Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω το cyberlink power director 10 και θελω μια εικονα απο ταινεια που εχω τραβηξει να την κανω φωτογραφια.Υπαρχει κατι πανω σε αυτο(προγραμμα);ευχαριστω.

Δημοσ.

Σχεδόν οιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών έχει και λειτουργία στιγμιότυπου(screen shot) με το οποίο μπορείς να πάρεις εικόνα από ταινία.

Με το AviDemux μπορείς να ανοίξεις ταινία,να πας εκεί που θέλεις με ακρίβεια καρέ και από το μενού File->save να αποθηκεύσεις το καρέ σε jpeg ή και bmp,το bmp είναι τρόπος χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα.

Δημοσ.

Και εγώ βγάζω φωτο από κάθε βίντεο που επεξεργάζομαι, με το Adobe Premiere Pro και μάλιστα προτιμώ να βγάλω από σκηνές που δεν έχουν κίνηση για να είναι καλλίτερη η ποιότητα της φωτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδόν οιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών έχει και λειτουργία στιγμιότυπου(screen shot) με το οποίο μπορείς να πάρεις εικόνα από ταινία.

Με το AviDemux μπορείς να ανοίξεις ταινία,να πας εκεί που θέλεις με ακρίβεια καρέ και από το μενού File->save να αποθηκεύσεις το καρέ σε jpeg ή και bmp,το bmp είναι τρόπος χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα.

Καλημερα.Επειδη με ενδιαφερει κ η ποιοτητα της φωτο απο το βιντεο κοιταξα το (Αvidemux 2.6).Aλλα βρε παιδια μου την βγαζει στενομακρη την φωτο.Ενω το βιντεο το εχω σε 16:9.Τι ρυθμιση να κανω;

Επεξ/σία από giorgos1966
Δημοσ.

Καλημερα.Επειδη με ενδιαφερει κ η ποιοτητα της φωτο απο το βιντεο κοιταξα το (Αvidemux 2.6).Aλλα βρε παιδια μου την βγαζει στενομακρη την φωτο.Ενω το βιντεο το εχω σε 16:9.Τι ρυθμιση να κανω;

photoshop η απλως άνοιξε το με την ζωγραφική και ρύθμισε το μεγεθος από εκει

Δημοσ.

photoshop η απλως άνοιξε το με την ζωγραφική και ρύθμισε το μεγεθος από εκει

Πως γινετε με την ζωγραφικη;Με το photoshop δεν μπορω γιατι δεν το ξερω καθολου.

ττ.bmp

Δημοσ.

η αναλυση δεν ειναι και πολυ καλη αλλα εαν το θες σε αναλογια 16:9 το εφτιαξα εγω

Πως το εφτιαξες βρε φιλε!Πολυ καλη πες μου σε παρακαλω τον τροπο.

Δημοσ.

Η λύση που προτάθηκε πιο πάνω με VLC είναι πολύ καλή. Και ο VLC δεν είναι ο μόνος video player που έχει τέτοια δυνατότητα, πολλοί άλλοι ακόμη την παρέχουν. Π.χ. ο αγαπημένος μου Media Player Classic Home Cinema: μενού File > Save Image... ή με τη συντόμευση ALT+I.

Δημοσ.

Πως το εφτιαξες βρε φιλε!Πολυ καλη πες μου σε παρακαλω τον τροπο.

δεν ξερω τι εκδοση ζωγραφικης εχεις. απο τα xp που εχω πας εικόνα >χαρακτηριστικά

η φωτο σου ειχε διαστασεις 720Χ576 και ηθελες να το κανεις σε 16:9

1600 δια 720 = 2,222222222..

900 δια 2,22222222 = 405

αρα πρεπει να κανεις το υψος σε 405 pixels

Δημοσ.

δεν ξερω τι εκδοση ζωγραφικης εχεις. απο τα xp που εχω πας εικόνα >χαρακτηριστικά

η φωτο σου ειχε διαστασεις 720Χ576 και ηθελες να το κανεις σε 16:9

1600 δια 720 = 2,222222222..

900 δια 2,22222222 = 405

αρα πρεπει να κανεις το υψος σε 405 pixels

Ενταξει το καταλαβα κ ευχαριστω.Να ρωτησω ενα τελευταιο:Καλυτερα με Avidemux να κατεβαζω φωτο απο βιντεο η απο καποιον media player; Η ποιοτητα ειπε ενας φιλος απο ποιο πανω, ειναι λεει καλυτερη μεσω Avidemux!Mια διευκρινηση πανω σε αυτο;Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Δημοσ.

Κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει στην εξαγωγή στο cyberlink. Μήπως δεν επέλεξες 16:9 στις αναλογίες.

Μια δοκιμή που έκανα στο avidemux από ταινία μου έβγαλε κανονικά την εικόνα σε 16:9 καρέ.

Πάντως όποιο πρόγραμμα και να επιλέξεις δεν θα σου βγάλει καλύτερη ή χειρότερη εικόνα. Όλα την ίδια ποιότητα θα σου δώσουν. Η μόνη διαφορά μπορεί να είναι στην συμπίεση σε jpeg και τι επιλογές έχει το καθένα. Καλύτερα να σώζεις σε bmp που είναι ασυμπίεστη εικόνα.

Δημοσ.

Κάποιο λάθος πρέπει να έχεις κάνει στην εξαγωγή στο cyberlink. Μήπως δεν επέλεξες 16:9 στις αναλογίες.

Μια δοκιμή που έκανα στο avidemux από ταινία μου έβγαλε κανονικά την εικόνα σε 16:9 καρέ.

Πάντως όποιο πρόγραμμα και να επιλέξεις δεν θα σου βγάλει καλύτερη ή χειρότερη εικόνα. Όλα την ίδια ποιότητα θα σου δώσουν. Η μόνη διαφορά μπορεί να είναι στην συμπίεση σε jpeg και τι επιλογές έχει το καθένα. Καλύτερα να σώζεις σε bmp που είναι ασυμπίεστη εικόνα.

Ενα βιντεακι που εχω 16:9 το βαζω στο Avidemux κ μου το εμφανιζει σε 4:3 μαλλον.Πως θα ρυθμισω το Avidemux να μου το δειχνει 16:9 ; Στο αλλο προγραμμα το εχω σε αυτην την αναλογια.

Δημοσ.

Μάλλον το video που έφτιαξες στο Power Director είναι anamorphic (χοντρικά: έχει ανάλυση X γραμμών, αλλά καθοδηγεί τους video players να το προβάλλουν σαν να ήταν Y γραμμών, με Y < X).

Αν θυμάμαι καλά, το Avidemux δεν υποστηρίζει αυτόματη προβολή των anamorphic videos στη σωστή διάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις φίλτρο αλλαγής ανάλυσης (resize). Και με τις άλλες λύσεις που προτάθηκαν πιο πάνω, ειλικρινά νομίζω πως δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις τριπλούν και δρόμο μετ' εμποδίων για να πάρεις απλά στιγμιότυπο από ένα καρέ του video σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...