Προς το περιεχόμενο

VB2010 - NetFramework 3.0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φτιάχνω μία εφαρμογή στην VisualBasic 2010 και θέλω να

την κάνω Compile με NetFramework 3.0 για να είναι

συμβατή με τους περισσότερους υπολογιστές.

Όμως όταν το κάνω Debug η Build μου βγάζει Error.

:( Σας δίνω κάποια Screenshots για να δείτε.. :(

post-251688-0-83104500-1353320830_thumb.png

post-251688-0-18396400-1353320841_thumb.png

post-251688-0-87391400-1353320848_thumb.png

Δημοσ.

[...]

NetFramework 3.0 για να είναι

συμβατή με τους περισσότερους υπολογιστές.

[...]

Αν γενικότερα θες για τον οποιονδήποτε άλλο λόγο να μείνεις στο .NET 3 τότε οκ.

Αλλά στο συγκεκριμένο που λες φοβάμαι ότι έχεις καταλάβει λίγο λάθος.

Το .net framework καταρχήν το κατεβάζεις και το εγκαθιστάς πανεύκολα σε όποιον υπολογιστή θες να τρέξει η εφαρμογή σου, αν δε το έχει.

Δεν υπάρχει θέμα "συμβατότητας". Κανένα. Τρέχει σε κάθε "υπολογιστή" με windows.

Συνεπώς μπορείς να γράψεις την εφαρμογή σου στο .net 4 χωρίς τέτοιο φόβο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να φανταστώ ότι πρέπει να το αφήσω σε NF 4.5 ?

Επεξ/σία από codesix
Δημοσ.

Δεν μπορώ να το κοιτάξω τώρα γιατί δεν είμαι σε pc με windows.

Αλλά είναι απλό. Αν θες να μείνεις στο .net 3 απλά σβήσε τα import που σου είπαν τα παιδιά πάνω για το linq.

Αλλά ζήτημα συμβατότητας δεν υπάρχει. Συνεπώς μπορείς να το ξανα-γυρίσεις στο .net 4 το project.

Οπότε μπορείς απο κει που άλλαξες το .net frameword από 4 σε 3 να το ξανα-αλλάξεις πάλι σε 4.

Δημοσ.

Ζητάει εγγραφή το link.

Κανε διπλό κλικ στα error (warnings) του studio και σε πάει εκεί που πρέπει να τα σβήσεις.

Το ΝΕΤ 4 θέλει XP service pack 3 και πάνω.

Για τις περισσότερες εφαρμογές NET 2 που είναι και 26 MB.

Δημοσ.

Για τις περισσότερες εφαρμογές NET 2 που είναι και 26 MB.

:fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear: :fear:

[ Φαντάζομαι όπως επιλέγεις ενα αρχαίο framework έτσι επιλέγεις να μη του βάλεις service pack 1 και 2 που έχουν βγει για αυτό έτσι; Όπως επίσης φαντάζομαι δεν έχεις δει το .net 4 επι της ουσίας. ]

Προσωπικά διαφωνώ πέρα για πέρα, κάθετα για κάθετα με αυτή την άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ το 2.0 με c# 4 και δεν έχω ασχοληθεί με (δεν μου χρειάστηκαν μέχρι στιγμής) LINQ, WPF...

Έφτιαξα μια φόρμα WPF, κάνω διπλό κλικ το exe και έκανε κάπου 10 sec να εμφανιστεί ένα άδειο παράθυρο.

Ίσως όταν θα έχουν όλοι intel core i7 να ξανά ασχοληθώ.

Το καλύτερο θα ήταν να μην χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα.

To net 3.5 είναι κάπου 185 Mb.

Πάντως όταν ο πελάτης μας λέει ότι η εφαρμογή μας κρασάρει 99.99% δεν χρειάζεται update ta windows η το framework

Δημοσ.

Δεν αμφισβητώ την εργασιακή σου εμπειρία (που σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερη απ τη δική μου).

Όμως όταν το 2012 (με .net 4.5 να είναι παρόν αυτή τη στιγμή) βλέπω έναν προγραμματιστή (και πόσο μάλλον επαγγελματία) να προτείνει το .net framework 2 (και μάλιστα ως η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες εφαρμογές), συγνώμη αλλά μόνο κακή εντύπωση μου κάνει.

Προφανώς δεν κοιμάσαι και ξυπνάς με την έννια της δικής μου εντύπωσης ( κοινώς έχεις κάθε δικαίωμα και στο αναγνωρίζω, να με έχεις γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων σου, να το πω έτσι ) αλλά μιας και ο διάλογος είναι δημόσιος, παραθέτω απλά την άποψή μου.

Θα δεχόμουν και θα σεβόμουν μια τοποθέτηση:

"Αυτό έμαθα, φοβάμαι / δε μπορώ / δε προλαβαίνω / δε ξέρω / δε θέλω / δε γουστάρω στην τελική να μάθω κάτι καινούριο και το αναγνωρίζω σαν μειονέκτημα και δεν προσπαθώ να το υπερασπιστώ ως σωστή θέση"

Αλλά με επιχειρήματα του στυλ πιάνει 200ΜΒ η εγκατάσταση του νέου framework συγνώμη αλλά μου ακούγονται αστεία.

Θα δεχόμουν και θα σεβόμουν επίσης και αυτό:

"Σε αυτά που χρησιμοποιώ εγώ και στο βαθμό και το βάθος που χρησιμοποιώ και έχω μελετήσει την πλατφόρμα αυτή, δεν έχω βρει να μου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό οι εκδόσεις που βγήκαν τα τελευταία 7 χρόνια"

_

Τώρα όσο για το LINQ και WPF (που είναι τελείως διαφορετικά πράγματα), όταν θα χρησιμοποιήσεις και θα μάθεις το LINQ θα έρθεις και θα σβήσεις από μόνος σου αυτό το post.

Πάντως όταν ο πελάτης μας λέει ότι η εφαρμογή μας κρασάρει 99.99% δεν χρειάζεται update ta windows η το framework

Αυτό είναι αλήθεια.

Όμως από την άλλη όταν κάθεται το αρμόδιο τμήμα της microsoft και δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ/δολάρια - πιθανά όσα κοστίζει η πλήρη εξαγορά όλων των πελατών σου μαζί - για να συντηρεί και να βγάζει patches και service packs για το κάθε τι, μάλλον δεν το κάνει γιατί διαφορετικά θα αμολούσαν αετό.

Άρα κάποια αξία θα έχουν όλα αυτά τα updates κ.τ.λ. απλά ίσως να μην μπορούμε πάντα στο προσωπικό μας επίπεδο ενασχόλησης ( και βάζω πρώτα τον εαυτό μου μέσα ) να το δούμε.

Δημοσ.

Αυτό με τη microsoft είναι μεγάλη συζήτηση.

Προσωπικά πιστεύω ότι η microsoft "εξελίσσει" τα προϊόντα της για να μπορεί να πουλάει καινούρια εργαλεία που ασχολούνται με αυτά.

"Και τι ωραίο που είναι το WPF... αλλά πρέπει να αγοράσεις το VS το 2008"

"Και τι ωραίο που είναι το METRO... αλλά πρέπει να αγοράσεις το VS το 2012"

"SilverLight"

Θα δεχόμουν και θα σεβόμουν επίσης και αυτό:

"Σε αυτά που χρησιμοποιώ εγώ και στο βαθμό και το βάθος που χρησιμοποιώ και έχω μελετήσει την πλατφόρμα αυτή, δεν έχω βρει να μου προσφέρουν κάτι ουσιαστικό οι εκδόσεις που βγήκαν τα τελευταία 7 χρόνια"

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω , την προσωπική μου άποψη.

Προσπάθησε να σκεφτείς 10 γνωστές εφαρμογές, όχι ελληνικές παραγγελιοληψιας :) και δες πόσες είναι σε .ΝΕΤ.

Πόσο μάλλον σε ΝΕΤ 4.5.

Δημοσ.

Παιδια τα πραγματα ειναι απλα. Οταν θελεις να φτιαξεις ενα απλο project που δεν χρειαζεται linq, WPF κλπ τοτε χρησιμοποιεις framework 2.0 διοτι σε vista και πανω δεν θελει να εγκαταστησεις το framework (διοτι υπαρχει ηδη) και το εγκαθιστας μονο σε xp (σε περιπτωση που δεν εχει). Το μεγεθος του ειναι μονο 23ΜΒ.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να ασχοληθεις να μαθεις linq, WPF και γενικα οτι καινουργιο βγαινει αλλα δεν υπαρχει λογος να ταλαιπωρεισαι αδικα και να ταλαιπωρεις και τον πελατη.

Ειναι εντελως χαζο να αναγκαζεις τον αλλο να εγκαθιστα 200ΜΒ για να τρεξει ενα προγραμματακι της πλακας και γιαυτο το λογο υπαρχει η επιλογη μεσα απο το VS να διαλεξεις ποιο framework θα χρησιμοποιησεις.

Και αν πρεπει να το κατεβασει κιολας ακομα χειροτερα. Download 200MB και μετα εγκατασταση. Γιατι; Για ενα peoject της πλακας; Οχι βεβαια. framework 2.0.

Οταν θα πρεπει να αναπτυξεις ενα project στο οποιο ειναι αναγκη να χρησιμοποιησεις linq, WPF κλπ τοτε αναγκαστηκα αφηνεις το 2.0 και διαλεγεις καποιο νεοτερο που να σε καλυπτει.

Για να το κανω πιο λιανα.

Σε καλυπτει το 2.0; Χρησιμοποιεις το 2.0 αλλιως διαλεγεις ενα νεοτερο framework που σε καλυπτει (οπως γραφω παραπανω).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ τείνω προς την άποψη του AlbNik σχετικά με τις σκοπούς και τις τεχνικές προώθησης προϊόντων από εταιρίες όπως η Microsoft.

Μη ξεχνάμε πως είναι η εταιρία που παγίωσε το bloatware και το selling-alpha/beta-testing-software ως (και καλά) αναγκαίο κακό, με δικαιολογία την ευχρηστία.

H με άλλα λόγια, "make them not only beta-test for us for free, but also make them want to buy new hardware from our partners or us in order for them to be able to run our software when they have finished beta testing it (that is after we have released hundreds of patches".

Όχι πως δεν αναγνωρίζω την συμβολή της Microsoft στην πληροφορική (αυτό δα έλειπε) άλλα άμα ανατρέξεις στην ιστορία της θα διαπιστώσεις πως σχεδόν ποτέ δεν καινοτόμησε τεχνολογικά (λέω σχεδόν γιατί δεν την παρακολουθώ τα τελευταία χρονια).

Πάντα ήταν όμως άψογη στο να προσφέρει σε εύχρηστο, κι αισθητικά ελκυστικό περιτύλιγμα τεχνολογίες άλλων. Όπως και στο να τις καστομάρει με το καιρό ή/και να τις ξανα-φτιάχνει πάνω στις δικές της ανάγκες.

Αυτό, μαζί με την αρχική πολιτική του Gates να διαθέτει δωρεάν ή πολύ φτηνά τα προϊόντα της, σε μια εποχή που η τεχνολογία θεωρούταν και ήταν ελιτίστικη.

(Η πολιτική αυτή έχει πάψει να ισχύει εδώ και δεκαετίας, ενώ δεν ήταν λίγες ο φορές που εφάρμοσε και η ίδια μονοπωλιακές τακτικές όταν είχε τη δύναμη και την επιρροή να το κάνει).

Δημοσ.

:-) Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. :-)

Το θέμα είναι πως στο σχολείο δεν έχουμε δικαιώματα Admin και

δεν έχουν εγκαταστημένο το NetFramework 4.0.

Μόνο γ'ιαυ΄το τον λόγο θέλω να βάλω το NF 2.0

Kαι πάλι σας ευχαριστώ για το Response πάιδες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...