Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Σημερα πριν λιγο εγινε μια καραμπολα στην εθνικη με τελευταιο αμαξι το δικο μου.Κατα της 7 η ωρα και εχοντας 25 μετρα αποσταση ο μρποστινος σταματησε ακαριαία πεφτοντας στον πιο μπροστα κα εγω επεσα στον μπροστινο μου.Πισω μου δεν ηταν κανεις αλλος.Ηταν 4 αυτοκινητα,ποιος φταιει σε αυτην την περιπτωση?Πηγαινα με 130 χμ περιπου οπως και οι αλλοι μεχρι που ο μπροστινος μου εσκασε στον στον αλλο και εγω στον μπροστινο μου καθως τα φρενα μου ειναι ολιγον μαπα[περιπου 30 μετρα σπινια μετρησα].

Και ρωταω εγω τωρα,την υλικη ζημια μου την πληρωσω εγω ?Ποσα μετρα δηλαδη επρεπε να κρατησω ακομα για να μην τρακαρω?Αν ο αλλος ειναι τυφλος και δεν βλεπει μπροστα του και φρεναρει ετσι φταιω εγω?Αν ειναι ετσι επρεπε να κανω τον σταυρο μου να μου την πεσει ενας απο πισω για να με πληρωνει.

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

υποτίθεται ότι πρέπει να κρατάς απόσταση ασφαλείας...

όχι "εσύ", η ασφαλιστική, αν έχεις bonus malus γλυτώνεις και την αύξηση στα ασφάλιστρα...

Δημοσ.

25 μετρα αποσταση με 130χλμ/ω? και απορεις αν φταις και ποιος πληρωνει ?

Ο πισω παντα φταιει γιατι ο πισω παντα πρεπει να κραταει αποσταση ασφαλειας!

Η θεωρια λεει

Ένα αυτοκίνητο που κινείται με 50 χλμ./ώρα, διανύει περίπου 13,9 μέτρα μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Αντίστοιχα, αν κινείται με 130 χλμ./ώρα, καλύπτει περίπου 36 μέτρα μέσα στο δευτερόλεπτο.

Σωστή απόσταση ασφαλείας = 2 και πλέον δευτερόλεπτα.

το "πλεον" το λεει γιατι δεν υπολογιζει το 1-2 δευτερα που θελει ο οδηγος για να δρασει και να πατησει το φρενο

οποτε μιλαμε για 4 δευτερα "αποσταση ασφαλειας" που σε μετρα μεταφραζεται οτι αν πηγαινεις με 130χλμ / ωρα σημαινει οτι διανυεις 36μετρα το δευτερολεπτο και αρα τα 4 δευτερα "αποσταση ασφαλειας" ειναι 4χ36 μετρα = 144 μετρα!!

και μετα σκεψου αν τα 25 μετρα ηταν αρκετη αποσταση

Δεν καθομαστε να μαθαινουμε τυπους απεξω...με την εμπειρια ο καθε οδηγος ξερει τα αντανακλαστικα του και το αμαξι του και κραταει αποστασεις.

Καποτε στην Εθνικη , χαζευα και ξαφνικα βλεπω τα αμαξια μπροστα μου σταματημενα.Πλακωνομαι στα φρενα και σταματαω εγκαιρα...πλακωνεται στα φρενα ο αποπισω μου σταματαει και αυτος εγκαιρα...ο πισω απο αυτον , ενα φορτηγακι , που να σταματησει , πεφτει στον αποπισω μου και ο αποπισω μου σπρωχτηκε και επεσε πανω μου.

Εδω σε θελω τωρα..ποιος πληρωνει τι :)

Το φορτηγακι προφανως δεν κρατουσε τις σωστες αποστασεις ασφαλειας και μετα ελεγε μουφες δικαιολογιες στους μπατσους οπως λες και συ τωρα!

• Like 8
Δημοσ.

Μαλιστα,το οτι το 3 αυτοκινητο εσκασε πανω στο δευτερο ευθυνομαι και εγω σε αυτο[εσκασε πανω του πριν πεσω εγω].

