Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Samsung 840 Pro, ο καλύτερος SSD που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οι Vertex 4 είναι μια απάτη, μόλις γεμίσουν >50% οι επιδόσεις πέφτουν κατακόρυφα.

+300000 για τον 840 pro αλλά δε θα συμφωνήσω στο ''απάτη '' για τον vertex 4 απλώς είναι τα ψιλά γράμματα του συγκεκριμένου δίσκου.προτιμώ σίγουρα vertex 3 max iops απο τον 4.όλοι έχουν τα δικά τους ψιλά γράμματα.

Δημοσ.

Μια και βλέπω αρκετούς με σχετική τεχνογνωσία εδώ, να ρωτήσω κι εγώ το κατιτίς μου:

Ποια η άποψή σας στο να βάλει κάποιος ένα SATA III SSD σε μια SATA II θήρα;;;

Το ξέρω ότι είναι λειτουργικό το αποτέλεσμα και το ότι πολλοί λένε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όμως, παράλληλα, έχει τύχει να έχω διαβάσει και κάποια άρθρα που λένε σχεδόν το αντίθετο όσο αφορά τουλάχιστον το κατά πόσο συμφέρει σε επιδώσεις ένα τέτοιο πάντρεμα.

Έχω δηλαδή την αίσθηση πως, όταν τελικά συνδέσει κανείς SATA III SSD σε SATA II θήρα, οι επιδώσεις που θα έχει θα είναι υποδεέστερες από το να σύνδεε SATA II SSD σε SATA II θήρα (αρκεί βέβαια και οι συγκεκριμένοι SSD να έχουν μεταξύ τους σχεδόν κοινές επιδώσεις στα ηλεκτρονικά τους).

Ποια η άποψή σας λοιπόν;;;

Δημοσ.

Οι σύγχρονοι SATAIII SSD "χτυπάνε ταβάνι" στις επιδόσεις τους κοντά στα όρια που επιτρέπει το SATAIII. Το να τους βάλεις σε SATAII απλώς θα τους περιορίσει στα όρια που επιτρέπει το SATAII. Δε νομίζω ότι ένας SATAII SSD θα είχε καλύτερες επιδόσεις από έναν SATAIII SSD πάνω σε μια θύρα SATAII.

Γενικά αν σκέφτεσαι για SSD, να'ναι SATAIII. Η αγορά των SSD δεν έχει ωριμάσει ακόμα και θα'ταν κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να περιορίζεσαι απ'το πρωτόκολλο SATAII.

• Like 1
Δημοσ.
Οι σύγχρονοι SATAIII SSD "χτυπάνε ταβάνι" στις επιδόσεις τους κοντά στα όρια που επιτρέπει το SATAIII. Το να τους βάλεις σε SATAII απλώς θα τους περιορίσει στα όρια που επιτρέπει το SATAII. Δε νομίζω ότι ένας SATAII SSD θα είχε καλύτερες επιδόσεις από έναν SATAIII SSD πάνω σε μια θύρα SATAII. Γενικά αν σκέφτεσαι για SSD, να'ναι SATAIII. Η αγορά των SSD δεν έχει ωριμάσει ακόμα και θα'ταν κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά και να περιορίζεσαι απ'το πρωτόκολλο SATAII.

Μα το πρόβλημά μου είναι πως δεν έχω SATA III controler στον εν λόγο υπολογιστή μου (και σε κανέναν υπολογιστή μου άλλωστε) κι ενώ, ο υπολογιστής μου, θα μπορούσε να θεωρηθεί πια κάπως "παλιότερης κοπής", σε άλλα του χαρακτηριστικά τυχαίνει να είναι "ψιλοτούμπανο" και καλοπληρωμένος ώστε να σκεφτώ να "επενδύσω" πάλι ένα σκασμό λεφτά σε αλλαγή μητρικής και όλα τα υπόλοιπα που εξαρτώνται στενά από αυτήν. Προβλέπω δε πως δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να κάνω τέτοιου τύπου γενικότερη αναβάθμιση, για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.

Έναν αξιοπρεπή SSD 120 - 128 GB όμως θα με έπαιρνε να αγοράσω αλλά, τουλάχιστον, να "κουμπώνει" σωστά (και "αναγκαστικά") σε SATA II controler.

Ξαναλέω, το ξέρω πως ουσιαστικά και οι SATA III SSD κουμπώνουν αλλά, τελικά, είναι σίγουρο ότι τα πάνε το ίδιο καλά με το να κούμπωναν SATA II SSD;;; Ρωτώ γιατί έχω διαβάσει κάτι περίεργα για το αντίθετο...

---------------------

Να αναφέρω πως επειδή, κακά τα ψέματα, το θέμα που έχω θέσει εδώ μπορεί να κριθεί ότι είναι εκτός του τρέχοντος θέματος δεδομένου ότι, σαφώς και δεν αφορά στενά το συγκεκριμένο μοντέλο SSD και για να μην επεκταθεί το "κακό", άνοιξα το θέμα μου ξανα΄στο #47 post του "Insomnia.gr \ Hardware \ Μονάδες Αποθήκευσης \ Αγορά SSD [Γνώμες και απορίες]" Insomnia topic που είναι απείρως καταλληλότερος χώρος.

Δημοσ.

Εγώ έχω έναν Vertex 3 MAX IOPS 120GB, με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος... Η αλήθεια είναι ότι πλέον ο Vertex 4 είναι αρκετά έως πολύ φθηνός για τις επιδόσεις που προσφέρει, ιδιαίτερα με το firmware 1.5! Αλλά μάλλον που θα περιμένω λίγο καιρό και θα δοκιμάσω κι εγώ κανέναν Samsung 840 Pro...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η παρατήρησή μου γίνεται εντελώς καλοπροαίρετα: θα ήταν καλό, πριν ανεβάζουμε οποιοδήποτε άρθρο, όπως αυτό το πολύ ενδιαφέρον, να ελέγχουμε με κάποιο τρόπο την ορθογραφία. Είναι κρίμα σε κείμενο σχεδόν δύο σχετικά μικρών παραγράφων να παρουσιάζονται τρία -και δυστυχώς- βασικά ορθογραφικά λάθη. Για την ορθότητα του γραφομένου τα επισημαίνω:

α) "Όλοι σας θα γνωρίζεται": ο συντάκτης απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού (εσείς), άρα η κατάληξη θα πρέπει να είναι "-ε- και όχι "-αι", το οποίο ανήκει στο γ' πρόσωπο ενικού.

β) "της εν λόγο εταιρίας": η ορθογραφία προστάζει "εν λόγω", δηλαδή χρήση της -παλιάς- δοτικής, που ναι μεν δεν υπάρχει στη νεοελληνική γραμματική, έχει ξεμείνει όμως σε κάποιες εκφράσεις (πχ. δόξα τω Θεώ).

γ) "πως τα πηγαίνει ο δίσκος": εδώ έχουμε να κάνουμε με πλάγια ερωτηματική πρόταση, οπότε ο σύνδεσμος θα πρέπει να τονιστεί για να διακριθεί από τον ειδικό σύνδεσμο "πως" (με την έννοια του "ότι").

Ίσως όλα αυτά να φαίνονται λίγο "διαστημικά" και εντελώς άσχετα με το θέμα αλλά πιστεύω ότι μπορούμε σε κάποια θέματα να δίνουμε λίγο περισσότερη προσοχή, ιδίως δε όσον αφορά σε κείμενα που παρουσιάζονται σε κοινό.

Επαναλαμβάνω, η διάθεσή μου δεν είναι επιθετική αλλά μάλλον συμβουλευτική - εκπαιδευτικός γαρ και ο ίδιος!

