Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά.

Με ενδιαφέρει πολύ η PHP αλλα δέν έχω λεφτά για βιβλία.

Το μόνο που έχω είναι ένα Laptop και όρεξη για διάβασμα.

 

Ξεκινήσαμε στο ΙΕΚ να κάνουμε PHP αλλα δεν θα εξαρτηθώ

μόνο από αυτό , ψάχνω λοιπόν βιβλία σε PDF & στα Ελληνικά

για να αρχίσω σχετικά απο το 0.

 

Αν έχετε να προτέινετε κάποιο Site η κάποιο PDF θα χαρώ

να το εξερευνήσω..

 

Σας ευχαριστώ πολύ..

Δημοσ.

Η καλύτερη εκμάθηση κατά την γνώμη μου φίλε codesix είναι η ίδια η πρακτική. Δηλαδή πολύ καλό είναι να στήσεις έναν webserver με php και apache και να φτιάχνεις διάφορα project...π.χ. να αρχίσεις με login χρηστών. Ένα από τα site που θα σε βοηθήσουνε είναι το php.net που περιέχει τόνους documentation και παραδειγμάτων.

 

Επιπλέον το youtube με τα live παραδείγματα είναι μια πολύ καλή λύση.

 

Για εμένα προσωπικά το καλύτερο είναι να βάζεις στόχους project και μέσα από αυτούς θα βρίσκεις δυσκολίες και θα τις λύνεις. Έτσι θα μπορείς να μάθεις πολλά πράματα από αυτές τις δυσκολίες.

  • Like 1
Δημοσ.

Ο Apatche είναι ο Server της PHP ?

Σε ευχαριστώ φίλε Σπύρο , θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα.

Ποια η διαφορά στη PHP που τρέχει μόνη της απο αυτήν που

εκτελείται μέσα απο HTML ?

Δημοσ.

Θα στο πω πολύ απλοϊκά: Έστω ότι στήνουμε έναν apache server. Μπορούμε να παρουσιάσουμε μέσω αυτού(δηλαδή τον φάκελο στον οποίο βλέπει) αρχεία τύπου .html(θα τα δεις και .htm). Τώρα έστω ότι έχουμε ένα αρχείο .php που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο web broswer.

 

Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει το module της php στο apache. Δηλαδή αυτό το module μπορεί και τρέχει τον php κώδικα που υπάρχει μέσα στο αρχείο php. Αν δεν υπάρχει το php module ο apache θα αγνοήσει το αρχείο αυτό.(ή δεν θα μπορέσει να το τρέξει και άλλα διάφορα ποιο προχωρημένα)

 

Άρα πρέπει με λίγα λόγια να εγκαταστήσεις τον Apache και την PHP πάνω του. Αυτά μπορούν να γίνει με ένα εύκολο πακέτο που λέγεται xampp. Περιέχει τον Apache-PHP μια βάση δεδομένων(που μάλλον θα σου χρειαστεί λίγο αργότερα) και κάποια άλλα εργαλεία που ίσως σου φανούνε χρήσιμα ποιο μετά. Εσύ εστιάσε στον Apache και την Php.

 

(τα παραπάνω είναι πολύ απλά διατυπωμένα και χωρίς λεπτομέρειες απλά για να πάρεις μια ιδέα του τι γίνεται και πως μπορείς να τρέξεις ένα php script)

 

Περισσότερες πληροφορίες για php - apache στο google - wikipedia - youtube. Επίσης θα βρεις πολύ καλά tutorials για το πως θα στήσεις τον δικό σου server ώστε να αρχίσεις τα πειράματά σου.(δώσε "how to install xampp" στο youtube και θα βρεις αυτό που θες)

Δημοσ.

Επειδή θα βρεις στο web πολλά tutorials που δεν κάνουν (μετα συγχωρήσεως) ούτε για κωλόχαρτο (γκουχ γκουχ w3schools), ρίξε αν θέλεις μια ματιά εδώ και κάνε λίγο googling για να ενημερωθείς σχετικά με τα θέματα που αναφέρει προτού ξεκινήσεις να διαβάζεις tutorials.

 

Πριν ξεκινήσεις διάβασε ακόμα κι αυτό -- μην ασχολείσαι με ο,τι δεν αναγνωρίζεις, αλλά όσο μαθαίνεις πράγματα ξαναγύρνα και ασχολήσου όταν έρθει η ώρα.

 

Επίσης, όχι tutorial αλλά πολύ καλά για reference:

 

http://stackoverflow.com/questions/3737139/reference-what-does-this-symbol-mean-in-php

http://stackoverflow.com/questions/12769982/reference-what-does-this-error-mean-in-php

Δημοσ.

Και κάτι ακόμα: όσο και να θέλεις να κάνει οικονομία, προτείνω να αγοράσεις ένα βιβλίο για PHP στα αγγλικά. Θα μάθεις ορολογία και γενικά είναι καλό να έχεις κάτι τυπωμένο.

Απλά πρόσεξε να είναι καλό το βιβλίο.

 

καλό διάβασμα,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...