Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, περιέχει πανάρχαιο compiler και είναι γεμάτο bugs.

Για να μην αλλάζεις περιβάλλον και ταυτόχρονα να επωφεληθείς από όλες τις εξελίξεις της γλώσσας (τόσο της C όσο και της C++) μπορείς να κατεβάσεις το σύγχρονο fork του, το Orwell Dev-C++ που σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ.

Έχει download που περιλαμβάνει (και σετάρει αυτόματα) σύγχρονες εκδόσεις του mingw toolchain (compiler, κλπ). Έχει διορθώσει πολλά από τα bugs του παλιού, και το κυριότερο είναι πως συνεχίζει να εξελίσσεται.

Λεπτομέρειες και κατέβασμα, εδώ: http://orwelldevcpp.blogspot.gr/

thanks migf1, το έβαλα, όλα κομπλέ.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

[rant]

Πρέπει να μπει φίλτρο στα proxies των ISP και όταν πας στη σελίδα του DEV-C++ να σου κάνει αυτόματα redirect σε μια σελίδα με μια μούντζα. Αν μπορεί μάλιστα να βγαίνει ένα χέρι από την οθόνη και να σε σφαλιαρίζει ακόμη καλύτερα.

Υπάρχουν τόσα καλά IDE που συνεχίζει η ανάπτυξή τους και ο κόσμος επιμένει να χρησιμοποιεί αναχρονιστικές σαχλαμάρες.

[/rant]

Εκτός από το eclipse και το VS που ανέφερε ο ntellos, πολύ καλό επίσης είναι και το codelite το οποίο σε windows έρχεται με ενσωματωμένο τον MinGW οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις έξτρα βήματα όπως με το eclipse. Παλαιότερα το codelite υπολειπόταν πολύ από το Code:Blocks το defacto ελαφρύ IDE αλλά τώρα είναι πολύ καλό μη πω ότι έχει περάσει κιόλας το Code:Blocks.

Δημοσ.

Παρακαλώ φίλε antbyron!

Το Orwell Dev-C++ είναι μια χαρά IDE πιστεύω.

Είχα την ευκαιρία να εξοικειωθώ μαζί του όταν έκανα την μετάφραση και διαπίστωσα πως αν ξεπεράσει κανείς την αναχρονιστική αισθητική του, λειτουργικά είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Πριν από τότε δεν το είχα δουλέψει ποτέ και ούτε το ξαναδούλεψα έκτοτε. Επίσης δεν είχα δουλέψει ποτέ με το αυθεντικό Dev-C++, πλην όμως διάβαζα πολύ συχνά για αυτό και για τα προβλήματα που είχε.

Μόνη παραφωνία στο Orwell Dev-C++ ήταν η τραγική του ταχύτητα όταν έκανες debugging, αλλά δεν το 'ψαξα καθόλου μήπως διορθωνόταν με τίποτα ρυθμίσεις. Σήμερα που τσέκαρα το blog (για να σου δώσω το λινκ) διάβασα πως έχουν γίνει βελτιστοποιήσεις ταχύτητας... αν συμπεριλαμβάνεται και το debugging GUI, τότε δεν νομίζω πως έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε άλλο IDE.

Ιδιαίτερα αν έχεις ήδη εξοικειωθεί με το περιβάλλον, λόγω αυθεντικού Dev-C++, δεν νομίζω πως υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αλλάξεις IDE.

Δημοσ.

Εμένα με βολεύει το Visual Studio, εντάξει είναι C++ ο compiler οπότε έχει κάποιες μικρές διαφορές, αλλα το VS είναι πολύ καλό όπως και να το κάνεις.

Δημοσ.

Εμένα με βολεύει το Visual Studio, εντάξει είναι C++ ο compiler οπότε έχει κάποιες μικρές διαφορές, αλλα το VS είναι πολύ καλό όπως και να το κάνεις.

Αν πας Project Properties + Configuration Properties + C/C++ Advanced + Compile As

το αλλάζεις σε C η C++

Δημοσ.

Το πρόβλημα του VS είναι πως έχει παρατημένη την C σε C89 (συν ότι κοινό υπάρχει μεταξύ C++11 και C11, μόνο στο VS2012 νομίζω).

Οπότε για C δεν νομίζω πως πρέπει να βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα προτιμήσεων (και από ότι γνωρίζω, δεν βρίσκεται).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...