Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσυ τωρα ποσταρεις για να ποσταρεις ... αυτη τη νοοτροπια ειχαν χιλιαδες συνανθρωποι μας που αγοραζαν κατι και το βαζαν με δοσεις ενω δεν ειχαν εξαρχης την οικονομικη δυνατοτητα να το αγορασουν.Μιλαμε περι παραπλανημενων αθωων ψυχων τωρα ... εγω λεω οτι αν κατι κανει 1ε, το χρειαζεσαι,εχεις 1ε για ξοδεμα και στο δινουν με 50 ατοκες ΠΡΕΠΕΙ να το παρεις με 50 ατοκες ... εσυ πανε πες αυτο που υποστηριζεις τωρα σε εναν καθηγητη οικονομικων και παρακολουθησε τον να ξεκαρδιζεται....

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το τι "πραγματικά χρειάζεται κάποιος" είναι μεγάλη κουβέντα, στην σύγχρονη άκρως καταναλωτική κοινωνία μας.

Η δημιουργία τεχνητών αναγκών είναι ένας απ' τους κύριους πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας.

Γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

• Like 2
Δημοσ.

Εβγαλες τα χρηματα που θα παρει απο πωληση του 5 εξω απο την εικονα, οπως και πιθανους τοκους που θα εχει παρει απο τα χρηματα που θα εχει κρατησει και δεν θα τα εχει δωσει αμεσως. Η μη σωστη διαχειριση αγορων δεν εχει να κανει με δοσεις αλλα με το αν αντεχει την αγορα του iphone5 χωρις δοσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έσοδα από "δήθεν τοκισμένα λεφτά" δεν υπάρχουν γιατί απλούστατα όποιος μπει στην διαδικασία των πολλών δόσεων σημαίνει πώς δεν έχει αυτά τα χρήματα. Δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον να έχει να πάρει κάτι με 500 ευρώ και αντί να τα δώσει (έστω σε 12 δόσεις) να τα βάλει να τα τοκίσει. Που οι τόκοι καταθέσεων για λίγα ποσά πλέον είναι και ψίχουλα.

Εσυ τωρα ποσταρεις για να ποσταρεις ... αυτη τη νοοτροπια ειχαν χιλιαδες συνανθρωποι μας που αγοραζαν κατι και το βαζαν με δοσεις ενω δεν ειχαν εξαρχης την οικονομικη δυνατοτητα να το αγορασουν.Μιλαμε περι παραπλανημενων αθωων ψυχων τωρα ... εγω λεω οτι αν κατι κανει 1ε, το χρειαζεσαι,εχεις 1ε για ξοδεμα και στο δινουν με 50 ατοκες ΠΡΕΠΕΙ να το παρεις με 50 ατοκες ... εσυ πανε πες αυτο που υποστηριζεις τωρα σε εναν καθηγητη οικονομικων και παρακολουθησε τον να ξεκαρδιζεται....

His Master's Voice

Δεν ξέρω με τι θα ξεκαρδιστεί περισσότερο με τις δεδομένες συθήκες της ελληνικής οικ., Με εμένα ή με εσένα που θα μοιράσεις την αγορά σε 50 δόσεις δηλ. απλά εξόφληση Ιανουάριος 2017!!! :-D

Σε αυτούς απευθύνονται αυτά τα τρικ. Σε κόσμο που δεν του περισσεύουν αλλά ακούγοντας ότι μπορεί να ψωνίσει με 5-6 ευρώ το μήνα πάει και παίρνει πράγματα άσχετα με τις ανάγκες του επειδή είναι 50 άτοκες και σύμφωνα με το σκεπτικό σου επιβάλεται να ψωνίσει.

Ένας που είναι οικονομικά άνετος δεν θα μπεί σε διαδικασία να είναι χρεωμένος για πράγματα χαμηλής αξίας για μια 4ετία.

• Like 4
Δημοσ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έσοδα από "δήθεν τοκισμένα λεφτά" δεν υπάρχουν γιατί απλούστατα όποιος μπει στην διαδικασία των πολλών δόσεων σημαίνει πώς δεν έχει αυτά τα χρήματα. Δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον να έχει να πάρει κάτι με 500 ευρώ και αντί να τα δώσει (έστω σε 12 δόσεις) να τα βάλει να τα τοκίσει. Που οι τόκοι καταθέσεων για λίγα ποσά πλέον είναι και ψίχουλα.

Προφανως αυτα που γραφω ειναι θεωρητικα ωστε να αποδειξω σε ενα προηγουμενο φιλο πως θα ηταν το ιδιο κακη αγορα ειτε εβαζε ατοκες δοσεις ειτε θα πληρωνε μετρητοις καποιος που ηδη ειχε αποφασισει να παρει το iphone5 ενω μετα θα ηθελε το 6s. Στη λογικη των ατοκων δοσεων και με στεγνα μαθηματικα θα ειχε χασει λιγοτερο χρημα. Δηλαδη θα στεναχωριοταν περισσοτερο αν δεν ειχε δωσει απο την αρχη ολα τα χρηματα; Ισα ισα σε μια αναγκη θα τα ειχε στην ακρη και παραλληλα θα πουλουσε και το τηλεφωνο. Αυτα με την προυποθεση οτι δε θα ειχε ξοδεψει περισσοτερα χρηματα επειδη θα νομιζε οτι τα ειχε, ενω στην πραγματικοτητα δεν τα εχει

Στην πραξη η συνεχης λογικη δοσεων μπορει να σε φερει προ εκπληξεων γιατι θα υποπεσεις στον πειρασμο ή θα νομιζεις οτι εχεις περισοοτερα χρηματα ενω τα εχεις ηδη ξοδεψει. Φυσικα και συμφωνω μαζι σου.

Συμφερον σιγουρο θα εχεις μονο αν για παραδειγμα σου χαλασουν βασικες ηλεκτρικες συσκευες οι οποιες θα πρεπει αμεσα να αντικατασταθουν. Πλυντηριο, κουζινα, ψυγειο δηλαδη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω ο αλλος σκεφτηκε να αγορασει κατι που κανει 300+ ευρο, 300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΟ με 50 δοσεις στην Ελλαδα του 2013 και που το συζηταμε πολυ ειναι αφου αυτος το θεωρει προσφορα εμας μας περισσευει.

Θα παρω και εγω κατι που κανει 100 ευρο και θα βαλω 300 ατοκες ΛΟΛ.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Εδω ο αλλος σκεφτηκε να αγορασει κατι που κανει 300+ ευρο 300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΟ με 50 δοσεις στην Ελλαδα του 2013 και που το συζηταμε πολυ ειναι αφου αυτος το θεωρει προσφορα εμας μας περισσευει.

Θα παρω και εγω κατι που κανει 100 ευρο και θα βαλω 300 ατοκες ΛΟΛ.

Αν το κανει και εχει μετρητα αυτη τη στιγμη θα του προτεινα να βαλει το πληρες ποσο σε ενα λογαριασμο και να πληρωνει μονο απο εκει τις δοσεις ωστε να ξερει ανα πασα στιγμη ποσα χρηματα εχει πραγματικα στη διαθεση του και μονο αν αυτη τη στιγμη του λειπει η τηλεοραση. Σε καθε αλλη περιπτωση ειναι λαθος αγορα

Δημοσ.

Disqualified τζαμπα τα εξηγεις.... Νιπτω τας χειρας μου , ελπιζω να βοηθησα οσους εχουν στοιχειωδης γνωσεις οικονομικων και καλες αγορες.

• Like 2
Δημοσ.

Disqualified τζαμπα τα εξηγεις.... Νιπτω τας χειρας μου , ελπιζω να βοηθησα οσους εχουν στοιχειωδης γνωσεις οικονομικων και καλες αγορες.

Ακριβώς όπως το είπες ότι γίνει σε κάποιον εσύ "Νίπτεις τας χειρας σου"...

Άντε καλές αγορές και με το μνημόνιο 4, αν υπάρχουν τα ΜΜ μπορεί να προσφέρουν και 100 άτοκες.

• Like 4
Δημοσ.

Ξεφεύγουμε πολύ στο θέμα...νομίζω ότι πρέπει να μείνουμε στο 50 άτοκες και μέχρι εκεί...εγώ το θεωρώ προσφορά από την άποψη ότι κανένα κατάστημα δεν σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις τόσες άτοκες.....από εκεί και πέρα κρίνει ο καθένας πως θα το διαχειριστεί...μνημόνια, κρίση κτλ δεν έχουν καμία αξία εδώ, δόξα το θεό φόρουμ και για πολιτικά και τα σχετικά υπάρχουν άπειρα...

ερώτηση: πχ στα κινητά υπάρχουν μόνο αυτά που δείχνει το site ή στα καταστήματα έχουν και άλλα?

• Like 2
Δημοσ.

ερώτηση: πχ στα κινητά υπάρχουν μόνο αυτά που δείχνει το site ή στα καταστήματα έχουν και άλλα?

Τελευταία που είχα πάει είχε σχεδόν τα πάντα απο κινητά. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Τελευταία που είχα πάει είχε σχεδόν τα πάντα απο κινητά. Τώρα δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει κάτι.

thx dude, απλά μου κάνει εντύπωση που στο site γενικά σε κάθε κατηγορία δείχνουν πολύ λίγα προϊόντα και επειδή έχω κανά χρόνο να πατήσω έλεγα μήπως γενικά έχουν κόψει εκτός από τους υπαλλήλους και αυτά που φέρνουν :P .. απλά μάλλον το site τους είναι λίγο σκιτζοδουλειά, φτιάξαν κάτι απλά να υπάρχει και το παράτησαν..

Δημοσ.

Ενταξει παιδια, φτανει με την αναλυση για τις δοσεις, περαν του οτι ειναι εκτος θεματος, τα ιδια και τα ιδια εχουν ειπωθει σε δεκαδες αλλα νηματα που αναφερουν ατοκες δοσεις...

Στο κατω κατω, ειναι ΕΩΣ 50 δοσεις, δεν σε αναγκαζει κανεις να αγορασεις με δοσεις και ποσες προτιμας.

"Μεγαλα παιδια" ειμαστε, οτι θελει ο καθενας, ας κανει με το πορτοφολι του.

• Like 3
Δημοσ.

Ενταξει παιδια, φτανει με την αναλυση για τις δοσεις, περαν του οτι ειναι εκτος θεματος, τα ιδια και τα ιδια εχουν ειπωθει σε δεκαδες αλλα νηματα που αναφερουν ατοκες δοσεις...

Στο κατω κατω, ειναι ΕΩΣ 50 δοσεις, δεν σε αναγκαζει κανεις να αγορασεις με δοσεις και ποσες προτιμας.

"Μεγαλα παιδια" ειμαστε, οτι θελει ο καθενας, ας κανει με το πορτοφολι του.

Χωρίς δηλαδή να δώσουμε λογαριασμό στον Fotis13;;; E όχι!

Δημοσ.

για ποιο λογο ειναι λαθος η αγορα κινητου πχ με 300 ευρω για 50 δοσεις?

Σιγα το χρεωμα τα 6 ευρω το μηνα που τα ξοδευεις για μια τυροπιτα και εναν καφε ΤΟ ΜΗΝΑ!

Τελειο και σχεδον τσαμπα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...