GTNAPO Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Καλημέρα κύριοι..αγόρασα ενα λαπτοπ DELL ( http://www.e-shop.gr...l?id=PER.902149 ) με LINUX λογισμικό.. το ανοίγω και ξεκινώ να περάσω τα στοιχεία μου ( λογαριασμοι, χρήστες, δίκτυο, κλπ..) όλα αυτα δλδ που δηλώνεις όταν ανοίγεις για πρώτη φορά ενα laptop.. Μόλις φτάνω στην επιλογή δικτύου διαλέγω τη συνδεση που έχω ( δλδ το router μου) και το λαπτοπ κολαει για κανα 20-25 λεπτα.. Το κάνω restart και συνεχίζει απο το σημείο που είχε κολίσει.. Στη συνέχεια φορτόνουν τα Linux κανονικά και μου βγαίνει ένα πινακάκι που λέει προτινόμενες ενημερώσεις..πατάω λοιπόν εφαρμογή των ενημερώσεων αυτών και μετα απο 50 λεπτά που τελείωσε μου βγάζει μία γραμμή 1 εκατοστό περίπου στο πάνω μέρος τις οθόνης που αναβοσβήνει..παθαίνω σοκ και τον κάνω restart 1-2 φορές όπου και παρατιρώ πως πριν το κλείσιμο του pc που πέφτουν οι τίτλοι με το λογοτυπο της εταιρίας εμφανίζει 1 δευτερ. περίπου μια μαύρη σελίδα με κατι γράμματα πο θημίζει εποχές dos.. Πέρνω τηλέφωνο στο e-shop και μου λένε να το κάνω επαναφορά συστήματος να δώ αν θα εξαφανιστεί η γραμμή στο πάνω μέρος της οθόνης..τελικά το έκανα επαναφορά και όντως εξαφανίστικε.. Και τώρα οι απορίες : 1) Είναι λογικά όλα αυτά για ένα ολοκαίνουριο λάπτοπ? 2) Το e-shop θεωρείται αξιόπιστο??? 3) Αφού μου έκανε τα παραπάνω σε μόλις 1,5 ώρα λειτουργίας και στην περίπτωση που δέν μου το αλλάξουν υπάρχει περίπτωση να χειροτερέψει τραγικά?? 4) Τα DELL γενικά αντέχουν καθόλου? 5) Κάθε φορά δλδ που θα κάνει ενημερώσεις θα βγάζει πρόβλημα? 6) Τι θα κάνατε στη θέση μου? Σκέφτομαι να ξανακάνω τις ενημερώσεις το απόγευμα μιας που το έκανα επαναφορά απλά φοβάμαι μήπως δεν βγάλει τη γραμμή αυτή πλέον και μου εμφανίσει κανα άλλο πρόβλημα και δεν το καταλάβω.. Βοήθεια...ευχαριστώ!
disqualified Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξερω ουτε τι διανομη εχει ουτε μπορω να καταλαβω τι συνεβη στο λαπτοπ σου Για το αν ειναι το e-shop αξιοπιστο πρεπει να πεις συγκεκριμενα σε ποιον τομεα. Εγω εχω κανει αγορες και δεν μου δημιουργησαν προβλημα ποτε. Και επιστροφη επειδη ετσι μου καπνισε εχω κανει και πιστωτικο σε φλασακι που χαλασε πηρα χωρις προβλημα Παντως μπορεις να επιχειρησεις να γυρισεις το laptop πισω αν δεν εχουν περασει 14 ημερες και εχεις τη συσκευασια αθικτη, ή σιγουρα αν σου εμφανισει καποιο παρομοιο προβλημα δηλαδη να μην μπορεις να το χρησιμοποιησεις. Αφου σου ειπαν παντως να κανεις επαναφορα συστηματος αποδεχτηκαν οτι υπηρχε προβλημα αρα μπορεις να το γυρισεις (με τη δικη μου λογικη) Το δικο μου DELL το αγορασα το 2007 και δουλευει τελεια αυτη τη στιγμη. Υ.Γ. Εχεις εμπειρια απο διανομες LINUX; Αν οχι και δεν το χρειαζεσαι βαλε windows αν το κρατησεις
GTNAPO Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Παντως μπορεις να επιχειρησεις να γυρισεις το laptop πισω αν δεν εχουν περασει 14 ημερες και εχεις τη συσκευασια αθικτη, ή σιγουρα αν σου εμφανισει καποιο παρομοιο προβλημα δηλαδη να μην μπορεις να το χρησιμοποιησεις. Αφου σου ειπαν παντως να κανεις επαναφορα συστηματος αποδεχτηκαν οτι υπηρχε προβλημα αρα μπορεις να το γυρισεις (με τη δικη μου λογικη) Το δικο μου DELL το αγορασα το 2007 και δουλευει τελεια αυτη τη στιγμη. Υ.Γ. Εχεις εμπειρια απο διανομες LINUX; Αν οχι και δεν το χρειαζεσαι βαλε windows αν το κρατησεις Σε ευχαριστώ..θα επιχειρίσω να το επιστρέψω..ελπίζω να το δεχτούν δίχως πρόβλημα..ξενέρωσα η αλήθεια είναι..γιατι είναι ολοκαίνουριο ρε γαμώτο.. Μου είπαν πως η προθεσμία είναι 7 ημέρες και όχι δεν εχω εμπειρία απο linux αλλά όπως και να έχει ενα καινούριο λάπτοπ θα πρέπει βαση λογικής να πετάει! Στην περίπτωση που δεν το δεχτουν πίσω εννοείται θα βάλω windows γιατί θέλω να τρέχω autocad και gis και απ ότι νομίζω δεν γίνεται κάτι τέτοιο σε linux.. Αξι'οπιστα εννοώ γενικά με τισ εγγυήσεις που δίνουν στα υλικά...γενικά θεωρείς πως το συγκεκριμένο λαπτοπ ειναι καλό μηχάνημα?Τα αξίζει τα λεφτά του?
doakes Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δεν νομιζω να το δεχτουν πισω, ειναι λιγο περιεργοι εκει στο e-shop με τις επιστροφες , εδω δε δεχονται πισω μνημη αν την εχεις ανοιξει θα δεχτουν πισω το laptop? Ευχομαι να στο δεχτουν φυσικα.
disqualified Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μου είπαν πως η προθεσμία είναι 7 ημέρες και όχι δεν εχω εμπειρία απο linux αλλά όπως και να έχει ενα καινούριο λάπτοπ θα πρέπει βαση λογικής να πετάει! http://www.e-shop.gr/how_return.phtml Οι ιδιοι λενε 14 http://www.insomnia....a/#entry5069279 διαβασε αυτο το θεμα, υποψιαζομαι οτι το laptop μαλλον ειναι απο την Αμερικη και δεν εχει διεθνη εγγυηση απο τη DELL. Το laptop ειναι καλο αλλα η εγγυηση οπως περιγραφεται θελει λιγο ερευνα. Εγω θα εκανα αμετρητες ερωτησεις περι αυτου στο e-shop
GTNAPO Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Οκ παίδες..μολισ γυρίσω σπίτι θα επικοινονίσω με e-shop και dell, θα πράξω αναλόγως και θα επιστρέψω με νεότερα..σας ευχαριστώ!!!
GTNAPO Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 http://www.e-shop.gr/how_return.phtml Οι ιδιοι λενε 14 http://www.insomnia....a/#entry5069279 διαβασε αυτο το θεμα, υποψιαζομαι οτι το laptop μαλλον ειναι απο την Αμερικη και δεν εχει διεθνη εγγυηση απο τη DELL. Το laptop ειναι καλο αλλα η εγγυηση οπως περιγραφεται θελει λιγο ερευνα. Εγω θα εκανα αμετρητες ερωτησεις περι αυτου στο e-shop Δεν νομιζω να το δεχτουν πισω, ειναι λιγο περιεργοι εκει στο e-shop με τις επιστροφες , εδω δε δεχονται πισω μνημη αν την εχεις ανοιξει θα δεχτουν πισω το laptop? Ευχομαι να στο δεχτουν φυσικα. Λοιπόν..το έστειλα πισω τελικά και μόλις με πήραν απο την τεχνική τους υπηρεσία και μου είπαν πως μια ενημέρωση ειναι αυτή που κάνει τη ζημια στο λαπτοπ...και πως είναι το 5ο λάπτοπ που τους έχει ερθει πίσω..ακρβιβώς το ίδιο μοντέλο, γιατί φοράει εργοστασιακά την έκδοση Linux 10.11 νομίζω μου είπε..και στην συγκεκριμένη δεν αναγνωρίζεται η λείπει 1ς driver κατα τις ενημερώσεις και πως είναι κλασική η περίπτωση με τα ελευθερα λογισμικά.. Τώρα..ο τύπος μου είπε πως θα εγκαταστήσει μια νεώτερη έκδοση και ελπίζει να πάει καλά διαφορετικά...θα συνεννοηθούμε για το τί θα κάνουμε μετέπητα... ...τι διάολο γίνεται με τα παλιο-pc ρε γαμώτο???έχω χάσει τη μπάλα... Σκέφτομαι πως και καινούριο να πάρω ακριβώς το ίδιο..το πιο πιθανό είναι να μου βγάλει το ίδιο πρόβλημα.. Εντομεταξύ ψιλοστέκει αυτό που μου είπε για την ενημέρωση..γιατί είχα κάνει επαναφορά συστήματος και το πρόβλημα τις οθόνης διορθώθηκε..έκανα καπάκια ενημερώσεις και το πρόβλημα εμφανίστικε και πάλι..τι κάνουμε τώρα??....
stm00192 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μιας και από τι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερή εμπειρία με τα Λίνουξ βάλε παράθυρά να γλυτώσεις από τέτοιους μπελάδες... Μην πέσετε οι λινουξαδες να με φάτε όπως και να το κάνουμε τα παραθύρια είναι πιο φιλικά προς τον μη έμπειρο χρήστη!
GTNAPO Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μιας και από τι φαίνεται δεν έχεις ιδιαίτερή εμπειρία με τα Λίνουξ βάλε παράθυρά να γλυτώσεις από τέτοιους μπελάδες... Μην πέσετε οι λινουξαδες να με φάτε όπως και να το κάνουμε τα παραθύρια είναι πιο φιλικά προς τον μη έμπειρο χρήστη! Μωρέ θα τα αλλάξω σε windows γιατι θέλω να τρέξω προγράμματα cad,gis κλπ..δεν είναι συμβατά με τα linux αλλά δεν είναι αυτό που με ανησυχεί..αυτο που με ανησυχεί είναι το αν θα μου βγάλει μετέπειτα προβλήματα...στα πρώτα 30 λεπτα μου έκανε όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω..αν περάσω windows 7 θα μου βγάλει κανα πρόβλημα?θα μου κάνει ακριβώς τα ίδια όπως τα linux?αυτά φοβάμαι..δεν έχω εμπεiρία απο linux..τι εννοείς παράθυρα?
disqualified Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 τι εννοείς παράθυρα? windows εννοεί προφανώς LOL. Λογικά δε θα έχεις προβλημα με windows7. Μπες στο site της DELL παντως και δες αν υπαρχουν διαθεσιμοι drivers για το συγκεκριμενο μοντελο στα windows 7 απλα και μονο για να σου φυγει η έγνοια. Θα ειναι περιεργο αν δεν βρισκονται στο site αλλα και παλι ο υπολογιστης μου φαινεται λιγο απιθανο να εχει προβλημα με τα 7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα