FarCry Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 να αγορασω ή να βρω router απο αλλον που να υποστηριζει το dmt tool για να παιξω με το margin απο τη μερια μου το εγκρινεις?
DaveMurray Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Όχι απλά να "υποστηρίζει" το dmt tool. Έναν τερματικό εξοπλισμό που σε αφήνει να "επέμβεις" στο default SNRM που βάζουν οι πάροχοι και να το κατεβάσεις. Μερικά router έχουν την δυνατότητα να δουλεύουν με το dmt tool για στατιστικά, αλλά δεν μπορούν/δεν έχουν την δυνατότητα επέμβασης για το snr. Μάθε σε τι dslam είσαι (τι chipset έχει), προμηθεύσου με ένα αντίστοιχο modem/router που έχει ίδιο chipset με το dslam, σιγουρέψου πως υπάρχει δυνατότητα μέσω εντολής σε CLI να κατεβάσεις το snr (τα broadcom έχουν την adslctl εντολή, τα lantiq/infineon έχουν την dsl_cpe_control) και πράξε ανάλογα. Βέβαια να πούμε πως καλό θα ήταν να δοκίμαζες και απευθείας με τα υπάρχοντα modem/router στον κατανεμητή όπως επιμένει και ο poulinos, αν βέβαια έχεις γνώσεις για αυτό ---> η κάποιος γνωστός η συγγενής σου που ΞΕΡΕΙ, για να αποκλείσεις πιθανόν κάποιο περίεργο πρόβλημα στην καλωδίωση σου (λιγάκι απίθανο κατ εμε) και προχωράς μετά στην αγορά αυτού του... modem/router, που θα σε.... "εξοπλίσει" με την συγκεκριμένη δυνατότητα.... Μην αλλάξεις πάροχο... Θα ταλαιπωρηθείς... Ο ΟΤΕ αν και ακριβότερος δυστυχώς, είναι καλύτερος/ποιοτικότερος...
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 να αγορασω ή να βρω router απο αλλον που να υποστηριζει το dmt tool για να παιξω με το margin απο τη μερια μου το εγκρινεις? αν σε νοιαζει να κερδισεις σε ταχυτητα καντο.αν βολευεσαι οπως εισαι το αφηνεις ετσι.εσυ ειναι αναλογως τι θες οχι αν το εγκρινουμε εμεις.με το dmt και να πειραξεις κατι το αλλαζεις αμα δεν σε βολευει.δεν ειναι οτι θα κανεις καποια μονιμη αλλαγη και οτι θα εχεις προβλημα.ολα αλλαζουν.απλα οπως ειπε ο dave θα πρεπει να παρεις το αναλογο ρουτερ που σημαινει καποια εξοδα κτλ κτλ.θα σε ενημερωσει αυτος τι μπορεις να παρεις σαν γνωστης με το dmt.λογω forthnet και 6snr δεν εχω μπλεξει ποτε να το ριξω πιο κατω.καποιοι πχ το εχουν βαλει και στα 3 to margin και λενε οτι ολα οκ. Βέβαια να πούμε πως καλό θα ήταν να δοκίμαζες και απευθείας με τα υπάρχοντα modem/router στον κατανεμητή όπως επιμένει και ο poulinos, αν βέβαια έχεις γνώσεις για αυτό ---> η κάποιος γνωστός η συγγενής σου που ΞΕΡΕΙ, για να αποκλείσεις πιθανόν κάποιο περίεργο πρόβλημα στην καλωδίωση σου (λιγάκι απίθανο κατ εμε) και προχωράς μετά στην αγορά αυτού του... modem/router, που θα σε.... "εξοπλίσει" με την συγκεκριμένη δυνατότητα.... απλα το λεω επειδη εχω δει διαφορα να γινονται εκει εξω.και οχι τοσο με την καθετη καλωδιωση οσο πιο πολυ με την οριζοντια.και ειναι κριμα να χανει 1-2 mbit απο εκει χωρις λογο.γιατι αμα χανει απο εκει αμα κανει μετα και με το dmt θα παιξει πολυ καλυτερα.αλλα ναι αν πιανουν τα χερια του μην χαλασει τιποτα.η κατανεμητης η χωνευτη.
FarCry Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 καλα κατανεμητες ειναι κατω στο υπογειο διπλα στον καυστηρα και δεν πειραζω τιποτα. αφηστε το μη γινει καμια βλακεια και με κυνηγανε ολοι απο την πολυκατοικια Όχι απλά να "υποστηρίζει" το dmt tool. Έναν τερματικό εξοπλισμό που σε αφήνει να "επέμβεις" στο default SNRM που βάζουν οι πάροχοι και να το κατεβάσεις. Μερικά router έχουν την δυνατότητα να δουλεύουν με το dmt tool για στατιστικά, αλλά δεν μπορούν/δεν έχουν την δυνατότητα επέμβασης για το snr. Μάθε σε τι dslam είσαι (τι chipset έχει), προμηθεύσου με ένα αντίστοιχο modem/router που έχει ίδιο chipset με το dslam, σιγουρέψου πως υπάρχει δυνατότητα μέσω εντολής σε CLI να κατεβάσεις το snr (τα broadcom έχουν την adslctl εντολή, τα lantiq/infineon έχουν την dsl_cpe_control) και πράξε ανάλογα. Βέβαια να πούμε πως καλό θα ήταν να δοκίμαζες και απευθείας με τα υπάρχοντα modem/router στον κατανεμητή όπως επιμένει και ο poulinos, αν βέβαια έχεις γνώσεις για αυτό ---> η κάποιος γνωστός η συγγενής σου που ΞΕΡΕΙ, για να αποκλείσεις πιθανόν κάποιο περίεργο πρόβλημα στην καλωδίωση σου (λιγάκι απίθανο κατ εμε) και προχωράς μετά στην αγορά αυτού του... modem/router, που θα σε.... "εξοπλίσει" με την συγκεκριμένη δυνατότητα.... Μην αλλάξεις πάροχο... Θα ταλαιπωρηθείς... Ο ΟΤΕ αν και ακριβότερος δυστυχώς, είναι καλύτερος/ποιοτικότερος... παροχο και να θελω τωρα να αλλαξω πρεπει να πληρωσω 100+ ευρω γιατι ετσι λεει το προγραμμα στο οποιο βρισκομαι τωρα για διακοπη κατω του 12μηνου. κοιτα μαζι με το τηλεφωνο και την 6μηνη προσφορα ολο το πακετο με ιντερνετ, σταθερα και εξωτερικο χωρις κινητα βγαινει 41 το μηνα το 12μηνο. ειναι πολυ καλα σαν τιμη. forthnet που ρωτησα βγαινει 42 με επιπλεον 1 ωρα σε κινητα. πολυ μικρες διαφορες τωρα να σου πω περι του ρουτερ. εχω αυτη τη στιγμη το ZTE ZXHN H108NS που ανεφερα προηγουμενως και το δικο μου το Gigabyte GN-AR14G. επισης εχω προσβαση απο ενα φιλο μου σε pirelli απο cyta και σε thompson απο forthnet. οπως επισης μπορω να βρω και απο τη wind το oxygen. απο ολα αυτα παιζει κανενα με το dmt tool? και αν ναι ποιο ειναι για στατιστικα και ποιο για να επεμβω στη γραμμη? και για στατιστικα να ειναι με ενδιαφερει να δω τη γραμμη μου εαν ειναι οκ σαν γραμμη. θα δοκιμασω παντως να δω τι συχρονισμους παιρνω απο το καθενα ετσι απο περιεργεια να βγαλω μερικα στατιστικα σχετικα με τις διαφορες των εξοπλισμων. ηδη ξερω οτι με το gigabyte πιανω μονιμως παραπανω απο το zte ειμαι στο dslam του γηροκομειου αλλα δε ξερω τι chipset εχουν οπως και δεν ξερω τι chipsets εχουν τα routers που προανεφερα αλλα θα δοκιμασω τους συγχρονισμους για δοκιμες να δουμε. να αγορασω router δεν παιζει ασχετο αλλα πειραζοντας το MTU size σε windows και router βαζοντας το στα 1478 και παιζοντας με τα optimal settings του tcp optimiser στα windows 7 πηρα αυξηση της ταχυτητας απο το speedtest ftp της otenet 1.3% αυξηση του κατεβασματος. απο 1.50MB/s σε 1.52MB/s με το zte που ειχε χρονισει στα 14.6Mbps. τουλαχιστον βλεπω μετρησιμες αλλαγες
DaveMurray Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Για ZTE ZXHN H108NS, και Gigabyte GN-AR14G, δεν ξέρω, μην σε πάρω στο λαιμό μου, δεν γνωρίζω αν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν τα έχω καν ακουστά, δεν τα είχα και ποτέ. Αυτό δεν λέει κάτι όμως. Έκανα μια μικρή αναζήτηση, αλλά δεν βρήκα και τόσο πολλές πληροφορίες για αυτά, οπότε, δεν ξέρω αν μπορείς η όχι.... Για τα υπόλοιπα, είμαι σίγουρος όμως, μιας και τα έχω δει από κοντά, τα έχω χρησιμοποιήσει, τα ξέρω, έχω πληροφορίες για αυτά κτλ κτλ. Δεν μπορείς να "παίξεις" με το dmt tool για να "πειράξεις" το snr που είναι και το ζητούμενο σου... Δυστυχώς, ατύχησες...
DaveMurray Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Σε thomson αν δεν κάνω λάθος(μάλλον αναφέρεσαι στο thomson 585v6, v7, v8), μπορείς να μπεις, αλλά μόνο για στατιστικά Στα υπόλοιπα, εκτός ZTE και Gigabyte, δεν γίνεται δυστυχώς ούτε και για στατιστικά. Για zte και gigabyte, δεν το ξέρω, δεν έχω βρει πολλές πληροφορίες από άλλους χρήστες για αυτά, οπότε δεν ξέρω. έψαξα, αλλά οι πληροφορίες είναι λιγοστές, εως... μηδαμινές..
FarCry Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 πρεπει να ειναι το TG782 το οποιο απο οτι βλεπω δεν παιζει.... ε καποιον δε θα βρω γαμωτο μου να μου δανεισει? κατι θα κανω δε μπορει
DaveMurray Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δοκίμασε στο thomson, ίσως με την επιλογή: Allow untested firmware στα options του dmt tool ίσως παίξει. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις... Δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα η όχι, θα σου δάνειζα το δικό μου thomson 585v8, για όσο καιρό χρειάζεσαι για τις δοκιμές σου, αλλά δεν γνωρίζω που... "βόσκεις" , εννοώ από που είσαι
DaveMurray Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Αν είσαι από Αθήνα, τότε.... το πάρτυ συνεχίζεται... Prv!
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 αν δεν πιανουν τα χερια σου ναι ασε τις δοκιμες στον κατανεμητη.το dslam το βλεπεις απο το dmt αλλα το βλεπεις και απο το Thomson αν βαλεις πανω thomson. 1,3 αυξηση δενειναι και κατι τρελο.το mtu νομιζω απο default ειναι 1500σε pppoa και 1492 σε Pppoe. στο Thomson στα πολυ παλια λενε οτι πειραζες και dmt σε πιο καινουριο απλα με το Orbmt νομιζω ειδα κανονικα τα χαρακτηριστικα της γραμμης αλλα αυτα τα βλεπεις και μεσα απο το ρουτερ. δοκιμασε και το 782 αλλα πρωτα αλλαξε του το Firmware γιατι αμα εχει το custom Της cyta λογικα δεν παιζει το telnet οποτε δεν θα σου παιξει ουτε το orbmt.
regent Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Στο thomson με την firmware της cyta δουλεύει το telnet με cytauser κανονικά αλλά έχει μειωμένα δικαιώματα. Δεν παίζουν όλες οι εντολές
FarCry Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 1,3 αυξηση δενειναι και κατι τρελο.το mtu νομιζω απο default ειναι 1500σε pppoa και 1492 σε Pppoe. ναι αλλα στο zte μεγιστη τιμη εχει το 1492 και στα windows ειναι 1500. πρεπει οι 2 τιμες να ειναι ιδιες οποτε πρεπει να αλλαξεις των windows. το 1478 δινει καλυτερα αποτελεσματα απο το 1500. το αλλαζεις στα windows και στο router. For the example of IP over DSL connections using PPPoA/VC-MUX, again choosing to fill 31 ATM cells as before, we obtain a desired optimal reduced MTU figure of 1478 = 31*48-10 taking into account an overhead of 10 bytes consisting of a Point-to-Point Protocol overhead of 2 bytes, and an AAL5 overhead of 8 bytes. This gives a total cost of 31*53=1643 bytes transmitted via ATM from a 1478 byte packet passed to PPPoA. In the case of IP sent over ADSL using PPPoA the figure of 1478 would be the total length of the IP packet including IP headers. So in this example, keeping to a self-imposed reduced MTU of 1478 as opposed to sending IP packets of total length 1500 saves 53 bytes per packet at the ATM layer at a cost of a 22 byte reduction of the length of IP packets. http://en.wikipedia....ansmission_unit
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2012 Στο thomson με την firmware της cyta δουλεύει το telnet με cytauser κανονικά αλλά έχει μειωμένα δικαιώματα. Δεν παίζουν όλες οι εντολές νομιζα οτι θα το εχουν κλεισει τελειως.αρα λογικα ισως παιξει το dmt.αν και μπορεις να αλλαξεις το firmware.το εκανε καποιος που μιλαγαμε με Pm χωρις θεμα. ναι αλλα στο zte μεγιστη τιμη εχει το 1492 και στα windows ειναι 1500. πρεπει οι 2 τιμες να ειναι ιδιες οποτε πρεπει να αλλαξεις των windows. το 1478 δινει καλυτερα αποτελεσματα απο το 1500. το αλλαζεις στα windows και στο router. δεν το εχω ψαξει περισσοτερο.απλα ειχα δει οτι στο Pppoe νομιζω το γυρναγε σε 1492 και σε Pppoa το αφηνε 1500.νομιζω στο linksys wag200 το ειχα δει.δεν το εχω ψαξει περισσοτερο για να δω τι παιζει πιο γρηγορα αλλα thanxs για τα info.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα