zeniath Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσύ (η ασφάλεια) πληρώνεις για να φτιάξεις τον "κώλο" του μπροστινού σου, ο μπροστινός σου τον κώλο του μπροστινού του κλπ κλπ. Την μούρη του κάθε αμαξιού την πληρώνει ο οδηγός εκτός αν μπορείς να κάνεις τίποτα περίεργα και τα χρεώσεις στην ασφάλεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Τους ριχνω μια παναγια , κοβω ταχυτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 E να σου συστηθω Μπηχτης χαρηκα για την γνωριμια. Και δεν το λεω για να το καυχηθω ή να δειξω οδηγικη παιδεια κλπ.Το κανω για να μην πληρωνω τα σπασμενα.Σε ταξιδια ειδικα που παω με 100+ χλμ/ω σε εθνικες οδους..εχω τον μπροστινο μου ποολλααααααααααα μετρα μπροστα. Και ναι οντως μου χωνονται πολλοι.Τους ριχνω μια παναγια , κοβω ταχυτητα , μεχρι να επιταχυνει αυτος που μου χωθηκε και να ξανα επιταχυνω και εγω.Τι εχασα? 10 δευτερα ταξιδιου?οκ δεν χαθηκε ο κοσμος... Εχω μπει συνοδηγος σε αλλα αυτοκινητα που η εννοια της αποστασης ασφαλειας ηταν κατι το αγνωστο.Εχασα πολλα χρονια απο την ζωη μου απο το αγχος μου οτι καπου θα τρακαρουμε! Δεν ειναι μαγκια παιδια..απλα τα πραγματα...Στην τελικη λυπηθειτε το αμαξι σας... Ποια μαγκια ρε φιλε,λιγο καλυτερα φρενα να ειχα θα το προλαβαινα,βραδυ ηταν,με το που ειδα τον μπροστα να φρεναρει φρεναρα.Σιγα μην το επαιζα μαγκας μ,ε 120 χιλιομετρα,αν ηθελα θα πηγαινα με 200 να το παιξω :-D .Ο τριτοσ που χτυπησε τον δευτερο και εσπασε την μουρη του τα πληρωνει ο ιδιος τις ζημιες της μουρης του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 αφού ήξερες ότι δεν είχες καλά φρένα γιατί δεν κράταγες μεγαλύτερη απόσταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Και κανονικα φρενα να ειχε , αν σκασει ο μπροστα σου πανω στον αλλον και πρεπει να φρεναρεις αποτομα...αν δεν εχεις ευχερια χρονου/χωρου (=σωστη αποσταση ασφαλειας)...δεν γλυτωνεις την στουκα..ουτε traction control ουτε abs ουτε τιποτα...Το πιο πιθανο ειναι να συρθεις στην ασφαλτο...... Αλλα ναι , αν ξερεις οτι δεν τραβανε τα φρενα σου ..απλα αποφευγεις τις ακραιες καταστασεις (=υπερβολικες αποστασεις ασφαλειας). Θυμαμαι καποτε που δουλευα σε μια εταιρια και το φορτηγακι μας δεν ειχε καλα φρενα και ροδες φθαρμενες. Του το ειπα μια δυο του αφεντικου..τιποτα αυτος... Ε το πηρε μια μερα , δεν κρατουσε ποτε αποστασεις αυτος..μπαμ παρε την μουρη στα χερια..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 αφού ήξερες ότι δεν είχες καλά φρένα γιατί δεν κράταγες μεγαλύτερη απόσταση? Δεν το ηξερα φιλε μου,να φανταστεις τα φρενα τα ειχα φτιαξει προσφατα,μονο τα λαστιχα ηταν λιγο παλια,αλλα γενικα δεν το ηξερα.Δεν εχω σταματησει ξανα ακαριαια στην εθνικη για να ξερω.Οσο ζεις μαθαινεις. Ξερει κανεις ποσο θα παει το μανικι για προφυλακτηρα,καπο,ψυγειο φωτα?citroen xsara 1.4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Πηγαινε σε κανα φανοποιειο στην γειτονια σου να σου κανουν μια εκτιμηση. Απεφυγε αντιπροσωπειες και μεγαλα φανοποιεια. Σκεψου οτι παλια που ειχα τρακαρει (ζημια στην πορτα συνοδηγου + κολωνακι και λιγο δαπεδο) στην αντιπροσωπεια ζηταγανε 3-4 χηνες και σε φανοποιειο στην γειτονια μου βγηκε 1000ευρω ολα μαζι...και ομορφη δουλεια. Προφυλακτηρα + φωτα δεν πρεπει να ειναι ακριβα , μπορεις να πας λογικα και σε μη-οριτζιναλ.