Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι ο η/υ μου καταλαμβάνει αρκετή μνήμη CPU. Όταν ανοίγω την διαχείριση εργασιών βλέπω την κατανάλωση CPU στα ύψη. Μέτρησα στο περίπου την μνήμη που καταλαμβάνουν οι διεργασίες και παρατήρησα ότι το άθροισμά τους είναι πολύ μικρότερο από το συνολικό ποσό CPU που καταλαμβάνεται. Μήπως υπάρχει στο σύστημα κανένας ιός που κρύβει την διεργασία του;

Λοιπόν κοιτάξτε διαφορές κανονικής-ασφαλούς λειτουργίας:

1. Όταν είμαι σε ασφαλής λειτουργία δεν κολλάει καθόλου, ενώ όταν είμαι σε κανονική λειτουργία κολλάει πολύ άσχημα.

2. Σε κανονική λειτουργία όταν κατεβάζω κάτι λέει ότι το αρχείο είναι κατεστραμμένο (corrupt), ενώ σε ασφαλείς λειτουργία κατεβάζω κανονικά αρχεία.

3. Σε κανονική λειτουργία δεν με επιτρέπει να μπω σε ιστοσελίδες antivirus, ενώ σε ασφαλής λειτουργία μπαίνω κανονικά.

Όλα τα παραπάνω αποδυκνείουν ότι ο η/υ έχει ιό. Για αυτό κατέβασα μερικά λογισμικό antivirus (kaspersky και malwarebytes) το οποίο βρήκε 2 ιούς. Το 3ο θέμα λύθηκε, το 2ο δεν γνωρίζω αν έχει λυθεί και το 1ο δεν έχει λυθεί ακόμη.

Χρησιμοποιώ Windows XP SP 2 και σύντομα θα το αναβαθμίσω σε Windows XP SP 3. Τι προτείνετε τα κάνω;Το άρθρο μου είναι σε σωστή κατηγορία;

Ευχαριστώ για την υπομονετικότητά σας.

Δημοσ.

Owneriekno2,

Αυτό που θα έπρεπε να κάνεις ώστε να είσαι 100% σίγουρος ότι είσαι VirusFree , είναι να κάνεις Boot με το Kaspersky LiveCD

και απο εκεί να ψάξεις να βρείς αν όντως υπάρχει ιός/ιοί στο σύστημα σου.

Είναι ο καλύτερος τρόπος.

MindControl.

Δημοσ.

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι ο η/υ μου καταλαμβάνει αρκετή μνήμη CPU. Όταν ανοίγω την διαχείριση εργασιών βλέπω την κατανάλωση CPU στα ύψη. Μέτρησα στο περίπου την μνήμη που καταλαμβάνουν οι διεργασίες και παρατήρησα ότι το άθροισμά τους είναι πολύ μικρότερο από το συνολικό ποσό CPU που καταλαμβάνεται. Μήπως υπάρχει στο σύστημα κανένας ιός που κρύβει την διεργασία του;

Εδω και μια βδομάδα μου συμβαίνει το ιδιο πράγμα. Ενώ το pc λειτουργεί μια χαρά, ξαφνικα η τριπύρινη CPU ανεβαίνει στο 80-85% αλλά συνολικά οι διεργασίες αποροφούν το πολύ 10%, όλα σέρνονται ακόμα και το ποντίκι. Στρώνει μόνο έπειτα από επανεκκίνηση. Δεν ξέρω τι φταίει...Πάντως Microsoft Essential και MalwareBytes δεν βρίσκουν τίποτα.

Δημοσ.

Καλώς, θα το δοκιμάσω και θα πω αποτελέσματα. Εν το μεταξύ ακόμα και τώρα που κάνω video file converting και η CPU λειτουργεί στο 100%, όλα τα υπόλοιπα προγράμματα δουλεύουν κανονικά δε σέρνεται τίποτα.

Δημοσ.

Το κατέβασα, το έκαψα και το έτρεξα αλλά το Kaspersky BootCD δε βρήκε απολύτως τίποτα στην περιπτωσή μου.

Δημοσ.

κοιτα λιγο ποια διεργασια σου τρωει cpu;

Μάλλον δεν διάβασες καλά τα ποστς....και εγώ και ο owneriekno2 αναφέραμε ότι καμία διεργασία δεν τραβάει τόσο πολύ!

Δημοσ.

Τρέξε το autoruns και στην καρτέλα logon ξετίκαρε ότι είναι μαρκαρισμένο με κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

καλό το app αλλά ελάχιστα μου βγάζει κόκκινα και κιτρινα και αυτά ξέρω τι είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...