fastnickride Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 θέλω να τυπώσω covers για cd/dvd και χρησιμοποιώ το nero. μπορείτε να βοηθήσετε με ποιον τρόπο μπορώ να βάλω εικόνα σαν εξώφυλλο? γενικά εναν οδηγό με τα βήματα...θέλω να βάζω φωτογραφίες σε εξώφυλλα αλλα να μου πείτε και πως μπορώ να την επεξεργαστώ οταν ειναι πάνω στον σχέδιο του cd δλδ να την μετακινήσω λίγο δεξιά η αριστερά γιατι στο κέντρο σβήνει λόγω του κενού. κάτι τελευταίο τι χαρτί να πάρω (απο που προτείνετε) για εκτύπωση? για προσωπική χρήση θέλω να τα χρησιμοποιήσω. αν βοηθάει έχω εκτυπωτή hp c4280.
makfil Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Το nero σου χρειάζεται για την εκτύπωση του υλικού των καλυμμάτων που πρέπει να έχεις ετοιμάσει προηγουμένως, συνήθως, με το Photoshop Σ' αυτό φτιάχνεις τα καλύμματα με τις διαστάσεις τους από το Nero ή αλλού, βάζοντας πρώτα ένα backgroung της αρεσκείας σου και πάνω σ΄αυτό τις φωτό και το κείμενο που θέλεις με fonts και πρόσθετα (ανάγλυφα, αποχρώσεις κλπ) που σου αρέσουν. Όταν ετοιμάσεις τα καλύμματα που θέλεις σε psd (εγώ βγάζω, εκτός από τα κλασσικά 4. και ένα 5ο, για εσωτερικό, κάτω από το δίσκο, για να μην φαίνεται το πίσω μέρος (άσπρο) του εξωτερικού καλύμματος), τα σώζεις σε bmp για να τα χρησιμοποιήσεις στο Nero. Καλή επιτυχία.
fastnickride Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 απο το photoshop ποια επιλογή-εφέ χρησιμοποιείς για να φτιάξεις μια ετικέτα για cd/dvd?
makfil Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Όπως έγραψα παραπάνω, χρησιμοποιώ styles (Layer/Layer Style), στα fonts των κειμεένων που γράφω στα καλύμματα, και ειδικά το Bevel + Emboss, το Shadow κ.α. Πρέπει να παίξεις με τις δυνατότητες που σου δίνει για να καταλήξεις σε ένα αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί. Σημαντικό ρόλο παίζει, ακόμη, το χρώμα που θα βάλεις στα fonts και οι αποχρώσεις του για να δημιουργήσεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα