Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε συ 1.35 δεν ειναι υπερβολικα πολλα για 4.5, οταν με 1.39 πιανω 5GHz (stable), που ως γνωστον ειναι πανω απο το 24/7 "doable" των Sandy-K?

5.0.jpg

μην συγκρίνεις την ASUS Maximus IV Gene-Z με τη gigabyte του Φανη.Η μητρικη σου ειναι ιδανικη για Overclock...

btw περναει Linx στα 5Ghz με 1.39  με 16gb ram ? Αν ναι τι να πω εχεις πεσει στο κομματι!(κο**φαρδε :-D )

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
μην συγκρίνεις την ASUS Maximus IV Gene-Z με τη gigabyte του Φανη.Η μητρικη σου ειναι ιδανικη για Overclock...

btw περναει Linx στα 5Ghz με 1.39  με 16gb ram ? Αν ναι τι να πω εχεις πεσει στο κομματι!(κο**φαρδε :-D )

Lynx δε δοκίμασα. Για μένα ο,τι περνάει OCCT linpack ειναι 100% stable.

Επίσης να αναφέρω ότι έτσι κι αλλιώς πάω σε mini-ITX, αλλά και ότι και που τον είχα εκεί (στα 4.5, στα 5 δεν ειχε νοημα) δεν κατάλαβα κάτι, γιαυτό τον γύρισα μετά από μερικές ημέρες default.

Είχαμε μια διαφωνία με τον Φάνη, γιαυτό. (Από εκεί που λινκάρω μέχρι 2-3 ποστ παρακάτω): http://www.insomnia.gr/topic/405071-πόσο-να-πουλήσω-αγοράσω-ένα/?p=5135462   :devil:

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1
Δημοσ.

Οταν λεμε stock ποια εννοουμε; Εχει επιλογη η μητρικη για auto o/c  και το δοκιμασα και μου βαζει την ταση  στο 1.32V...Ειναι πολυ ψηλα;

Δημοσ.

Εννοώ την ελάχιστη τάση με την οποία ο επεξεργαστής σου είναι σταθερός σε stock ρολόγια (και παραπάνω μερικές φορές).

Το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό.

Όταν έχεις το Vcore στο auto η μητρική συνήθως εφαρμόζει περισσότερη τάση για ασφάλεια λογικά.

Και ναι, 1.32V για 4GHz στον 2500Κ είναι πολλά, εκτός κι αν έχεις πέσει σε μεγάλη μπανάνα.

• Like 1
Δημοσ.
Οταν λεμε stock ποια εννοουμε; Εχει επιλογη η μητρικη για auto o/c  και το δοκιμασα και μου βαζει την ταση  στο 1.32V...Ειναι πολυ ψηλα;

από το ψάξιμο που έκανα γενικά στο ιντερνετ forums κτλ αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι για να δουλέψει ένας 2500k στα εργοστασιακά του ρολόγια η τάση έπαιζε από 1,20-1,25 μπορεί και λιγότερο/περισσότερο ανάλογα το κομμάτι (δύσκολα περισσότερο)

όταν το έχεις στα αυτόματα δίνει μεγαλύτερη τάση από ότι χρειάζεται συνήθως για ασφάλεια όπως είπε και ο phanispal από πάνω

(πχ στο auto για τα εργοστασιακά ήταν στο 1,256v)

άρχισα να παίζω με το oc και μετά από δοκιμές κατέληξα στα

4,3ghz με 1,256v σταθερός με την τάση ρυθμισμένη από εμένα όμως (που επαληθεύει αυτό που είπε ο phanispal)

και επειδή είδα ότι με έπαιρνε κ άλλο πλέον είμαι στα 4,5ghz με 1,264v δοκιμασμένος και σταθερός

post-200402-0-21315000-1356216128_thumb.jpg

είναι πολλά 1,32v για τα 4ghz . είναι τσαπατσουλιά να το αφήσεις στο auto κάνε δοκιμές με την τάση και βρες την δυνατότερη χαμηλή που μπορεί το κομμάτι σου να σηκώσει τα 4 ή και παραπάνω σταθερά με λιγότερο από 1,32v. θα καταπονείς λιγότερο το σύστημα σου και θα είσαι και πιο κρύος .

New Bitmap Image.bmp

• Like 2
Δημοσ.
Ωραίος ο grouspen. Να ρωτήσω και εγώ ο άσχετος, αν η μητρική δεν παίρνει καρφωτή τάση τι πρέπει να κάνεις με το offset για να πετύχεις ακριβώς την τιμή που θέλεις?

δεν είμαι και εγώ σχετικός. από όταν έστησα το pc πριν μερικούς μήνες άρχισα να ψάχνομαι για το oc (είναι το πρώτο pc που έχω ανεβάσει γενικά) δεν είχα ασχοληθεί ξανά

από το ψάξιμο που είχα κάνει κατάλαβα ότι το offset χοντρά χοντρά είναι το auto που θα έδινε η μητρική με κάποιες διακυμάνσεις που το κάνεις εσύ

δλδ αφού είχα βρει ότι

στο auto για τα στοκ είναι το 1,256v

και με fixed για τα 4,5 θέλει 1,265v

στο offset έβαλα +0,010 (δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι σωστό το σκεπτικό μου βέβαια) το πλέον σταθερό .

αυτό που παρατήρησα είναι το ότι επειδή έχω βάλει +0,01 δεν έχει δώσει τόσο ακριβώς δηλαδή 1,266 (σύμφωνα με το cpu-z πάντα) και παίζει μεταξύ του 1,264-1,272

θέλει δοκιμές και με το offset αρκετές πάντως γιατί και αυτό δεν είναι απόλυτο .

• Like 1
Δημοσ.

georgeman εσυ απο το overclock ειδες καμια διαφορα με το ματι παντα οχι me benchamrk σε προγραμματα η σε παιχνιδια αν παιζεις?

• Moderators
Δημοσ.

Οχι καμια απολυτως. Γιαυτο και τον γυρισα stock πολυ καιρο τωρα (το βλεπεις απ την εκδοση του CPU-Z οτι τις δοκιμες μου τις εκανα.... περσυ τετοια εποχη!!!)

Βεβαια δεν μετατρεπω ταινιες καθημερινα ουτε κανω developing...

Σε παιχνιδια ζητημα να αυξηθηκε ενα 5% Μ.Ο. Με oc της καρτας απο 725 σε 975 βλεπω τεραστια διαφορα, ακομα και με τη CPU stock, οποτε....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...