Μια βολτα απο φρατζη , λιοσιων κλπ που υπαρχουν απειρες αποθηκες μπορεις να δεις τιμες. Απο ψυγειο δεν ξερω... Συνηθως οι φανοποιοι συνεργαζονται με αυτα τα μαγαζια-αποθηκες , οποτε προτιμοτερο να πας σε φανοποιειο να κανουν ολο το τρεξιμο αυτοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οταν λεμε οτι δεν εχουμε καλα φρενα στο αμαξι τι εννοουμε;Γιατι θεωρω οτι οποιοδηποτε αυτοκινητο που δεν εχει συστημα abs θα μπλοκαρει τους τροχους του και το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οταν λεμε οτι δεν εχουμε καλα φρενα στο αμαξι τι εννοουμε;Γιατι θεωρω οτι οποιοδηποτε αυτοκινητο που δεν εχει συστημα abs θα μπλοκαρει τους τροχους του και το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο. Καποτε ειχα αμαξι χωρις ABS (ξερεις το κλασικο "βασικη εκδοση" και μαλακιες) Μια φορα τσιμπησα φρενο με 100χλμ/ω και εφυγε ο κωλος..παλι καλα που δεν εγινε κανα τραγικο. Το τωρινο μου αμαξι εχει traction control και ABS (anti blocking system).Αν εχω καταλαβει καλα κανει αυτο που δεν μπορουμε να κανουμε εμεις με τα ποδια μας. Εμεις συνηθως παταμε το ποδι μεχρι κατω σε μια ακραια περιπτωση. Το ABS σου κλωτσαει το ποδι ωστε να μην ειναι συνεχομενο και παρατεταμενο το πατημα του φρενου και να αποφευχθει το μπλοκαρισμα των τροχων. Το traction control κακως το ανεφερα .Ειναι κατι τελειως ακυρο με το φρεναρισμα.Στην ουσια "κοβει" λιγο απο την δυναμη της μηχανης ωστε οταν πατας πολυ γκαζι να μην σπινιαρεις Τουλαχιστον αυτο κανει στο δικο μου αμαξι. Δηλαδη σε απολυτη ησυχια (π.χ. σε γκαραζ) απενεργοποιησα το traction control και ακουσα τον θορυβο της μηχανης να "ανεβαινει σε ενταση".Αρα πρακτικα κανει αυτο..."κοβει" απο την μηχανη δυναμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Επειδη ειχα ακριβως την ιδια περιπτωση... Ο τελευταιος (εγω) πληρωσα απο την τσεπη μου το δικο μου αυτοκινητο. Η ασφαλεια μου πληρωσε τον "κωλο" του μπροστινου. Απο κει και περα, πεσαν δικαστηρια, διοτι ο μπορστινος μου (μεσαιος), υποστηριζε οτι ειχε προλαβει να σταματησει, και εγω με την δικη μου ορμη, οχι μονο χτυπησα αυτον, αλλα τον εσυρα κιολας, ωστε να χτυπησει τον μπροστινο του (τον πρωτο). Φυσικα αυτο δε σταθηκε στο δικαστηριο, μια;ς και το αμαξι του, ηταν πανω απο 1,5 τονο φοτρωμενο και με 4 ατομα, ενω το atos το δικο μου, με εμενα μεσα ειχε τα μισα κιλα, οπως επισης το τρακαρισμα στο πισω μερος επρεπε να ειναι σχεδον διπλασιο του τρακαρισμοτος στο μπορστινο του μερος. Αρα στην τελικη πληρωσαμε κι εγω κι αυτος απο την τσεπη μας τα δικα μας μπροστινα, και οι ασφαλειες μας τα πισω (εγω αυτουνου, και αυτος του πρωτου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athlios Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εσύ (η ασφάλεια) πληρώνεις για να φτιάξεις τον "κώλο" του μπροστινού σου, ο μπροστινός σου τον κώλο του μπροστινού του κλπ κλπ. Την μούρη του κάθε αμαξιού την πληρώνει ο οδηγός εκτός αν μπορείς να κάνεις τίποτα περίεργα και τα χρεώσεις στην ασφάλεια Εκτος αν αποδειξεις καπως οτι χτυπησες τον μπροστινο επειδη στην κουμπωσε ο απο πισω. (οταν με χτυπησε ενα μπαρμπας απο πισω χωθηκα κατω απο τον κωλο του μπροστινου jeep. Η ασφαλεια του πισω πληρωσε και τη ζημια που ειχα γω μπρος-πισω και τη ζημια του jeep γιατι μου την φορεσε ενω ημουν σε σταση.