Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή καθε βράδυ κλεινω τον υπολογιστη μου μηπως η αναμονη ειναι καλυτερη λυση ?

ισως ειναι λιγο κουφο αλλα ειμαι λιγο ασχετος. οποτε εξηγηστε μου τι γινετε στην αναμονη να καταλάβω

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα δευτερόλεπτα στην ζωή σου αλλά είναι πολύ εύκολο να ζυγίσεις τα οφέλη στην κάθε περίπτωση.

Μερικά από αυτά είναι στην κατανάλωση,στην προστασία ακόμα και στην χωρητικότητα του δίσκου.απέναντι σε αυτά έχεις μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά.. γιατί τόσο βιασύνη ? Απενεργοποίηση λοιπόν,και παραπάνω από μια φορά το 24ωρο..

• Like 1
Δημοσ.

Αναμονή σημαίνει ότι ο υπολογιστής αντί να κλείσει εντελώς, δίνει ρεύμα στη RAM έτσι ώστε όταν ξανανοίξει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να συνεχίσεις από κει που τον άφησες.

Ένα είδος αναμονής θα μπορούσες να πεις και το hibernation. Εκεί κλείνει κανονικά ο υπολογιστής, αλλά αποθηκεύει τη RAM στον δίσκο και την ανακτά όταν ανοίξει, με το ίδιο αποτέλεσμα σε λίγο περισσότερο χρόνο.

Δεν ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα δευτερόλεπτα στην ζωή σου αλλά είναι πολύ εύκολο να ζυγίσεις τα οφέλη στην κάθε περίπτωση.

Μερικά από αυτά είναι στην κατανάλωση,στην προστασία ακόμα και στην χωρητικότητα του δίσκου.απέναντι σε αυτά έχεις μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα διαφορά.. γιατί τόσο βιασύνη ? Απενεργοποίηση λοιπόν,και παραπάνω από μια φορά το 24ωρο..

Ως φανατικος standbyακιας έχω ένσταση... κατανάλωση έχεις ελάχιστη στο standby και μηδενικη στο hibernation. Τα δευτερόλεπτα που γλιτώνεις δεν είναι καθόλου λίγα - ακόμα και με SSD, όταν έχω ανοιχτά 5 πράγματα (από τα οποία 1 είναι ο browser με 5-10-15 tabs) και θέλω να συνεχίσω απο κει που τα άφησα, θέλω μερικά λεπτά για να τα ξανανοίξω όλα. Σκέψου και το άλλο, έχεις κάτι στη μέση και θέλεις να αφήσεις το PC για μισή-μία ώρα. Αν πατήσεις standby (ξέροντας ότι θα συνεχίσεις σε 2-5 δευτερόλεπτα από κει που ήσουν) αυτή την ώρα θα καις 5-10 watt. Αν το αφήσεις ανοιχτό θα καις 100-300 watt, και δεν προκειτε να το κλεισεις για τόσο λίγο.

Για προστασία και χωρητικότητα δίσκου που λες, δεν το καταλαβαίνω, η χωρητικότητα είναι λίγο irrelevant πλεον, προστασία...από τι?

Δημοσ.

προστασία...από τι?

Εδώ ο άνθρωπος μιλάει για όλη την νύχτα, δεν μιλάμε για 10-20 λεπτά,οπότε μιλάμε για προστασία από το ρεύμα,κόπωση υλικού,εγώ βασικά hybernation βάζω της νύχτες και κλείνω και το πολύμπριζο.

Σε αυτό που λες έχεις δίκαιο και γλιτώνεις χρόνο,αλλά αν είναι μόνο για το νυχτερινό σβήσιμο δεν χάνεις και τρομερό χρόνο,άντε αντί να φορτώσει σε 1 λεπτό να κάνει 1.5,σιγά τα αυγά.

Δημοσ.

Εδώ ο άνθρωπος μιλάει για όλη την νύχτα, δεν μιλάμε για 10-20 λεπτά,οπότε μιλάμε για προστασία από το ρεύμα,κόπωση υλικού,εγώ βασικά hybernation βάζω της νύχτες και κλείνω και το πολύμπριζο.

Σε αυτό που λες έχεις δίκαιο και γλιτώνεις χρόνο,αλλά αν είναι μόνο για το νυχτερινό σβήσιμο δεν χάνεις και τρομερό χρόνο,άντε αντί να φορτώσει σε 1 λεπτό να κάνει 1.5,σιγά τα αυγά.

Αν κλείνεις το πολύπριζο έχεις δίκιο, αν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα σε περίπτωση στραβής δεν έχει διαφορά. Ακόμα και να ψηθούν οι μνήμες ή να χαλάσουν λόγω χρήσης, η αλλαγή τους είναι φτηνή και ανώδυνη (χωρις απώλεια δεδομένων, χωρις setup στο software). Για μένα σου είπα, η διαφορά είναι 3 δευτερόλεπτα (ή 20-30 από hibernation) με 3-10 λεπτά για να ξαναβρεθω εκεί που ήμουνα, αυτά τα λεπτά μαζεύονται. Νομίζω εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης και το πόσο οικολογικός είσαι - αν κλείνεις πολύπριζα σε τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές κλπ, ε ναι είναι λίγο too much να έχεις το pc σε standby.

Δημοσ.

:-)σας ευχαριστω ολους σας πολυ

μαλλον θα τον κλεινω οπως εκανα :P

αλλα εαν ακομα θελει να πει καποιος την γνωμη του μπορει ελευθερα

Δημοσ.

Αδράνεια και από μένα.

Τερματισμό κάνω μόνο όταν υπάρχουν αρκετές ενημερώσεις των windows μαζεμένες και δεν θέλω να με ταλαιπωρούν εν ώρα λειτουργίας. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι επιλογές για τις ενημερώσεις που έχω είναι έλεγχος και κατέβασμα αλλά εγκατάσταση μόνο μετά από ερώτηση.

Μια φορά μάλιστα είχα βρει ένα trial παιχνίδι που σε επέτρεπε να παίξεις 10 φορές. Επειδή δεν το έβρισκα πλήρες το άφηνα ανοιχτό, έκανα αδρανοποίηση και έτσι το τελείωσα με μια μόνο εκτέλεση. Όταν ήθελα να κάνω κάτι άλλο το έκανα minimize.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Άρα αν καταλαβαίνω καλά το μόνο κακό στο hibernation είναι το γράψε/σβήσε στον σκληρό κάθε φορά; Κατά άλλα δεν έχει καμία διαφορά από το shut down;

Δημοσ.

Το γράψε-σβήσε δεν το γλυτώνεις ούτε με τον τερματισμό. Αν προσέξεις σου λέει ότι κάνει εγγραφή των μη αποθηκευμένων αρχείων και ρυθμίσεων, οπότε πάλι γράφει. Το διάβασμα είναι λιγότερο στην αδράνεια

Έχει ακόμα μια διαφορά. Το ότι δεν τερματίζουν εφαρμογές και υπηρεσίες οπότε αν κάποια υπηρεσία ή πρόγραμμα κολλήσει θα παραμείναι κολλημένο και μετά την αδράνεια.

Σε γενικές γραμμές όμως η αδράνεια έχει πιο πολλά θετικά σημεία από τον τερματισμό και με ένα restart μια φορά την εβδομάδα καθαρίζουν τα πάντα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...