kifinas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Το πρόβλημα δεν είναι η συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο μεικτός μισθός για 4ωρη εργασία σε νέο είναι 255€. Προφανώς πολλοί είναι πολύ μακρυά από αυτή την πραγματικότητα και νομίζουν πως θα συνεχίσουν να ζουν στην φούσκα τους για πάντα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Το πρόβλημα δεν είναι η συμφωνία. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ο μεικτός μισθός για 4ωρη εργασία σε νέο είναι 255€. Προφανώς πολλοί είναι πολύ μακρυά από αυτή την πραγματικότητα και νομίζουν πως θα συνεχίσουν να ζουν στην φούσκα τους για πάντα. 4ωρη στα χαρτιά, 8ωρη στην πραγματικότητα. Με τον μισθό που ανέφερες φυσικά. Αλλά τι θες κι εσύ; Να γίνουμε Βόρεια Κορέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geogoku Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 fotis13 κ διαφοροι αλλοι που εχετε αποριες ελατε να σας δειξω απο κοντα τους μισθους που παιρνουμε εμεις οι λιμενεργατες κ ελα να μου πεις εσυ για μισθους 120.000 ευρω κ αλλες τοσες μπουρδες που σας αμολαγανε οι δημοσιογραφοι κ ο Κεφαλογιαννης προκειμενου να πουλησουν το λιμανι τοτε στην COSCO. θες μηπως να ρωτησεις τους εργαζομενους εκει τι λεφτα παιρνουν κ τι ασφαλεια εχουν στην εργασια τους κ κατα ποσο συντηρουνται τα μηχανηματα? μπηκε κανεις στον κοπο να ρωτησει για τα για πιο λογο το Ευρωπαικο Δικαστηριο εχει κρινει παρανομες τις φοροαπαλλαγες της COSCO στην ελλαδα??? οχι...μαθετε τι κερδη ειχε το λιμανι πριν παει στην COSCO και ποσα πηρε να το δωσει στην COSCO αλλα και ποσα παιρνει πλεον το κρατος απο την COSCO. αλλα ξεχασα....εγω παω στην δουλεια οποτε θελω κ πληρωνομαι 120.000 ευρω...συγνωμη ειμαι προκλητικος κ δεν πρεπει να μιλαω... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sigamhsoupw Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 fotis13 κ διαφοροι αλλοι που εχετε αποριες ελατε να σας δειξω απο κοντα τους μισθους που παιρνουμε εμεις οι λιμενεργατες κ ελα να μου πεις εσυ για μισθους 120.000 ευρω κ αλλες τοσες μπουρδες που σας αμολαγανε οι δημοσιογραφοι κ ο Κεφαλογιαννης προκειμενου να πουλησουν το λιμανι τοτε στην COSCO. θες μηπως να ρωτησεις τους εργαζομενους εκει τι λεφτα παιρνουν κ τι ασφαλεια εχουν στην εργασια τους κ κατα ποσο συντηρουνται τα μηχανηματα? μπηκε κανεις στον κοπο να ρωτησει για τα για πιο λογο το Ευρωπαικο Δικαστηριο εχει κρινει παρανομες τις φοροαπαλλαγες της COSCO στην ελλαδα??? οχι...μαθετε τι κερδη ειχε το λιμανι πριν παει στην COSCO και ποσα πηρε να το δωσει στην COSCO αλλα και ποσα παιρνει πλεον το κρατος απο την COSCO. αλλα ξεχασα....εγω παω στην δουλεια οποτε θελω κ πληρωνομαι 120.000 ευρω...συγνωμη ειμαι προκλητικος κ δεν πρεπει να μιλαω... Επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι κομμάτι δύσκολο να βρώ αυτές τις πληροφορίες online την ώρα που ρέει η συζήτηση και αφού φαίνεσαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις, για ποιό λόγο δεν τις αναφέρεις στο μήνυμά σου; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Εγώ θα σταθώ στο τι ήταν το λιμάνι προ ιδιωτικοποιησης και μετά. Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Fotis13. Η κλίκα που έκανε ότι ήθελε στο λιμάνι και ΘΥΣΑΥΡΙΖΕ απο το "λάδι" που έπαιρναν για να γρασάρεται καλά καλά το σάπιο κατεστημένο που υπήρχε ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, έπεσε με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Όταν το έκλειναν το λιμάνι οι ναυτεργάτες επειδή θα έχαναν το λάδωμα τους, ήταν καλά; Όταν θυσαυριζαν και έκαναν σπιταρώνες, σπουδαζαν τα παιδια τους στο εξωτερικό, αγόραζαν αυτοκινητάρες και έκαναν την ζωάρα τους ήταν καλά; Όταν το λιμάνι ήταν άλλη μια ζημιογόνο επιχείρηση που ζημείωνε καθε χρόνο το κράτος ήταν καλά; Όταν το κράτος και το σύστημα του, είναι τόσο σάπιο, όταν οι πελατιακές σχέσεις βουλευτών με τους δημόσιους υπαλλήλους-ψηφοφόρους έχουν μπει εμπόδιο στην ΑΡΣΗ της μονιμότητας στο δημόσιο, ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΠΟΡΩΝ ΌΠΩΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ; Κακά τα ψέματα το σύστημα είναι τόσο σάπιο με τόσες δεκαετίες ρουσφετιων και ψηφοθηρίας που μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απτή λύση. Αν όχι ιδωτικοποιήσεις, παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλευσης για Χ χρόνια. Το ότι η HP για αρχή και πιθανότατα και άλλες μεγάλες εταιρείες μέσω της Cosco θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα πλέον και όχι την Ολλανδία, εγώ το βλέπω σαν κέρδος και μόνο. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και παρακαλώ μην μου πείτε για τους μισθούς πείνας. καλώς ή κακώς πρέπει να μιλάμε με τα δεδομένα του ΣΗΜΕΡΑ και όχι με αυτά του χθες. Προτιμώ να βλέπω ειδήσεις που έχουν να κάνουν με νεες θέσεις εργασίας παρά για επιχειρήσεις που κλείνουν ή μεταφέρουν τα εργοστασια τους στην Βουλγαρία... Θα εισπραξει το κράτος έσοδα απο την συμφωνία αυτή και προφανώς και τις επόμενες που θα έρθουν! Διάβασα εδω μέσα ότι τα έσοδα αυτά θα είναι μηδαμινά λόγω φοροαπαλλαγών στη Cosco κλπ κλπ.. Ακομα και 1εκατομμύριο ευρώ να είναι, ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ! Αυτά τα λεφτά θα πήγαιναν στην Ολλανδία αλλά πλέον έρχονται σε εμάς οπότε μόνο σαν κέρδος μπορώ να το δω. Διάβασα το εξής σε παραπάνω άρθρο: Για να καταλάβουμε περίπου με τι έχουμε να κάνουμε, το λιμάνι του Ρότερνταμ είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και με τη δραστηριότητά του συμβάλει στο 7% του ΑΕΠ της Ολλανδίας, το οποίο είναι υπερτριπλάσιο του ελληνικού... Θα σας χαλούσε εσάς δλδ να καταφέρουμε να γίνει το λιμάνι μας το νέο Ροτερνταμ και να συνεισφέρει αντίστοιχα στον κρατικό προυπολογισμό; και μην ακούσω πάλι για Cosco, ιδιωτικοποιήσεις και μπλα μπλα μπλα! είδαμε και τι κάναμε όταν ήταν σε ελληνικά χέρια η εκμετάλλευση του λιμανιου... Μόνο καλό νέο είναι το παρών που σχολιάζουμε. Και για να σχολιάσω λίγο παραπάνω το σκεπτικό κάποιων για μειωμένες φορολογίες και φοροαπαλλαγές... Θα ήθελα να μου πουν το σκεπτικό τους για την φορολόγηση της ναυτιλίας. είδαν τι απάντησαν οι εφοπλιστές στον Τσίπρα όταν είπε θα επιβάλει περαιτέρω φορολόγηση στους εφοπλιστές; "Ας έρθει να μας βρει ο κυριος Τσίπρας" εννοώντας ότι θα πάρουν τα καραβάκια τους και θα πάνε για άλλα λιμάνια. Αντί να κοιτάμε να φέρουμε συνάλλαγμα και πλούτο, προσπαθούμε να διώξουμε κίολας!!! Κορυφαία αποδεικνύεται η συνεισφορά της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το περασμένο έτος οι Έλληνες εφοπλιστές έφεραν στην χώρα συνάλλαγμα αξίας μεγαλύτερης των 15 δισ. ευρώ. Το πόσο αυτό ξεπέρασε σημαντικά την αντίστοιχη εισροή συναλλάγματος από τον τουρισμό η οποία διαμορφώθηκε στα 9,6 δις. ευρώ το 2010 αποδεικνύοντας την δυναμική που μπορεί να προσδώσει στην αναπτυξιακή προσπάθεια η ποντοπόρος. Αυτό δείχνει σε πόσο λάθος βάσεις κινούμαστε! αντί να δώσουμε επιχειρήματα να γυρίσουν όλα τα πλοία πάλι σε ελληνική σημαία, προσπαθούμε να διώξουμε και τα εναπωμείναντα!!! Τα ελληνικά πλοία ανεξαρτήτως σημαίας, διακινούν το 1/5 των συνολικών αγαθών ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. κάντε εσείς τις πράξεις Το να δίνει φοροαπαλλαγές όταν μακροπρόσθεμα θα σου αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος και έσοδα απο εισροή συναλλάγματος και θέσεις εργασίας σε έλληνες ναυτικους, στα ναυπηγεία και όχι μόνο, είναι προς συμφέρον του κράτους και όχι μόνο. Το ίδιο σκεπτικό ισχύει και για περιπτώσεις σαν την Cosco. Όταν σου αποφέρουν ΕΣΟΔΑ απο κει που δεν είχες αλλά αντ αυτού ήταν ελλειματικές και ζημιογόνες, μόνο κέρδος μπορείς να το πεις και ας έχουν 1002 φοροαπαλλαγές. edit. fotis13 κ διαφοροι αλλοι που εχετε αποριες ελατε να σας δειξω απο κοντα τους μισθους που παιρνουμε εμεις οι λιμενεργατες κ ελα να μου πεις εσυ για μισθους 120.000 ευρω κ αλλες τοσες μπουρδες που σας αμολαγανε οι δημοσιογραφοι κ ο Κεφαλογιαννης προκειμενου να πουλησουν το λιμανι τοτε στην COSCO. θες μηπως να ρωτησεις τους εργαζομενους εκει τι λεφτα παιρνουν κ τι ασφαλεια εχουν στην εργασια τους κ κατα ποσο συντηρουνται τα μηχανηματα? μπηκε κανεις στον κοπο να ρωτησει για τα για πιο λογο το Ευρωπαικο Δικαστηριο εχει κρινει παρανομες τις φοροαπαλλαγες της COSCO στην ελλαδα??? οχι...μαθετε τι κερδη ειχε το λιμανι πριν παει στην COSCO και ποσα πηρε να το δωσει στην COSCO αλλα και ποσα παιρνει πλεον το κρατος απο την COSCO. αλλα ξεχασα....εγω παω στην δουλεια οποτε θελω κ πληρωνομαι 120.000 ευρω...συγνωμη ειμαι προκλητικος κ δεν πρεπει να μιλαω... Mε ή χωρίς το λάδι θα αναφέρεις τα ποσά που παίρνατε; 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kifinas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Να ξαναρωτήσω. Τι μισθό έχετε όσοι δεν θέλετε να ακούσετε για μισθούς πείνας; Δέχεστε να δουλέψετε για ένα χρόνο μόνο για 255€ μεικτά; Τι θα κάνετε όταν σπάσει η φούσκα στην οποία ζείτε και αιωρείστε δύο μέτρα πιο ψηλά από το όριο της φτώχειας; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sigamhsoupw Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Το τί μισθό παίρνει ο καθένας, ποιά σχέση με το θέμα μας έχει ακριβώς; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kifinas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Ότι γράφουμε με ευκολία για την σημερινή πραγματικότητα (όπως την βλέπουμε εγκυκλοπαιδικά μέσα από την μικρή μας άνεση) και δεν θέλουμε να ακούμε για μισθούς πείνας επειδή ζούμε σε μια μικρή φούσκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 μα γιατί δεν λέει κανείς τον kifina κηφήνα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Η φούσκα της χώρας έχει σκάσει και δεν μπορεί πλέον να ζει με δανεικά. Αυτό το έχουμε πάρει είδηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Να ξαναρωτήσω. Τι μισθό έχετε όσοι δεν θέλετε να ακούσετε για μισθούς πείνας; Δέχεστε να δουλέψετε για ένα χρόνο μόνο για 255€ μεικτά; Τι θα κάνετε όταν σπάσει η φούσκα στην οποία ζείτε και αιωρείστε δύο μέτρα πιο ψηλά από το όριο της φτώχειας; Αν και τελείως οφ τοπικ, επειδή το ανέφερα και εγώ, θα σου απαντήσω για μένα για να δεις οτι αυτοι που το αναφέρουν δεν είναι εκτός πραγματικότητας και στή "μικρή φούσκα τους" όπως σου αρέσει να λες. Προσωπικά έχω τελειώσει ψυκτικός- ηλεκτρολόγος. δουλεύω μαζί με τον πατέρα μου και ταυτόχρονα έχουμε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με εμπορία χαρτικών- απορρυπαντικών. δουλεύω από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. το σάββατο είμαι τυχερός και κλείνουμε το μαγαζί στις 8. Μισθό δεν παίρνει κανένας μας και τα έσοδα πάνε για τα οικογενειακά έξοδα, νοικια, εφορίες, στεγαστικά δάνεια. Μένω στο πατρικό για να μειώσουμε τα έξοδα και το σπίτι το έχουμε νοικιάσει για να καλύψει μέρος του στεγαστικού δανειου. Τα συνολικά μου έξοδα σαν Παναγιώτης τα έχω περιορίσει σε 150-200 ευρώ μαξ. edit. και ο λόγος που ανέφερα τους μισθούς πείνας ήταν απλή αναφορά και ότι τέτοια νέα (δηλαδή ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) πρέπει να τις βλέπουμε σαν κάτι το θετικό γτ πλεον πρέπει να ζουμε με τα δεδομένα του σήμερα και όχι να κλαίμε για το χθες. γιατί το μνημόνιο ΕΜΕΙΣ το ψηφίσαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Ότι γράφουμε με ευκολία για την σημερινή πραγματικότητα (όπως την βλέπουμε εγκυκλοπαιδικά μέσα από την μικρή μας άνεση) και δεν θέλουμε να ακούμε για μισθούς πείνας επειδή ζούμε σε μια μικρή φούσκα. Εισαι εντελως οφ τοπικ , αλλο ειναι το θεμα και αν δεν θελεις μισθους πεινας μπες στο κλαμπ της μειωσης του αριθμου των δημοσιων υπαλληλων αν δεν θες μεινε με τους μισθους πεινας για να παιρνουν οι Φωτοπουλοι 200κ εφάπαξ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kifinas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Γεια σου ρε ThReSh, θεός όπως πάντα Ποιο είναι το topic και είμαι off; Είναι τεχνολογικό ή καθαρά πολιτικό; @kallair. Το θέμα δεν είναι απλά να υπάρχουν θέσεις εργασίας. Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις αυτό όταν καταρρίψεις κάθε νομική προστασία των εργαζομένων και τους βάλεις να εργάζονται με αμοιβή 9,6€ την ημέρα. Είναι πολύ εύκολο να σηκωθεί το ΑΕΠ χάρη στα έσοδα κάποιων ΑΕ και το αληθινό εισόδημα και βιοτικό επίπεδο των πολιτών να πέσει κατακόρυφα. Αυτά τα απλά συμβαίνουν δίπλα μας και πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να το δούμε. Εντελώς τυχαία τα 255€ μεικτά είναι ο στάνταρ μισθός των νέων εργαζομένων σε μια από τις μεγαλύτερες και κερδοφόρες εταιρίες. Εντελώς τυχαία είναι πρώην κρατικό μονοπώλιο που ιδιωτικοποιήθηκε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δεν νομίζω κανένας απ αυτους που γράφουν εδώ, να μην το ξέρουν αυτό. Θα πω μόνο "ας προσέχαμε τι ψηφίζαμε και που δεν κλειδώσαμε τους παππούδες-γιαγιάδες στο σπίτι την μέρα των εκλογών!" και θα επαναλάβω!!! Σημασία έχει το τι κάνουμε απο δω και μπρος. Δεν βλέπω το κέρδος στο να κλαιγόμαστε και να είμαστε μίζεροι στο κάθε τι θετικό διαφαίνεται στον ορίζοντα, συγκρίνοντας το με δεδομένα του παρελθόντος. Εγώ από την είδηση βλέπω τα εξής: Μεγάλη συμφωνία που θα εποφελίσει το ελληνικό κράτος από φορολόγηση της και ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το λιμάνι του Πειραιά που έχει όλα τα φώτα να είναι το νέο Ροτερνταμ! Νέες θέσεις εργασίας Εισροή συναλλάγματος άσχετα αν θα πάει στα ταμεία του κράτους κατευθείαν (σε αντίθεση με την εισροή συναλλάγματος από τον τουρισμό και την ναυσιλία όπου άμμεσοι κερδισμένοι είναι οι πολίτες και έμμεσα με την φορολογία και το κράτος). Ας έρθει και λίγο ρευστό στην χώρα μας. Ας μην τα βγάζουν μόνο οι οικονομικοί μετανάστες που στέλνουν λεφτά στην πατρίδα τους και το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών προιόντων... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Εισαι εντελως οφ τοπικ , αλλο ειναι το θεμα και αν δεν θελεις μισθους πεινας μπες στο κλαμπ της μειωσης του αριθμου των δημοσιων υπαλληλων αν δεν θες μεινε με τους μισθους πεινας για να παιρνουν οι Φωτοπουλοι 200κ εφάπαξ. lolno.jpg υπάρχουν καλύτερα κλαμπ, στα οποία δεν κυνηγάς μάγισσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα