Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να δημιουργήσω τοπικό δίκτυο, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ αρχεία και εκτυπωτές που είναι σε ένα PC από όλα. Συγκεκριμένα έχω 1 desktop, ένα laptop και 1 netbook, τα οποία συνδέονται στο ίδιο router (το desktop ενσύρματα και τα laptop ασύρματα). Θέλω να χρησιμοποιώ τους εκτυπωτές που είναι συνδεμένοι στο desktop και από τα laptop μέσω του δικτύου.

Μπορείτε να μου δώσετε έναν οδηγό με απλά βήματα για να φτιάξω κάτι τέτοιο ??

Δημοσ.

Πρώτον πρέπει να έχεις υπ'όψιν σου ότι τα laptop για να χρησιμοποιούν συσκευές συνδεδεμένες στο σταθερό σου, ο σταθερός πρέπει να είναι ανοιχτός.

Για να το κάνεις ανάλογα τo λειτουργικό που χρησιμοποιείς, πας στα devices του desktop τα κάνεις share στο δίκτυο και είτε εμφανίζονται αυτόματα στους άλλους Η/Υ είτε πας στο Network του εκάστοτε Η/Υ και κάνεις add network device

Δημοσ.

Bαλε ολα τα pc στο ιδιο workgroup και στη συνεχεια κανε κοινοχρηστους τους εκτυπωτες του pc.

Μετα πηγαινε στο λαπτοπ και κανε αναζητηση στο δικτυο για εκτυπωτες ή εναλλακτικα απο το εικονιδιο του δικτυου, μπες στο desktop pc, εκει βρες τους εκτυπωτες και καντους add σαν εκτυπωτες στο καθε λαπτοπ. Πιθανως, θα σου ζητησει cd με drivers του καθε εκτυπωτη.

Απαραιτητη προυποθεση για να τυπωνεις (οπως και για να κανεις add τους εκτυπωτες), ειναι το desktop pc να ειναι ανοιχτο την ωρα που θα ζητας εκτυπωση με το λαπτοπ σου.

Δημοσ.

όχι αυτό δεν γίνεται. Ο κάθε Η/Υ ΠΡΕΠΕΙ να έχει τν δικιά του μοναδική IP στο δίκτυο σου αλλιώς δημιουργείται conflict.

θα είναι του τύπου 192.168.x.x εκτός και αν έχεις αλλάξει το pool στο router σου

Δημοσ.

Οι 3 υπολογιστές με κάποιο τρόπο δεν θα πρέπει να έχουν τις ίδιες IP??

Ρυθμισε τους υπολογιστες σου να λαμβανουν αυτοματα IP και αφησε το θεμα στο ρουτερ σου και μην ανησυχεις γιαυτο, δεν θα σε απασχολησει, τουλαχιστον για τη χρηση που φαινεται οτι θα κανεις στο δικτυο.

Η απαντηση του regent καλυπτει και το ερωτημα σου βεβαιως!

Δημοσ.

Τοπικό δίκτυο φτιάχνεται από την στιγμή που ενωθούν οι Η/Υ με το ίδιο ρούτερ. Αν τους έχεις συνδεδεμένους είσαι οκ.

Μετά κάνεις τα βήματα που σου αναφέραμε παραπάνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...