mad1kas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Υποψιάζομαι ότι ο σκληρός μου είναι προβληματικός και θέλω να του κάνω κάποια τεστάκια.Ο υπολογιστής χωρίς καμιά αλλαγή λογισμικού/υλισμικού έγινε πιο αργός και κάποιες φορές κρασάρει. Έκανα ένα τεστ με το HD Tune: πώς σας φαίνεται; τι άλλο τεστ μπορώ να κάνω για να δω αν ευθύνεται ο σκληρός για την κατάσταση;
TheELF Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Τρέξε μια το Hard Disk Sentinel που τα λέει ποιο λιανά. Αν είναι και το σκέφτεσαι για αντικατάσταση τότε με το εργαλείο που θα βρεις στην σελίδα του δίσκου(seagate)... Τώρα το αργό μπορεί να προέρχεται και από το λειτουργικό,κάποια διεργασία ή και απλά από τον κερματισμό του δίσκου,αν δεν έκανες defrag εδώ και καιρό τρέξε μια το defraggler
mad1kas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 το ένα μου λέει Good και το άλλο Critical... μπορώ να το διορθώσω κάπως αυτό που έχει; ή θέλει άλλαγμα; θα τον πιάσει η εγγύηση;
TheELF Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Αν και το defrag δεν το είπα λόγου του smart αλλά οκ,βασικά και τα 3 προγράμματα το ίδιο σου λένε. ότι έχεις 642 bad sector και επίσης και τα τρία σου λένε ότι σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι good,δεν δικαιούσαι δηλαδή αλλαγή,ακόμα. Απλά το sentinel σου λέει ότι άσχετα με το τι ορίζει η εταιρία,το ποσό τον bad sector είναι κρίσιμο. Aν έχεις την πλήρη έκδοση του Sentinel μπορείς να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface ,σβήνονται όλα τα αρχεία σου,και θα πάρει αρκετές ώρες,αλλά ότι sector μπορούν να φτιαχτούν θα φτιαχτούν,οπότε μετά από αυτήν την διαδικασία μπορείς να κρίνεις ποιο καλά αν είναι για φούντο ή όχι.
mad1kas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ακριβώς ίδιο πρόβλημα έιχα και με τον προηγούμενο σκληρό.Αυτός είναι μόνο 5 μηνών.Μου έτυχαν προβληματικό κομμάτια ή εγώ τα χαλάω κάπως;
TheELF Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Τώρα αυτή είναι ερώτηση κρίσεως;;; Μπορεί από χιλιάδες αιτίες να προκαλούνται προβλήματα στον δίσκο,στο δικό σου έχει προβλήματα και με data transfer και με communication αν δεις στο sentinel,μπορεί να είναι από overclock μέχρι κάποιο καλώδιο το τροφοδοτικό κάποιο πρόβλημα με της μνήμες,τον αντίστροφο ερμή και πραγματικά με πάρα πολλά πράγματα στον Η/Υ.
spook Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μία ερώτηση παιδιά πάω να κάνω defrag έναν εξωτερικό δίσκο και μου λέει this disk is a solid state, trying to defrag may reduce its life time. Να την κάνω την διαδικασία ή θα έχω πραγματικά επίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Το «πραγματικά επίπτωση» είναι θέμα άποψης,σίγουρα ένα defrag κάνει πολλά read write για αυτό και το σβήνουμε το αυτόματο defrag,τώρα αν υπάρχει λόγος υπάρχει δηλαδή αισθητή διαφορά στη ταχύτητα τότε μπορείς να κάνεις ένα defrag αρκεί να μην του κάνεις συχνά.
spook Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Οκ θα κάνω ένα τώρα άλλωστε 3 χρόνια που τον έχω δεν το έχω ξανά επιχειρήσει. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα