Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλα την 80ρα χειμωνιατικο δε τη λες και καλη θερμοκρασια.

Το καλοκαιρι σιγουρα θα throttlάρει...

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Απο που είναι η παράθεση? Έχεις λινκ?

Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει (γιαυτό δεν έβαλα λινκ) το είχα κρατήσει σαν σημείωση από τότε που έκανα OC πρώτη φορά, πάντως αναφερόταν σε χρήση 24/7 και όχι περιστασιακή του στυλ κάνω OC για μια ώρα χαίρομαι και το ξανά πάω πίσω,  το volts που αναφέρω είναι αυτά που χρησιμοποιώ εγώ τώρα.

Τo stock του 2500Κ είναι 3.3 GHz…. Πόσο να θέλει δηλαδή; στα 3.6 GHz χρειάζεται 1.065v.

Αν και έχω και εγώ 2500Κ  δεν είδα ποτέ πόσο είναι το stock απλά το έτρεξα με κάποιες συχνότητες με διαφορετικά volts μέχρι να μην κρασάρι.

Τα volts που αναφέρω ισχύουν στο σύστημα μου με 24/7 χρήση, δεν τα διάβασα κάπου, απλά ξέρω ότι αν κατεβάσω έστω και 0.005 θα δω blue screen, πάνω από 4 δεν δοκίμασα να πάω οπότε καμία άποψη περί του θέματος.

Δημοσ.

Ας μου πει καποιος μια ικανοποιτικη ταση για 4.5 να δοκιμασω....Επισης δεν θελω να πειραξω αλλες ρυθμισεις γιατι μετα θελει πολυ ψαξιμο το θεμα....

Δημοσ.

Δεινόσαυρος, η Η80 είναι ελάχιστα χειρότερη από την Η100, δε νομίζω ότι γενικά τίθεται θέμα απόδοσης.

Εμένα π.χ. με 1.356V στα 4.5GHz πάνω από 60°C±1-2 δεν πάει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι οτι η μητρικη ειναι αυτη http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25162&cat=3 και ψαχνοντας μεσα στο Bios δεν μπορω να βρω την επιλογη που ακυρωνεις την auto ταση για να την βαλω χειροκινητα..Αν μπορει καποιος ας πει..Επισης στις ρυθμισεις για τις μνημες http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html υπαρχει καπου μια επιλογη σε standard-turbo-extreme....Εκει οταν βαζω standard τα timings στις μνημες ειναι 11-11-11-29 ενω με turbo 9-9-9-24...

H πρωτη φωτογραφια ειναι σε κατασταση idle και η τριτη τρεχωντας furmark....Αυτο που παρατηρησα στη τριτη ειναι οτι η ταση ειναι 1.224V...Ενω οταν ανοιγω τον υπολογιστη μεσα στο Bios ειναι 1.32V..Στη δευτερη φωτογραφια απο το CoreTemp και το VID ειναι 1.3561V...

Τελικα αντι να πεδευομαι για o/c στον cpu μηπως να τραβηξω ενα στην 7870 να τελειωνουμε :-D ; Που θα δω μεγαλυτερη βελτιωση;

Κατι ακομα χωρις o/c στα 3.3 η ταση που εχει απο μονο του ειναι 1.224V....Το Turbo Mode Frequency το βαζουμε auto οπως το ειχε η μητρικη ή disable;

post-175700-0-40027600-1356281536_thumb.png

post-175700-0-49900500-1356282013_thumb.jpg

post-175700-0-45173400-1356282199_thumb.jpg

Επεξ/σία από Inler
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Mια ερώτηση περί OC στον 3570Κ για να μην  ανοίγω νεο θεμα.

Επειδή δε θελω να τον εχω κλοκαρισμένο συνέχεια, μπορώ να ανεβάσω μονο το turbo mode πχ στο 45, κι έτσι οταν απαιτείται να ανεβαίνει μονος του ο επεξ στα 4.5 GHz.