Εντελώς καλοπροαίρετα κι εγώ: πραγματικά πρέπει να είστε πολύ καινούργιος στον χώρο του ίντερνετ, ή δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω. Ψάχνετε να βρείτε την άκρη τώρα ενώ γίνεται ο χαμός...Αυτά τα λάθη δεν είναι τίποτα! Μακάρι να έγραφαν όλοι όπως ο κύριος.

Και ειδικότερα η κατάληξη -ται/τε είναι κομμάτι της εθνικής δυσλεξίας μας- είναι ταμπού αυτό δεν το ακουμπάμε. Σας το λέω να το ξέρετε, να μην κουράζεστε άδικα. Κι εμένα με ενοχλούσε στην αρχή, (πολύ αρχή λέμε τώρα, όταν ήμουν 20 ετών) και αντιμετωπίζα και με σχετική περιφρόνηση όσους δεν μπορούσαν να γράψουν σωστά ένα τόσο απλό πράγμα, αλλά στο τέλος κατάλαβα τί συμβαίνει. Συνέλαβα την "ευρύτερη εικόνα": Η ανορθογραφία, τις περισσότερες φορές δεν οφείλεται στην άγνοια, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης εγκεφαλικής [δυσ]λειτουργίας σε συνδυασμό με ψυχολογικά αίτια, κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα Μαθηματικά (όπως εγώ). Οπότε πιστεύω περιττεύει κάθε σύσταση και διόρθωση. Όποιος θέλει να μάθει να μιλάει και να γράφει σωστά δεν περιμένει να τον διορθώσουν, έχει πάντα δίπλα του ένα λεξικό και το συμβουλεύεται συνέχεια.

Δημοσ.

Samsung 840 Pro, ο καλύτερος SSD που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οι Vertex 4 είναι μια απάτη, μόλις γεμίσουν >50% οι επιδόσεις πέφτουν κατακόρυφα.

λες ο,τι να'ναι ετσι ?

αυτο συνεβαινε με το αρχικο firmware, πλεον δε συμβαινει 

τον εχω γεμισει (20GB ελευθερα) και τον εχω μετρησει 

Εντελώς καλοπροαίρετα κι εγώ: πραγματικά πρέπει να είστε πολύ καινούργιος στον χώρο του ίντερνετ και αρκετά νέος γενικά.

Και ειδικότερα η κατάληξη -ται/τε είναι κομμάτι της εθνικής δυσλεξίας μας- είναι ταμπού αυτό δεν το ακουμπάμε. Σας το λέω να το ξέρετε, να μην κουράζεστε άδικα. Κι εμένα με ενοχλούσε στην αρχή, (πολύ αρχή λέμε τώρα, όταν ήμουν 20 ετών) και αντιμετωπίζα και με σχετική περιφρόνηση όσους δεν μπορούσαν να γράψουν σωστά ένα τόσο απλό πράγμα, αλλά στο τέλος κατάλαβα τί συμβαίνει. Συνέλαβα την "ευρύτερη εικόνα": Η ανορθογραφία, τις περισσότερες φορές δεν οφείλεται στην άγνοια, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης εγκεφαλικής [δυσ]λειτουργίας σε συνδυασμό με ψυχολογικά αίτια, κατά τον ίδιο τρόπο που κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει τα Μαθηματικά (όπως εγώ). Οπότε πιστεύω περιττεύει κάθε σύσταση και διόρθωση.

κι εγω δεν εχω καλη φωνη , αλλα δε παω να γινω τραγουδιστης.. 

εδω τους τονους βαριεμαι να βαζω, οποτε σιγουρα το τελευταιο που θα εκανα ειναι να αρθογραφω ή αν το εκανα θα προσπαθουσα να το κανω σωστα 

αλλωστε υπαρχει και ο ορθογραφικος ελεγος.. 

Δημοσ.

ευχαριστουμε για το review,μολις παρελαβα τον δισκο..η σελιδα της Kingston παντελως ανοργανωτη,αφου το updater δε το βρισκω πουθενα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...