Προς το περιεχόμενο

Ο Πειραιάς πύλη εισόδου για την Hewlett Packard στην Ευρώπη

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβάζω πράγματα και απορώ αν κάποιοι έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το θέμα... Ακούσατε την κλασική λαϊκίστικη καραμέλα ότι ξεπουλήσαμε τα λιμάνια μας και την αναμασάτε! Έχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για μίσθωση; Έχετε υπόψη σας ότι, εκτός των άλλων, μέρος της συμφωνίας ήταν οι κινέζοι να δημιουργήσουν επιπλέον υποδομές στον Πειραιά (όπως η προβλήτα στην οποία εγκαταστάθηκαν); Έχετε υπόψη πόσο όφελος προκύπτει από ένα κράτος, όταν εισέρχονται κεφάλαια από μία άλλη χώρα (αντί να ανακυκλώνονται τα κρατικά χρήματα) και όταν κάτι γίνεται πιο αποδοτικό στις μεταφορές;

Τόσα χρόνια έχουμε πήξει σε ένα μπασταρδεμένο πράγμα και δεν ξέρουμε τι θέλουμε... Αν είναι να έχουμε κουμουνισμό, να το ψηφίσουμε, να δώσουμε οτιδήποτε ιδιοκτησία έχουμε και να πούμε "από αύριο όλα στο κράτος και δουλεύουμε όλοι για όλους". Μέχρι τότε, αφού ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη φιλελεύθερη αγορά, ας προσπαθήσουμε επιτέλους να βάλουμε και κάποια κεφάλαια από το εξωτερικό στη χώρα μας, αντί να δίνουμε τα λεφτά μας έξω (75%+ ξένων προϊόντων). Αυτό το μπασταρδεμένο πράγμα, που θέλουμε να έχουμε κράτος για να μας πληρώνει και να καταναλώνουμε καπιταλιστικά προϊόντα, είναι απλώς μία ελληνική πατέντα για να κοροϊδευόμαστε...

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μια και μιλάς για γλαρόσουπα, μου επιτρέπεις να σου αντιστρέψω την ερώτηση; Υπάρχει κάποιο παράδειγμα χώρας, που δημιούργησε η ίδια (με ευθύνη πρώτα των πολιτών και μετά των πολιτικών) ένα τόσο μεγάλο μπουρδέλο όσο το ελληνικό, που το συντήρησε με νύχια και με δόντια, που αγωνίστηκε να το διατηρήσει ακλόνητο για κάμποσες δεκαετίες, που άφησε να την κυβερνούν οι συνδικαλιστές και τελικώς ...ανέκαμψε; Αλήθεια, εσύ τι σουπίτσα έχεις σήμερα;

Από τη στιγμή που το ελληνικό κράτος απέδειξε ότι είναι ανίκανο να διαχειριστεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας - και σιγά που ήταν το μόνο δείγμα ανικανότητάς του... - και στεκόταν διαρκώς σούζα στον κάθε εργατοπατέρα που το έκλεινε όποτε γούσταρε, λες και επρόκειτο για το γκαράζ του, κανένα απολύτως πρόβλημα!

Χειροπιαστά πράγματα αδελφέ! Στη θεωρία όλα είναι ζάχαρη. Το συγκεκριμένο «σπίτι», οι ιδιοκτήτες, σε συνεργασία αγαστή με τους διαχειριστές αλλά και με τους ενοίκους του, οι οποίοι ενίσχυαν σταθερά με την ψήφο τους αυτή την πρακτική, επέλεξαν προ πολλού να το αφήσουν να ξεπεράσει τη φάση που έχει ποντίκια και κατσαρίδες. Το άφησαν έρμαιο και το έχουν φάει ήδη τα ποντίκια και οι κατσαρίδες.

