cnstntgrdnr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα. Εχω στησει το συστημα μου με Samsung ssd 830 128gb ως boot drive και εναν Seagate barracuda 500GB ως data drive. Πριν αρκετο καιρο μετα το boot up ο σκληρος εξαφανιστηκε απο το mycomputer, τη λιστα disk management και απο το bios της μητρικης. Δοκιμαζοντας αλλα καλωδια sata και επανασυνδεσμολογιες δεν ειχε αποτελεσμα, καθως ο δισκος δεν εκανε καν spin (καμια δονηση η ηχος κατα την εκκινηση του συστηματος). Ακολουθησε αγορα αλλου σκληρου, παλι barracuda, 1 ΤΒ αυτη τη φορα. Και ενω ημουν ετοιμος να πεταξω τον παλιο μου σκληρο, συνεβη το ιδιο και στον καινουργιο! Αυτη τη φορα δοκιμασα να αλλαξω τα καλωδια sata τροφοδοσιας και να δοκιμασω αλλα outputs του τροφοδοτικου (coolermaster silent m pro 600watt) και ξαφνικα ο δισκος φανηκε να λειτουργει και παλι! Κατοπιν αυτου συνειδητοποιησα οτι και ο παλιος μου barracuda λειτουργουσε μια χαρα. Πρεπει να αρχισω να ανησυχω για το τροφοδοτικο μου ? Ειναι 3 ετων περιπου και δεν ειχε εμφανισει κατι αντιστοιχο μεχρι τωρα, παρολαυτα αρχισε προσφατα να κανει αραια και που ενα rippling sound (μπζζζζ) που με ανησυχει καπως... ΥΓ. Πρεπει να επισημανω επισης οτι ενω ο πρωτος σκληρος φανηκε να πεθαινει τυχαια, ο δευτερος εξαφανιστηκε κατα τη διενεργεια benchmark (unigine heaven) με gtx 670. Ειναι πιθανο να μην εχει αρκετη ισχυ το τροφοδοτικο για να δωσει οταν απαιτειται? Ο ssd ποτε δεν παρουσιασε αντιστοιχο προβλημα
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 επειδη ειναι 600watt ειναι δυσκολο να μην εχει αρκετη ισχυ.απο την αλλη να εχει παθει καποιο προβλημα και να το κανει ναι ειναι πιο πιθανο.εφοσον αλλαξες και Molex και ο δισκος παιρνει απευθειας ρευμα απο το τροφοδοτικο δυσκολο να φταιει κατι αλλο.
cnstntgrdnr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Λες να το αλλαξω δηλαδη? Η δημοφιλεστερη απαντηση που λαμβανω σχετικα ειναι ''κρατα το μεχρι να ψοφησει'' Eχω προς το παρον εναν i7 2600 και δουλευω το pc με τα intel hd graphics, θα παρω ομως συντομα καρτα γραφικων (σε 660ti προσανατολιζομαι) και αναρωτιεμαι αν θα κινδυνεψουν τα components
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 εγω δεν θα εκανα δοκιμες στο hardware μου ειδικα σε καλο Pc να εχω ενα τροφοδοτικο που δεν παιζει σωστα.αν γινει κατι πχ και δεν δωσει σωστο ρευμα η αμα δωσει παραπανω ρευμα επειδη μεσα μπορει κατι να μην παιζει καλα τοτε τι θα κανεις?θα κλαις το καινουριο hardware η να γινει καποια ζημια?δεν ειναι dvd η σκληρος να πω οκ το κραταω μεχρι να χαλασει.με psu δεν θα κανα ποτε δοκιμες που ειναι ενα απο ταπιο σημαντικα components για την σταθεροτητα του pc.αν και πολυ παιρνουν φτηνα τροφοδοτικα εγω προτιμουσα κατι αλλο να ειναι φτηνο και να σκασω αρκετα λεφτα για καλο τροφοδοτικο.το καλο δεν σημαινει και πολλα watt υποχρεωτικα.γιατι θα δεις 700 corsair Πχ με 100 ευρω και 700 Noname με 30 που θεωρητικα τα ιδια watt πρακτικα κατασκευαστικα καμια σχεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα