Antwni Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Έχω ένα αρχαίο pc με αυτήν εδώ τη μητρική ... :lol: Πείτε πατέντες να του περάσουμε ssd ....χαχα αν γίνετε φυσικά....το ξέρω ότι παίρνει ide αλλά λεω μπας και αναστηθεί για τα καλά Αν όχι θα βάλω τα κλάμματα 2:30 η ωρα τη νύχτα!!! :cry:
trek Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Ρε προβλήματα που έχει ο κόσμος Να το αναστήσεις και να κάνεις τι? Να πηγαίνει σφαίρα το..windows media player?
Vagos-11- Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Κοιτα για να τον συνδεσεις χρειαζεσαι μια καρτα pci που θα σου δινει sata και τον συνδεεις τωρα απο κει και περα δεν ξερω αν θα χεις κανενα προβλημα ας απαντησει καποιος που ξερει Sent from my iPad using Insomnia
GerwnOnoufrios Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Τι λες ρε φιλε μαζεψε κανα 200αρι να παρεις ενα αξιοπρεπες συστημα
cabdik Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Έχω ένα αρχαίο pc με αυτήν εδώ τη μητρική ... :lol: Πείτε πατέντες να του περάσουμε ssd ....χαχα αν γίνετε φυσικά....το ξέρω ότι παίρνει ide αλλά λεω μπας και αναστηθεί για τα καλά Αν όχι θα βάλω τα κλάμματα 2:30 η ωρα τη νύχτα!!! :cry: καλυτερα βαλε τα κλαματα...!!!!!!!!! 1
TheELF Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Φίλε χώρια όλα τα άλλα αλλά η μητρική έχει UltraDMA/33 Hard disk support δηλαδή ό,τι και να βάλεις θα έχει ταχύτητα το πολύ 33mb/sec οπότε και ο όποιος ssd δεν θα κάνει διαφορά βάλε έναν σκληρό που να πιάνει αυτήν την ταχύτητα και τέλος. (Με το πολύ 800mhz cpu αλώστε τη ανάσταση περίμενες δεν κατάλαβα. )
baskon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Φίλε χώρια όλα τα άλλα αλλά η μητρική έχει UltraDMA/33 Hard disk support δηλαδή ό,τι και να βάλεις θα έχει ταχύτητα το πολύ 33mb/sec οπότε και ο όποιος ssd δεν θα κάνει διαφορά βάλε έναν σκληρό που να πιάνει αυτήν την ταχύτητα και τέλος. (Με το πολύ 800mhz cpu αλώστε τη ανάσταση περίμενες δεν κατάλαβα. ) Πραγματικά ο καθενας λεει οτι να ναι.. 1.Ο φιλος θελει να βαλει ssd σε pentium 3...Δε παει να τα κανει σουβλακια καλυτερα τα χρηματα; 2.Απο κει και περα ενώ ο μόνος τρόπος να βαλει ssd είναι να βαλει καρτα sata pci εσυ του λες οτι και να βαλεις θα εχεις ταχυτητα ide (udma-33 mb/s) οτι και να γινει... το οποιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Αν βαλει καρτα sata σε pci slot που ειναι και ο μονος σοβαρος τροπος για να δει ssd θα εχει ταχυτητα λιγο μικρότερη απο αυτη του sata1 προτυπου. Για την ακριβεια το bandwidth του pci 32 bit στα 33 mhz είναι 133 mb/s και αρα αυτό θα είναι το οριο που θα έχει ο φιλος,εκτός αν κανει overclocking και στο pci bus(πανω απο 33 mhz) οποτε ισως φθάσει και τα 150 mb/s.. Με αλλα λογια οκ η αποδοση του ssd θα ειναι ικανοποιητική αν και οχι τελεια αλλά τι να το κανει σε pentium 3? Καλυτερα να τα κανει σουβλακια ή πιτσες ή οτι θελει τελος παντων παρα να τα χαλασει τα χρηματα του σε ssd.. 1
TheELF Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Πραγματικά ο καθενας λεει οτι να ναι.. Ο φιλος θελει να βαλει ssd σε pentium 3...Δε παει να τα κανει σουβλακια καλυτερα τα χρηματα; Απο κει και περα ενώ ο μόνος τρόπος να βαλει ssd είναι να βαλει καρτα sata pci εσυ του λες οτι και να βαλεις θα εχεις ταχυτητα ide (33 mb/s) οτι και να γινει... το οποιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Αν βαλει καρτα sata σε pci slot που ειναι και ο μονος σοβαρος τροπος για να δει ssd θα εχει ταχυτητα λιγο μικρότερη απο αυτη του sata1 προτυπου. Για την ακριβεια το bandwidth του pci 32 bit στα 33 mhz είναι 133 mb/s και αρα αυτό θα είναι το οριο που θα έχει ο φιλος.. Με αλλα λογια οκ η αποδοση θα ειναι ικανοποιητική αν και οχι τελεια αλλά τι να το κανει σε pentium 3? Καλυτερα να τα κανει σουβλακια ή πιτσες ή οτι θελει τελος παντων παρα να τα χαλασει τα χρηματα του σε ssd.. Αν τον θέλει μόνο για αποθήκη πάω πάσο(και πάλι παίζει να φάει bottleneck ο ssd από τον επεξεργαστή/μνήμη),από εκεί και πέρα αν είσαι σίγουρος ότι η μητρική του μπορεί να μπουτάρει από pci οκ,ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.
baskon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δε ξερω κατι παραπανω απο εσενα εκτός από το οτι δεν ισχυει το οτι και να κανεις δε θα δεις πανω απο 33 mb/s το οποιο ανεφερες και το οποιο ειναι λανθασμενο . Απο κει και περα σιγουρος δεν ειμαι,καθως δεν εχω δει τη μητρικη αλλα 99.9% θα μπουταρει..Και ακομα και αν δεν εχει επιλογή boot from scsi ahead of ide στο Bios μια απενεργοποιηση του ide controller will do the trick στις περισσοτερες περιπτώσεις.. Οπως και να εχει σχολιασα την αποψη σου οτι οτι και να κανεις ο δισκος δε θα δουλεψει με πανω απο 33 mb/s...Και η απαντηση είναι οτι οπως και να εχει ο δισκος θα δουλευει με πολυ μεγαλυτερη απο αυτη την ταχυτητα που ειπες στον φιλο. Τωρα το αν θα bootαρει ή αν θα εχει τον ssd σαν δευτερο δε το σχολιασα..Ακομα και σαν δευτερος αν κανει εγκατασταση εκει τα προγραμματα του ,θα φορτωνουν πολυ πιο γρηγορα οποτε θα υπαρχει καποια διαφορα. Για εμενα ειναι πολύ μεγαλη η πιθανοτητα να bootαρει κιολας( αν εχει την επιλογη boot from scsi ahead of ide στο Bios δειχνει οτι δε θα εχει σιγουρα προβλημαενω αν δε την εχει ειναι πολύ πιθανο κ παλι να μπουταρει αλλα με απενεργοποιημενο τον ide controller..) . Όπως προειπα ομως δεν εχει σημασια.Καλυτερα να τα κανει σουβλακια. 2
Antwni Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 λίγο να τρολλάρω μπήκα παιδια οκ έχω ssd δεν χρειάζεται να πάρω όπως και pc αλλά αυτό είναι το πρώτο μου pc και έλεγα μπας γίνεται να του περάσω τον ssd που έχω ...να δω αν θα κάνει μπουμ καλυτερα βαλε τα κλαματα...!!!!!!!!! fuck το περίμενα αυτό καλά δεν δίνω κ 30 ευρώ για να πάρω ένα τέτοιο ...αν έκανε 5 ίσως να το δοκίμαζα Κάτι άλλο που δεν είπατε είναι ότι αυτή η μητρική διαβάζει μέχρι 40gb
baskon Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 λίγο να τρολλάρω μπήκα παιδια οκ έχω ssd δεν χρειάζεται να πάρω όπως και pc αλλά αυτό είναι το πρώτο μου pc και έλεγα μπας γίνεται να του περάσω τον ssd που έχω ...να δω αν θα κάνει μπουμ fuck το περίμενα αυτό καλά δεν δίνω κ 30 ευρώ για να πάρω ένα τέτοιο...αν έκανε 5 ίσως να το δοκίμαζα Κάτι άλλο που δεν είπατε είναι ότι αυτή η μητρική διαβάζει μέχρι 40gb Ακόμα μια ανακριβεια..Μπορει η μητρική σου να διαβαζει μεχρι 40 gb(o controller) αλλά εαν βαλεις καρτα pci sata Που ειναι μονοδρομος για να βαλεις ssd δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα πλεον(υπαρχουν και καρτουλες που εχουν ide+sata επανω). Διαβαζει δίσκους μέχρι αυτούς που υποστηρίζει ο controller της καρτουλας(συνηθως 750 gb ή και παραπανω).. Εκανες καλη επιλογή πάντως διαλεγοντας να μην ασχοληθεις με το συστηματακι
Antwni Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Τώρα δεν θα ασχοληθώ γιατί δεν το έχω εδω που βρίσκομαι Σκέφτομαι να το κάνω κατεβαστήρι αλλά ήθελα να του περάσω και ένα ssd να δω πως θα πήγαινε Μπορείς να μου προτείνεις δηλαδή μια φθηνή (αν υπάρχει) τέτοια καρτούλα για να του περάσω ένα green ή καλύτερα θα ήταν εξωτερικός σκληρός?? Σκεφτομαι ότι αυτό το σύστημα δεν θα καταναλώνει και πολύ ρεύμα κάνω λάθος??
Δεινόσαυρος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 'Αντε και την έβαλες την κάρτα. Drivers για windows 98 που θα βρεις?
Antwni Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 xp του έχω περασει...αλλα την καρτα δεν θα την διαβάσει μόνο του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα