Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις έτρεξα ένα IntelBurnTest και έπαιξα γύρω στους 55-58°C. Εύκολα πέφτει κι άλλο, έχω αρκετή ζέστη αυτή τη στιγμή στο χώρο.

Τα fans στην Η80 περιστρέφονται στις 1440 και 1480 στροφές αντίστοιχα.

Idle έχω ~33°C αυτή τη στιγμή, έχω δει και κάτω από 30°C, αλλά έχω απενεργοποιημένα τα C1E/EIST κ.λπ., που σημαίνει ότι παίζω μόνιμα στα 45*100.

Και γω μολις ετρεξα IntelBurn Test στο High και εχω max 63-68 στους πυρηνες και 72 στο package, επισης εβγαλα max 101 GFlops...Γιατι εχω τοσο μεγαλη διαφορα?

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έτρεξα κι εγώ τώρα σε High και ακούμπησα τους 60°C.

Όπως είπα και πριν, μιλάμε για 45*100 και 1.344-1.356V.

Ίσως να θέλει καθάρισμα η Η80, ίσως να 'χει αρκετή ζέστη μέσα στο κουτί, που δεν το νομίζω.

Απ' την άλλη, ίσως να 'ναι πιο ζεστό κομμάτι ο 2500Κ σου, ή να μην έχεις σφίξει τέρμα τις βίδες του block, ή να χρειάζεσαι αλλαγή θερμοαγώγιμης.

Μάλιστα εγώ έχω τα fans στην Η80 να εξάγουν αέρα, όχι να εισάγουν απ' έξω, κάτι που θα έριχνε ακόμα λίγο τη θερμοκρασία.

Δημοσ.

Το έτρεξα κι εγώ τώρα σε High και ακούμπησα τους 60°C.

Όπως είπα και πριν, μιλάμε για 45*100 και 1.344-1.356V.

Ίσως να θέλει καθάρισμα η Η80, ίσως να 'χει αρκετή ζέστη μέσα στο κουτί, που δεν το νομίζω.

Απ' την άλλη, ίσως να 'ναι πιο ζεστό κομμάτι ο 2500Κ σου, ή να μην έχεις σφίξει τέρμα τις βίδες του block, ή να χρειάζεσαι αλλαγή θερμοαγώγιμης.

Μάλιστα εγώ έχω τα fans στην Η80 να εξάγουν αέρα, όχι να εισάγουν απ' έξω, κάτι που θα έριχνε ακόμα λίγο τη θερμοκρασία.

Και γω να εξαγουν τους εχω, αμα ειναι τωρα τα χριστουγεννα θα αλλαξω την παστα να δουμε....

Δημοσ.

Κοίτα, μην περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία κατά 10°C μόνο με αλλαγή θερμοαγώγιμης.

Αν κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς (καθάρισμα, αλλαγή πάστας, καλό cable management κ.λπ.) ίσως κάτι καταφέρεις.

Πόσο ήταν το Vcore όταν έτρεχες IntelBurnTest;

Δημοσ.

Μα έτσι κι αλλιώς για πιο σωστό κλοκάρισμα δεν αφήνεις τις βασικές ρυθμίσεις στο auto.

Εσυ το Turbo Boost το εχεις ενεργοποιημενο?

Επισης αν στα 4.5 δεν μπουταρει ποιες ρυθμισεις θα πρεπει να αλλαξω εκτος απο το να ανεβασω το Vcore??

Δημοσ.

Κάτσε, σε λίγο θα postάρω αναλυτικά τις ρυθμίσεις που έχω εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρίσκουν εφαρμογή στο 100% στη δική σου περίπτωση.

Δημοσ.

Κάτσε, σε λίγο θα postάρω αναλυτικά τις ρυθμίσεις που έχω εγώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρίσκουν εφαρμογή στο 100% στη δική σου περίπτωση.

ΟΚ σε ευχαριστω για τον χρονο σου παντως...

Δημοσ.

Advanced CPU Core Features

• CPU Clock Ratio - [45Χ]
  • PWM Frequency Control - [Auto]
  • CPU Over Current Protection - [Auto]
  • Internal CPU PLL Overvoltage - [Enabled]
  • Real-Time Ratio Changes In OS - [Enabled] - Έτσι το Intel® Turbo Boost Tech γίνεται Disabled
  • CPU Enhanced Halt (C1E) - [Disabled]
  • C3/C6 State Support - [Disabled]
  • CPU Thermal Monitor - [Disabled]
  • CPU EIST Function - [Disabled]

Advanced Frequency Settings

• Spread Spectrum - [Disabled]
  • BCLK/DMI/PEG Clock Control - [Disabled]
  • Extreme Memory Profile (X.M.P.) - [Disabled]
  • System Memory Multiplier - [16.00] (Εδώ εσύ λογικά θα βάλεις [18.66])

Advanced Voltage Settings

• Multi-Steps Load-Line - [5]
  • CPU Vcore - [1.345V]
  • QPI/Vtt Voltage - [1.085V]
  • System Agent Voltage - [0.920V]
  • CPU PLL - [1.880V]

Ό,τι δεν αναφέρω παραμένει στο [Auto].

Αν δεν εμφανίζεται το Spread Spectrum, πάτα Ctrl+F1 στην κεντρική για να εμφανιστούν οι κρυμμένες ρυθμίσεις.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ρε συ 1.35 δεν ειναι υπερβολικα πολλα για 4.5, οταν με 1.39 πιανω 5GHz (stable), που ως γνωστον ειναι πανω απο το 24/7 "doable" των Sandy-K?

5.0.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...