Δε θέλουν, ούτε και ήθελαν ποτέ να το καθαρίσουν. Το τι «θα έπρεπε να κάνουν», όλοι το γνωρίζουμε. Ποιος προτείνεις να πιάσει τη σκούπα και το φαράσι; Τόλμησαν μια φορά - όχι διότι απέκτησαν ξαφνικά guts, φυσικά...επειδή τους το επέβαλαν οι απ' έξω - να ζητήσουν λίστες προσωπικού για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσοι είναι οι υπεράριθμοι και οι παρανόμως προσληφθέντες στο δημόσιο τομέα, οι ...μάγκες απάντησαν: «Δεν πα' να πηδηχτείς ρε κράτος, που θα μας κάνεις και κουμάντο!» και το κράτος ...πήγε!

Αφού έχεις αποδείξει ως κράτος, ότι ούτε τη θέληση, ούτε την πρόθεση, ούτε την ικανότητα έχεις να το καθαρίσεις, εκατό φορές καλύτερα να το πουλήσεις και μετά να το νοικιάσεις για να ζήσεις, όπως λες. Γιατί δηλαδή; Τόσες δεκαετίες που το έχεις υπό την ιδιοκτησία και διαχείρισή σου, σε τι σημείο ανάπτυξης, λειτουργικότητας και απόδοσης έφτασε;

Ποντίκια, κατσαρίδες, εταιρείες απεντόμωσης και τρίχες κατσαρές...

Εσύ και εμείς αδελφέ τι έκανες (κάναμε) για να σταματήσουμε - αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση; ΤΙΠΟΤΕ.

Ἰσως μου πείς, εγώ δεν ζώ στην Ελλάδα. Ε τότε ἐξω από το χορό.....

Το όνειρο του κάθε Έλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την επανάσταση για λογαριασμό του

Εσύ και εμείς αδελφέ τι έκανες (κάναμε) για να σταματήσουμε - αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση; ΤΙΠΟΤΕ.

Ἰσως μου πείς, εγώ δεν ζώ στην Ελλάδα. Ε τότε ἐξω από το χορό.....

Το όνειρο του κάθε Έλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την επανάσταση για λογαριασμό του

Εκτός Ελλάδος, βρίσκομαι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Όχι ότι με βλέπω να επιστρέφω, αλλά έτσι για την ιστορία...

...έξω από το χορό όμως, δε νοιώθω σε καμιά περίπτωση. Έχω οικογένεια εκεί, δεν είναι δα και λίγο!

Επειδή όμως έχω δικαίωμα να μιλώ μόνο για λογαριασμό μου, να σου πω επιγραμματικά τι έκανα εγώ:

Έζησα στην Ελλάδα για 39 χρόνια απογοητευμένος πλήρως από τα χάλια της και απορώντας για το γιατί τα επέτρεψαν οι Έλληνες, δεν ψήφισα ούτε μία φορά κανέναν απ' όσους έχουν μέχρι σήμερα κυβερνήσει, δούλεψα για 20 χρόνια, απολύθηκα, πήρα μαζί μου τα λεφτά της αποζημίωσης, έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου και, από τότε που το έκανα, έφτιαξα τη δική μου δουλειά κι άρχισα να ζω σαν άνθρωπος και όχι σα ζώο.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να έχω κάνει για να ανατρέψω την κατάσταση. Το πολύ πολύ να μου έστριβε καμιά βίδα και να πήγαινα φυλακή. Πολύ δε θα τους ήταν όμως, να τους έκανα αυτή τη χάρη;

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Έλληνας, δε λέγεται επανάσταση. Είναι βαριά η λέξη. Επιλογές κοινής λογικής λέγεται, αλλά απέδειξε ότι έχει άγνοια του όρου και προτιμά το, έστω και προσωρινό προσωπικό του βόλεμα κι ας πάνε να πνιγούν οι επόμενες γενιές.

Προσωπικά, ούτε περίμενα ποτέ, ούτε ονειρεύτηκα να κάνει οποιοσδήποτε, οτιδήποτε για λογαριασμό μου. Πόσο μάλλον, ολόκληρη ...επανάσταση! Αυτό το όνειρο, το αφήνω σ' εκείνους τους Έλληνες, στους οποίους αναφέρθηκα μόλις προηγουμένως. Για ένα μόνο είναι ικανοί: Να ονειρεύονται θαύματα...

• Like 3

Παιδια και εγω συμφωνω οτι ειναι καλη ειδηση.

Ειναι μια επενδυση που θα φερει χρηματα απο αλλου και δεν θα ειναι τυπου οπαπ που θα ειναι στην ουσια αλλαγη ιδιοκτησιας.

Με αυτη την επενδυση κανουμε την αρχη για να γινουμε εμπορικη πυλη της ευρωπης. Αυτο ειναι κατι που οι αχρηστοι πολιτικοι μας επρεπε να το εχουν κανει εδω και 20 χρονια. Εχουμε το καλυτερο σημειο στην μεσογειο για να διακινουν ολοι τα προϊοντα τους στην Ευρωπη (βλ. Πειραιας) και εμεις τοσα χρονια ειμασταν κουκουρουκου.

Υπερήφανοι αχθοφόροι των ευρωπαίων και Κινέζων για 400 ευρώ και 6 μέρες 12ωρης δουλειάς! Πανηγυρίστε συνέλληνες, οι καλές πολυεθνικές και οι αξιαγάπητοι συν-Ευρωπαίοι μας έσωσαν!!

Χαχαχα,πόσο δίκιο εχεις ρε φίλε αλλά... που?

"Τρελοί... αύριο θα σας φτιάξω πισίνα" που λέει και το ανέκδοτο :)

• Like 1

Εκτός Ελλάδος, βρίσκομαι μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Όχι ότι με βλέπω να επιστρέφω, αλλά έτσι για την ιστορία...

...έξω από το χορό όμως, δε νοιώθω σε καμιά περίπτωση. Έχω οικογένεια εκεί, δεν είναι δα και λίγο!

Επειδή όμως έχω δικαίωμα να μιλώ μόνο για λογαριασμό μου, να σου πω επιγραμματικά τι έκανα εγώ:

Έζησα στην Ελλάδα για 39 χρόνια απογοητευμένος πλήρως από τα χάλια της και απορώντας για το γιατί τα επέτρεψαν οι Έλληνες, δεν ψήφισα ούτε μία φορά κανέναν απ' όσους έχουν μέχρι σήμερα κυβερνήσει, δούλεψα για 20 χρόνια, απολύθηκα, πήρα μαζί μου τα λεφτά της αποζημίωσης, έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου και, από τότε που το έκανα, έφτιαξα τη δική μου δουλειά κι άρχισα να ζω σαν άνθρωπος και όχι σα ζώο.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να έχω κάνει για να ανατρέψω την κατάσταση. Το πολύ πολύ να μου έστριβε καμιά βίδα και να πήγαινα φυλακή. Πολύ δε θα τους ήταν όμως, να τους έκανα αυτή τη χάρη;

Αυτό που έπρεπε να κάνει ο Έλληνας, δε λέγεται επανάσταση. Είναι βαριά η λέξη. Επιλογές κοινής λογικής λέγεται, αλλά απέδειξε ότι έχει άγνοια του όρου και προτιμά το, έστω και προσωρινό προσωπικό του βόλεμα κι ας πάνε να πνιγούν οι επόμενες γενιές.

Προσωπικά, ούτε περίμενα ποτέ, ούτε ονειρεύτηκα να κάνει οποιοσδήποτε, οτιδήποτε για λογαριασμό μου. Πόσο μάλλον, ολόκληρη ...επανάσταση! Αυτό το όνειρο, το αφήνω σ' εκείνους τους Έλληνες, στους οποίους αναφέρθηκα μόλις προηγουμένως. Για ένα μόνο είναι ικανοί: Να ονειρεύονται θαύματα...

Έχω κάποιες αποριες. Λες ότι δεν ψήφισες ποτέ αυτούς που κυβερνούσαν 30 χρόνια. Τότε ποιούς ψήφιζες; Επίσης αυτούς που δεν ψήφιζες 30 χρόνια (και καλά έκανες) πως τώρα τους εμπιστεύεσαι να επαναφέρουν την χώρα στον ίσιο δρόμο, να διαχειριστούν τις περιβόητες αποκρατικοποιήσεις , να φέρουν επενδυτές στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους για την πατρίδα, να απολύσουν με αντικειμενικά κριτήρια αυτούς που οι ίδιοι διόρισαν , να ανασυντάξουν το Δημόσιο κλπ.κλπ. Οι ίδιοι είναι. Πως τους εμπιστεύεσαι;

Και μια τελευταία παρατήρηση. Είναι άραγε τυχαίο το ότι άρχισαν να εμφανίζονται τώρα "επενδυτές" που περάσαν όλα τα μνημόνια και ήρθαν τα πράγματα εκεί ακριβώς που τα θέλανε;(μισθοί, εργασιακά,συντάξεις, όρια συνταξιοδότησης, πουλημένοι εργατοπατέρες). Που ήταν όλοι αυτοί το 2009, 2010, 2011 να επενδύσουν για να μην φτάσουμε εδώ που είμαστε;

Παιδια και εγω συμφωνω οτι ειναι καλη ειδηση.

Ειναι μια επενδυση που θα φερει χρηματα απο αλλου και δεν θα ειναι τυπου οπαπ που θα ειναι στην ουσια αλλαγη ιδιοκτησιας.

Με αυτη την επενδυση κανουμε την αρχη για να γινουμε εμπορικη πυλη της ευρωπης. Αυτο ειναι κατι που οι αχρηστοι πολιτικοι μας επρεπε να το εχουν κανει εδω και 20 χρονια. Εχουμε το καλυτερο σημειο στην μεσογειο για να διακινουν ολοι τα προϊοντα τους στην Ευρωπη (βλ. Πειραιας) και εμεις τοσα χρονια ειμασταν κουκουρουκου.

Ναι , αλλά με ποιούς όρους άραγε;

• Like 2

Αυτός που δεν ψήφιζε, δεν συμμετείχε στα κοινά του τόπου, δεν συμμετείχε με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν εκπλήρωσε την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ υποχρέωση του, δεν έχει απλά δικαίωμα ούτε να ομιλεί, ούτε να διαμαρτύρεται οδύρεται... Η αποχή, απάθεια, μη εκτέλεση μιας ρητής συνταγματικής υποχρέωσης δεν δίνει συγχωρωχάρτι σε κάνεναν που έγραψε στα απόκρυφα του, την ύψιστη δύναμη που είχε να συμμετάσχει για να καθορίσει το μέλλον του όσο και το μέλλον των συμπολιτών του/χώρας του.

Όταν δεν συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία, είσαι πολιτικά ανενεργός, συνεπώς ανενεργός πολίτης, άρα καθόλου ΠΟΛΙΤΗΣ... Δεν το κάνεις από δήθεν διαμαρτυρία, πολιτική στάση (λολ πολιτική στάση είναι να γράφεις στα παπούτσια σου τις υποχρεώσεις σου στους νόμους και το σύνταγμα ; χαχα), δήθεν τιμωρία των πολιτικών αφού πάλι βγαίνουν ακόμα και αν δεν ψηφίσεις, δεν θα τους δείξεις κοινώς τίποτα με την αποχή σου, παρά μόνο με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ....

Το θεωρώ μέγα θράσσος κάποιος ο οποίος δεν ψήφισε 30 χρόνια να έχει και δικαίωμα να μιλήσει και να παραπονιέται και από πάνω... Προσωπικά, δεν ψηφίζω 30 χρόνια, μιας και είμαι 28 ετών μόλις... Όσα χρόνια από τότε όμως που απόκτησα το πολιτικό μου δικαίωμα και υποχρέωση μετά την ενηλικίωση μου, το άσκησα πάντα... Είτε ήταν ευρωεκλογές, είτε ήταν δημοτικές/νομαρχιακές, είτε ήταν βουλευτικές...

Παράδειγμα θράσους: Υπάρχει μια οικογενειακή επιχείρηση... Σε αυτή δουλεύουν 3 παιδιά της οικογένειας και μοιράζονται τα έσοδα εξίσου και οι 3... Στην οικογένεια όμως υπάρχει και 4ο παιδι. Το 4ο αυτό παιδί, δεν εργάστηκε ΠΟΤΕ, δεν συμμετείχε ποτέ στην επιχείρηση, επιδικνύοντας την αποχή του με καμάρι, αλλά συνάμα ήταν και δυσαρεστημένος μιας και αυτός δεν είχε έσοδα από την οικογενειακή επιχείρηση. Ξαφνικά έγινε φουριόζος και πήγε στα αδέλφια του και είπε: Εχω δικαίωμα και εγώ στα έσοδα, δώστε μου μερίδιο, επειδή έτσι θέλω εγώ...Τα αδέλφια του, χωρίς να το σκεφτούν απάντησαν: Γιατί να σου δώσουμε μερίδιο, ακόμα και αν είσαι αίμα μας, όταν δεν συμμετείχες ποτέ στην επιχείρηση; Δεν δούλεψες ποτέ σε αυτήν, δεν μας βοήθησες ποτέ; Δεν δικαιούσαι κάτι τέτοιο....

Αυτή λοιπόν ήταν και η μικρή ιστοριούλα που κάπως άγαρμπα προσπάθησα ώστε να παρομοιώσω το γεγονός του... παραπονούμενου ξενιτεμένου "πολίτη" πιο πάνω.... (όχι τον half evil)

Κρίνετε αναλόγως λοιπόν... Και δεν είχες σχέση και συμμετείχες, που δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για αυτό, η ΕΠΟΥΔΕΝΙ δεν αποτελεί πολιτική στάση η διαμαρτυρία μιας και δεν υπάρχει και το ζητούμενο δήθεν αποτέλεσμα να εισακουστείς από τους πολιτικού και ζητάς τα ρέστα από πάνω έχοντας άποψη, βάζοντας συχνά το επιχείρημα πως και οι πολιτικοί δεν ακολουθούν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις, καταλύουν το σύνταγμα κτλ κτλ ; Παλεύεις με την ΕΠΙΛΟΓΗ σου να το αλλάξεις, όχι να το συντηρήσεις με την αποχή και την παρανομία σου... τους δείχνεις το παράδειγμα, δεν τους αποτρέπεις σε τίποτα...

Ντροπή και αηδία...

Ευτυχώς που ανακαλύψαμε μια άλλη συνομωσία εναντίον της Ελλάδος!

Δεν μπορώ να ακούω επιχειρήματα του στυλ: αν λειτουργούσαμε σωστά το λιμάνι, αν δεν υπήρχαν λαμόγια, αν δεν υπήρχαν σκάνδαλα και κακοδιαχείριση, αν οι διοικήσεις (αποτυχημένοι βουλευτές συνήθως) και οι συνδικαλιστές (ας μην το συνεχίσω καλύτερα μέρα που' ναι) δεν ήταν ανίδεοι και άχρηστοι, αν κάποιοι δεν έκλειναν το λιμάνι κάθε τρεις και λίγο, αν ..., αν ... , αν...

Ας είμασταν άξιοι και ας το κάναμε. ΔΕΝ το κάναμε όμως.

Αναφέρθηκε το παράδειγμα της κρουαζιέρας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην παρούσα φάση την ελληνική οικονομία. Ποιός εμποδίζει τα κρουαζερόπλοια να δέσουν σε ελληνικά λιμάνια; Ξεχάσαμε ήδη τις σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε τα καλοκαίρια, με φασαρίες, κλείσιμο των λιμανιών με το έτσι θέλω, προκηλακισμούς τουριστών και άλλα;

ΥΓ Αφορά τον Dave

Κάποτε υπήρχαν κυρώσεις σ' αυτους που δεν ψήφιζαν. Θεωρήθηκε Χουντικό κατάλοιπο και καταργήθηκαν όλες!

Ζητάς να επανέλθουν; Εδώ ο κόσμος δεν συμμετέχει όταν τον καλούν ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Πολλοί ζητούν να πληρωθούν! Κάνε μια βόλτα, στο Μπλα Μπλα υπάρχει και σχετικό νήμα.

Αν δεν πήγαινες, υπήρχαν ακόμα χειρότερες κυρώσεις. Πολύ χειρότερες. Αυτές και αν τις θεωρήσαμε Χουντικές και φαστιστικές!

Ζητάς και αυτές να επανέλθουν;

Την τελευταία φορά που με κάλεσαν στις εκλογές του 2007, απ' τα 8 μέλη ήμουν ο μοναδικός που παρουσιάστηκε.

Τι θα έπρεπε να πάθουν οι άλλοι 7;

Το καταλαβαίνεις πως θα χαρακτηριστείς βέβαια, έτσι;

• Like 2

Συμφωνω σχετικα με το

Αυτός που δεν ψήφιζε, δεν συμμετείχε στα κοινά του τόπου, δεν συμμετείχε με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν εκπλήρωσε την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ υποχρέωση του, δεν έχει απλά δικαίωμα ούτε να ομιλεί, ούτε να διαμαρτύρεται οδύρεται... Η αποχή, απάθεια, μη εκτέλεση μιας ρητής συνταγματικής υποχρέωσης δεν δίνει συγχωρωχάρτι σε κάνεναν που έγραψε στα απόκρυφα του, την ύψιστη δύναμη που είχε να συμμετάσχει για να καθορίσει το μέλλον του όσο και το μέλλον των συμπολιτών του/χώρας του.

Όταν δεν συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία, είσαι πολιτικά ανενεργός, συνεπώς ανενεργός πολίτης, άρα καθόλου ΠΟΛΙΤΗΣ... Δεν το κάνεις από δήθεν διαμαρτυρία, πολιτική στάση (λολ πολιτική στάση είναι να γράφεις στα παπούτσια σου τις υποχρεώσεις σου στους νόμους και το σύνταγμα ; χαχα), δήθεν τιμωρία των πολιτικών αφού πάλι βγαίνουν ακόμα και αν δεν ψηφίσεις, δεν θα τους δείξεις κοινώς τίποτα με την αποχή σου, παρά μόνο με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ....

Συμφωνω με αυτην την αποψη και θεωρω το ιδιο υπευθυνους ολους τους πολιτες ειτε ψηφισαν ειτε οχι διοτι και αυτοι που ηταν αδιαφοροι η δεν τους "εκφραζε" κανενα κομμα εχουν αντικειμενικη ευθυνη .

• Like 1

ΥΓ Αφορά τον Dave

Κάποτε υπήρχαν κυρώσεις σ' αυτους που δεν ψήφιζαν. Θεωρήθηκε Χουντικό κατάλοιπο και καταργήθηκαν όλες!

Ζητάς να επανέλθουν; Εδώ ο κόσμος δεν συμμετέχει όταν τον καλούν ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Πολλοί ζητούν να πληρωθούν! Κάνε μια βόλτα, στο Μπλα Μπλα υπάρχει και σχετικό νήμα.

Αν δεν πήγαινες, υπήρχαν ακόμα χειρότερες κυρώσεις. Πολύ χειρότερες. Αυτές και αν τις θεωρήσαμε Χουντικές και φαστιστικές!

Ζητάς και αυτές να επανέλθουν;

Την τελευταία φορά που με κάλεσαν στις εκλογές του 2007, απ' τα 8 μέλη ήμουν ο μοναδικός που παρουσιάστηκε.

Τι θα έπρεπε να πάθουν οι άλλοι 7;

Το καταλαβαίνεις πως θα χαρακτηριστείς βέβαια, έτσι;

Ωραία δικαιολογία.... Καμία άλλη έχεις...; Καταλαβαίνεις για το τι πράγμα μιλάς καταρχήν...; Ντάξει μωρέ, μην ψηφίζεις, στα απόκρυφα σου, δεν έγινε και τίποτα, πάλι θα έχεις δικαιώματα, πάλι θα ζητάς από την πολιτεία να σε "προσέξει" με τις παροχές/προστασία της, ακόμα και αν δεν αποτελείς μέρος της.... Σιγά δεν έγινε και τίποτα....

Τέσπα δεν το συνεχίζω.... Όλοι θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε πως αν δεν ψηφίζεις, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ πολίτης, άρα και μέρος αυτής της χώρας....

Όσο για το πως ακούγομαι, κρίνουν αυτοί που με διαβάζουν, και αν ακούγομαι "χουντικός" που το μόνο πράγμα που λέω πως όταν δεν ψηφίζεις, δεν είσαι μέρος της πολιτείας/κράτους/χώρας και δεν έχεις δικαίωμα να ζητάς και να διαμαρτύρεσαι, τι να πω τότε, ευχαριστώ για τον προσωπικό χαρακτηρισμό (βρισιά) :) Σε αυτήν την κωλοχώρα, όποιος μιλάει για δημοκρατία και υποχρεώσεις/δικαίωμα, είναι χουντικός...

( παρεπιπτόντως, ο ένας μου παππούς πολέμησε στην αλβανία τους ιταλούς και επέστρεψε, ο άλλος σκοτώθηκε από γερμανούς ύστερα από "καρφωτή" συμπατριωτών του ----> οι γνωστοί με τις κουκούλες...Και ο πατέρας μου, φαντάρος στο πολυτεχνείο (το πολυτεχνείο που οι "πολιτικοί" σας φέτος ξέχασαν), δίπλα από το τανκς, μαζί με άλλους πήρε διαταγή να πυροβολήσει τα παιδάκια και αρνήθηκε, κινδυνεύοντας να πάει στρατοδικείο και άλλα... πιο άσχημα πιθανόν. Η οικογένεια μου και εγώ κατα τα άλλα είμαστε.... "χουντικοί" έτσι; --- Η οικογένεια μου και εγώ ανήκουμε σε εντελώς διαφορετικό / αντίθετο τελείως χώρο από αυτό που με κατηγορείς, αλλά ντάξει... είπαμε.... είμαι χουντικός μιας και μιλάω για δικαιοσύνη... ---> κακώς και που σου δικαιολογήθηκα και αυτοχρωματίστηκα δίνοντας πάτημα για άλλα πραγματάκια, αλλά τέλος πάντων... )

Δεν θα κρίνεις εσύ, ή εγώ, ποιός έχει δικαίωμα να ζητά και να διαμαρτύρεται! Αυτό ακούγεται τρομερά ελιτίστικο για να μην πω κάτι χειρότερο.

ΛΟΛ, μιλάμε για τις στοιχιώδεις, ρητές υποχρεώσεις/δικαιώματα που υπάρχουν σε μια δημοκρατία, και εσύ μιλάς για ελιτισμό και άλλα; Χαχαχα οκ, μας έπεισες.... Τέλος απο εμένα, δεν ξαναγράφω στο νήμα, πήρα ότι ήταν να πάρω, και έδωσα ότι ήταν να... δώσω :P :)

Y.Γ = Συνέχισε να υβρίζεις τους συνομιλιτές σου, κάνεις καλό :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...