Προς το περιεχόμενο

Ο Πειραιάς πύλη εισόδου για την Hewlett Packard στην Ευρώπη

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη συμφωνία:

http://www.google.gr...b8KUjE7SEQk_c9A

Καταρχήν και η ΟΛΠ και η τραινοσε θα μπουν στο ταιπεδ, δηλαδή θα πουληθούν τα πλειοψηφικά τους πακέτα σε ιδιώτες. Στην τραινοσε βέβαια, οι ιδιώτες θα πάρουν το κερδοφόρο δηλαδή τα εμπορεύματα και το κράτος θα μείνει με την επιβατική κίνηση. Βέβαια οπως μας λέει το άρθρο το κράτος θα κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε ο ιδιώτης (η κοσκο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον) να μην έχει και αυτό το βραχνά.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για τον ΟΛΠ. Επίσης το άρθρο δεν αναφέρει ούτε μια καινούργια θεση εργασίας ακόμα και με τους μισθούς πείνας.

Αυτα ειναι ψιλα γραμματα. Ξεπουλιεται η ελλαδα, ενω θα μπορουσαμε ως ελληνικο κρατος, και να κατασκευαζουμε τα προιοντα της HP, και να τα μεταφερουμε μονοι μας απο Κινα, και να τα πηγαινουμε μονοι μας στην Τσεχια, και να αγοραζουμε σε τιμη κοστους αποκομιζοντας τρισεκατομυρια εβραϊκες λιρες.

Αλλα οταν βγαινει ο καθε νεοφιλελε σαν εσενα, και δεν καταλαβαινει οτι εχουμε ξεπουλησει την πιο κερδοφορα μας επιχειρηση (παραγωγης αερα κοπανιστου), καλα να παθουμε, για αυτο εχουμε παει κατα διαολου.

Επειδή έχουμε καπιταλισμό, συνήθως στον καπιταλισμό υποχρεωμένος να κάνει επενδύσεις είναι ο εργοδότης. Ούτε το κράτος, ούτε οι εργαζόμενοι. Το κράτος απλά βοηθάει τον εργοδότη με φοροαπαλλαγές, με φθηνότερους εργάτες κλπ... Αρα για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, μάλλον φταίει η τάξη που όλα αυτά τα χρόνια λυμαινόταν τον πλούτο που παραγόταν. Όχι οι εργαζόμενοι.

Και από το capital. Νομίζω είναι σχετικό.

«Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους (ανανεώσιμες πηγές, φυσικοί πόροι), οι Ρώσοι και οι Γάλλοι για τον σιδηρόδρομο (ΤραινΟΣΕ, με την επισήμανση ότι οι πρώτοι βρίσκονται «πιο κοντά»), οι Κινέζοι για τα λιμάνια (Πειραιά, Θεσσαλονίκης αλλά και Καβάλας), οι Καταριανοί για real estate («φιλέτα» στο τόξο Σούνιο-Φάληρο όπως το Ελληνικό αλλά και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον για τον Αστακό), Ισραηλινοί επίσης για real estate», αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Πηγή:www.capital.gr

Βλέπετε καμιά επένδυση εδώ πέρα έντασης εργατικού δυναμικού; Απλά υφαρπαγή πρώτων υλών, όπως ακριβώς τον παλιό καλό αποικιοκρατικό καιρό. Ε τώρα θα φτιάξουν και κανά καζίνο γιατί έχει ωραίο κλίμα η χώρα. Τι θα κερδίσει ο λαός; Ε θα βλέπει το καζίνο. Λίγο το έχετε; "Ανάπτυξη".

Και να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Δεν κυβερνήσαμε όλοι μαζί. Κάποιοι κυβέρνησαν και κάποιοι ήταν απέναντι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φταίνει αυτοί που ήταν απέναντι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταρχήν και η ΟΛΠ και η τραινοσε θα μπουν στο ταιπεδ, δηλαδή θα πουληθούν τα πλειοψηφικά τους πακέτα σε ιδιώτες. Στην τραινοσε βέβαια, οι ιδιώτες θα πάρουν το κερδοφόρο δηλαδή τα εμπορεύματα και το κράτος θα μείνει με την επιβατική κίνηση. Βέβαια οπως μας λέει το άρθρο το κράτος θα κάνει τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε ο ιδιώτης (η κοσκο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον) να μην έχει και αυτό το βραχνά.

Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για τον ΟΛΠ. Επίσης το άρθρο δεν αναφέρει ούτε μια καινούργια θεση εργασίας ακόμα και με τους μισθούς πείνας.

Επειδή έχουμε καπιταλισμό, συνήθως στον καπιταλισμό υποχρεωμένος να κάνει επενδύσεις είναι ο εργοδότης. Ούτε το κράτος, ούτε οι εργαζόμενοι. Το κράτος απλά βοηθάει τον εργοδότη με φοροαπαλλαγές, με φθηνότερους εργάτες κλπ... Αρα για την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, μάλλον φταίει η τάξη που όλα αυτά τα χρόνια λυμαινόταν τον πλούτο που παραγόταν. Όχι οι εργαζόμενοι.

Και από το capital. Νομίζω είναι σχετικό.

«Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους (ανανεώσιμες πηγές, φυσικοί πόροι), οι Ρώσοι και οι Γάλλοι για τον σιδηρόδρομο (ΤραινΟΣΕ, με την επισήμανση ότι οι πρώτοι βρίσκονται «πιο κοντά»), οι Κινέζοι για τα λιμάνια (Πειραιά, Θεσσαλονίκης αλλά και Καβάλας), οι Καταριανοί για real estate («φιλέτα» στο τόξο Σούνιο-Φάληρο όπως το Ελληνικό αλλά και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον για τον Αστακό), Ισραηλινοί επίσης για real estate», αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Πηγή:www.capital.gr

Βλέπετε καμιά επένδυση εδώ πέρα έντασης εργατικού δυναμικού; Απλά υφαρπαγή πρώτων υλών, όπως ακριβώς τον παλιό καλό αποικιοκρατικό καιρό. Ε τώρα θα φτιάξουν και κανά καζίνο γιατί έχει ωραίο κλίμα η χώρα. Τι θα κερδίσει ο λαός; Ε θα βλέπει το καζίνο. Λίγο το έχετε; "Ανάπτυξη".

Και να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Δεν κυβερνήσαμε όλοι μαζί. Κάποιοι κυβέρνησαν και κάποιοι ήταν απέναντι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν φταίνει αυτοί που ήταν απέναντι.

Δεν καταλαβες το σαρκασμο του μηνυματος μου.

Ενα ωραιο πρωι απο το πουθενα σου χτυπαει την πορτα μια εταιρια και σου λεει, "θελω να περασω τα εμπορευματα μου προς ευρωπη, και εχω στο μυαλο μου 3-4 λιμανια, θες να τα περασω απο το δικο σου;". Τι βγαζεις εσυ απο αυτο το λιμανι και απο αυτο το σιδηροδρομο με τον Α η με τον Β τροπο; Τοσα χρηματα. Ωραια απο σημερα θα βγαζεις αυτα που εβγαζες συν αυτα που θα σου δινω εγω.

Ποια ειναι λοιπον η αντιδραση μας εδω και 15 σελιδες; Οχι διοτι ΘΑ μπορουσαμε να κανουμε το ενα, οχι γιατι ΘΑ μπορουσαμε να κανουμε το αλλο, οχι γιατι ΘΑ χασουμε το ταδε, οχι γιατι ΘΑ γινουμε υποτελεις, οχι γιατι δεν τα φαγαμε μαζι, ΟΧΙ γιατι εφω (σαν πουρναρας) αμεσα δε θα βαλω τιποτε στην τσεπη, και δεκαδες αλλα οχι, για κατι που δεν το ειχαμε και το χασαμε, απλα μας ηρθε σαν προσθετο.

Αν αυτο ειναι λογικο, τοτε τι να πω...

• Like 4

Δεν καταλαβες το σαρκασμο του μηνυματος μου.

Ενα ωραιο πρωι απο το πουθενα σου χτυπαει την πορτα μια εταιρια και σου λεει, "θελω να περασω τα εμπορευματα μου προς ευρωπη, και εχω στο μυαλο μου 3-4 λιμανια, θες να τα περασω απο το δικο σου;". Τι βγαζεις εσυ απο αυτο το λιμανι και απο αυτο το σιδηροδρομο με τον Α η με τον Β τροπο; Τοσα χρηματα. Ωραια απο σημερα θα βγαζεις αυτα που εβγαζες συν αυτα που θα σου δινω εγω.

Ποια ειναι λοιπον η αντιδραση μας εδω και 15 σελιδες; Οχι διοτι ΘΑ μπορουσαμε να κανουμε το ενα, οχι γιατι ΘΑ μπορουσαμε να κανουμε το αλλο, οχι γιατι ΘΑ χασουμε το ταδε, οχι γιατι ΘΑ γινουμε υποτελεις, οχι γιατι δεν τα φαγαμε μαζι, ΟΧΙ γιατι εφω (σαν πουρναρας) αμεσα δε θα βαλω τιποτε στην τσεπη, και δεκαδες αλλα οχι, για κατι που δεν το ειχαμε και το χασαμε, απλα μας ηρθε σαν προσθετο.

Αν αυτο ειναι λογικο, τοτε τι να πω...

Μην μου στριβεις δια του αρραβώνος. Το άρθρο είναι γεμάτο προπαγανδιστικά ψεύδη τύπου κοιτα τι επενδύσεις φέρνει ο πρωθυπουργός. Με αδιάψευστα στοιχεία καταδείξαμε πως πρώτον τις επενδύσεις αυτές δεν τις φέρνει ο πρωθυπουργός και δεύτερον δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλό στο λαό. Και τρίτον, τέτοιες άλλαγές προμηθευτών σε πρώτες υλες και τελικά προϊοντα γίνονται χιλιάδες κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, χωρίς να προπαγανδίζονται ως επιτυχίες του εκάστοτε πρωθυπουργού-κυβέρνησης.

Μετά, το λιμάνι δεν είναι δικο μου, ούτε δικό σου. Θα ανήκει σύντομα σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ναι, θα έχει κάποια κέρδη (για τον ΟΛΠ λέω) τα οποία όμως δεν αφορούν ούτε εμένα, ούτε εσένα, ούτε καν τους εργαζόμενους.

Άρα δεν είχαμε κάτι, ούτε θα έχουμε κάτι στο μέλλον με αυτή τη συμφωνία η οποία όπως προείπα έγινε πρώτο θέμα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Σιγά τα ωά.

Το θέμα είναι καμια άστοχη προπαγάνδα να μη μένει αναπάντητη.

Μην μου στριβεις δια του αρραβώνος. Το άρθρο είναι γεμάτο προπαγανδιστικά ψεύδη τύπου κοιτα τι επενδύσεις φέρνει ο πρωθυπουργός. Με αδιάψευστα στοιχεία καταδείξαμε πως πρώτον τις επενδύσεις αυτές δεν τις φέρνει ο πρωθυπουργός και δεύτερον δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλό στο λαό. Και τρίτον, τέτοιες άλλαγές προμηθευτών σε πρώτες υλες και τελικά προϊοντα γίνονται χιλιάδες κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, χωρίς να προπαγανδίζονται ως επιτυχίες του εκάστοτε πρωθυπουργού-κυβέρνησης.

Μετά, το λιμάνι δεν είναι δικο μου, ούτε δικό σου. Θα ανήκει σύντομα σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ναι, θα έχει κάποια κέρδη (για τον ΟΛΠ λέω) τα οποία όμως δεν αφορούν ούτε εμένα, ούτε εσένα, ούτε καν τους εργαζόμενους.

Άρα δεν είχαμε κάτι, ούτε θα έχουμε κάτι στο μέλλον με αυτή τη συμφωνία η οποία όπως προείπα έγινε πρώτο θέμα χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Σιγά τα ωά.

Το θέμα είναι καμια άστοχη προπαγάνδα να μη μένει αναπάντητη.

Κατ' αρχην δεν εγραψα προσωπικα πουθενα για το ποιος και τι ντορο εκανε για να φερει αυτη την "επιτυχια" οποτε δε στριβω καθολου για του αρραβωνος.

Απο κει και περα, το αν θα φερει χρημα στο λαο, προφανως και θα φερει, οποιαδηποτε εταιρια δραστηριοποιειται μεσα σε ελληνικο χωρο φερνει χρημα στο λαο, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα με τους φορους του. Τωρα αν περιμενουμε σε καθε επενδυτικη κινηση να ερχεται καποιος και να μας βαζει εδω στα μελη του ινσομνια κι απο ενα χιλιαρικο στην τσεπη, προφανως και δε θα γινει.

Οποτε και βεβαια με αφορα το λιμανι, ειτε ανηκει στο ελληνικο δημοσιο, ειτε σε ιδιωτικη εταιρια.

Το οτι εγινε παραπανω ντορος απο οτι επρεπε, σε αυτο εχεις απολυτο δικιο.

Απο κει και περα, το αν θα φερει χρημα στο λαο, προφανως και θα φερει, οποιαδηποτε εταιρια δραστηριοποιειται μεσα σε ελληνικο χωρο φερνει χρημα στο λαο, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα με τους φορους του.

Η εισροή κεφαλαίου από μία επένδυση ιδιωτική δε μπορεί να φέρει χρήμα στο λαό, όπως το αντιλαμβάνονται οι υποστηρικτές της ελεύθερης οικονομίας. Ειδικά κάτι τέτοιο ισχύει πολλαπλάσια σε καιρούς όξυνσης των εσωτερικών αντιθέσεων του κεφαλαίου, όπως σε περιόδους ύφεσης,

Η έννοια της εισροής χρημάτων όπως την αντιλαμβάνεσαι μέσω της φορολογίας έχει μία λογική βάση και θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος του λαού, εφόσον τα φορολογικά έσοδα πήγαιναν στο λαό. Αυτό όμως δε συμβαίνει γιατί τώρα στην κρίση το κράτος και οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε, πλέουν με τη στρατηγική της σωτηρίας του κεφαλαίου και φυσικά δε συγκρούονται με αυτό. Κατά συνέπεια τα όποια φορολογικά έσοδα μέσω των προϋπολογισμών δε θα τα καρπωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά οι δανειστές.

Αφήστε που ακόμα και τα όποια αυτά έσοδα περιορίζονται δραματικά, αφού ενώ αυξάνονται οι φόροι της μισθωτής εργασίας, την ίδια στιγμή μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η φορολογία των επιχειρήσεων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την πρώτη παράγραφο συμφωνώ εν μέρει πως πολύς κόσμος προτιμάει απλά να επιβιώνει. Να σώσει ό,τι σώζεται. Το θέμα είναι πως πρέπει να αναρωτηθεί ο κόσμος τι φταιει και έπεσε το βιοτικού του επίπεδο; Το κακό του το ριζικό; Τον γκαντέμιασε ο Θεός; Ή υπάρχει μια καπιταλιστική κρίση που λόγω του μοντέλου που ακολουθηθηκε στη χώρα χτύπησε περισσότερο την Ελλάδα από τις άλλες χώρες. Και πρέπει να αναρωτηθεί γιατί που σήμερα έχουμε τον τρόπο να ικανοποιηθούν ολωνών οι βασικές ανάγκες (από τροφή μέχρι διασκεδαση) το βιοτικό του επίπεδο συρρικνώνεται. Όσο λοιπόν κουμάντο κάνουν άλλοι στην οικονομική εξουσία, αυτός που θέλει απλά να επιβιώσει θα γίνεται βορά στις διαθέσεις των οικονομικών κύκλων.

Εν μέρει, συμφωνώ κι εγώ με την τοποθέτησή σου. Ή, για να είμαι απολύτως ακριβής, δε διαφωνώ κάπου επί της ουσίας. Η ένστασή μου, βρίσκεται στο αν τελικώς θα είχε ισχυρότερη βάση το να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με ρεαλισμό, από το να φιλτράρουμε τα πάντα μέσα από την ιδεολογία μας - η οποία πιθανότατα είναι σωστή κατά βάσιν και με θετική προοπτική - ξεχνώντας, ή αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα, ένα κομμάτι της ίδιας της πραγματικότητας. Αναφέρομαι στο γεγονός, ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι κυριολεκτικά καρδιοχτυπούν, δεν κοιμούνται τα βράδια, εξετάζουν ως «λύση» το ενδεχόμενο να καρφώσουν σφαίρα στο κεφάλι τους, έχοντας το μυαλό τους κυριευμένο από τις υποχρεώσεις του «τώρα» και αδυνατώντας να θέσουν ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους, πιθανές - διότι, «βεβαιότητα», δε θεωρώ τουλάχιστον ουτοπικό το να υφίσταται, από οποιαδήποτε πλευρά... - «υπό προοπτική» θετικές εξελίξεις.

Για τις αιτίες που οδηγούν τους λαούς στην ανέχεια, ο καθένας έχει την άποψή του, η οποία κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνεται σεβαστή, ασχέτως του αν είναι αποδεκτή.

Εξέτασε όμως αν θέλεις, την παρακάτω περίπτωση - θεώρησε ότι πρόκειται για καθαρά υποθετικό σενάριο, διότι αν πω ότι έχω προσωπική γνώση της, θα πεταχτεί ο απίθανος, θ' αρχίσει να ζητάει...link και βαριέμαι... - και πες μου τις σκέψεις σου:

Ανδρόγυνο με δύο ανήλικα παιδιά. Η γυναίκα είναι πρώην ταμίας, σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών το οποίο έκλεισε και απολυμένη εδώ και 1,5 χρόνο. Το σύνολο των εισοδημάτων της εν λόγω οικογένειας, προέρχεται από τη δραστηριότητα του συζύγου ως ελεύθερου λογιστή, ο οποίος αναλαμβάνει τα της ειδικότητάς του σε όποια μικρή επιχείρηση μπορεί να βρει κάθε τόσο.

Πριν από 8 χρόνια - όταν η γυναίκα ακόμα εργαζόταν και ο άνδρας κατείχε θέση προϊσταμένου σε λογιστικό γραφείο μεγάλης τότε επιχείρησης - έχοντας ένα αξιολογότατο εισόδημα, πήραν ένα στεγαστικό δάνειο και αγόρασαν το σπίτι στο οποίο μένουν μέχρι σήμερα. Μέχρι να απολυθεί η γυναίκα, έστω και με μεγαλύτερο ζόρι συγκριτικά με πριν, η δόση του στεγαστικού και οι γενικότερες ανάγκες καλύπτονταν με συνέπεια.

Τη στιγμή που μιλάμε, η οικογένεια αυτή συμπληρώνει ...5 μήνες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρέφεται - κυριολεκτικώς - με ψωμί, νερό και με ότι βοήθεια μπορούν να τής προσφέρουν κάποιοι γείτονες και για θέρμανση φυσικά ούτε λόγος (δυο κουβέρτες ο καθένας, τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, όσο και του ...ξύπνιου), δεδομένου ότι το σύνολο σχεδόν της εκάστοτε αμοιβής του συζύγου, εξαφανίζεται για να καλύψει το στεγαστικό.

Σκέψου κατ' αρχήν, αν εσύ ή έστω κάποιοι γνωστοί σου, γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις. Εν συνεχεία βάλε τη δική σου οικογένεια, στη θέση αυτής του συγκεκριμένου «υποθετικού» σεναρίου και τελικώς αναλογίσου:

Θα επαναστατούσες; Αν ναι, με ποιόν τρόπο και εναντίον ποιου και με ποια αιτήματα; Εναντίον του εργοδότη σου; Ποιου απ' όλους τους - ακόμα ενεργούς, αλλά για πόσο; - μικροεπιχειρηματίες των οποίων «κρατάς τα βιβλία»; Βλέπεις, εσύ, δεν έχεις την «πολυτέλεια» να έχεις εργοδότη το ...κράτος, ούτε είσαι «θωρακισμένος» πίσω από ...θεσμοθετημένα δικαιώματα, τα οποία μεταξύ άλλων, ...απαγορεύουν την απόλυσή σου. Ζητώντας τι; Αποδοχή από πλευράς του, μεγαλύτερης χρέωσης για τις υπηρεσίες σου, επειδή «δε βγαίνεις»; Ο μικροεπιχειρηματίας δεν πρόκειται να σε «απολύσει». Το πολύ πολύ που θα σου πει, θα είναι: «Φίλε, δεν αντέχω οικονομικά να κάνω κάτι, στο εξής θα τηρώ μόνος μου τα λογιστικά, καλή καρδιά και καλή τύχη και στους δυο μας.» κι εσύ, το μόνο που θα έχεις καταφέρει - μιλώντας για το «τώρα» - θα είναι να βγει το σπίτι σου σε πλειστηριασμό.

Έστω όμως ότι εσύ προσωπικά, είσαι γνήσιος ιδεολόγος - δεν ειρωνεύομαι ούτε στο ελάχιστο, έτσι; ας μην παρεξηγηθώ - ο οποίος θέτει την υπεράσπιση του ιδεώδους, μπροστά ακόμα κι από την επιβίωση του ιδίου και της οικογένειάς του, οπότε και κάνεις την προσωπική σου επανάσταση. Με κάθε ειλικρίνεια, σου δηλώνω ότι θαυμάζω το κουράγιο και την πίστη στις αρχές σου.

Δε σε ρωτώ «και τώρα ...πως τη βγάζεις;» Μπορεί και να μη τη βγάζεις, αλλά να αργοπεθαίνεις με το χαμόγελο στα χείλη, ικανοποιημένος διότι δεν πρόδωσες τις ιδέες σου. Άλλο θέλω να σε ρωτήσω...

Θα πας να συναντήσεις την εν λόγω οικογένεια και θα τους πεις: «Αφού ανήκετε σ' εκείνους, οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους, να βρίσκονται άλλοι στην οικονομική εξουσία, αφού δεν προτιμάτε να πεθάνετε άστεγοι μετά βεβαιότητος σήμερα, προκειμένου απλώς να δημιουργήσετε την πιθανότητα να έλθει κάτι καλύτερο αύριο, σας αξίζει να γίνετε ...βορά των διαθέσεων των οικονομικών κύκλων»; Γι' αυτή την οικογένεια που, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή, περνάει τη μέρα της τυλιγμένη σε κουβέρτες, μιλώ.

Στην περίπτωση αυτή - τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν κρύβεται ούτε η ελάχιστη ειρωνεία στα λεγόμενά μου - στο θαυμασμό μου για το κουράγιο και για την πίστη στις αρχές σου, πρόσθεσε κι αυτόν για την τόλμη και για τη συναισθηματική σου αντοχή.

Προσωπικά, ακόμα κι αν το τολμούσα - που δεν υπάρχει περίπτωση - δε θα άντεχα να το κάνω. Για να μην αναφερθώ στο ότι, πριν ακόμα από την έλλειψη αντοχής, θα είχε προλάβει να με σταματήσει η ντροπή. Ίσως διότι, επικροτώ μεν την ύπαρξη «ιδεολογικού πάθους», αλλά μέσα μου επικρατεί - έστω και με διαφορά στήθους - ο ρεαλισμός και ο χωρίς περαιτέρω ανάλυση σεβασμός, στο τι θεωρεί ο άλλος πρωταρχική του ανάγκη.

Ενώ δε, σε καμία περίπτωση δε θα κατέκρινα την επιλογή σου αυτή, αυτό που δε μπορώ, όσο κι αν προσπαθώ, να κατανοήσω, ξέρεις ποιο είναι; Το βάσει ποιας λογικής, αυτός που κατανοεί ή ακόμα και υποστηρίζει αν θέλεις, την απόφαση κάποιων ανθρώπων να «σκύψουν το κεφάλι» μπροστά στην ανάγκη, είναι ...φασίστας, ακροδεξιοπατακοαδολφολιάκος και άλλα τέτοια χαριτωμένα που γράφτηκαν - Όχι από 'σένα. Αυτοί που τα έγραψαν δε, ας μην επαίρονται σκεπτόμενοι ότι οι κούφιοι χαρακτηρισμοί, κάνουν κάτι περισσότερο από το να περάσουν χωρίς να ακουμπήσουν... - εδώ μέσα, ενώ αυτός που αποφασίζει, διατάσσει, εκβιάζει και επιβάλλει σε κάποιους, να ακολουθήσουν το δικό του δρόμο διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων, είναι ...υπερασπιστής του δημοκρατικού ιδεώδους. Τι να πω; Πιθανότατα, από τον καιρό που πήγαινα στο σχολείο μέχρι σήμερα, οι ερμηνείες κάποιων λέξεων να έχουν αλλάξει...

Για τη δεύτερη παράγραφο. Το θέμα είναι να μην αναγκάζεται να απεργεί. Και γιατί απεργεί; Απεργεί γιατί θέλει να πάρει καινουργιο έργο τέχνης σαν αυτά που έχουν οι εφοπλιστές οι Έλληνες στα σπίτια τους;

Η αναφορά στο τι έχουν οι εφοπλιστές - και οι υπόλοιποι ανάλογης οικονομικής επιφάνειας - στα σπίτια τους, θεωρώ ότι υποβαθμίζει την κουβέντα μας. Κατ' αρχήν, διότι ανέκαθεν υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άνθρωποι και κοινωνικές/οικονομικές τάξεις - ή δεν υφίσταντο και υφίστανται και τώρα «τάξεις», στα δήθεν αταξικά εφαρμοσμένα κομμουνιστικά καθεστώτα; Εγώ δε δέχομαι να εμπαίζω τον εαυτό μου και τη νοημοσύνη μου. Ελπίζω ότι ούτε κι εσύ... - που είχαν και έχουν περισσότερα από κάποιους άλλους.

Κατά δεύτερον, διότι υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις προσώπων - ευρισκόμενων είτε μπροστά, είτε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας - τα οποία «ιδεολογικώς» αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» (πράγμα το οποίο, αν μη τι άλλο, οι ...εφοπλιστές δεν το κάνουν...) που είτε ζούσαν ανέκαθεν μέσα στη χλιδή (μέχρι και ηγετικά στελέχη «αριστερών» κομμάτων περιλαμβάνει το ...menu), είτε ζούσαν σε σχετική ανέχεια και, όταν απέκτησαν απότομα οικονομική άνεση (πες ότι κέρδισαν στο τζόκερ, ξέρω 'γω, αλλά όχι απαραιτήτως χάρη σε τόσο extreme λόγους), δε μεταμορφώθηκαν σε Ρομπέν των δασών, αλλά σε σύγχρονες εκδοχές της Μαντάμ Σουσού... (τουλάχιστον από 'σένα δε φοβάμαι - όχι ακόμα τουλάχιστον! - ότι θα μου ζητήσεις ...link)

Απεργεί γιατί βλέπει πως πλέον δεν του φτάνουν για να ζήσει. Γιατί με 500 και 600 ευρώ δε ζει. Και μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, αλλά έλα μου ντε που 600 δις είχαν φυγει στην Ελβετία. Και πως φύγαν αυτά τα 600 δις; Μόνοι τους τα δουλεψαν οι μεγαλοκαταθέτες ή μήπως τα παρήγαγαν οι εργαζόμενοι; Άρα έχει κάθε δικαιωμα ο άλλος να απεργεί και να απαιτεί να ζήσει αξιοπρεπώς τη ζωή του.

Από αυτά που έφυγαν, όσα έφυγαν παράνομα, χωρίς να σχολιάζω αν είναι πολλά ή λίγα,

Εγώ ας πούμε, πούλησα - ομολογουμένως για κάπως λιγότερα από 600 δισεκατομμύρια... - πρόσφατα, ένα οικόπεδο που είχα από κληρονομιά στην Ελλάδα και το «πακέτο», μετά από εφορίες, συμβολαιογράφους και λοιπά διαδικαστικά, κατατέθηκε σούμπιτο σε λογαριασμό του εξωτερικού, τον οποίο άνοιξα για το συγκεκριμένο λόγο, σε τράπεζα συγκεκριμένης χώρας, σε νόμισμα εκτός ευρώ, διότι δεν εμπιστεύομαι τα χρήματά μου σε ελληνική τράπεζα, ούτε για πέντε λεπτά. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είμαι παράνομος. Ε, ας το πουν! Εγώ δεν είμαι τόσο «δημοκράτης» όσο εκείνοι, παρ' όλα αυτά τους το επιτρέπω...

κακώς, κάκιστα έφυγαν και επιβάλλεται να γίνει αυστηρότατος έλεγχος και να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις και ποινές. Αν κάποιος είναι στοιχειωδώς λογικός, θεωρώ αδύνατο να διαφωνεί.

Το σημείο στο οποίο απαιτείται κατά τη γνώμη μου αποσαφήνιση, προκειμένου να μη γίνονται παρανοήσεις, είναι το «τα παρήγαγαν οι εργαζόμενοι». Αποσαφηνίζω λοιπόν: Μέρος τους παρήγαγαν οι εργαζόμενοι, οπότε μέρος τους αναλογεί σ' αυτούς (το πόσο είναι αυτό το «μέρος», είναι θέμα που απαιτεί, όχι απλά δικό του thread, αλλά δικό του ...forum για να αναλυθεί, αν αναλυθεί, τελικώς...)

Αν για παράδειγμα αναφερόμαστε σε μονάδα βιομηχανικής παραγωγής, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην παραγωγή του τελικού προϊόντος. Ούτε μέρος της επένδυσης για να στηθεί αρχικά το εργοστάσιο ανέλαβαν, ούτε στην αγορά των πρώτων υλών συμμετέχουν, ούτε στην προμήθεια και εγκατάσταση των μηχανημάτων παραγωγής, ούτε στη γενικότερη απαιτούμενη υποδομή, προκειμένου να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο. Δεν είδα να υποστηρίζεις προσωπικά κάτι τέτοιο, άρα δεν αποτελεί μομφή προς εσένα, απλά δράττομαι της ευκαιρίας να το σχολιάσω, μια κι έχω ακούσει πολλούς να υποστηρίζουν το ...συγκλονιστικό: «οι επιχειρήσεις ...ανήκουν στους εργαζόμενους». Κάτι «σου ανήκει», όταν το έχεις αγοράσει ο ίδιος, ή το έχεις δημιουργήσει, με δικά σου, νόμιμα αποκτηθέντα κεφάλαια από την αρχή. Σε καμία περίπτωση δε σου ανήκει, επειδή αποτελείς - έστω και ζωτικό - τμήμα της λειτουργίας του. Αν και με τόσα που έχω διαβάσει εδώ μέσα, δε θα έπρεπε να μου κάνει εντύπωση...

Το «δεν του φτάνουν για να ζήσει» είναι άλλο - σοβαρότατο - θέμα. Τα 800 ευρώ καθαρά το μήνα, που έπαιρνα στην τελευταία μου δουλειά στην Ελλάδα, μετά από νοίκι, λογαριασμούς και πάγια έξοδα, ούτε σ' εμένα έφταναν για να ζήσω αξιοπρεπώς. Λες να μην το καταλαβαίνω;

Φυσικά λοιπόν έχει κάθε δικαίωμα ο εργαζόμενος να απεργεί, προκειμένου να ζήσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Όπως είπα και νωρίτερα όμως, υποστηρίζω ακράδαντα, ότι το δικαίωμα αυτό, αυτομάτως χάνει το ...δίκιο του όταν, κατά την άσκησή του, παραβιάζονται τα δικαιώματα άλλων. Είναι δε απόλυτο δικαίωμα του καθενός, να ορίζει ο ίδιος τις προτεραιότητές του και να αποφασίζει ελεύθερα, το ποιο δικαίωμα θα θέσει στις πρώτες και ποιο στις επόμενες θέσεις της λίστας των προτεραιοτήτων του.

Αν βέβαια από κάποιους, το «αξιοπρεπώς» ερμηνεύεται ως απαίτηση να έχουν την ίδια οικονομική επιφάνεια π.χ. τα χαμηλόβαθμα πληρώματα των καραβιών, με τον ...πλοιοκτήτη, πλέον περνάμε σε συλλογιστικές, που το φτωχό μου μυαλό αδυνατεί να παρακολουθήσει. Ωραίες οι «ιδανικές ουτοπίες», αλλά δε λέγονται τυχαία «ουτοπίες»...

Όπως έχει δικαίωμα ο εργοδότης να τον απολύσει. Κανένα δικαίωμα όμως δεν έχει να τον εγκαλεί κάποιος που δεν θέλει να απεργήσει. Στο κάτω κάτω όλες οι απεργίες αποφασίζονται κατόπιν ψηφοφορίας.

Αν τον εγκαλεί επειδή δε συμφωνεί με την απεργία του, είναι σαφώς κατακριτέος. Όταν όμως ο απεργός τού απαγορεύει να εργαστεί εκείνος, ή - όπως είδαμε προσφάτως - τον απειλεί με «έξοδο δια τής βίας» αν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του (είπαμε: συνταγματικά κατοχυρωμένα, τόσο το δικαίωμα της απεργίας, όσο και αυτό της εργασίας και δεν ισχύουν δύο μέτρα και σταθμά), δε θα τον αδικούσα ακόμα κι αν τον πλάκωνε στις κλωτσιές.

Πριν μου προσάψει δε κανείς, άλλη μια ακραία τοποθέτηση - σιγά τα ωά θα μου πεις, εδώ εξομοιώθηκα με τον ...Αδολφολιάκο! - ας θυμίσω το ...δίποδο της συγκεκριμένης περίπτωσης (στο δήμο Τρικκαίων), να απειλεί με χρήση βίας και να αποκαλεί ...αφρίζοντας «γαϊδούρες», κάποιες γυναίκες εργαζόμενες, που ...τόλμησαν να μη θέλουν να απεργήσουν. Ας βρισκόταν στη θέση των γυναικών κανένας δίμετρος «χτισμένος», για να βλέπαμε αν θα είχε τα ...φρύδια να του απευθύνει ανάλογους χαρακτηρισμούς. Αν τα είχε και δε δίσταζε μπροστά στην προοπτική να μαζεύει τα δόντια του απ' το πάτωμα, θα παραδεχόμουν πρώτος κι εγώ, ότι οι θέσεις μου είναι ακραίες.

Όχι για τίποτε άλλο, αλλά κάποιος ...δημοκράτης(!), λίγο νωρίτερα, μου απηύθυνε κάτι, περί «τζάμπα μαγκιάς», ενώ είδαμε όλοι μας και την ...«επί πληρωμή μαγκιά» κάποιων άλλων!

(Περί του «όλες οι απεργίες αποφασίζονται κατόπιν ψηφοφορίας», ένα σχόλιο/ερώτηση μόνο: Η ψηφοφορία πραγματοποιείται στα πλαίσια της λειτουργίας των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων. Στα πλαίσια μιας δημοκρατίας, ένας εργαζόμενος που δεν το επιθυμεί, έχει την ελευθερία να μη συμμετέχει στα όργανα αυτά;

Για να το πάω δε ακόμα πιο μακριά: Αν δηλώσει ενυπογράφως, ότι παραιτείται κάθε πιθανής κατάκτησης των συλλογικών οργάνων, ότι ακόμα κι αν κερδηθεί αύξηση μισθού, το ποσό της δικής του αύξησης θα το καταθέτει αυτούσιο, υπέρ της λειτουργίας του συλλογικού οργάνου, έχει την ελευθερία να μη συμμετέχει στις όποιες κινητοποιήσεις; )

Επεξ/σία από deesnider

Η εισροή κεφαλαίου από μία επένδυση ιδιωτική δε μπορεί να φέρει χρήμα στο λαό, όπως το αντιλαμβάνονται οι υποστηρικτές της ελεύθερης οικονομίας. Ειδικά κάτι τέτοιο ισχύει πολλαπλάσια σε καιρούς όξυνσης των εσωτερικών αντιθέσεων του κεφαλαίου, όπως σε περιόδους ύφεσης,

Η έννοια της εισροής χρημάτων όπως την αντιλαμβάνεσαι μέσω της φορολογίας έχει μία λογική βάση και θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος του λαού, εφόσον τα φορολογικά έσοδα πήγαιναν στο λαό. Αυτό όμως δε συμβαίνει γιατί τώρα στην κρίση το κράτος και οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε, πλέουν με τη στρατηγική της σωτηρίας του κεφαλαίου και φυσικά δε συγκρούονται με αυτό. Κατά συνέπεια τα όποια φορολογικά έσοδα μέσω των προϋπολογισμών δε θα τα καρπωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά οι δανειστές.

Αφήστε που ακόμα και τα όποια αυτά έσοδα περιορίζονται δραματικά, αφού ενώ αυξάνονται οι φόροι της μισθωτής εργασίας, την ίδια στιγμή μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η φορολογία των επιχειρήσεων.

Το θεμα ειναι, οτι αν δε σου χτυπαγε την πορτα η HP για να σου δωσει εστω και 10 ευρω το μηνα με μορφη φορολογιας, θα ειχες κατι αλλο στη θεση του ωστε να σου δωσει αυτα τα 10 ευρω, η και περισσοτερα, και τωρα στεναχωριεσαι γιατι σου απασχολουνε απληρωτο προσωπικο;

Σου λεει ενας γειτονας που λες, οτι θα σου δινει 100 ευρω το μηνα ωστε να περναει μεσα απο την αυλη σου (μονο να περναει), για να κοψει δρομο. Βγαινει λοιπον ο γιος σου και ειναι αντιθετος διοτι τα λεφτα δε θα φτασουν με αμεσο τροπο στην τσεπη του. Το οτι εσυ θα εχεις καλυτερη οικονομικη ευχερεια χστε να του δινεις χαρτζηλικι δεν περνα απο το μυαλο του. Εχει δικιο η αδικο που αντιτιθεται στο γειτονα να περναει και να πληρωνει;

Κατάφερα και διάβασα ολόκληρη την συζήτηση. Και όμως τα κατάφερα.

Με την συμφωνία της HP δεν λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας, είναι όμως ένα πολύ καλό νέο. Το σωστότερο που διάβασα απο ενα φιλο-ας με συγχωρήσει που δεν συγκράτησα το ονομα του- είναι πως στην Ελλάδα θέλουμε ένα μπασταρδεμένο πράγμα. Να μας πληρώνει το κράτος για να καταναλώνουμε καπιταλιστικά προϊόντα.

Μακάρι να πειστούν να έρθουν και άλλες εταιρίες. Θα μου πει κάποιος οτι θα έρθουν επειδή θα υπάρχουν μισθοί πείνας. Θα του απαντήσω προφανώς. Θα του πω όμως πως υπάρχει και η πιθανότητα να μην έρθουν. Καλύτερα να βουλιάξουμε μόνοι μας στον βούρκο που μας επέβαλλαν και επιβάλλαμε στον εαυτό μας είτε με αυτά που ψηφίζαμε είτε με αυτά που δεν ψηφίζαμε και με την γενικότερη στάση μας απέναντι σε ό,τι βρισκόταν έξω από το περιβάλλον που μας αφορούσε άμεσα. Ετσι;

• Like 1

Μακάρι να πειστούν να έρθουν και άλλες εταιρίες. Θα μου πει κάποιος οτι θα έρθουν επειδή θα υπάρχουν μισθοί πείνας. Θα του απαντήσω προφανώς. Θα του πω όμως πως υπάρχει και η πιθανότητα να μην έρθουν. Καλύτερα να βουλιάξουμε μόνοι μας στον βούρκο που μας επέβαλλαν και επιβάλλαμε στον εαυτό μας είτε με αυτά που ψηφίζαμε είτε με αυτά που δεν ψηφίζαμε και με την γενικότερη στάση μας απέναντι σε ό,τι βρισκόταν έξω από το περιβάλλον που μας αφορούσε άμεσα. Ετσι;

να πας να βουλιάξεις εσύ μόνος σου στο βούρκο που σου επέβαλαν. Τους άλλους τους ρώτησες;;;;;

πιο υποτακτικό ποστ δεν έχω ξαναδιαβάσει.

Θα το κλεισουν το λιμανι τα λαμογια μην λεω ονοματα τωρα... Αυτοι που εφεραν την ανεργια στην Ελλαδα με τις απεργιες... Ξερετε αυτοι οι 10 νοματαίοι που εκλεισαν και τα κρουαζιεροπλοια κ.τ.λ ....

να πας να βουλιάξεις εσύ μόνος σου στο βούρκο που σου επέβαλαν. Τους άλλους τους ρώτησες;;;;;

πιο υποτακτικό ποστ δεν έχω ξαναδιαβάσει.

Δεν κατάλαβες με ποιο νόημα το έγραψα το ποστ. Προφανώς και δεν συμφωνώ πως ειναι καλύτερα να βουλιάξουμε στο βούρκο μόνοι μας και γι αυτό προτιμώ να δω διεθνείς κολοσσούς να προωθούν τα προιόντα τους μέσα απο την Ελλάδα. Εσύ με όσα γράφεις δείχνεις πως θέλεις να μείνουμε μόνοι μας στο βούρκο πιστεύοντας οτι θα γίνει το... ελληνικό θαύμα που δεν εγινε τόσα χρόνια όταν ΄΄δεν μας ενοχλούσε κανείς΄΄.

Προφανώς θεωρείς βούρκο το να γινει το λιμάνι του Πειραιά κέντρο διακομιστικού εμπορίου. Επομένως τώρα είμαστε σε κατάσταση ακόμα πιο κάτω από το βούρκο. Γι αυτό δεν χρειαζόμαστε ξένες επενδύσεις λέμε, αφήστε μας να σαπίσουμε μόνοι μας.

Υποτακτικά είναι τα ποστς που υποτάσσονται σε μια ιδεολογία και τα βλέπουν όλα μονόπλευρα είτε έχουν δεξιά είτε αριστερή προέλευση.

Ε δεν περιμένω οτι επειδή η Hewlett αποφασισε να έρθει κατα Πειραιά μεριά πως θα αλλάξει κάτι άμεσα στη ζωή μου αλλά δεν είμαι κοντόφθαλμος Ελληνάρας να λέω ΄΄και τι θα κερδίσω εγώ;΄΄ με φωνή Γκιωνάκη ΄΄Πορτοκαλάδα θέλετε; Από πορτοκάλια;΄΄

Και κλείνω με λόγια του Ζουγανέλη σατυρίζοντας τον Παπακωνσταντίνου πριν 2-3 χρόνια σε προγραμμα: ΄΄Κομμουνισμός δεν θα 'ρθει. Τι θες τώρα;΄΄ (και ναζισμός ελπίζω)

• Like 2

Μακαρι να σβησει ο κομματικος στρατος των βολεμενων -συνδικαλιστων.

Link.png Site: Ο συνδικαλισμός που σβήνει

]Ένας ακόμη σημαντικός λόγος να πραγματοποιηθούν άμεσα ιδιωτικοποιήσεις - εκτός της ανταγωνιστικότητας στην οικονομία - είναι να πάψουν οι πολιτικοί να διαχειρίζονται λεφτά και να κάνουν ρουσφέτια. Δουλειά των πολιτικών είναι να καλυτερεύουν τις ζωές των πολιτών της χώρας που τους εκλέγουν κι όχι να καταλήγουν πλουσιότεροι στο τέλος της καριέρας τους εις βάρος των φορολογουμένων. Με τις ιδιωτικοποιήσεις θα καταρρεύσει το καθεστώς των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και θα αυτοκαταργηθεί το σύστημα των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου που θεωρούν τις Δ.Ε.Κ.Ο ιδιωτικά τους τσιφλίκια.

']Πρέπει πάση θυσία να εκλείψει το «δούναι και λαβείν» μεταξύ εταιρειών και πολιτικών ώστε να ανεβούν οι ρυθμοί στην οικονομία. Το μοντέλο δώσε κάτω από το τραπέζι για να κάνεις την δουλειά σου μας έφερε στην άθλια κατάσταση που είμαστε και έφτασε ο καιρός να κλειστεί το συντομότερο στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας». Το ζητούμενο είναι σε ποιούς επιχειρηματικούς ομίλους θα δοθούν οι κρατικές Δ.Ε.Κ.Ο, ( Ο.Π.Α.Π, Δ.Ε.Π.Α , Ε.Υ.Δ.Α.Π, Ο.Λ.Π, κ. λ .π. ) έτσι ώστε να μην συνεχίσει να υπάρχει συνδιαλλαγή μαύρου χρήματος μεταξύ επιχειρηματιών και εκλεγμένων πολιτικών. Να αναζητηθούν, αξιόπιστες εταιρείες, αμέτοχες στο έως τώρα βρώμικο παιχνίδι, που σίγουρα υπάρχουν και οι οποίες θα θελήσουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όχι τόσο βαθιά όσο θα το έβαζαν αν το κράτος ήταν υγιές, αλλά σίγουρα αρκετά πιο βαθιά απ ότι θα πράξουν γνωστοί σε όλους μας όμιλοι που διηύθυναν τα επιχειρηματικά τεκταινόμενα, με τα γνωστά σε όλους λαμπρά αποτελέσματα για την χώρα και την κορύφωση της διαφθοράς.

Οι όμιλοι που θα επενδύσουν χρήμα πρέπει να είναι διασφαλισμένοι ότι θα πληρώσουν μια φορά για την επένδυσή τους και ότι δεν θα εξαναγκάζονται να ικανοποιούν με διάφορους τρόπους, την κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται και τους παρατρεχάμενους – συνδικαλιστές, εργατοπατέρες, υπουργούς, δημάρχους, βουλευτές και πρωθυπουργούς. Οι επιχειρηματίες που θα αποκτήσουν τις Δ.Ε.Κ.Ο και τα διευθυντικά τους στελέχη δεν θα πρέπει να έχουν προηγούμενα «χρέη» με την πολιτική ελίτ - όπως η Siemens - αλλά ούτε και οι πολιτικοί με τους επιχειρηματίες. Συνοπτικά: να μην κρατά κανείς κανέναν. Αν κυριαρχήσει το αντίθετο και συνεχιστούν τα ίδια θα διαιωνιστεί και η διαφθορά.

Το μοντέλο δωροδοκώ – δωροδοκούμαι τελείωσε. Η νοοτροπία αυτή έφερε την χώρα στα πρόθυρα χρεωκοπίας και δεν είμαστε για επανάληψη του ίδιου σκηνικού

Ναι, μας επέβαλαν βούρκο, ενώ μέχρι τώρα η χώρα πετούσε! (και τώρα πέφτει χωρίς αλεξίπτωτο)

η χώρα δεν πετούσε γιατί κάποιοι κυβερνούσαν και νομοθετούσαν. Αυτά τα κόμματα που στηρίζαν τις απεργίες πάντως στο σύνολο καταψήφιζαν τα νομοσχέδια. Οπότε οι πολιτικές ευθύνες είναι συγκεκριμένες, όπως και συγκεκριμένες είναι οι ευθύνες μας που ψηφίζαμε το πελατειακό τους κράτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...