμενικοί.

3) Τι θα πει ποιότητα gold? Πώς προσμετράται? Στο ξαναλέω: Όταν μιλάμε για χαρακτηριστικά μιλάμε μόνο για μετρήσιμα μεγέθη. Όσο για τα λεφτά: Δεν έκλεψε κανέναν το multirama. Tόσο τις είχες -καλώς ή κακώς- και ο φίλος τις αγόρασε. Δεν νομίζω να του τις πούλησαν με το μαχαίρι στο λαιμό.

Έχει λύση ο φίλος και αυτό είναι το rma στην ocz. Και κάτι τελευταίο για το υψηλό ποσό επειδή επαναλαμβάνεται συνέχεια: Δεν αγόρασε δωροεπιταγές multirama των 260 ευρώ ο φίλος. Μνήμες αγόρασε. Το ότι η τιμή των μνημών ξεφτιλήστηκε έχει να κάνει με την αγορά και το ρίσκο της μεταπωλητικής αξίας και αξίας αντικατάστασης των τεχνολογικών προϊόντων.

1)όχι δεν το είπες εγώ το ανέφερα βασιζόμενος στο παράδειγμα σου, ναι υπάρχουν τα αντικειμενικά κριτήρια όπως λες αλλά και τα ίσως καλύτερα υλικά κατασκευής που την χαρακτηρίζουν σαν gold (2.2v), τα heatsinks και το dual channel που χάνει.

2) αναφέρομαι σε αυτές που είναι 1.35v, και αυτό δεν είναι πιθανότητα αλλά εγγυημένο από την corsair.

3) προφανώς δεν είπα ότι έκλεψε κανένα όταν τις πουλούσε, αλλά το κάνει δίνοντας του ότι νάνε ναι … Πριν ένα –δυο χρόνια όταν αγόρασε τις OCZ η μνήμη που του δίνει πόσο είχε; Αν δεν είχαν όσο οι ocz τότε ναι τον κλέβει.

Μπορεί να μην αγόρασε δωροεπιταγές αλλά αγόρασε μνήμες που είχαν υπόσχεση (εγγύηση) καλής λειτουργιάς για όλη την διάρκεια ζωής κάτι στο οποίο απέτυχαν να εκπληρώσουν άρα ο φίλος έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει τα λεφτά* του ή αντίστοιχο προϊόν και όχι ότι ξέμεινε στην αποθήκη.

*Κρατώ μια επιφύλαξη ως προς το ποσό, δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος για το ποσό (για τα καταστήματα ξέρω είναι πάντα η μικρότερη τιμή) αλλά όχι και 15€ ΕΛΕΟΣ

Δεινόσαυρος Με πόσα δηλαδή θα ήσουν ευχαριστημένος? Προφανώς είναι λίγα αλλά κάπου πρέπει να μπει και ένα μέτρο.

Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο μόνο ότι προβλέπει ο νόμος, τέλος.

Υπάρχει σειρά και έχει ως εξής:

1) Το ίδιο προϊόν 2) Προϊόν ίδιων ή καλύτερων χαρακτηριστικών 3) Χρήματα.

Το πρώτο δε γίνεται άρα πάμε αναγκαστικά στο δεύτερο. Δεν κάνουμε επιλογή. Και το δεύτερο στη συγκεκριμένη περίπτωση πληρούται.

Νόμος 3043/2002 άρθρο 504 Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συναρμολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ ΤΟΥ:

1.Να απατήσει, χωρίς επιβάρυνση του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες.

2.να μειώσει το τίμημα.

3.να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Δεν θυμάμαι σε ποιό σημείο είναι

Αν το ελάττωμα ανακύψει εντός έξι μηνών από την παράδοση του πράγματος, τεκμαίρεται ότι υπήρχε τη στιγμή της παράδοσης, δηλαδή το βάρος είναι στον πωλητή να αποδείξει ότι το πράγμα τη στιγμή της παράδοσης δεν το είχε το ελάττωμα. Αν ανακύψει αργότερα, το βάρος έχει ο αγοραστής.

Anyway επειδή ξεφύγαμε και πέρασε σε αντιπαράθεση με τα πιστεύω του καθενός, εγώ θεωρώ αποδεκτό μόνο ότι λέει ο νόμος (Δικαιώματα του αγοραστή) και όχι τι είναι λογικό, δεν ξέρω τι λέει ο νόμος για το ποσό και πως υπολογίζεται, αν ξέρει κάποιος που το λέει ευχαρίστως να τον ακούσω, τα καταστήματα έχουν πάντα την τάση να επιλέγουν και να προτρέπουν ότι τους αφήνει € στην τσέπη και όχι το τι πρέπει, αν ο jimzak το συνεχίσει θα μάθουμε τι είναι, αν η oCZ του πιστώσει όλο το ποσό τότε αυτό τι λέει για το κατάστημα;

Άσε που όπως είπε και ο ίδιος jimzak δεν θέλει πιστωτικό (πόσο μάλλον 15€ που δεν παίρνει ούτε καν παρόμοιες) αλλά ζήτησε αντικατάσταση, οπότε το ελάχιστο να τις στείλουν στην OCZ και να του κάνουν μια δίκαιη αντικατάσταση.

Over and out

@jimzak

Plz ενημέρωσε με τις όποιες εξελίξεις.

Δημοσ.

και κατι ακομα ναι εστω μια ποταπη ψυχτρα για μενα κανει δουλεια,δοκιμαστε να τρεξετε ενα memtest σε γυμνες μνημες και προσπαθηστε να τις ακουμπησετε! Εσύ τις μνήμες τις παίρνεις για να τρέχεις memtest? Kαι αφού το τρέχεις τις ακουμπάς κιόλας? Δεν υπάρχει "για μένα". Οι αντικαταστάσεις θέλουν σαφή και προσδιορίσιμα κριτήρια. Το αν ζεσταίνεται παραπάνω το χέρι σου δεν μπορεί να το λάβει κανείς υπόψιν. Η ψύκτρα υπάρχει για να μην καούν. Αν καούν, έχεις δικαίωμα αντικατάστασης. Τόσο απλό.

Εδώ νομίζω παρερμηνεύεις τα λόγια του jimzak, δεν νομίζω πως θέλει μνήμες με ψύχτρα για να τις ακουμπάει και να μην ζεσταίνετε το χέρι του, απλως ήθελε να πει πως μια μνήμη με ψύχτρα μπορεί να κάνει την διαφορά(έστω και μικρή) στις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Λοιπόν.... οι ύπαρξή ψυκτρων και το γεγονός ότι οι μνήμες ερχονται σε κιτ ειναι αντικειμενικά χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν την αλλαγή με τις value μη δίκαιη .. από εκεί και πέρα τι ειναι λογικό και τι μη δεν παίζει κανένα ρολό , Μονό ο νομός μετράει και από την στιγμή που δεν έχουν διαθέτουν κάποιο αντίστοιχο προιον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να του επιστρέψουν ΟΛΟ το ποσό που αναγράφεται στην απόδειξή και μάλιστα με την μορφή χρημάτων και σε ουδεμια περίπτωσή με την μορφή πιστωτικου. Είναι ο νομός και από εκεί και πέρα η άποψή του καθενός είναι περιττη!

• Like 1
Δημοσ.

Πηγα εχθες το απογευμα απο το καταστημα της Multirama,αλλα σταθηκα ατυχος μιας και ο υπευθυνος ελειπε,παρ'ολα αυτα μετεφερα στον υπαλληλο αυτα που ειχα να πω παροτρυνοντας τον να τα μεταφερει στους 'απο πανω'.

Ο υπευθυνος απο'οτι μου ειπε θα επιστρεψει την παρασκευη οπου και θα ξαναπαω ελπιζοντας να μιλησω και με τον ιδιο.

Απο OCZ Μου εστειλαν αυτο --->

Comment: Dear Sir,

as we can't replace defect Ram's anymore, we would like to offer you the actual market value of it. Can you please send a copy of the invoice to [email protected]? Also please forward us your banking information (incl. Iban and Bic/Swift Number), so we can proceed with payment after creating a RMA Number.

Thanks in advance

Τους εκανα μια ερωτηση για τον αν μπορουνε να μου πουνε ποσο ειναι το ποσο πανω-κατω να δω τι διαφορα εχουμε απο τα 15€ και ποσο θα εβαζε το καταστημα επιπλεων στην τσεπη.

Συγνωμη αλλα το εχω παρει λιγο πρωσοπικα το θεμα και γι'αυτο θα το κυνηγησω.Εβγαλαν το κερδος τους οταν μου τις πουλησαν,πανε να βγαλουνε κερδος και απο την εγγυηση μου???

Για οτιδηποτε νεοτερο θα εχω θα ενημερωσω το post ,πρεπει επιτελους να καταλαβει η καθε εταιρια-καταστημα-αλυσιδα οτι δεν εχει να κανει με χα'ι'βανια.

Χθες ητανε αλλος,σημερα ειμαι εγω,αυριο θα ειναι ενας απο εσας γι'αυτο καλο θα ειναι να γνωριζουμε τι μας γινετε και προ παντων τα δικαιωματα μας.

Προς ενημερωση του post μολις μιλησα με Γενικη Γραμματια Καταναλωτη,μολις ακουσαν το ποσο της πιστωσης (15€ εναντι της αρχικης) με παροτρυναν να κανω καταγγελια (πραγμα που δεν εκανα) καθως τους ειπα περιμενω να δω την αντιδραση του καταστηματος,

Δημοσ.

Μια παρατήρηση θα κάνω και ''φεύγω''...

Συγνωμη αλλα το εχω παρει λιγο πρωσοπικα το θεμα και γι'αυτο θα το κυνηγησω.Εβγαλαν το κερδος τους οταν μου τις πουλησαν,πανε να βγαλουνε κερδος και απο την εγγυηση μου???

Εντάξει δεν σου βάλανε και το μαχαίρι στο λαιμό για να τις αγοράσεις...Δική σου επιλογή ήταν...

Καλή συνέχεια στον αγώνα σου φίλε μου!! :)

Εύχομαι να δικαιωθείς....με ό,τι συνεπάγεται αυτό...

Δημοσ.

Εγω παντως που αγορασα προσφατα απο ebay κατι kingston ddr2 και συγκεκριμενα αυτες http://www.skroutz.g...HANNEL-KIT.html

κινηθηκα με τη βοηθεια των παιδιων του φορουμ ως εξης:

Αρχικα κοιταξα που υπαρχουν διαθεσιμες, δε μπορεσαν να με εξυπηρετησουν λογω του οτι θελανε αποδειξη.

Ζητησα τον γενικο εισαγωγεα μνημων,πηγα στην info Quest,αλλα με ενημερωσαν πως δεν εχουν πλεον το συγκεκριμενο μοντελο, αρα δε θα μπορουσαν να τις αντικαταστησουν με ιδιες.

ωραια του λεω, δωστες μου πισω να κανω ενα RMA στην Kingston να τελειωνω..εξυπηρετικο το παλικαρι εκει, μεχρι και πακετο μου δωσε, και σφουγγαρια για ασφαλη τοποθετηση.

Πηγα την επομενη στα ΕΛΤΑ, (σε οποια αλλη μεταφορικη αν πατε εχει ανω των 30-40€) εδωσα 6,95€ για συστημενο πακετο για United kingdom. πλεον αναμενω τις καινουριες παροτι μονο μια ηταν χαλασμενη.

Θελω να πω πως το κοστος των 7€ για μενα ηταν μικροτερο, απ το να τρεχω καθε τρεις και λιγο και να λειπει ως δια μαγειας παντα ο υπευθυνος, πιο μεγαλο κοστος θα ειχα και κυριως ψυχολογικη κουραση..

Το μονο που σου προσφερουν τα κατ/τα ειναι φουσκωμενα νευρα.

Το ξερω υποχρεουνται να στις αντικαταστησουν, αλλα παντα θελουν να ξεφυγουν.

Οσο για το κοστος,που σου δινουν μονο 15€ εννοειται πως μην το δεχτεις.

Για μενα, ειτε βρες την γενικη εισαγωγεα της OCZ, λογικα καμια info quest ή octabit θα ειναι, δωσε το s/n ωστε να δεις απο ποιον εισηχθησαν οι μνημες, και ζητα να στις αντικαταστησουν με κατι αντιστοιχο οπως τις δικες μου πχ, ή καποιες εξισου καλες και οχι με value ram.

ειδαλλως μη φοβηθεις το RMA, ειναι πολυ απλο, και πιο ηρεμο...σε ολα τα αλλα υπαρχει η ελληνικη κακοηθια και τραβας τρελο ζορι.

Και για το οτι τις αγορασες 260€ ειναι οντως κριμα, αν και βλεπω οτι πουθενα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν σε DDR2 μνημες OCZ, αρα θα αντιμετωπισεις προβλημα, για να βρεις αντιστοιχες της ιδιας εταιρειας..

Και κατι αντιστοιχο με τις δικες σου μνημες πλεον κοστιζουν απο 35€ και ανω....εως τουλαχιστον 50€.

Καλο κουραγιο.....

Δημοσ.

Oπως εγραψα και πιο πανω η OCZ δεν τις εχει πλεον,απλα το θεμα το εχω παρει πρωσοπικα και θελω να εξυπηρετησει το καταστημα που τις αγορασα,αν ειναι ετσι ας κλεισουνε ολα και να αγοραζουμε κατ'ευθιαν απο τις εταιριες παραγωγης και ας κλεισουνε ολα τα καταστηματα και οι μεσαζοντες,γιατι να αγοραζω καρτες γραφικων,ram,psu mobo κτλ απο το multirama-plaisio-e-shop και αν μου παθουνε κατι να κανουν τον 'Αλεκο'...

Αν δεν μπορουνε να αποδεχτουν τις ευθυνες τους ας μας το λενε απο την αρχη οτι το 'ταδε ειδος' που αγορασαμε αν παθει κατι να μην απευθυνθουμε σε αυτους και να τρεχουμε σε RMA στις εταιριες κατασκευης.

Αν ειναι ετσι γιατι να μην αγοραζουμε κατ'ευθιαν απο την ΟCZ και καθε OCZ και να κανουμε μαγκες τα καταστηματα?

Και στην τελικη πειτε οτι ειμαι ενας ανθρωπος που δεν γνωριζει τιποτα απο ολα αυτα που εμεις γραφουμε εδω περα,δεν γνωριζει απο RMA και ουτε καν αγγλικα στην τελικη να συννενοηθει με τον εκαστοτε κατασκευαστη,πρεπει να δεχτει οτιδηποτε του προσφερει η εκαστοτε αλυσιδα και να τον κορο'ι'ιδευει???

Αν καποιοι θεωρουνε οτι αυτο ειναι σωστο παω πασο.

• Like 3
Δημοσ.

Βαρα τους αλυπητα.....και οπως ειχε γραψει καποιος σε αλλο ποστ, οτι σου πει ο Προισταμενος του κατ/τος, ζητησε τα να στα δωσει γραπτα...εκει να δεις κωλοτουμπες που θα κανουν...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα τώρα για να μου αντικαταστήσουν έναν εξωτερικό δίσκο μου ζητάνε 1€. Να τους το χαρίσω? :P

η αλήθεια είναι πως είναι λίγο καλύτερος ο καινούργιος (από USB2 σε USB3 :devil:)

Βασικά, αν δεν μου κάνει ο δίσκος, θα μπορούσα να ζητήσω τα χρήματα μου πίσω?

έτσι για να πάρω τώρα κάτι καλύτερο (από άλλο κατάστημα) από αυτό που μου προσφέρουν αυτοί. <_<

Επεξ/σία από Professor Xavier

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...