nifoin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά! Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να αγοράσω ένα low-budget laptop,με ανώτατο χρηματικό όριο αυτό των 400 euro (450euro μόνο στην περίπτωση που αυτό των 450 είναι εμφανώς ανώτερο με το αντίστοιχο των 400euro). Η χρήση για την οποία θα προορίζεται το laptop είναι για απλή, καθημερινή. Συγκεκριμένα, τον περισσότερο χρόνο θα λειτουργεί ως “βοηθός” στο main pc, για να εκμεταλλεύομαι μια extra οθόνη (αυτή του laptop) και ταυτόχρονα να κάνω άνετο web-browsing χωρίς να κολλάει, ακόμα και όταν θα έχω ανοιχτα σχετικά αρκετά tabs (π.χ. 5-10) στα οποία πιθανώς να περιλαμβάνονται και video/livestreams σε HD. Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιείται και μερικές φορές όταν απουσιάζω από το main pc για συγγραφή κώδικα (και προφανώς να κάνει και το αντίστοιχο compile). Το laptop που σκεφτόμουν, μετά από μια αναζήτηση στο net, γύρω από το συγκεκριμένο budget θα περιελάμβανε ενδεικτικά ίσως κάτι από τα παρακάτω (κατα προσέγγιση): Οθόνη: 15.6'' CPU: Intel Pentium B960 και πάνω (ίσως και κανέναν i3 – βλέπε link amazon παρακάτω) RAM: 2GB-4GB (εαν διαθέτει 2GB προφανώς και θα προβλέπεται αγορά τουλάχιστον άλλων 2GB στο μέλλον) GPU: Integrated graphics (δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για ξεχωριστή, αφού δεν θα προορίζεται για παιχνίδια, άντε πολύ σπάνια να παίξω κάποιο αλλά όχι κάτι απαιτητικό και εννοείται δεν έχω απαίτηση για αρκετά fps) – Intel HD 3000 και πάνω αν είναι δυνατόν HD: συνήθως η χωρητικότητα που συναντάται σε αυτού του είδους τα laptops είναι περί τα 320GB-500GB Battery: 6 cell (γύρω στις 4-6 ώρες αν έχει πιστεύω είναι καλά) Εγγύηση: 2χρόνια (εδώ είναι ένα σημείο που θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας όσων αφορά το after-sales κομμάτι, κάτι που το ρωτάω στο τέλος του post) Ιδού μερικά από τα laptops που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον: Dell Inspiron N5050 (~380 euro) Acer Aspire E1-531 (~370 euro, έχω ακούσει κάποια αρνητικά σχόλια για το service της Acer, ισχύουν; ) Acer Aspire E1-571G (~450euro, μόνο αν αξίζουν τα +50 euro πραγματικά) Lenovo Β570Ε2 (~400 euro, Amazon) Compaq Presario CQ57-460EV (~430 euro) Θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας πάνω στο ερώτημα εάν αξίζει σε αυτά τα λεφτά να αγοράσω ένα laptop με κύριο γνώμονα την εταιρεία που το κατασκευάζει (και κατ' επέκταση και το αντίστοιχο service καθώς και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί στα λεφτά αυτά) ή με κύριο γνώμονα τα καλύτερα specs; Πιο συγκεκριμένα, καλύτερα να αγοράσω ένα Dell με λίγο χαμηλότερες επιδόσεις (σύμφωνα με τα specs) από ένα Acer (για παράδειγμα) στα 400 euro (και τα δύο), ή το Acer έναντι του Dell; Στο ερώτημα αυτό πάρτε ως παράδειγμα σύγκρισης τα laptops αυτά (υποθέτοντας ότι έχουν ίδια τιμή στα 380euro): Dell example laptop Acer example laptop Τέλος, στο θέμα εγγύησης παρατήρησα ότι το ίδιο μοντέλο laptop έχει διαφορετικό χρόνο εγγύησης. Ισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ελάχιστο χρόνο εγγύησης στα 2 έτη από τον κατασκευαστή ή ισχύει μόνο ό,τι αναφέρει το κατάστημα. Επίσης, το e-shop που αναγράφει “2 χρόνια εγγύηση e-shop” σε περίπτωση που το στείλω στην αντιπροσωπία απευθείας θα υπάρχει πρόβλημα; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μέγεθος του post. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2012 από nifoin
stylianos1234 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 εγω θα σου προτεινω αυτο που εχω και εγω (το λαπτοπ 2 της υπογραφης μου) Samsung 2 χρονια εγγυηση στα 459 ευρω απο το πλαισιο!! εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος!! με τα 8 64βιτ εχω αυτη την στιγμη 7 tab ανοιχτα και προγραμματα rainmeter,coretemp και φυσικα αντιβιρους και τρωει μονο 1,4γβ ραμ
Antwni Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Πειράζει αν δεν έχει windows? Απο μένα αυτό...εγω αυτό εχω (με την gt 620m όμως) και ειναι μια χαρα λαπτοπάκι...το μονο αρνητικό που βρίσκω ειναι λιγο η οθόνη του...πχ σε εξωτερικό χωρο δεν μπορείς να δεις καλα....αυτονομία 3 μισι ώρες... ο,τι αλλο θες ρωτα με.... Απλά ειναι το πιο vfm λαπτοπ και εχει i5 cpu και intel HD 4000 και 500αρι σκληρό και αναβαθμίζεται η μνημη μεχρι 16gb (αλλά δεν νομίζω οτι θα χρειαστεί ποτέ....) Τωρα για το service δεν ξέρω τι παίζει...εγω με 50 ευρώ εκανα επεκταση εγγύησης στα 3 χρόνια για να κοιμάμαι ησυχος (με κλειστες τις μπαλκονοπορτες ) Αυτά απο εμένα...
nifoin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! εγω θα σου προτεινω αυτο που εχω και εγω (το λαπτοπ 2 της υπογραφης μου) Samsung 2 χρονια εγγυηση στα 459 ευρω απο το πλαισιο!! εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος!! με τα 8 64βιτ εχω αυτη την στιγμη 7 tab ανοιχτα και προγραμματα rainmeter,coretemp και φυσικα αντιβιρους και τρωει μονο 1,4γβ ραμ Θα λάβω υπόψη μου την πρότασή σου, αν και ξεπερνά κατα 50 ευρώ το όριο των 400 ευρώ, για τα οποία δεν ξέρω αν όντως αξίζει, αν λάβεις υπόψη το Lenovo από το Amazon με i3 (400 ευρώ) κλ.π. Αντώνη, όχι δεν με ενοχλεί να μην έχει Windows εγκατεστημένα. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου απλά ξεφεύγει κάπως από το όριο των 400 ευρώ που έχω θέσει. Το θέμα με την πρότασή σου είναι ότι πριν ένα μήνα το laptop που μου προτείνεις διέθετε και την gt 620m στα ίδια χρήματα οπότε τώρα με ξενερώνει να το αγοράσω είναι η αλήθεια Πέρα από αυτό όμως, με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι Fujitsu καθώς δεν ξέρω αν έχει καλό service κλ.π. Επίσης, αν προσθέσεις και την αγορά επέκτασης εγγύησης πιστεύω ξεπερνάς τα 500 ευρώ οπότε θα προτιμούσα να περιοριστούμε στο αρχικό budget που έθεσα. Κυρίως αν είναι δυνατόν θα ήθελα τη γνώμη σας κυρίως στα 2 τελευταία ερωτήματα του post μου (αμέσως μετά τις προτάσεις που παρέθεσα). Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας!
nifoin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, απλά επειδή θα ήθελα να το "τρέξω" κάπως το θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω για κάποιον που ξέρει εάν ένα laptop με τα στοιχεία της περιγραφής που έδωσα (εν συντομία cpu: Intel Pentium B970/B960, GPU: Intel HD Graphics, RAM: 2-4GB, Οθόνη: 15.6'' κλ.π.) θα είναι σε θέση να κάνει άνετο browsing 5-10 καρτέλες ταυτόχρονα, να παίζει HD videos/videostreams και γενικά να μην κολλάει σε καθημερινή απλή χρήση (και ίσως και για συγγραφή κώδικα και μεταγλώττιση αυτού, όπως περιέγραψα στο αρχικό post μου). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
geopolit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 πιστεύω οι 2 καλύτερες λύσεις από αυτά που αναφέρεις είναι το dell http://www.skroutz.gr/s/2385432/Dell-Inspiron-N5050-B970-2GB-320GB.html και το acer http://www.skroutz.gr/s/2401446/Acer-Aspire-E1-531-B9604G50Mnks-B960-4GB-500GB.html το acer λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά ,το dell 2 χρόνια εγγύηση 1
nifoin Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 πιστεύω οι 2 καλύτερες λύσεις από αυτά που αναφέρεις είναι το dell http://www.skroutz.g...-2GB-320GB.html και το acer http://www.skroutz.g...-4GB-500GB.html το acer λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά ,το dell 2 χρόνια εγγύηση Όσον αφορά το Dell, σε περίπτωση που στο μέλλον θέλω να αναβαθμίσω την RAM του, για να μην χάσω την εγγύηση της Dell θα πρέπει να το στείλω στο service ή μας επιτρέπει να αλλάξουμε RAM χωρίς να χαθεί η εγγύηση;
Antwni Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Τέλος, στο θέμα εγγύησης παρατήρησα ότι το ίδιο μοντέλο laptop έχει διαφορετικό χρόνο εγγύησης. Ισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τον ελάχιστο χρόνο εγγύησης στα 2 έτη από τον κατασκευαστή ή ισχύει μόνο ό,τι αναφέρει το κατάστημα. Επίσης, το e-shop που αναγράφει “2 χρόνια εγγύηση e-shop” σε περίπτωση που το στείλω στην αντιπροσωπία απευθείας θα υπάρχει πρόβλημα; Καποιος εδω μέσα ελεγε οτι ισχύει τα 2 χρόνια και πρέπει να το διεκδικίσουμε...τον ρωτησε καποιος που ειναι το link?...αλλά δεν απάντησε...δεν ξέρω δηλαδή τι γίνετε με αυτήν την ιστορία!!Αυτό που ξέρω εγώ ειναι οτι ισχύει αυτό που γράφει το κατάστημα...(μπορεί να ειμαι και λάθος δεν ξέρω) Δεν ξέρω αλλα για να λέει 2 χρόνια εγγύησης e-shop πρέπει να ειναι παραεισαγωγής (δεν ξέρω για πιο laptop μιλάς αλλά λογικά θα έχει αγγλικό πληκτρολόγιο...) Αυτά... πιστεύω να σε κάλυψα κατα το ήμυσι.... Θα λάβω υπόψη μου την πρότασή σου, αν και ξεπερνά κατα 50 ευρώ το όριο των 400 ευρώ, για τα οποία δεν ξέρω αν όντως αξίζει, αν λάβεις υπόψη το Lenovo από το Amazon με i3 (400 ευρώ) κλ.π. Σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου απλά ξεφεύγει κάπως από το όριο των 400 ευρώ που έχω θέσει. Το θέμα με την πρότασή σου είναι ότι πριν ένα μήνα το laptop που μου προτείνεις διέθετε και την gt 620m στα ίδια χρήματα οπότε τώρα με ξενερώνει να το αγοράσω είναι η αλήθεια (Ναι πολλούς τους ξενερώνει δεν ξέρω γιατί όμως ) Πέρα από αυτό όμως, με προβληματίζει το γεγονός ότι είναι Fujitsu καθώς δεν ξέρω αν έχει καλό service κλ.π. Επίσης, αν προσθέσεις και την αγορά επέκτασης εγγύησης πιστεύω ξεπερνάς τα 500 ευρώ οπότε θα προτιμούσα να περιοριστούμε στο αρχικό budget που έθεσα. (Πρέπει να εχει καλό service...πιο καλό απο hp ή turbox σιγουρα...εντάξει δεν ειναι και dell που έρχεται ο τεχνικός σπίτι σου ) Λοιπόν το lenovo που λες είναι καλή ευκαιρία...έχεις δει το αντίστοιχο στην ελλάδα έτσι? Δες και εδώ ένα αντίστοιχο με i3 Όχι δεν ειμαι φανατικός του fujitsu απλά αυτό έτυχε Γνώμη μου να πάρεις ενα laptop με i3 cpu.... (Αν είναι το lenovo δεν ξέρω τι παίζει με τα μεταφορικά καθώς δεν εχω αγοράσει ποτε απο εξωτερικό οπότε εκει δεν μπορώ να σου δώσω βοήθεια )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα