pavlos0160 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2012 Πηγα τον πολλαπλασιαστη στα 40 και ετρεξα 10 λεπτα Linx και ειχα 63-67 βαθμους στους πυρηνες με 1.3V, σκεφτομαι για τελικο overclocking στα 4.2 αλλα ποσο περιπου θα πρεπει να ειναι η ταση ωστε να ξερω που να παιξω??
Arisyo13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Πηγα τον πολλαπλασιαστη στα 40 και ετρεξα 10 λεπτα Linx και ειχα 63-67 βαθμους στους πυρηνες με 1.3V, σκεφτομαι για τελικο overclocking στα 4.2 αλλα ποσο περιπου θα πρεπει να ειναι η ταση ωστε να ξερω που να παιξω?? σε 4.2 πας ανετα μονο με multiplier και ειναι σταθερο. Δεν εγκατέστησες το UEFI BIOS για την μητρικη σου;
pavlos0160 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) σε 4.2 πας ανετα μονο με multiplier και ειναι σταθερο. Δεν εγκατέστησες το UEFI BIOS για την μητρικη σου; Τον πηγα στα 4.2 οι θερμοκρασιες σε full load εμειναν ιδιες, τωρα τι αλλο να κανω, να προσπαθησω για παραπανω, πως θα δω αν ειναι σταθερος ή αν θελει να πειραξω ταση? Edit: Οχι δεν εβαλα το UEFI εβαλα την F10. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2012 από pavlos0160
Arisyo13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Τον πηγα στα 4.2 οι θερμοκρασιες σε full load εμειναν ιδιες, τωρα τι αλλο να κανω, να προσπαθησω για παραπανω, πως θα δω αν ειναι σταθερος ή αν θελει να πειραξω ταση? Edit: Οχι δεν εβαλα το UEFI εβαλα την F10. με την UEFI είναι παρα πολυ σταθερο το συστημα σε oc. Ειναι πιο γρήγορο στο bootarisma (λιγοτερος χρόνος POST) Αλλά έχουν αφαιρεθει μερικές δυνατότητες απο το BIOS (μην φανταστεις τρελα πραγματα, μια δυο ρυθμισεις μονο) Ενα αλλο μειωνεκτημα που εχει ειναι οτι πλεον τα προγραμματα Touch Bios δεν δουλευουν. Βασικα για 4.2 και πανω δεν εχω να σου προτείνω κάτι γιατί εμένα προσωπικά δεν μου χρειάστηκε. Κοιτα τους οδηγους που ποσταραν παραπανω τα παιδια
pavlos0160 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 με την UEFI είναι παρα πολυ σταθερο το συστημα σε oc. Ειναι πιο γρήγορο στο bootarisma (λιγοτερος χρόνος POST) Αλλά έχουν αφαιρεθει μερικές δυνατότητες απο το BIOS (μην φανταστεις τρελα πραγματα, μια δυο ρυθμισεις μονο) Ενα αλλο μειωνεκτημα που εχει ειναι οτι πλεον τα προγραμματα Touch Bios δεν δουλευουν. Βασικα για 4.2 και πανω δεν εχω να σου προτείνω κάτι γιατί εμένα προσωπικά δεν μου χρειάστηκε. Κοιτα τους οδηγους που ποσταραν παραπανω τα παιδια Δηλαδη λες να βαλω το UEFI?Θα ειναι καλυτερα??Επισης ποια προγραμματα ειναι αυτα που λες για το Touch Bios??
Arisyo13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2012 Το Touch Bios ειναι ενα προγραμμα το οποιο σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμιζεις το bios σου μέσα από το λειτουργικό των windows. (προσωπικα για μενα δεν ειναι και κατι σπουδαιο) Τωρα όσον αφορα το UEFI οπως πολλοι λενε ειναι σταθερο και επίσης εχει αλλαγμενο γραφικό περιβάλλον και την δυνατότητα να χρησιμοποιεις το BIOS με ποντικι. Σε περιπτωση που θα βαλεις το UEFI BIOS να ξερεις πως να ξαναεγκαταστηθουν αυτοματα ολοι οι drivers για τις συσκευες σου. Θα γίνει αυτόματα και θα σου ζητησει επανεκκινηση δεν ειναι τιποτα.
pavlos0160 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Θελω να προσπαθησω για 4.3 τι πρεπει να κανω?
SlackulatoR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2012 Εγώ με τον παρακάτω οδηγό τον είχα πάει 4.8Ghz αλλά τώρα τον έχω στα 4.5 το οποίο δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για την H80. Απλά δίνε λίγο παραπάνω ρεύμα αν χρειαστεί. http://www.youtube.com/watch?v=WMZoWOpry40
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Έχω ίδιο επεξεργαστή/μητρική/ψύκτρα/κουτί και μνήμες έχω τις 1600άρες σαν τις δικές σου. Τον έχω στα 45*100 με ~1.344V-1.356V και θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις δικές σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις τόσο ψηλά από άποψη θερμοκρασιών. Μη βάλεις UEFI σε αυτή τη μητρική, αλλιώς ξέχνα το Overclokcing.
Arisyo13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Έχω ίδιο επεξεργαστή/μητρική/ψύκτρα/κουτί και μνήμες έχω τις 1600άρες σαν τις δικές σου. Τον έχω στα 45*100 με ~1.344V-1.356V και θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις δικές σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις τόσο ψηλά από άποψη θερμοκρασιών. Μη βάλεις UEFI σε αυτή τη μητρική, αλλιώς ξέχνα το Overclokcing. Μα γιατί εγώ που είμαι στα 4.2 είμαι πάρα πολύ σταθερος και με UEFI
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Αναφέρεσαι στο official U1c της Gigabyte έτσι; Εγώ μία που το πέρασα και μία που το έβγαλα και γύρισα στο F10. Δεν προσπάθησα να χαλαρώσω το κλοκάρισμα, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Και εντός BIOS ο κέρσορας (η κίνησή του) έτρωγε κολλήματα και γενικότερα υπήρχε lag στις μεταβάσεις από υπομενού σε υπομενού, αλλά και όταν πατούσα πάνω σε μια επιλογή. Διάβασα και διάφορα ότι με UEFI δυσκολεύει αρκετά το κλοκάρισμα και αυτό ήταν.
Arisyo13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Αναφέρεσαι στο official U1c της Gigabyte έτσι; Εγώ μία που το πέρασα και μία που το έβγαλα και γύρισα στο F10. Δεν προσπάθησα να χαλαρώσω το κλοκάρισμα, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Και εντός BIOS ο κέρσορας (η κίνησή του) έτρωγε κολλήματα και γενικότερα υπήρχε lag στις μεταβάσεις από υπομενού σε υπομενού, αλλά και όταν πατούσα πάνω σε μια επιλογή. Διάβασα και διάφορα ότι με UEFI δυσκολεύει αρκετά το κλοκάρισμα και αυτό ήταν. Αυτό με το lag του κερσορα το έχω και εγω αλλα οταν εισερχεται στα υπομενου δεν παρατηρω κατι. Αυτο που λέγανε οτι εχει προβλημα με το oc γινότανε στην πρώτη beta απο οτι διάβασα αλλα για την τριτη beta δεν διαβασα κάτι. Τελωσπαντων εγω του το προτεινα γιατί από προσωπική εμπειρία δεν εχω συναντήσει κάποιο θέμα. Αλλα αφού η F10 ειναι σταθερη ας μείνει με αυτη, αλλωστε εχουμε πει οτι δουλευει δεν το πειραζουμε
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Το U1c είναι το τελικό, δεν αναφέρεται κάπου σαν beta BIOS. Ίσως και να είναι βέβαια, δεν είμαι 100% σίγουρος. Το θέμα είναι ότι δεν είναι και πανεύκολη για όλους η διαδικασία του να γυρίσεις από UEFI σε Legacy, δεν κάνεις ένα απλό flashάρισμα δηλαδή. Πάντως είναι γεγονός ότι μειώνεται ο χρόνος του boot με το UEFI, αλλά πέρα απ' αυτό, δε βρήκα κάτι άλλο θετικό.
pavlos0160 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Έχω ίδιο επεξεργαστή/μητρική/ψύκτρα/κουτί και μνήμες έχω τις 1600άρες σαν τις δικές σου. Τον έχω στα 45*100 με ~1.344V-1.356V και θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τις δικές σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις τόσο ψηλά από άποψη θερμοκρασιών. Μη βάλεις UEFI σε αυτή τη μητρική, αλλιώς ξέχνα το Overclokcing. Τι θερμοκρασιες εχεις δηλαδη?
phanispal Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2012 Μόλις έτρεξα ένα IntelBurnTest και έπαιξα γύρω στους 55-58°C. Εύκολα πέφτει κι άλλο, έχω αρκετή ζέστη αυτή τη στιγμή στο χώρο. Τα fans στην Η80 περιστρέφονται στις 1440 και 1480 στροφές αντίστοιχα. Idle έχω ~33°C αυτή τη στιγμή, έχω δει και κάτω από 30°C, αλλά έχω απενεργοποιημένα τα C1E/EIST κ.λπ., που σημαίνει ότι παίζω μόνιμα στα 45*100.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα