Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω ένα ups για υπολογιστή γραφείου που είναι ο εξής: Απλά να προστατεύει και να μπορεί να κλείσει σε λίγα λεπτά με ασφάλεια αν φύγει το ρεύμα. Μόνο για το case.

mobo:Gigabyte Socket 1155 GA-H77M-D3H

Cpu: Intel Core i3 3220 3.30 GHz

VGA: nVidia GeForce GT 630 2GB DDR3

PSU: Corsair 500W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-500CXV2EU Active-PFC

SSD: samsung 830

links:

Αυτό θα το σηκώνει το σύστημα; (Ισχύς 360watt/600VA);

http://www.visionstu...&step=undefined

Ή θα πρέπει να είναι παραπάνω watt από το τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Ενοειτε πως σε καλυπτει αλλα παντα ειναι καλυτερο να παιρνεις κατι με καποια περιθωρια στα watts.Aν θες κατι οικονομικο πηγαινε σε 800va σε accupower ,inform και σε cyber power οπως σωστα εχεις επιλεξει για αρχη.Το συστημα σου σε full xωρις οθονη αντε να καψει 200-250w

• Like 1
Δημοσ.

τα va δεν ειναι και watt>πχ τα 1000va μπορει να ειναι 700watt.εξαρτατε απο το Ups.για το ποσα va δεν θα πω κατι αλλα για μενα αν θες να παρεις κατι καλο αλλα ταυτοχρονα και λιγο πιο ακριβο παρε apc.Ολα τα αλλα Ups τα βαζω απο δευτερη μοιρα και κατω.κατι του πλαισιου βεβαια κτλ δεν τα θεωρω καν ups.απλα δες ποσο τρωει η καρτα γραφικων σου σε watt διοτι οι καλες καρτες καινε πολυ.λογικα δεν φτανεις τα 360watts με αυτο τον configuration

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γιαυτό θέλω να πάω σε οικονομική λύση, το pc θα δουλεύει πολλές ώρες αλλά χωρίς games και ζόρισμα, web mail,πολλά αρχεία office και browser ανοιχτό, 12 ώρες την μέρα. (η κάρτα γραφικών δεν έχει καν δική της ξεχωριστή τροφοδοσία.!)

Δημοσ.

τοτε δεν θες πολλα va.σε φτηνα ειναι τα Inform γιατι apc Το πιο φτηνο που ειναι καπου 500-600va δεν θυμαμαι εχει καπου στα 120.αν σου ειναι νορμαλ το ποσο αξιζει αλλιως σε αλλη μαρκα.

Δημοσ.

τοτε δεν θες πολλα va.σε φτηνα ειναι τα Inform γιατι apc Το πιο φτηνο που ειναι καπου 500-600va δεν θυμαμαι εχει καπου στα 120.αν σου ειναι νορμαλ το ποσο αξιζει αλλιως σε αλλη μαρκα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Όντως τα inform είναι πιο οικονομικά

Ισχύς (VA): 800VA.

Πραγματική Ισχύς (W): 450W

στα 69e φαίνεται να καλύπτει τις ανάγκες.

πχ http://www.e-shop.gr...l?id=PER.701613

Δημοσ.

go for it.Και εγω inform εχω 1000va εδω και 2 χρονια με ιστορικο 10-15 διακοπων ρευματος,ποτε δεν με προδωσε.

Δημοσ.

Το ups το παίρνεις για ασφάλεια. Η (ονομαστική) ισχύς έρχεται σε δεύτερη μοίρα εφόσον βέβαια καλύπτονται κάποια standards. Οπότε γνώμη μου είναι ή να πάρεις κάποιο καλό (και ακριβό) ή να μην πάρεις καθόλου. Ένα σωστό πολύμπριζο αρκεί τις περισσότερες φορές. Έχεις καλό τροφοδοτικό οπότε και από κει είσαι καλυμμένος.

Δημοσ.

το Inform ειναι οκ και τιμιο για τα λεφτα του.δεινοσαυρε το πολυπριζο ομως δεν θα κανει τιποτα στα βυθισματα και ο δισκος μπορει να την φαει εκει .αν δεν ηταν ο δισκος θα ελεγα οκ αλλα οι δισκοι τρωνε φρικες εκτος αν ειναι ssd οποτε εκει παμε αλλου.επισης εστω και τα φτηνα Ups εχουν και ενα υποτιποδες avr που δεν εχουν τα πολυπριζα ασφαλειας.εγω παντως παλια ειχα και πολυπριζο ασφαλειας και μετα Ups.αν γινει κατι μεγαλο να την φαει το πολυπριζο και μετα να παει Ups κτλ.

Δημοσ.

εγω 1μιση χρονο σε ι5 3.3hz με καρτα 6850hd με 2 σκληρους,οθονη 23" και τροφοδοτικο ενα corsair 500ρι εχω αυτο http://www.skroutz.gr/s/296251/Accupower-ISY-Line-Interactive-850VA.html και μου κραταει κοντα στο μισαωρο ωστε να κανω τερματισμο λειτουργιας.Και επειδη ειμαι και σε νησι και εδω το χειμωνα γινεται πανικος με διακοπες πραγματικα με εχει σωσει.

Δημοσ.

Τι άλλο θα βάλεις πάνω; Αν βάλεις την οθόνη +30-35Watt, εκτυπωτες κτλ δεν στο συμβουλεύω, ούτε ηχεία. Συνήθως σε UPS αξίζει τον κόπο να βάλεις το USB hub αν έχεις και κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο αν χρησιμοποιείς.

Πάντως σε idle το μηχάνημα σου δεν πρέπει να τραβάει πάνω από 230Watt και αν δεν κάνω λάθως η κάρτα που έχεις δεν θέλει δική της τροφοδοσία οπότε max +30Watt όταν λειτουργεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...