Προς το περιεχόμενο

Καραμπολα στην εθνικη , φταιω εγω ?

SOCRATIS1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν συζητάμε την περίπτωση που ταξιδεύεις με σταθερή ταχύτητα 130km/h, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε αυτό το δρόμο με τόση κίνηση. Στις συνθήκες αυτές ο μέσος όρος ταχύτητας είναι κάτω από 100km/h, και σίγουρα δεν χρειάζεται να έχεις 100-150m απόσταση από τον μπροστινό σου.

Προφανως φιλε μου η αποσταση απο τον μπροστινο σου καθοριζεται απο την ταχυτητα των οχηματων.Αυτο που λεω ειναι οτι ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτη η αποσταση,δεν γινεται να τηρηθει στους περισσοτερους ελληνικους κατσικοδρομους για τον απλο λογο οτι αμα θες να κρατησεις αποστασεις,θα καταληξεις να κανεις μια διαδρομη 1 ωρας σε 3 ωρες.Σε μεγαλους αυτοκινητοδρομους με πολλες λωριδες ανα κατευθυνση,ειναι εφικτο και αυτο κανουν ολοι,με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Πατρινος ειμαι κι εγω και ξερω.Και δυστυχως δεν μπορω να κανω το Πατρα - Κορινθος 3 ωρες κινουμενος με 70.

Σαν να μου λετε οτι οταν εχετε φορτηγο μπροστα σας, κανεις σας δεν κινειται κοντα ή και πανω στην διαχωριστικη γραμμη για να εχετε ορατοτητα ε? :)

Υπαρχει αλλος τροπος να προσπερασεις?Προφανως και θα μειωσεις την αποσταση ( δεν σου λεω να εισαι στα 5 μετρα) και θα κατσεις λιγο πιο αριστερα για να βλεπεις και οταν βρεις ευκαιρια περνας.

Εσυ πως προσπερνας?Καθεσαι πανω στην βοηθητικη με 70 και περιμενεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ γιατί έβλεπα στον Μ1 να με προσπερνάνε σαν σταματημένο?

Οι περισσοτερες κάμερες στην Αγγλία είναι σταθερές, και χαρτογραφημένες στα περισσότερα Gps που κυκλοφορούν. Οπότε πολλοί το τολμούν, και οι μόνοι που θα χάσουν το διπλωμά τους θα είναι αυτοί που θα πέσουν σε κάποια κινητή κάμερα, ή σε κινούμενο περιπολικό.

Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις βγει πάνω από την J20 στον Μ1, με τις variable speed κάμερες (ανάβει 50 τώρα, και αρχίζει να τραβά στο δευτερόλεπτο), και τα van που είναι γεμάτα κάθε πέντε μίλια. Και φυσικά ίσως να μην έχεις ιδέα τί επικρατεί στους Μ18, Μ180 και Μ62 από Huddersfield μέχρι Goole. :)

Προφανως φιλε μου η αποσταση απο τον μπροστινο σου καθοριζεται απο την ταχυτητα των οχηματων.Αυτο που λεω ειναι οτι ΟΠΟΙΑ και αν ειναι αυτη η αποσταση,δεν γινεται να τηρηθει στους περισσοτερους ελληνικους κατσικοδρομους για τον απλο λογο οτι αμα θες να κρατησεις αποστασεις,θα καταληξεις να κανεις μια διαδρομη 1 ωρας σε 3 ωρες.Σε μεγαλους αυτοκινητοδρομους με πολλες λωριδες ανα κατευθυνση,ειναι εφικτο και αυτο κανουν ολοι,με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Πατρινος ειμαι κι εγω και ξερω.Και δυστυχως δεν μπορω να κανω το Πατρα - Κορινθος 3 ωρες κινουμενος με 70.

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες πως αν κρατήσεις αποστάσεις ασφαλείας θα κάνεις μια διαδρομή 1 ώρας σε 3? Το να κρατάς αποστάσεις ασφαλείας το αντιλαμβάνεσαι σαν να είσαι υποχρεωμένος να ταξιδεύεις πχ με 33km/h, ενώ κανονικά θα ταξίδευες με 100km/h? Ελπίζω να κάνεις πλάκα ή να έγραψες λάθος τα νούμερα...

Το Πάτρα - Κόρινθος πάντως κινούμενος με 70 θα το κάνεις σε 2 ώρες και όχι σε 3.

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες πως αν κρατήσεις αποστάσεις ασφαλείας θα κάνεις μια διαδρομή 1 ώρας σε 3? Το να κρατάς αποστάσεις ασφαλείας το αντιλαμβάνεσαι σαν να είσαι υποχρεωμένος να ταξιδεύεις πχ με 33km/h, ενώ κανονικά θα ταξίδευες με 100km/h? Ελπίζω να κάνεις πλάκα ή να έγραψες λάθος τα νούμερα...

Το Πάτρα - Κόρινθος πάντως κινούμενος με 70 θα το κάνεις σε 2 ώρες και όχι σε 3.

2 ωρες λιγο δυσκολο με 70... μιαμιση ναι..

Ρε παιδια τι συζηταμε τωρα ?ποσο θα κανουμε το κορινθος πατρα , σε ποση αποσταση θα κατσουμε πισω απο τον φορτηγατζη και τι σοι δρομους εχουμε στην ελλαδα?

η θεωρια ειναι συγκεκριμενη.

πως προσπερναω εγω?αναλογως τι εχω μπροστα μου...αν εχω καποιο οχημα που κινειται με 70-80 και θελω να τον προσπερασω θα κρατησω την ΣΩΣΤΗ αποσταση ασφαλειας..θα πιασω κεντρο δρομου..κοντα στην διαχωριστικη και θα κοιταω το αντιθετο ρευμα...

Οταν δω οτι αδειαζει..γκαζωνω και πλησιαζω τον μπροστα και κανω την προσπεραση με συνοπτικες.

Αν δεν τραβαει το αμαξι σας (δεν εχει καλες ρεπριζ δηλ) τι να σας πω , κοληστε πισω απο τον προπορευομενο και μετα ανοιχτε τοπικ αν πρεπει να πληρωσετε τον κωλο του μπροστα σας !

τι συζητηση ειναι αυτη?Τι αποσταση ασφαλειας πρεπει να κραταμε με τι ταχυτητα για να μην κανουμε το πατρα-κορινθος κατω απο 2 ωρες?

Ε ρισκαρετε τοτε για να πατε γρηγορα...τι να πω...ο καθενας αναλαμβανει τις ευθυνες του μετα.

Το τι κατσικοδρομους εχουμε δεν ειναι δικαιολογια για να μην τηρουμε τον κ.ο.κ. Ισα ισα πρεπει να μαστε και πιο προσεκτικοι.

ΥΓ: ακομα και το δικο μου το παλιαμαξο αν κατεβασω ταχυτητα ενω παω με 70 και γκαζωσω...εχω διπλασιασει την ταχυτητα τουλαχιστον (150+ ανετα) και βαλε σε δευτερα....

ΥΓ: ακομα και το δικο μου το παλιαμαξο αν κατεβασω ταχυτητα ενω παω με 70 και γκαζωσω...εχω διπλασιασει την ταχυτητα τουλαχιστον (150+ ανετα) και βαλε σε δευτερα....

Μήπως τα παραλές λιγάκι? Πχ η mito με κινητήρα t-jet 120 ίππων χρειάζεται 11 δεύτερα για ρεπρίζ 80-120 με τετάρτη, για 80-150 φαντάζομαι θα χρειάζεται πάνω από 25. Το δικό σου κάθε άλλο παρά παλιάμαξο είναι, εκτός βέβαια όταν λες "δευτερόλεπτα" εννοείς πχ 50".

Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις βγει πάνω από την J20 στον Μ1, με τις variable speed κάμερες (ανάβει 50 τώρα, και αρχίζει να τραβά στο δευτερόλεπτο), και τα van που είναι γεμάτα κάθε πέντε μίλια. Και φυσικά ίσως να μην έχεις ιδέα τί επικρατεί στους Μ18, Μ180 και Μ62 από Huddersfield μέχρι Goole. :)

Εγώ σου είπα πως στον Μ1 με προσπερνούσαν σαν σταματημένο, στον Μ6 το ίδιο, τώρα αν εσύ ισχυρίζεσαι οτι όλα τα αυτοκίνητα στην Αγγλία πηγαίνουν με 70 και δεν τρέχει κανείς, μεγιά σου με χαρά σου. Θα μου επιτρέψεις όμως να ξέρω πολύ καλά τι έχουνε δει τα μάτια μου.

Μήπως τα παραλές λιγάκι? Πχ η mito με κινητήρα t-jet 120 ίππων χρειάζεται 11 δεύτερα για ρεπρίζ 80-120 με τετάρτη, για 80-150 φαντάζομαι θα χρειάζεται πάνω από 25. Το δικό σου κάθε άλλο παρά παλιάμαξο είναι, εκτός βέβαια όταν λες "δευτερόλεπτα" εννοείς πχ 50".

καλα οκ δεν ειπα και σε 2 δευτερα αλλα σιγουρα οχι και 50 ...:)

παντως ειμαι πανω απο τα 120 αλογα ...

Προφανως φιλε μου το εγραψα προς χαρην υπερβολης οπως εγραψα και πριν οτι θα το κανεις σε 3 ωρες.Σιγουρα με αυτον τον τροπο οδηγησης δεν θα το κανεις την τριπλασια ωρα,απλα θα χαλασεις περισσοτερη ωρα για τον απλο λογο οτι καθε φορα που θα αφηνεις μεγαλη αποσταση πριν προσπερασεις,ολο και καποιος πιο ''βιαστικος'' θα σε περασει με αποτελεσμα να μην περνας ποτε και να καθεσαι ωρες κολλημενος πισω απο νταλικες ή αλλα λοιπα αργα οχηματα.

καλα οκ δεν ειπα και σε 2 δευτερα αλλα σιγουρα οχι και 50 ... :)

Δεν εχουν ολοι πανω απο 120 αλογα φιλε μου.Και δεν προκειται να εχουν συντομα με την βενζινη >1.7

τα αλογα τα ρωτησες αμα υπαρχουν ακομα?

πες μας και το μοντελο βρε μην μας το κρατας κρυφο.

Ενα απλο και ταπεινο κορσακι 10ετιας εχω..δεν εχω κανα εξωτικο αμαξι.

Και αφου συζηταμε ολα αυτα ετυχε το εξης σημερα .

Ηταν να παω με εναν φιλο μου καισαριανη.Θα οδηγουσε αυτος και προφανως με το δικο του αμαξι (rx8).Μπαινουμε αττικη οδο και περιφερειακη υμηττου κλπ κλπ.

Περιττο να πω οτι μου κοπηκαν μερικα χρονια απο την ζωη μου ετσι οπως πηγαιναμε....

Το θεμα ειναι το εξης ομως..τον φιλο μου τον εμπιστευομαι .Ξερει να οδηγαει , ξερει τα ορια του αυτοκινητου του , το χει παει πιστες , του χει λιωσει λαστιχα κλπ.Ο,τι κανει στον δρομο ειναι μελετημενο και με ακριβεια.

Στους ΑΛΛΟΥΣ ομως μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη ?!?!?

Δηλαδη χτυπαγαμε 180χλμ/ω μεσα στην αττικη οδο , στις στροφες δεν κοβαμε και τις προσπερασεις τις καναμε αφου γλειφαμε (τροπος του λεγειν) τους κωλους των προπορευομενων αυτοκινητων.

Ολα γινοντουσαν με ακριβεια.ΑΝ ομως καποιος απο τους αλλους οδηγους τσιμπαγε κανα φρενακι , πεταγοταν κατι , ηθελε να αλλαξει τελοσπαντων πορεια..και εμεις εκεινη την ωρα καναμε την προσπεραση μας?

Χαιρετα μας τον πλατανο και τις ψηλες ραχουλες.

Συμπερασμα : οσο καλοι και αν ειμαστε , οσο καλο αμαξι και να εχουμε , καλο ειναι να κραταμε και μια "πισινη" σε αυτα που κανουμε στον δρομο.

ΥΓ: το ρημαδι το rx8 ειναι σκετη απολαυση περα των ολων αυτων που συζηταμε....:)

Ηταν να παω με εναν φιλο μου καισαριανη.Θα οδηγουσε αυτος και προφανως με το δικο του αμαξι (rx8).Μπαινουμε αττικη οδο και περιφερειακη υμηττου κλπ κλπ.

Περιττο να πω οτι μου κοπηκαν μερικα χρονια απο την ζωη μου ετσι οπως πηγαιναμε....

Το θεμα ειναι το εξης ομως..τον φιλο μου τον εμπιστευομαι .Ξερει να οδηγαει , ξερει τα ορια του αυτοκινητου του , το χει παει πιστες , του χει λιωσει λαστιχα κλπ.Ο,τι κανει στον δρομο ειναι μελετημενο και με ακριβεια.

Δηλαδη χτυπαγαμε 180χλμ/ω μεσα στην αττικη οδο , στις στροφες δεν κοβαμε και τις προσπερασεις τις καναμε αφου γλειφαμε (τροπος του λεγειν) τους κωλους των προπορευομενων αυτοκινητων.

Ολα γινοντουσαν με ακριβεια.ΑΝ ομως καποιος απο τους αλλους οδηγους τσιμπαγε κανα φρενακι , πεταγοταν κατι , ηθελε να αλλαξει τελοσπαντων πορεια..και εμεις εκεινη την ωρα καναμε την προσπεραση μας?

Συμπερασμα : οσο καλοι και αν ειμαστε , οσο καλο αμαξι και να εχουμε , καλο ειναι να κραταμε και μια "πισινη" σε αυτα που κανουμε στον δρομο.

ΥΓ: το ρημαδι το rx8 ειναι σκετη απολαυση περα των ολων αυτων που συζηταμε.... :)

Φιλε μου προφανως θα ειχατε ερθει πιο κοντα με τα ραδικια αν ενας απο τους χιλιαδες ασχετους που οδηγανε εκει εξω ηταν απροσεχτος.Ωστοσο δεν υπαρχει μονο ασπρο και μαυρο,δεν υπαρχει μονο αφηνω 50 μετρα απο τον μπροστινο ή πηγαινω με 180 και προσπερναω χωρις αυριο. Ο καθενας αξιολογει την καθε κατασταση διαφορετικα(αυτοκινητο,αλογα,λωριδες ανα κατευθυνση,κινηση,ολισθηροτητα) και αποφασιζει...

ps1:οντως φοβερο αυτοκινητο το rx8 για να το ....εχει ο κολλητος σου!

ΥΓ: το ρημαδι το rx8 ειναι σκετη απολαυση περα των ολων αυτων που συζηταμε.... :)

ταπεινο corsaki 10ετιας με 120 αλογα?

μηπως καιει και φυσικο αεριο?

Είχες γράψει εδώ σε παλιότερο post ότι έχεις corsa, οπότε όταν αναφέρθηκες στο αμάξι σου ως "παλιάμαξο" φαντάστηκα ότι έχεις κανένα παλιό corsa b 1.2 με 45ps... 10ετίας corsa με 120+ άλογα υπάρχει μόνο το gsi(1.8 - 125ps). Μάλλον κάτι δεν μας λες καλά.

Προφανως φιλε μου το εγραψα προς χαρην υπερβολης οπως εγραψα και πριν οτι θα το κανεις σε 3 ωρες.Σιγουρα με αυτον τον τροπο οδηγησης δεν θα το κανεις την τριπλασια ωρα,απλα θα χαλασεις περισσοτερη ωρα για τον απλο λογο οτι καθε φορα που θα αφηνεις μεγαλη αποσταση πριν προσπερασεις,ολο και καποιος πιο ''βιαστικος'' θα σε περασει με αποτελεσμα να μην περνας ποτε και να καθεσαι ωρες κολλημενος πισω απο νταλικες ή αλλα λοιπα αργα οχηματα.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Ταξιδεύω πχ με 100 και μπροστά μου συναντώ ένα άλλο όχημα που πηγαίνει με 90, με 80, με 70 με όσο θες. Εφόσον κρίνω ότι μπορώ να το προσπεράσω και εφόσον επιτρέπεται το προσπερνάω, αλλιώς ελαττώνω και εγώ ταχύτητα στα 90-80-70 κρατώντας απόσταση ασφαλείας 50-44-40 μέτρα αντίστοιχα μέχρι να έχω την ευκαιρία να προσπεράσω. Στο μεταξύ ναι μου έχει τύχει πολλές φορές να με προσπεράσει κάποιος "βιαστικός"(μαλάκα θα τον έλεγα εγώ) και να μείνει μπροστά μου αναγκάζοντας με να κόψω. Δεν μου έχει τύχει ποτέ όμως στη διάρκεια της αναμονής αυτής να με προσπερνούν άλλα αυτοκίνητα ασταμάτητα με αποτέλεσμα να κολλήσω για ώρες πίσω από ένα αργό όχημα...

Επίσης η απόσταση ασφαλείας των 2 δευτερολέπτων δεν είναι ευαγγέλιο, είναι κάτι ενδεικτικό. Εγώ την ορίζω βάσει των αντανακλαστικών μου, της ταχύτητας, της κατάστασης του δρόμου, της κατάστασης του αυτοκινήτου μου, του τύπου του προπορευόμενου οχήματος, της κίνησης κτλ. Στην περίπτωση που έχω νταλίκα μπροστά μου μπορώ να κρατήσω μικρότερη απόσταση ασφαλείας από ότι συνήθως, οι νταλίκες λόγω βάρους χρειάζονται πολύ μεγαλύτερη απόσταση για να σταματήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...