Τελος παντων,μιας και ημουν το τελευταιο αμαξι ποιος πληρωνει τι?Τις ζημιες τις δικιες μου υπαρχει περιπτωση να τις καλυψει η ασφαλεια.

Δυστηχως δεν γινετε να κρατας 100 μετρα αποσταση ασφαλειας,αν ο αλλος σταματαει εξεπαφης και πεφτε στον αλλο φταιω εγω,πως να αντιδρασεις εκει.Το θεμα ειναι οτι ο τριτος δεν κρατουσε αποσταση ασφαλειας [οπως και εγω οπως λες]αλλα θα την πληρωσω αν και εκανε μαλακια ,εμενα ποιος θα με πληρωσει?Δηλαδη οπως ειπα επρεπε να κανω τον σταυρο μου να με τρακαρει καποιος αλλος κακομοιρης απο πισω να με πληρωσει.Αλλη φορα να ξερω και οταν παω με 30 να κραταω 60 μετρα αποσταση μηπως τα χασει ο μρποστα οδηγος και τραβηξει χειροφρενο..

Δεν λεω οτι εχεις αδικο,μαζι σου,και σε αυτες τις περιπτωσεις γνωριζω οτι εχει αδικο ο απο πισω αλλα αν ο αλλος ειναι τρελος και τραβηξει χειροφρενο ετσι του, τι γινετε[γενικα μιλαμε παντα]?

Δημοσ.

Δυστηχως εσενα δεν σε πληρωνει κανενας, δεν ξερω τωρα αν υπαρχει περιπτωση να αποδειξετε δικαστικα οτι ο πρωτος που φρεναρε εκανε χαζομαρα και αρα φταιει καπως αυτος. Αλλοιως ο πρωτος που ειναι και ο "φταιχτης" μονο πληρωνεται και εσυ μονο πληρωνεις.

Δημοσ.

Αν ο αλλος ειναι τυφλος και δεν βλεπει μπροστα του και φρεναρει ετσι φταιω εγω?Αν ειναι ετσι επρεπε να κανω τον σταυρο μου να μου την πεσει ενας απο πισω για να με πληρωνει.

Φταίνε όλοι, εκτός από τον μπροστινό. Αυτός που τσαρούχωσε τα φρένα του, είναι καλυμμένος από το νόμο. Αυτοί που ακολουθούσαν, όφειλαν - και πολύ σωστά - να διατηρούν επαρκείς αποστάσεις.

Όπως είπε δε και ο μπήχτης πιο πριν (αλλά με μεγαλύτερα γράμματα και τονισμένο για να φαίνεται):

25 μέτρα απόσταση με 130 χλμ/ω;;;

• Like 5
Δημοσ.

Φταίνε όλοι, εκτός από τον μπροστινό. Αυτός που τσαρούχωσε τα φρένα του, είναι καλυμμένος από το νόμο. Αυτοί που ακολουθούσαν, όφειλαν - και πολύ σωστά - να διατηρούν επαρκείς αποστάσεις.

Όπως είπε δε και ο μπήχτης πιο πριν (αλλά με μεγαλύτερα γράμματα και τονισμένο για να φαίνεται):

25 μέτρα απόσταση με 130 χλμ/ω;;;

ενταξει μαλακια ειπα,ισως ηταν παραπανω.αντε πες 50.Παντως υπηρχε αποσταση μπολικη μεταξυ των αυτοκινητων

Οκ,μαζι σου,αλλα ειναι μαλακια ο τριτος που εσκασε στον μπορστινο να μην πληρωσει τιποτα,για αυτο λεω οτι επρεπε να κανω τον σταυρο μου μπας και πεσει κανεις κακομοιρης πανω μου .

Ξερει κανεις ποσο παει προφυλακτηρας καπο και ψυγειο για citroen xsara 1.4Στο ebay το ψυγειο το βρηκα στα 100,ειναι σωστη η τιμη[μην παω αυριο και μου ζητησουν εδω 300].

Δημοσ.

Δεν λεω οτι εχεις αδικο,μαζι σου,και σε αυτες τις περιπτωσεις γνωριζω οτι εχει αδικο ο απο πισω αλλα αν ο αλλος ειναι τρελος και τραβηξει χειροφρενο ετσι του, τι γινετε[γενικα μιλαμε παντα]?

Όταν κάποιος σταματήσει απότομα και πέσεις πάνω του, ΕΣΥ φταις. ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος να υπολογίζεις και να τηρείς την απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο ανάλογα την ταχύτητα που πηγαίνεις, την κατάσταση του οδοστρώματος, την κατάσταση του αυτοκινήτου σου, το χρόνο αντίδρασης κτλ. Ακόμα και χωρίς λόγο να σταματήσει, μπορεί να ισχυριστεί ότι είδε ένα σκύλο πχ! Τα 25 μέτρα απόσταση πάντως στα 130 χλμ δεν φτάνουν όχι μόνο να φρενάρεις, αλλά ούτε καν να αντιδράσεις!

ενταξει μαλακια ειπα,ισως ηταν παραπανω.αντε πες 50.Παντως υπηρχε αποσταση μπολικη μεταξυ των αυτοκινητων

Προφανώς η απόσταση που είχες από το προπορευόμενο ΔΕΝ ήταν αρκετή. Κρίμα που το έμαθες με αυτό το τρόπο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως ο δεύτερος πληρώνει τη ζημιά του πρώτου, ο τρίτος του δεύτερου και ο τέταρτος του τρίτου. Εκτός βέβαια αν ο δεύτερος και ο τρίτος πχ σταματήσουν έγκαιρα και ο τέταρτος τους πάρει παραμάζωμα όλους, οπότε ο τέταρτος τους πληρώνει όλους.

• Like 1
Δημοσ.

Μαλιστα,το οτι το 3 αυτοκινητο εσκασε πανω στο δευτερο (2) ευθυνομαι και εγω σε αυτο[εσκασε πανω του πριν πεσω εγω].

Τελος παντων,μιας και ημουν το τελευταιο αμαξι ποιος πληρωνει τι?Τις ζημιες τις δικιες μου υπαρχει περιπτωση να τις καλυψει η ασφαλεια.

Δυστηχως δεν γινετε να κρατας 100 μετρα αποσταση ασφαλειας (1) ,αν ο αλλος σταματαει εξεπαφης και πεφτε στον αλλο φταιω εγω,πως να αντιδρασεις εκει.Το θεμα ειναι οτι ο τριτος δεν κρατουσε αποσταση ασφαλειας [οπως και εγω οπως λες]αλλα θα την πληρωσω αν και εκανε μαλακια ,εμενα ποιος θα με πληρωσει (3)?Δηλαδη οπως ειπα επρεπε να κανω τον σταυρο μου να με τρακαρει καποιος αλλος κακομοιρης απο πισω να με πληρωσει (4).Αλλη φορα να ξερω και οταν παω με 30 να κραταω 60 μετρα αποσταση μηπως τα χασει ο μρποστα οδηγος και τραβηξει χειροφρενο..

Δεν λεω οτι εχεις αδικο,μαζι σου,και σε αυτες τις περιπτωσεις γνωριζω οτι εχει αδικο ο απο πισω αλλα αν ο αλλος ειναι τρελος και τραβηξει χειροφρενο ετσι του, τι γινετε[γενικα μιλαμε παντα]? (5)

1.Δεν γινεται να κρατας 100 μετρα αποσταση?Τι παει να πει δεν γινεται?Εννοεις δεν θελεις ? Ή σπαζεσαι οταν αφηνεις πολυ κενο και σου χωνονται αλλοι ?

2.Το ποιος επεσε σε ποιον δεν εχει να κανει με σενα..δεν ειναι δικο σου φταιξιμο.Το μονο φταιξιμο σου ειναι που χτυπησες τον μπροστινο.Τιποτα αλλο.Αυτον πληρωνεις.

3.Κανεις δεν θα σε πληρωσει.Εκανες την μαλακια και θες να σε πληρωσει και καποιος?Τι νοοτροπια ειναι αυτη?

4.Και απο πισω να σε χτυπαγε καποιος αλλος , εσυ παλι θα πληρωνες τον μπροστα σου.ή απλα θες καποιος να σε πληρωσει στην ολη υποθεση επειδη σπαστηκες?

5.Τι γινεται ?Κρατας ΣΩΣΤΗ αποσταση ασφαλειας και προλαβαινεις να αντιδρασεις.

Εγω μια ερωτηση εχω.Το ολο θεμα το ανοιξες για να βρεις καποιο δικιο απο τους συμφορουμιτες που θα σχολιαζαν?Ελπιζω να μην πιστευες κατι τετοιο γιατι ακομα και ο ιδιος εχεις καταλαβει και το ηξερες και απο πριν οτι ησουν λαθος (εννοω οτι δεν κρατουσες σωστη αποσταση ασφαλειας).

Ηταν θεμα αυτο-ικανοποιησης το ολο θεμα ?Ή πραγματικα πιστευες οτι φταιγανε οι αλλοι που φρεναρανε και τρακαρανε ??

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή εάν κάποιος (Α) στην Εθνική, με μία λωρίδα ,

πάει να κάνει προσπέρασμα σε δρόμο που επιτρέπεται,

και πλησιάζει τον μπροστινό(Β) για να τον προσπεράσει ,

και ο μπροστινός(Β) του πατήσει απότομα φρένο στα καλά καθούμενα και πέσει ο (Α) πάνω του ποιος φταίει?

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει τον πηρατε απο τα μουτρα τον ανθρωπο.Οντως δεν κραταγε σωστη αποσταση ασφαλειας για αυτην την ταχυτητα(ισα ισα ητανε αρκετα μικρη),αλλα και παλι σε εθνικη δεν μπορεις να κρατησεις τις σωστες αποστασεις ασφαλειας,διοτι ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεθει καποιος να μπει αναμεσα σε εσενα και τον μπροστινο,οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να κοψεις ταχυτητα για να αυξησεις ξανα την αποσταση στην οποια ομως,ενδιαμεσα θα μπει αλλος και ουτω καθεξης.

Παντως σε καθε περιπτωση φταιει ο πισω για τους λογους που αναφεραν τα παιδια παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή εάν κάποιος (Α) στην Εθνική, με μία λωρίδα ,

πάει να κάνει προσπέρασμα σε δρόμο που επιτρέπεται,

και πλησιάζει τον μπροστινό(Β) για να τον προσπεράσει ,

και ο μπροστινός(Β) του πατήσει απότομα φρένο στα καλά καθούμενα και πέσει ο (Α) πάνω του ποιος φταίει?

Κοιτα αυτο καποτε το εκανα εγω με πολυ πιο τραγικο τροπο.Ηθελα να νοιωσω λιγο απο ταινια δρασης.

Κολησα στον μπροστα μου και εκανα την προσπεραση...ηθελα να το κανω μαγκικα κλπ.

Αλλα κανονικα την προσπεραση την κανουμε αφου πλησιασουμε τον μπροστα μας.οχι τελειως κολλητα προφανως και την κανουμε γρηγορα και με συνοπτικες διαδικασιες.

Δεν καθομαστε δηλ. απο πισω του με τις ωρες μεχρι να αποφασισουμε να κανουμε την προσπεραση.

Μολις δουμε τις συνθηκες ιδανικες για προσπεραση , γκαζωνουμε , πλησιαζουμε , φλας αντιθετο..γκαζωμα...φλας , στην λωριδα μας.End of story.

Τωρα αν στα 3-5 δευτερα που θα εχεις πλησιασει στον μπροστα σου για να κανεις την προσπεραση πεταχτει κανα κουναβι ή σε δει και θελει να δημιουργησει δραματα , τοτε κριμα αλλα ατυχησες :)

@νεμεσης ακριβως αυτο ειναι το σωστο..αφηνεις ΣΩΣΤΗ αποσταση ασφαλειας και αν σου χωθουν αλλοι κοβεις , και δημιουργεις παλι αποσταση ασφαλειας.

Αυτο δεν ειναι δικαιολογια για να ΜΗΝ αφηνεις αποσταση ασφαλειας ομως.

Δεν παιρνουμε απο τα μουτρα κανεναν.Απλα ειναι σαν να κλωτσησα εναν σκυλο στον δρομο επειδη ετσι μου την βαρεσε και να ανοιξω θεμα και να λεω

"εκει που περπατουσα πανω στον βηματισμο μου πεταχτηκε ενας σκυλος και τον βρηκα "μυτο" στα πλευρα του.Δικιο δεν εχω ?!?!?!"

Δημοσ.

Μαζι σου,συμφωνω απολυτως σε οτι λες.Απλα σχολιασα γιατι βλεπω πολυ "φουλ επιθεση" στον ts,ο οποιος ξαναλεω οτι ειναι λαθος.

Παντως περα απο το ποιες ειναι οι σωστες αποστασεις ασφαλειας και το τι πρεπει να κανουμε ωστε να τις κραταμε,πιστευω οτι υπαρχουν λιγα ατομα που το τηρουν.Δηλαδη το να χωθει ενας στην αποσταση ασφαλειας που εχεις αφησει απο τον μπροστα σου,και αυτοματως να κοψεις ταχυτητα ωστε να δημιουργησεις μια νεα,ασφαλη αποσταση.

Εγω προσωπικα δεν μπορω να το κανω(δηλαδη να κοβω καθε λιγο και λιγακι) και δεν γνωριζω ατομο που το τηρει κατα γραμμα.Ενταξει δεν λεω σε περιπτωση να ειμαι 10 μετρα απο τον μπροστα και να πηγαινουμε με 70χλμ/ωρα,εκει ασφαλως θα κοψω.

Τωρα αν εσυ ή οποιοσδηποτε το τηρει αυτο τοτε μονο μπραβο μπορω να σας πω,γιατι δειχνει επιγνωση και παιδεια.

• Like 1
Δημοσ.

Μαζι σου,συμφωνω απολυτως σε οτι λες.Απλα σχολιασα γιατι βλεπω πολυ "φουλ επιθεση" στον ts,ο οποιος ξαναλεω οτι ειναι λαθος.

Παντως περα απο το ποιες ειναι οι σωστες αποστασεις ασφαλειας και το τι πρεπει να κανουμε ωστε να τις κραταμε,πιστευω οτι υπαρχουν λιγα ατομα που το τηρουν.Δηλαδη το να χωθει ενας στην αποσταση ασφαλειας που εχεις αφησει απο τον μπροστα σου,και αυτοματως να κοψεις ταχυτητα ωστε να δημιουργησεις μια νεα,ασφαλη αποσταση.

Εγω προσωπικα δεν μπορω να το κανω(δηλαδη να κοβω καθε λιγο και λιγακι) και δεν γνωριζω ατομο που το τηρει κατα γραμμα.Ενταξει δεν λεω σε περιπτωση να ειμαι 10 μετρα απο τον μπροστα και να πηγαινουμε με 70χλμ/ωρα,εκει ασφαλως θα κοψω.

Τωρα αν εσυ ή οποιοσδηποτε το τηρει αυτο τοτε μονο μπραβο μπορω να σας πω,γιατι δειχνει επιγνωση και παιδεια.

E να σου συστηθω :) Μπηχτης χαρηκα για την γνωριμια.

Και δεν το λεω για να το καυχηθω ή να δειξω οδηγικη παιδεια κλπ.Το κανω για να μην πληρωνω τα σπασμενα.Σε ταξιδια ειδικα που παω με 100+ χλμ/ω σε εθνικες οδους..εχω τον μπροστινο μου ποολλααααααααααα μετρα μπροστα.

Και ναι οντως μου χωνονται πολλοι.Τους ριχνω μια παναγια , κοβω ταχυτητα , μεχρι να επιταχυνει αυτος που μου χωθηκε και να ξανα επιταχυνω και εγω.Τι εχασα? 10 δευτερα ταξιδιου?οκ δεν χαθηκε ο κοσμος...

Εχω μπει συνοδηγος σε αλλα αυτοκινητα που η εννοια της αποστασης ασφαλειας ηταν κατι το αγνωστο.Εχασα πολλα χρονια απο την ζωη μου απο το αγχος μου οτι καπου θα τρακαρουμε!

Δεν ειναι μαγκια παιδια..απλα τα πραγματα...Στην τελικη λυπηθειτε το αμαξι σας...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...