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tehAllantin Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εγώ θα κάνω μία και μόνο ερώτηση. Στην εθνική πόσοι είναι αυτοί που κρατάνε 100 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό τους;; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Καποτε ειχα αμαξι χωρις ABS (ξερεις το κλασικο "βασικη εκδοση" και μαλακιες) Μια φορα τσιμπησα φρενο με 100χλμ/ω και εφυγε ο κωλος..παλι καλα που δεν εγινε κανα τραγικο. Το τωρινο μου αμαξι εχει traction control και ABS (anti blocking system).Αν εχω καταλαβει καλα κανει αυτο που δεν μπορουμε να κανουμε εμεις με τα ποδια μας. Εμεις συνηθως παταμε το ποδι μεχρι κατω σε μια ακραια περιπτωση. Το ABS σου κλωτσαει το ποδι ωστε να μην ειναι συνεχομενο και παρατεταμενο το πατημα του φρενου και να αποφευχθει το μπλοκαρισμα των τροχων. Το traction control κακως το ανεφερα .Ειναι κατι τελειως ακυρο με το φρεναρισμα.Στην ουσια "κοβει" λιγο απο την δυναμη της μηχανης ωστε οταν πατας πολυ γκαζι να μην σπινιαρεις Τουλαχιστον αυτο κανει στο δικο μου αμαξι. Δηλαδη σε απολυτη ησυχια (π.χ. σε γκαραζ) απενεργοποιησα το traction control και ακουσα τον θορυβο της μηχανης να "ανεβαινει σε ενταση".Αρα πρακτικα κανει αυτο..."κοβει" απο την μηχανη δυναμη. Ξερω τι κανει το abs. Αλλο ρωτησα. Λεει ο ts οτι δεν εχει καλα φρενα το αμαξι του και οτι μετρησε σπινια 30 μετρα.Ας πουμε οτι ενα αμαξι(το αξεντακι μου καλη ωρα) δεν εχει abs και εχει αρκετα φαγωμενα τακακια.Ας παρουμε και ενα punto το οποιο επισης δεν εχει abs,αλλα εχει καινουρια τακακια. Ποιο απο τα δυο θα φρεναρει καλυτερα μιας και τα δυο αν πατησεις τερμα το φρενο σε περιπτωση αναγκης θα μπροκαρουν τους τροχους τους και θα σερνονται;Ασφαλως θα παιξει ρολο και το βαρος του αυτοκινητου,η κατασταση των ελαστικων κτλ,αλλα ας πουμε οτι στο παραδειγμα μας τα δυο αμαξια ειναι ιδια σε ολα. Για αυτο πιστευω το "δεν εχω καλα φρενα" σε αμαξια χωρις abs και αλλα βοηθηματα ειναι λιγο ατοπο,καθως σε περιπτωση αναγκης τα αμαξια θα σερνονται οποτε απο εκει και περα αναλαμβανουν αλλα πραγματα(λαστιχα κτλ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Εγώ θα κάνω μία και μόνο ερώτηση. Στην εθνική πόσοι είναι αυτοί που κρατάνε 100 μέτρα απόσταση από τον μπροστινό τους;; ενας εγω αναλογως βεβαια..αν πηγαινω με πανω απο 100χλμ/ω τον μπροστινο μου τον εχω ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΑΚΡΥΑ. @nemesis φαγωμενο τακακι σημαινει οτι θελει λιιιιγο παραπανω πατημα αρα και λιιιιιγο παραπανω χρονο για να πιασει το φρενο.Αρα του αμαξιου με τα κανονικα τακακια το φρεναρισμα θα ενεργησει πιο γρηγορα. Απο κει και περα και τα 2 αμαξια θα χουν την ιδια συμπεριφορα...θα συρθουν στην ασφαλτο. Δεν υπολογιζουμε βεβαια το γεγονος οτι χωρις ABS παιζει να φυγει ο κωλος περαδωθε , οποτε να μην εχει καν νοημα ολη αυτη η αναλυση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 ηρθε και το ειδε ενας που ηξερε και αν και το αυτοκινητο μπροστα φαινετε σκατα[σπασμενα φωτα καπο τρυπημενο ψυγειο]μου ειπε οτι δεν ειναι κατι φοβερο και ημουνβ τυχερος γαιτι το αυτοκινητο που συγκρουστηκες ηταν σαν μινι βανακι και χωθηκες απο κατω.Τιμη θα μου πει την δευτερα.Ουφ.., Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα