Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους, να ρωτήσω λοιπόν σχετικά:

1- καλώδιο τηλεφώνου από πρίζα(φίλτρο) μέχρι το modem/router, ποια είναι η max απόσταση χωρίς απώλειες-παρεμβολές?

2- για να κάνω 1000άρι δίκτυο, συμφέρει η αγορά modem/router 1 Gbit ή ξεχωριστά (modem+switch 1000άρι)?? Εννοείται οι άλλες συσκευές "φοράνε" 1000άρες κάρτες.

3- απλά για να δοκιμάσω, η λύση http://www.ebay.com/...=item460a169a2c ή http://www.ebay.com/...=item27ccfba03a

είναι της προκοπής? Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο (οικονομικό, αφού είναι χόμπι)?

4- σε αντιστοιχία με το 3, τι καλώδιο να προτιμήσω cat5e ή cat6? Μονόκλωνο ή πολύκλωνο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!

Journeyman

Επεξ/σία από journeyman77
Δημοσ.

1) Καλό θα ήταν να είναι μέχρι 2 μέτρα. Απο εκεί και πέρα μπορεί να διαπιστώσεις προβλήματα με απώλεια συγχρονισμού ή χαμηλότερη ταχύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιήσεις και 10μετρο και να είναι οκ. Απλά καλό θα ήταν να είναι κοντό

2) Θες 1000άρι ρούτερ για να έχεις gigabit δίκτυο. Με switchάκι, θα έχει gigabit επικοινωνία από το switch Μέχρι τα pc. Ότι έρχεται από το ρούτερ θα είναι στην ταχύτητα που υποστηρίζει (αν θες να ανταλλάζεις αρχεία μέσα στο δίκτυο μεταξύ Η/Υ σου κάνει και το switch δηλαδή)

3, 4) Ότι και να πάρεις εφόσον είναι για χόμπι καλό είναι (για 1000άρη δίκτυο Παίρνεις cat6)

Δημοσ.

2) Θες 1000άρι ρούτερ για να έχεις gigabit δίκτυο. Με switchάκι, θα έχει gigabit επικοινωνία από το switch Μέχρι τα pc. Ότι έρχεται από το ρούτερ θα είναι στην ταχύτητα που υποστηρίζει (αν θες να ανταλλάζεις αρχεία μέσα στο δίκτυο μεταξύ Η/Υ σου κάνει και το switch δηλαδή)

η ανταλλαγή αρχείων στο δίκτυο είναι κάτι που με ενδιαφέρει.

Αν πάρω modem/router 100άρι και καρφώσω πάνω του ένα swith 1000άρι, η ταχύτητα του ιντερνετ πόσο θα επηρεάζεται κατά το σερφάρισμα?

Δημοσ.

Όσοι υπολογιστές θα είναι πάνω στο switch θα ανταλλάσουν τα αρχεία τους με την αναφερθείσα ταχύτητα.

Δεν θα δεις διαφορά στο σερφάρισμα.

Δημοσ.

1. Οσο θες αν δεν μιλαμε για τιποτα extreme αποστασεις με 3ψηφια νουμερα σε μετρα. Eξαρταται φυσικα κι απτην ποιοτητα και τον τυπο του καλωδιου που θα χρησιμοποιησεις. Νταξει για 3ψηφια νουμερα δε ξερω, αλλα εχω δοκιμασει και 30 μετρα σε 24ρα γραμμη, κανενα προβλημα.

2. modem+switch θα πηγαινα προσωπικα, προς το παρον.

3. Και τα 2 κανουν την δουλεια τους.

4. Εφοσον πας για 1000ρι καλυτερα cat6, αλλα και με cat5 κανεις την δουλεια σου. Προσεξε να αγορασεις φυσες αντιστοιχες του καλωδιου που θα βαλεις τελικα. Δεν καταλαβα τι εννοεις με το μονοκλωνο/πολυκλωνο...Πιθανως να εννοεις το shielding, διευκρινησε αν θες.

Δημοσ.

1. Οσο θες αν δεν μιλαμε για τιποτα extreme αποστασεις με 3ψηφια νουμερα σε μετρα. Eξαρταται φυσικα κι απτην ποιοτητα και τον τυπο του καλωδιου που θα χρησιμοποιησεις. Νταξει για 3ψηφια νουμερα δε ξερω, αλλα εχω δοκιμασει και 30 μετρα σε 24ρα γραμμη, κανενα προβλημα.

μιλάμε για μαξ 10μ.

2. modem+switch θα πηγαινα προσωπικα, προς το παρον.

οκ, μπορείς να προτείνεις κάποιο αξιόπιστο μόντεμ (τώρα υπάρχει ένα της HOL, το οποίο μου κάνει νερά)

4. Εφοσον πας για 1000ρι καλυτερα cat6, αλλα και με cat5 κανεις την δουλεια σου. Προσεξε να αγορασεις φυσες αντιστοιχες του καλωδιου που θα βαλεις τελικα. Δεν καταλαβα τι εννοεις με το μονοκλωνο/πολυκλωνο...Πιθανως να εννοεις το shielding, διευκρινησε αν θες.

το σκέφτομαι για cat6 αλλά όπως σωστά είπες, θέλω και αντίστοιχα φισάκια και προφανώς θέλω και άλλη πρέσσα???

μονοκλωνο/πολυκλωνο δεν ξέρω τι ακριβώς, απλά το είδα σε διάφορες περιγραφές...

Δημοσ.

μιλάμε για μαξ 10μ.

Οκ, δεν τιθεται θεμα. Δεν θα εχεις προβλημα με κανενα καλωδιο.

οκ, μπορείς να προτείνεις κάποιο αξιόπιστο μόντεμ (τώρα υπάρχει ένα της HOL, το οποίο μου κάνει νερά)

Πες μας ποσα mbps ειναι η συνδεση σου, τι νερα σου κανει αυτο της hol και ποιο ειναι (μπορει δηλαδη, να μην φταιει το ρουτερ-μην τρεχεις να αγοραζεις αλλο αδικως), και τι μπατζετ διαθετεις για νεο modem-router.

Επισης διευκρινησε αν σε ενδιαφερουν εξτρα λειτουργιες για το ρουτερ (πχ αν θες wifi ή usb αποτι καταλαβαινω απτα λεγομενα σου, παιζει να σε ενδιαφερει μιας και θα μπορεις να βαζεις ενα σκληρο και να κανεις 24/24 αποστολη και ληψη αρχειων σε/απο αυτον, απο ολα τα pc του δικτυου).

το σκέφτομαι για cat6 αλλά όπως σωστά είπες, θέλω και αντίστοιχα φισάκια και προφανώς θέλω και άλλη πρέσσα???

μονοκλωνο/πολυκλωνο δεν ξέρω τι ακριβώς, απλά το είδα σε διάφορες περιγραφές...

Οχι μια τυπικη πρεσα για φυσες cat5 κανει δουλεια και σε cat6 φυσες.

Οσον αφορα το πολυκλωνο/μονοκλωνο επειδη δεν εχω καταλαβει τι εννοουν, αν εχεις προχειρο δωσε κανα λινκ με τις περιγραφες αυτες για να καταλαβω

Δημοσ.

To modem μου είναι το Netfaster IAD 2, το οποίο δεν δίνει πάντα wifi σε ασύρματες συσκευές. Χρειάζεται να το επανεκκινήσω για να στρώσει.

Η σύνδεση είναι 6άρα. Μπάτζετ μέχρι 100€ βαριά.+ ότι θέλω και 8port Gbit switch...

Θέλω wifi αλλά όχι usb, υπάρχει NAS Synology 212j στο δίκτυο.

Η τοπολογία αυτή τη στιγμή είναι:

IAD 2 δίνει με wi-fi σε ένα AP της Tp-Link που έχει πάνω του 5άρι switch.

Η τοπολογία στο μέλλον θα είναι:

modem/router με καρφωμένο το 8port Gbit switch για τις ενσύρματες συσκευές (TV, NAS, Sattelite, HTPC) και θα δίνει επίσης με Wi-Fi σε όσες ασύρματες συσκευές (smartphones, laptop) καθώς και σε PC στο μέσα δωμάτιο. Οπότε αν σας είναι εύκολο, μια πρόταση και για ασύρματη σύνδεση (πχ usb wifi ή pci κάρτα).

link για τα μονόκλωνα/πολύκλωνα σε λίγο!!!

Να ρωτήσω και κάτι άλλο: οι πιο πολλές συσκευές (ενσύρματες) έχουν καρφωμένες IP ενώ οι υπόλοιπες παίρνουν από DHCP.

Τι είναι καλύτερο να υπάρχει?

Ρωτάω επειδή στο παρελθόν είχα όλες καρφωτές, όμως κατά καιρούς, όπου κάποιο pc δεν είχε ιντερνετ, την έβαζα στο auto και "έστρωνε"!!

Δημοσ.

Λίγο παράδοξο το δίκτυο που έχεις στήσει. Χεχεχε :lol:

Εφόσον έχεις 4 συσκευές ενσύρματα δεν υπάρχει λόγος να βάλεις switch. Αγόρασε ένα ρούτερ με Gigabit ethernet και δίνε απευθείας στις συσκευές και με wifi στο μέσα Pc από εκεί. Όσο για stickaki πάρε όποιο να'ναι. Checkare μόνο να είναι b/g/n.

Με την προυπόθεση ότι θα πάρεις και ρούτερ που θα δίνει n θα είσαι αρχηγός ! :-D

οι στατικές ΙΡ γενικά βολεύουν, για να ξέρεις ποιο PC είναι ποιό, στο δίκτυο σου και στις ρυθμίσεις στο ρούτερ σου (γενικά στο δίκτυο) ώστε να μην χρειάζεται να της αλλάζεις συνέχεια και να τις προσαρμόζεις στην εκάστοτε ΙΡ που πήρε από DHCP. Eπίσης και για να βάζεις άλλους DNS και και και και....

Αν δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με όλα αυτά και το DHCP σου κάνει.

Δημοσ.

Λίγο παράδοξο το δίκτυο που έχεις στήσει. Χεχεχε :lol:

Εφόσον έχεις 4 συσκευές ενσύρματα δεν υπάρχει λόγος να βάλεις switch. Αγόρασε ένα ρούτερ με Gigabit ethernet και δίνε απευθείας στις συσκευές και με wifi στο μέσα Pc από εκεί. Όσο για stickaki πάρε όποιο να'ναι. Checkare μόνο να είναι b/g/n.

Με την προυπόθεση ότι θα πάρεις και ρούτερ που θα δίνει n θα είσαι αρχηγός ! :-D

δηλαδή κάτι σαν και αυτό?? http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Router/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htm

Δημοσ.

Ναι κάτι σαν και αυτό.

απλά βλέπω με +20 ευρώ θα έχεις gigabit LAN και USB θύρα για δικτυακό εκτυπωτή ή ftp server κτλ.

Αν τα έχεις δώστα για τυχόν μελλοντικές αλλαγές.

Δημοσ.

Ναι κάτι σαν και αυτό.

απλά βλέπω με +20 ευρώ θα έχεις gigabit LAN και USB θύρα για δικτυακό εκτυπωτή ή ftp server κτλ.

Αν τα έχεις δώστα για τυχόν μελλοντικές αλλαγές.

ποιο είναι με +20€??

Δημοσ.

To TP Link που έχει 55 αν θυμάμαι καλά στο πλαίσιο. Δεν το ξέρω σαν ρούτερ. Απλά τα χαρακτηριστικά διάβασα.

Γενικά για "after market" router δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμενό (απο αυτά που δίνουν οι πάροχοι ότι θες :-D ). Ίσως κάποιο άλλο παιδί στο forum σου προτείνει κάτι καλό να αγοράσεις.

Δημοσ.

Μάλλον καταλήγω σε Link.png Site: αυτό μιας και η τοπολογία θα αλλάξει.

Με δεδομένο πως για την ώρα θα κρατήσω το IAD της Hol, πως γίνεται bridge με το Tp-Link?

By the way, μπορείτε να μου προτείνετε ένα αξιόπιστο modem??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...