Οποτε δεν εχει φορτίο να πέφτει στα 1.6 GHz όπως εινια default. Γίνεται αυτό εδώ; Αν ναι, τα ρεύματα θα τα τραβάει αυτόματα στο φορτίο ή τα θετω manual για μη φορτίο και φορτίο;

Δημοσ.

χωρις να εχω εμπειρια απο αυτη τη γενια, απο αυτα που εχω εμπειρια , το turbo καλο ειναι να κλεινει στο oc γιατι απο ενα σημειο και πανω σημαινει μπλε οθονες αυτη η αυξομοιωση τασης και συχνοτητας 

(τουλαχιστον στο δικο μου επεξεργαστη σιγουρα αυτο ισχυει)

αν δηλαδη μιλαμε για μια σεβαστη αυξηση , καλο ειναι να μενει καρφωμενος ο επεξεργαστης στη μεγιστη συχνοτητα

οσο δε ζοριζεται , δε ζεσταινεται και δεν εχει υψηλη ταση ,  δεν εχει καποιο θεμα 

εναλλακτικα φτιαξε καποιο  profile στη μητρικη σου (ετσι κι αλλιως καλο ειναι να το αποθηκευσεις , γιατι ποτε δε ξερεις ) και οποτε θες να κανεις κατι απαιτητικο φορτωνε το πριν το boot και την υπολοιπη ωρα τρεχε στοκ 

αν παντως μιλαμε για μια σχετικα μικρη αυξηση , μπορεις να εχεις τουρμπο 

Δημοσ.

Αυτο που λές ειναι ορθό, περί απενεργοποίησης του turbo.

Αλλά εγώ δε θελω να ειναι κλοκαρισμένο το πισι συνέχεια, ουτε να κανω ρισταρτς για να ενεργοποιώ το προφίλ.

Θελω δηλαδή να κρατήσω τη power saving λειτουργία του, αλλά σε καποιο bench πχ το turbo να ανεβαίνει στα 4.5Ghz

Να το κανω στη τελικη για δοκιμή, να δούμε πόσο σταθερός είναι.

Δε γνωρίζω βέβαια, αν είθιστε να γίνεται αυτό, εξού και η ερώτηση.

Δημοσ.

σε παλιοτερους επεξεργαστες στυλ c2d Εxxx (και αναλογα τη μητρικη) αν δε το εκλεινες νομιζω οτι δε μπορουσες και να πειραξεις κατι

σε επομενους σαν τους  q9xx και τους i5/i7 7/8/9xx μπορουσες να το εχεις και αλλες φορες δουλευε καλα αλλες οχι , αναλογα τη περιπτωση

φανταζομαι οτι αυτο θα ισχυει και για τους νεοτερους , οποτε δοκιμαζεις και βλεπεις 

απλα το να το κλεισεις ειναι σιγουρα η πιο ασφαλης λυση 

το μονο αρνητικο παντως που και αυτο δε ξερω κατα ποσο ισχυει οσο ο επεξεργαστης ειναι idle , ειναι η μεγαλυτερη καταναλωση

θεμα του να καταστρεψεις το hw σου δε παιζει οσο εχεις νορμαλ ρευματα και καλες θερμοκρασιες 

εχω και ξερω επεξεργαστες που ειναι 6+  ,  4+  και 3 χρονια (αυτος που χρησιμοποιω τωρα) ετσι και ειναι μια χαρα 

Δημοσ.

Αρκετή τάση για αυτή τη συχνότητα.

Με την ίδια μητρική τον έχω στα 45*100 με 1.344-1.356V όπως είπα και πιο πάνω.

ναι τα διαβασα ολα... αλλα με δυο κλικ λιγοτερη ταση μου πετουσε μπλε οθονη... δεν ξερω... πρεπει να παιξω λιγο ακομη

Δημοσ.

Καλά, εννοείται ότι κάθε κομμάτι συμπεριφέρεται διαφορετικά, αλλά σε σχέση με το μέσο όρο, η λογική λέει ότι μπορείς καλύτερα.

Γράψε αναλυτικά τις ρυθμίσεις σου αν θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...