steliosmavros Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Χαιρεται παιδες Προσπαθω να βρω τι φταιει σε ενα Lenovo 2847 ενος κολλητου,του οποιου λιγο πριν ξεψυχησει (το laptop οχι ο κολλητος!) μου ειπε οτι του εβγαλε στην οθονη κατι για low battery (καλα ετσι κι αλλιως και η μπαταρια του ηταν στα τελευταια της) και μετα..παπαλα! Παταω το on,(το πατησα και παρατεταμενα,εβγαλα και την μπαταρια)δεν κανει τπτ,ουτε τα λεντακια αναβουν και ουτε η οθονη εστω να φωτισει για λιγο.Δοκιμασα ολοκαινουριο φορτιστη (ευτυχως δεν προλαβαμε να τον αγορασουμε) και δεν αναψε. Επειδη κατι μου λεει οτι δεν ειναι η motherboard (η μηπως κανω λαθος?) εχω εστιασει οτι μαλλον φταιει το εσωτερικο καλωδιο τροφοδοσιας (χωρις να ειμαι σιγουρος αφου οσο το κοιταω μου φαινεται δυσκολο να εχει παθει κατι) κι επειδη ταλαιπορηθηκα πολυ θα ηθελα να μου πειτε καποια συμβουλη πριν προχορησω στην αγορα ενος καινουριου. Προκαταβολικα Θενκς Υ.Γ.1 Δεν ειναι τα ελαχιστα χρηματα που στοιχιζει το καλωδιακι οσο ο χρονος που θα χασω (ηδη εχασα αρκετο αφου δεν το βρηκα σε μαγαζια με ηλεκτρονικα εξαρτηματα η ανταλλακτικα laptop) Υ.Γ.2 Η κιτρινη υποδοχη του, "επαιζε" πολυ.Με πολυμετρο δεν ταιριαζουν οι ακροδεκτες για να μετρησω την ταση του...
Roger Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Aυτο δυσκολα χαλαει,αλλα χαλαει. Το σωστοτερο ειναι να ανοιξεις το λαπτοπ(αν το κατεχεις,πολλες προσπαθειες καταληγουν σε τραγωδια)και να παρεις το βυσμα στα χερια σου.Τοποθετεις την τροφοδοσια και μετρας με πολυμετρο στα ακρα της φυσας.Αν ερχεται ταση,τοτε καρφωνεις το βυσμα στην φυσα και μετρας απο το κατω μερος του board τα ποδαρακια.Αν εχεις και εκει ταση,τοτε το λαπτοπ θα εχει θεμα με κανενα tranzistor ή κανενα διοδακι smd,ή πολλα περισσοτερα. Ολα τα παραπανω προυποθετουν οτι γνωριζεις πεντε πραγματα σχετικα με πολυμετρο και που να μετρησεις. Αν δεν ερχεται ταση στην ακρη της φυσας,αγοραζεις καινουριο βυσμα.
steliosmavros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Ναι το εχω ξηλωσει το λαπτοπ,εχω το βυσμα στα χερια μου,το πηγα σε μαγαζι,αλλα η ακρη της φυσας ειναι πολυ μικρη για να μετρηθει με το πολυμετρο οπως ανεφερα. Γνωριζω που να μετρησω. Επειδη ομως προσωρινα δεν εχω πολυμετρο δεν υπαρχει καποιος πιο εμπειρικος τροπος για να το διαπιστωσω? Αλλιως βρισκω πολυμετρο και μετραω τα ποδαρακια στη μητρικη...
Roger Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Το πηγες σε μαγαζι και δεν μπορουσαν να το μετρησουν γιατι η φυσα ειναι πολυ μικρη? Γυρνα πισω λοιπον και πες στον τυπο να βαλει εναν συνδετηρα μεσα στην φυσα ή αν δεν χωραει ο συνδετηρας,ας βαλει μια καρφιτσα.
steliosmavros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Σωστος! Καλα συνδετηρας δε χωραει και καρφιτσα τωρα που δοκιμαζω την πατησα με δυναμη για να μπει μεσα.. Την πολικοτητα ομως πως τη βρισκω..?(4 καλωδιακια βλεπω) Καλα αν ειναι δυσκολο θα βαζω βγαζω τις καρφιτσες...
Roger Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δυο κοκκινα και δυο μαυρα δεν βλεπεις?Μαυρο με κοκκινο μετρας.
steliosmavros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Οκ.Βλεπω μαυρο-μπλε και 2 κοκκινα. Θα το κανω και θα επανελθω. Θενκς Ροτζερ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα