Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Λοιπόν μετά από πολλά χρόνια, βρήκα στο υπόγειο τον παλιό μου υπολογιστή. Φοράει mobo: ECS 648FX-A

cpu: intel pentium 4 3.00ghz 512/800

ram: 2x 512gb 400mhz.

gpu: nVidia GeForce FX5200 128mb

Το πρόβλημα έχει ως εξής.

1ο: Η μητρική δεν μπορεί να αναγνωρίσει την κάρτα γραφικών, δεν έχει ενσωματωμένη.

2ο: Επίσης δεν αναγνωρίζει ούτε το cd-rom. To cd-rom όταν ΔΕΝ είναι συνδεδεμένo με ribbon, ανοίγει κανονικά. Επίσης έκανα όλους του πιθανούς συνδυασμούς με το jumper και ide1/2 αλλά τζίφος!!! Μετά από όλα αυτά, έκανα reset το bios, αλλά τίποτα.

υ.γ. Οι chipset drivers έχουν σχέση με όλο αυτό????

Ας μου προτείνει κάποιος κάτι, πριν το πετάξω από το μπαλκόνι. :) Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

1. Πώς κατέληξες στο συμπέρασμα ότι η μητρική δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών; Δεν παίρνει σήμα η οθόνη; Δεν ανοίγει καν; Ή μπαίνεις κανονικά στα windows και είναι χάλια η ανάλυση κ.λπ.;

2. Επίσης, πού δεν αναγνωρίζεται ακριβώς το CD-ROM;

Δημοσ.

1. Μηπως η καρτα γραφικών εχει πεθανει μετα απο τοσα χρονια?

2. Απο τη στιγμη που δεν εχεις vga πως καταλαβαινεις οτι δε σου αναγνωριζει το cd? Για να καταλάβουμε ,εχεις καποια αλλη καρτα γραφικών και το μηχανημα ανοιγει κανει post(ακουγεται το κλασσικο μπιπ του ξεκινηματος) και φορτώνει τα windows ή δε κανει τιποτα από ολα αυτα;

Αν ανοιγει και μπορεις να μπεις στο BIOS το cd rom σου θα φαινεται εκει χωρις να εχουν καμια σχεση οι drivers του chipset Που αναφερεις..

ΤΟ jumper δε το βαζουμε οπου να ναι...Ή master ή slave ανάλογα σε ποια θεση του καλωδιου μπαινει. Το ακρειανο ειναι το master οπότε αναλογα αν το cd rom σου συνδεεται στην θεση master βαζεις και το Jumper master και οχι στην τυχη :) Φαινεται εδω ποιες θεσεις ειναι master και ποιες slave http://www.betaarchive.com/imageupload/1304159566.or.33063.gif

Απο κει και περα μαλλον πρεπει να μας εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις δε δουλευει τo pc..

Δημοσ.

Ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά. Με το μπιμ, τα ανεμιστηράκια κλπ. Την πρώτη φορά που το δοκίμασα, δεν είχα σκληρό. Η οθόνη ήταν συνδεδεμένη με την κάρτα αλλά δεν έδινε σήμα. Το πορτάκι του rom όταν παίρνει μόνο ρεύμα, έχει το πράσινο λαμπάκι και ανοίγει κανονικά. Όταν το συνδέω με την κορδέλα, ούτε το λαμπάκι ανάβει, ούτε το πορτάκι ανοίγει. Την δεύτερη φορά που έβαλα και τον σκληρό- δεν ξέρω αν έχει μέσα windows- πάλι τα ίδια. Για το jumper το ξέρω ότι έχει συγκεκριμένη θέση, αλλά είπα να πειραματιστώ. :)

Δημοσ.

Άρα η κάρτα γραφικών λειτουργεί, απλά ίσως χρειάζεται να περάσεις πάλι τους οδηγούς.

Για το CD-ROM μπορεί να ευθύνεται η καλωδιοταινία, δοκίμασε με άλλη αν βρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...