demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 αυτή είναι η παιδεία μας φίλε Spyros7, μας έχουν κάνει να μη μπορούμε να σκεφτούμε ούτε διαλεκτικά ούτε ορθολογικά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fotis13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) σου αρέσει ο πλανήτης σήμερα μεγάλε; ειδικά σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούνε; αυτές πιστεύεις είναι οι δυνατότητες της ανθρωπότητας; από τη βασιλεία και τη φεουδαρχία η ανθρωπότητα κάποτε περάσε στην αστική δημοκρατία, σε κάτι καινούριο δηλαδή τον καπιταλισμό. Τώρα αυτό το οικονομικό σύστημα μόνο φτώχεια και πολέμους απέμεινε να δίνει και η ανθρωπότητα προχωράει... Φίλε το πέρας της ιστορίας δεν υπάρχει. Θα αερολογεις για πολυ ωρα ? παραδειγμα αταξικης δεν εχεις να μου πεις ,τα αλλα που λες ειναι πολυ γραφικα για να τα σχολιασω.Αυτο το συστημα εχουμε ,ειναι το μονο που εχει αντεξει τοσα χρονια δικαιο -κακο -καλο το χειροτερο αυτο ειναι ,οταν θα βρεθει κατι αλλο καλυτερο πολυ ευχαριστως να το συζητησουμε, μεχρι τοτε ομως και μεχρι να κανεις εσυ την επανασταση που ονειρευεσαι εχεις πολυ νωπη την αποτυχια της αλλης επαναστασης και πως καταρρευσε. Περαστικα σου και καλα ονειρα... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2012 από Fotis13 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Θα αερολογεις για πολυ ωρα ? παραδειγμα αταξικης δεν εχεις να μου πεις ,τα αλλα που λες ειναι πολυ γραφικα για να το σχολιασω.Αυτο το συστημα εχουμε ,ειναι το μονο που εχει αντεξει τοσα χρονια δικαιο -κακο -καλο το χειροτερο αυτο ειναι ,οταν θα βρεθει κατι αλλο καλυτερο πολυ ευχαριστως να το συζητησουμε, μεχρι τοτε ομως και μεχρι να κανεις εσυ την επανασταση που ονειρευεσαι εχεις πολυ νωπη την αποτυχια της αλλης επαναστασης και πως καταρρευσε. Περαστικα σου και καλα ονειρα... πόσο άντεξε;;;;; ούτε 1 αιώνα....και ήδη μετρά 2 παγκοσμίους πολέμους. Το καλύτερο έχει βρεθεί μένει να υλοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, ο σύγχρονος σοσιαλισμός του μέλλοντος είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της ανθρωπότητας... ...απλά βρίσκει εμπόδια κοινωνίες με συντηρητικά γερασμένα μυαλά σαν το δικό σου. Μίλησα πουθενα για Ανατολική Ευρώπη φίλε;; Αυτοί τις αρχές του σοσιαλισμού τις καταπάτησαν. ο καθένας που μας διαβάζει βγάζει τα συμπεράσματά του βέβαια. Επειδή έχουμε και δουλειές δε θα μπω στη διαδικασία να σου απαντάω. Καληνύχτα και τράβα και το καζανάκι βγαίνοντας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 ακου φίλε επειδή είσαι πολιτικά αγράμματος, απαξιώ να σου απαντήσω-είσαι ακόμα ένα ανθρωπάκι με κοινωνικοπολιτικό μυαλουδάκι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις τους Η απεργία είναι αυτή που καθιέρωσε το δικαίωμα στην ανθρώπινη εργασία, το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση. Εσύ καλά θα κάνεις τις απόψεις που διατηρείς να τις φορέσεις από πάνω μία ημερομηνία λήξης γιατί βρωμάνε χειρότερα και από το κλούβιο αυγό, όπως και οι "σωτήρες" του λαού μας που για εσένα είναι φαντάσματα. σου αρέσει ο πλανήτης σήμερα μεγάλε; ειδικά σήμερα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούνε; αυτές πιστεύεις είναι οι δυνατότητες της ανθρωπότητας; από τη βασιλεία και τη φεουδαρχία η ανθρωπότητα κάποτε περάσε στην αστική δημοκρατία, σε κάτι καινούριο δηλαδή τον καπιταλισμό. Τώρα αυτό το οικονομικό σύστημα μόνο φτώχεια και πολέμους απέμεινε να δίνει και η ανθρωπότητα προχωράει... Φίλε το πέρας της ιστορίας δεν υπάρχει. Πρωτα απο ολα, κοψε αυτα τα τσιτατα περι κλουβιων αυγων, καζανακιων κλπων βλακειων. Επειδη εγω, πολιτικα επιστημονα μου, δεν απαξιω να σου παντησω (δεν ειμαι βλεπεις τοσο αφ' υψηλου οπως εισαι εσεις οι πολιτικα διανοουμενοι), να σου υπνεθημισω, οτι με τις απεργιες και τις πορειες, εκτος των δικαωματων του οκταωρου και της ασφαλισης, κερδηθηκε και το δικαιωμα της ελευθεριας του ανθρωπου, και η δυνατοτητα του να εχει σημερα ενα δημοκρατικο συνταγμα, μεσα στο οποιο ρητα αναφερεται η ελευθερια του ανθρωπου να εργασθει χωρις κανεις να μπορει να του το απαγορευσει. Βεβαια οποτε μας συμφερει θυμομαστε τις δημοκρατιες και τα δικαιωματα και τις κατακτησεις, αλλα οποτε μας συμφερει βαζουμε το "δημοκρατικο οργανο" πανω απο την ιδια την ελευθερια του ανθρωπου. Ζητας (και με κεφαλαια μαλιστα) την καταργηση του δικαιωματος της εργασιας οταν το αποφασισει το υπερτατο "δημοκρατικο οργανο" (προεδρευοοντων των αρχισυνδικαλιστων) κι εχεις και το θρασσος να μας λες και πολιτικα αγραμματους... 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liberostelios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 ΌΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ. Με την ίδια λογική, όταν ο λαός με τα δημοκρατικά του όργανα έχει αποφασίσει τη σημερινή κυβέρνηση, εσύ δε δικαιούσαι να βάζεις μπλόκο σε αυτό που έχει αποφασίσει, γιατί αφού το αποφάσισαν δημοκρατικά όργανα πρέπει να κάνουμε όλοι μόκο. Πρόσεξε: δε λέω ότι έτσι πρέπει να είναι, λέω ότι αυτή είναι η λογική σου... Είναι άσχημο να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως μας βολεύουν και όταν μας βολεύουν. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τα δικά μας πιστεύω τη μία και μοναδική αυταπόδεικτη αλήθεια και όλους τους άλλους ή πουλημένους ή ηλίθιους... Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχεις εσύ δίκιο, αντιθέτως εσύ θεωρείς a priori οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από τη δική σου λανθασμένη (και όχι μόνο αυτό, αλλά προβάλεις και όποιον δε συμφωνεί μαζί σου). Αν αυτή είναι η νοοτροπία πάνω στην οποία βασίζεται η δική σου έννοια της δημοκρατίας, έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Με την ίδια λογική, όταν ο λαός με τα δημοκρατικά του όργανα έχει αποφασίσει τη σημερινή κυβέρνηση, εσύ δε δικαιούσαι να βάζεις μπλόκο σε αυτό που έχει αποφασίσει, γιατί αφού το αποφάσισαν δημοκρατικά όργανα πρέπει να κάνουμε όλοι μόκο. Πρόσεξε: δε λέω ότι έτσι πρέπει να είναι, λέω ότι αυτή είναι η λογική σου... Είναι άσχημο να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως μας βολεύουν και όταν μας βολεύουν. Δεν μπορούμε να θεωρούμε τα δικά μας πιστεύω τη μία και μοναδική αυταπόδεικτη αλήθεια και όλους τους άλλους ή πουλημένους ή ηλίθιους... Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχεις εσύ δίκιο, αντιθέτως εσύ θεωρείς a priori οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από τη δική σου λανθασμένη (και όχι μόνο αυτό, αλλά προβάλεις και όποιον δε συμφωνεί μαζί σου). Αν αυτή είναι η νοοτροπία πάνω στην οποία βασίζεται η δική σου έννοια της δημοκρατίας, έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά... η δημοκρατία έτσι απλά δε λέει τίποτα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λαική νομιμοποίηση: είναι ένα αυθαίρετο αντιλαϊκό τρικομματικό συνονθύλευμα. Αναφορά θα κάνει κανείς και στα τελεσίδικα που μας έβαζε το σύστημα μπροστά στην κάλπη, για να μη χρησιμοποιήσω τη χιλιοειπωμένη λέξη "εκβιασμούς" Εγώ αναφέρομαι στο ποστ για δημοκρατικές-πλειοψηφικές αποφάσεις εργαζομένων. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο που συγκρίνεις στο ποστ σου. Η σημερινή "Δημοκρατία" της Μερκελ και των μονοπωλίων με τους θεσμούς και τα όργανά της εξυπηρετεί συμφέροντα μειοψηφίας των πολιτών μας και όχι της πλειοψηφίας. Υπάρχουν πολλοί που πλέον αμφισβητούν έντονα την αστική δημοκρατία, ρεύμα που διογκώνεται. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο ότι στην πράξη η αστική δημοκρατία κατάντησε να είναι η δικτατορία των λίγων, αυτών που κατέχουν τον πλούτο και που διαχειρίζονται τα μέσα παραγωγής και την οικονομία συνολικά. Το μόνο που καλούμαστε σαν πολίτες είναι κάθε 4 χρόνια να ψηφίζουμε τον καλύτερο διαχειριστή της αστικής δημοκρατίας. Είναι αυτό άραγε δημοκρατία; Στη δημοκρατία μας αυτή λοιπόν μας έπεισαν ότι η απεργία είναι κακή......γιατί καταπατάει το δικαίωμα στην εργασία. Ακόμα και η απεργία που γίνεται για επαναπρόσλήψεις απολυμένων ΠΡΩΗΝ εργαζομένων.. Η "δημοκρατία" μας λοιπόν που έχει στρέψει τον φτωχό των 500 ευρώ και τον άνεργο στο να ψηφίζει τη φασιστική Χρυσή Αυγή ή στην καλύτερη στο να ταυτίζεται με τις αρχές του Μπόμπολα και του Λάτση, Να τη "χαιρόμαστε" Προσβάλλω τις απόψεις που θεωρώ επικίνδυνες, σεβόμενος το δικαίωμα του λόγου,διαφορετικά δε θα έμπαινα σε καμία αντιπαράθεση. Δεν είναι κακό να είμαστε δεικτικοί εκεί που πιστεύουμε ότι χρειάζεται να είμαστε (με ένα μέτρο πάντα) και αν κάποιος πιστεύει ότι προσβάλλεται μπορεί να διακόψει τη συζήτηση μαζί μου. Άλλωστε δε χαρακτηρίζω προσωπικά με ύβρεις, δεν υβρίζω. Ο δεικτικός λόγος παρέα με τα επιχειρήματα πολλές φορές επιβάλλονται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 η δημοκρατία έτσι απλά δε λέει τίποτα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λαική νομιμοποίηση: είναι ένα αυθαίρετο αντιλαϊκό τρικομματικό συνονθύλευμα. Αναφορά θα κάνει κανείς και στα τελεσίδικα που μας έβαζε το σύστημα μπροστά στην κάλπη, για να μη χρησιμοποιήσω τη χιλιοειπωμένη λέξη "εκβιασμούς" Εγώ αναφέρομαι στο ποστ για δημοκρατικές-πλειοψηφικές αποφάσεις εργαζομένων. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά τα δύο που συγκρίνεις στο ποστ σου. Η σημερινή "Δημοκρατία" της Μερκελ και των μονοπωλίων με τους θεσμούς και τα όργανά της εξυπηρετεί συμφέροντα μειοψηφίας των πολιτών μας και όχι της πλειοψηφίας. Υπάρχουν πολλοί που πλέον αμφισβητούν έντονα την αστική δημοκρατία, ρεύμα που διογκώνεται. Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο ότι στην πράξη η αστική δημοκρατία κατάντησε να είναι η δικτατορία των λίγων, αυτών που κατέχουν τον πλούτο και που διαχειρίζονται τα μέσα παραγωγής και την οικονομία συνολικά. Το μόνο που καλούμαστε σαν πολίτες είναι κάθε 4 χρόνια να ψηφίζουμε τον καλύτερο διαχειριστή της αστικής δημοκρατίας. Είναι αυτό άραγε δημοκρατία; Στη δημοκρατία μας αυτή λοιπόν μας έπεισαν ότι η απεργία είναι κακή... ...γιατί καταπατάει το δικαίωμα στην εργασία. Ακόμα και η απεργία που γίνεται για επαναπρόσλήψεις απολυμένων ΠΡΩΗΝ εργαζομένων.. Η "δημοκρατία" μας λοιπόν που έχει στρέψει τον φτωχό των 500 ευρώ και τον άνεργο στο να ψηφίζει τη φασιστική Χρυσή Αυγή ή στην καλύτερη στο να ταυτίζεται με τις αρχές του Μπόμπολα και του Λάτση, Να τη "χαιρόμαστε" Κανενας δεν εβγαλε την απεργια κακη, μονος το λες μονος σου το πιστευεις. Κακο βγαζουν το μοναδικο αξιοπεριεργο σε ολο τον κοσμο, να καταπατας το νομο και να στερεις απο τον αλλον στο δημοκρατικο δικαιωμα του να εργαστει, και αυτο το κανεις επικαλουμενος τη δημοκρατια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Κανενας δεν εβγαλε την απεργια κακη, μονος το λες μονος σου το πιστευεις. Κακο βγαζουν το μοναδικο αξιοπεριεργο σε ολο τον κοσμο, να καταπατας το νομο και να στερεις απο τον αλλον στο δημοκρατικο δικαιωμα του να εργαστει, και αυτο το κανεις επικαλουμενος τη δημοκρατια... ποιο νόμο ρε φίλε; το νόμο που σε βάζει να δουλεύεις μέχρι τα 70 ανασφάλιστος; Δεν είναι δημοκρατία η απεργοσπασία, ακόμα και αν την αποκαλείς "δικαίωμα στην εργασία". Αυτό είναι αυθαίρετος προσδιορισμός σου. Να σε προβληματίζει ότι στην απεργοσπασία συνήθως πρωτοστατεί η ίδια η εργοδοσία. Μήπως κάνει καλά; .Θα πρέπει να αναρωτηθούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα που ανήκουμε κοινωνικά ο καθένας μας. Εθνικά είμαστε Έλληνες οι περισσότεροι, αυτό είναι λυμένο. Κοινωνικά-ταξικά δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ποιός νόμος σε βάζει να δουλεύεις ανασφάλιστος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Ποιός νόμος σε βάζει να δουλεύεις ανασφάλιστος; οι νόμοι που όταν είναι να βγάλουν μία απεργία παράνομη και καταχρηστική ενεργοποιούνται σε dt ενώ για τη μαύρη εργασία και για πολλά άλλα σφυρίζουν αδιάφορα Αυτοί οι νόμοι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Τα επιχειρήματά σου είναι παρόμοια με των φίλτατων δημοσιογράφων των δελτίων των 8. Δε σε προβληματίζει ότι τα "συμφέροντά-πιστεύω" σου ταυτίζονται με αυτά των εφοπλιστών-καναλαρχών; Αν είχες τα κότσια και ήξερες τι σημαίνει διάλογος - ή, για να είμαστε ακριβείς, αν τον σεβόσουν, πράγμα το οποίο μέσω των προηγούμενων λεγομένων σου (περί δημοκρατίας την οποία κόβεις και ράβεις στα μέτρα που σε βολεύει) απεδείχθη περίτρανα ότι δεν ισχύει - θα έκανες το ...μεγάλο άλμα και θα τα αντιμαχόσουν με δικά σου. Από τη στιγμή που δεν τα έχεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικαλείσαι προπαγάνδες «φίλτατων» δημοσιογράφων και να τα παραλληλίζεις μ' εκείνα των «δελτίων των 8». Παραδοσιακός - και γνωστός εδώ και χρόνια - τρόπος υπεκφυγής της πλευράς που εκπροσωπείς. Το γνωστό «απαξιώ», που χρησιμοποιείς και παρακάτω. Είναι ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας, που σου επιτρέπει να μη λες ευθέως: «τον ήπια, αλλά πως να το παραδεχτώ;»... Το προφίλ σου αναφέρει ότι είσαι γεννημένος το 1980. Θεωρώ δεδομένο ότι είναι αλήθεια (αυτό που γράφει το δικό μου πάντως, είναι.) Όταν λοιπόν αγαπητέ γιαλαντζί επαναστάτη και δημοκράτη του γλυκού νερού, εσύ ήσουν ...13 ετών, εγώ είχα τελειώσει σχολείο και θητεία, είχα προ ετών διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη περί «πιστεύω» και «συμφερόντων» μου και, ήδη εργαζόμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ως εμποροϋπάλληλος (= εφοπλιστής/καναλάρχης) - πως λέμε «κωλοβαρούσα διεκδικώντας ...δημοκρατικά(!) δικαιώματα; ακριβώς το αντίθετο... - για 5 χρόνια. Το με ποια συμφέροντα και «πιστεύω» λοιπόν, ταυτίζονται τα δικά μου, μπορείς όση ώρα θέλεις να το πιπιλάς σαν καραμελίτσα, αλλά άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Α! Ρίξε και μια ματιά στο πότε εμφανίστηκαν τα κανάλια των εφοπλιστών, μπας και πάρεις γραμμή κάποια στιγμούλα, το ποιων ηλικιών και κατά πόσο, πρόλαβαν και ήταν σε θέση να «διαμορφώσουν» τα πιστεύω... Κανένας αγώνας εργαζομένων δε γίνεται χωρίς κοινωνικό κόστος. Φασιστική είναι η νοοτροπία της κοινωνίας των μονο-ατόμων και του κοινωνικού αυτοματισμού. ' Εχεις βρεθεί ποτέ σε συλλογικά όργανα εργαζομένων; κάθε απόφαση λαμβάνεται με ψήφο της Γενικής Συνέλευσης; - Του οποίου «κοινωνικού κόστους», το πραγματικό «κόστος», για όσους ή δεν έχουν σχέση με τις δικές σου διεκδικήσεις, ή έχουν, αλλά έχουν και το ...θράσος να μη συντάσσονται μ' αυτές, το ορίζεις εσύ και αποφασίζεις εσύ, ότι θα το επιβαρυνθούν και εκείνοι. Απλά και ...δημοκρατικά! Η «φασιστική νοοτροπία της κοινωνίας» είναι ζωτικής σημασίας σε τυπάκια σαν και του λόγου σου, διότι τους επιτρέπει να κρύβουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πίσω από την επίκλησή σ' αυτή, τη δική τους, ατομική φασιστική νοοτροπία...(αλήθεια, αυτά τα ...μπακλαβαδωτά περί «μονο-ατόμων» και «κοινωνικών αυτοματισμών», σε ποιο ...καθοδηγητικό έντυπο διαμόρφωσης δημοκρατικών ιδεολογιών γράφονται; Να χτυπήσω καμιά συνδρομή άμα είναι, μια και τη συλλογή των ...κόμικς μου την έχω κάνει κύκλο άπειρες φορές και την έχω μάθει απ' έξω...) Πέρασα αλλά έφυγα τρέχοντας, διότι δε με εξέφραζε ποτέ ο τρόπος λειτουργίας τους. Αντιδημοκρατική στάση, φαντάζομαι... Δεν πρόκειται για γενική συνέλευση, από τη στιγμή που δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων. Αλλά με τις επίπλαστες ορολογίες (βλ. «Δημοκρατία»...) τα πας πολύ καλά. Στο «γενική» θα κολλούσες; Εκτός κι αν κάποιος εκει που κοιμόσουν σου είπε στον ύπνο σου ότι η λύση είναι η απαγόρευση του συναθροίζειν...Τότε ΠΑΩ ΠΑΣΟ Συνέχισε να πηγαίνεις πάσο, μέχρι ν' ανοίξεις κανένα λεξικό και να διαβάσεις τους νόμους (...ξέρω, σου γύρισαν τα μάτια ανάποδα!) του κράτους (μου έρχεται στο νου η αντίδραση του δράκουλα στην οσμή του σκόρδου!), προκειμένου να κατανοήσεις την έννοια του ...«συναθροίζειν» (Ώπα της και τα καθαρευουσιάνικα! Γράφει και τέτοια ο οδηγητής, καμάρι μου; ) και το σημείο μετά το οποίο συνιστά «καταπάτηση της ελευθερίας των άλλων. Μέχρι τότε, το να πηγαίνεις πάσο, είναι ο μόνος δρόμος που σε παίρνει να ακολουθείς... Δε με πείθεις όταν βλέπουμε τον ελεύθερο επαγγελματία που βλέπει το λουκέτο να έρχεται, ότι δεν έχει κοινό συμφέρον να συμπορευτεί με τους άλλους πολίτες που διαμαρτύρονται; Προφανώς και έχει. Όπως και το κάνει τον τελευταίο καιρό η ΠΑΣΕΒΕ με πλήθος σωματειακών αποφάσεων για συμμετοχή των καταστηματαρχών στην απεργία. Βρε κόλλημα που έχετε μερικοί, ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας, έχει ως απώτερο σκοπό να σας ...πείσει! Όσο για την ...ΠΑΣΕΒΕ (τότε που έλεγε ο Χαρούλης - ξέρεις, εκείνος ο ...δεξιός! - περί «κουκουεμουλου, μουλουκουκουε, κουκουεμπουλκουμε» και τα σχετικά, δεν είχε φυτρώσει ακόμα, ειδάλλως θα την είχε συμπεριλάβει), τι να σου πω! Μ' έκανες και ανατρίχιασα! Για αυτή μιλάμε, έτσι: http://www.paseve.gr/8d4f9/ Με το λογότυπο του ...ΠΑΜΕ, φάτσα κάρτα στην κεντρική της σελίδα... Άντε και εις ανώτερα! Στο επόμενο ποστάρισμα, 'ξηγήσου με τη μία, link από άρθρο του ...καρυδο-σπάστη! Αυτά που βλέπεις στον ύπνο σου καλό είναι να τα τεκμηριώνεις με νούμερα, μήπως και σε πιστέψουμε ότι τα βλέπεις και στο ξύπνιο σου. Πόσος είναι ο μέσος (πρόσεχε ο μέσος-δε σου λέω η διάμεσος) μισθός στην Ελλάδα σήμερα; Πόσος είναι ο κατώτατος; Στο ξύπνιο σου και όχι στον ύπνο σου όμως. Ρε 'συ, θα τ' ανοίξεις τα γκαβά σου καμιά ώρα; Όχι γενικότερα - γι' αυτό δεν υπάρχει ελπίδα - για όσο γράφεις εδώ μέσα λέμε. Το είπα και στον άλλον νωρίτερα. Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει, πέρα από το «να κι αν σε πείσω, να κι αν δε σε πείσω!», ότι δε νοιώθω καμιά τέτοια ανάγκη; Δεν ξέρω ρε γαμώτο! Βλέπεις, εδώ που είμαι, το ...mega δεν πιάνει! (Αυτό να θεωρείς δεδομένο εσύ, ότι όλοι οι άλλοι πλην εσού, έχουν άγνοια της πραγματικότητας...) Με τρομάζει αυτός ο τρόπος σκέψεως... Ελπίζω ότι αστειεύεσαι Κώτσο! Σιγά μην ...τρομάξουμε κιόλας, από τις τρίχες των αυτόκλητων υπερασπιστών της δημοκρατίας. Να γελάμε τρανταχτά, ναι! ακου φίλε επειδή είσαι πολιτικά αγράμματος, απαξιώ να σου απαντήσω-είσαι ακόμα ένα ανθρωπάκι με κοινωνικοπολιτικό μυαλουδάκι κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις τους ...και τον ξαναήπιαμε!... Η απεργία είναι αυτή που καθιέρωσε το δικαίωμα στην ανθρώπινη εργασία, το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλιση. ...και έδωσε το δικαίωμα στους μεν να οριοθετούν και να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των δε, να ορίζουν ως «ανθρώπινο» και «δίκαιο» μόνο αυτό που πρεσβεύουν οι ίδιοι και να βαφτίζουν τους διαφωνούντες «εργοδοτοτσογλάνια»... Viva RRRRRepublica!!! τα τύμπανα του πολέμου ηχούνε; το πέρας της ιστορίας δεν υπάρχει. Έλα λέγε! Πού τα διαβάζεις αυτά; Είμαι και στο εξωτερικό που να πάρει και είναι μανίκι να βρω τον τρόπο για εφ' όρου ζωής συνδρομή. Μην καθυστερείς την πνευματική μου καλλιέργεια... Δυστυχώς ούτε προλαβαίνω ούτε έχω όρεξη να αρχίσω καν να επισημαίνω τις ανακρίβειες, τις λογικές πλάνες και τα δικανικού τύπου "επιχειρήματα" που χρησιμοποιείς και σε αυτό το ποστ. ...και τον πίνουμε παρέα! αυτή είναι η παιδεία μας φίλε Spyros7, μας έχουν κάνει να μη μπορούμε να σκεφτούμε ούτε διαλεκτικά ούτε ορθολογικά. Εσύ μην παρεκκλίνεις από την επίσημη γραμμή, διότι στο τσακ είμαι να στείλω το post σου στο ...κόμμα! Ακούς εκεί: «φίλε»!... ...«Σύντροφε» προσφωνεί το ...συναγωνιστή ο κόσμος! πόσο άντεξε;;;;; ούτε 1 αιώνα....και ήδη μετρά 2 παγκοσμίους πολέμους. Το καλύτερο έχει βρεθεί μένει να υλοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, ο σύγχρονος σοσιαλισμός του μέλλοντος είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία της ανθρωπότητας... ...'σου πω! Ποσοστά με αρνητικό πρόσημο, έχουν εμφανιστεί ποτέ σε εκλογές, ή θα είναι δική σας πρωτοτυπία; Μόνο να τα πατεντάρετε, μη τυχόν και τα εκμεταλλευτούν τίποτα αετονύχηδες... ...είπε ο ...Νοστράδαμος junior... Επειδή έχουμε και δουλειές δε θα μπω στη διαδικασία να σου απαντάω. ...μα όσο κι αν τον πίναμε, τελειωμό δεν είχε! Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2012 από deesnider 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_dr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Σφυρίζουν αδιάφορα οι νόμοι ή οι ΔΥ που είναι επιφορτισμένοι για την τήρηση αυτών; Και αν δεν κάνουν καλά την δουλειά τους (οι ΔΥ που είναι, ας πούμε, τσιράκια ορισμένων επιχειρηματιών) τι πρέπει να τους κάνουμε; Γιατί όλοι, σχεδόν, μιλούν για να μην απολυθεί ούτε 1 ΔΥ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liberostelios Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 η δημοκρατία έτσι απλά δε λέει τίποτα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λαική νομιμοποίηση: είναι ένα αυθαίρετο αντιλαϊκό τρικομματικό συνονθύλευμα. Αναφορά θα κάνει κανείς και στα τελεσίδικα που μας έβαζε το σύστημα μπροστά στην κάλπη, για να μη χρησιμοποιήσω τη χιλιοειπωμένη λέξη "εκβιασμούς" Δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση μία κυβέρνηση που ψηφίστηκε πριν 5 μήνες από το 48%+ των πολιτών της; Θα έπρεπε να είναι κάτι διαφορετικό που το ψήφισαν λιγότεροι; Θα έπρεπε να είναι κάτι που, ασχέτως ποσοστού, συμφωνεί με τις απόψεις σου; Το αν εκβιάστηκαν ή όχι οι ψηφοφόροι, είναι απλώς μία άποψη που μπορεί να έχουμε εμείς, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός... Με την ίδια ακριβώς λογική, μπορεί και μέσα στα συνδικάτα να υπάρχουν "εκβιασμοί" και "δολοπλοκίες" και οι τελικές αποφάσεις να είναι εξίσου... "αμερόληπτες". Και πάλι, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της δημοκρατικής επιλογής. Είτε εκβιαστήκαμε, είτε όχι (ως λαός), η ευθύνη είναι δική μας... Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κοινωνική και συλλογική συνείδηση! Δε συμφωνώ με το 48% που ψήφισε την κυβέρνηση αυτή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ αυτήν την επιλογή και, αν είναι λάθος, να θεωρήσω ότι η κοινωνία μας (στην οποία συμμετέχω) έκανε λάθος επιλογή... Αν θες να κάνεις "επανάσταση" και πιστεύεις ότι πρέπει η δική σου άποψη να επικρατήσει για να λύσεις τα προβλήματα της χώρας, τότε οφείλεις να κάνεις ότι μπορείς για να μπορέσεις να πείσεις τους συμπολίτες σου ότι έχεις δίκιο και στις επόμενες εκλογές να είστε εσείς οι περισσότεροι... Όχι να επιβάλλεις την άποψή σου με το ζόρι, σε μία κοινωνία που δε συμφωνεί μαζί σου (κατά πλειοψηφία πάντα). Δυστυχώς, η δημοκρατία για να λειτουργήσει απαιτεί και την κατάλληλη παιδεία από τους πολίτες τις. Όταν το μυαλό των πολιτών της δεν πάει πέρα από την τσέπη του ή από το τι θα του σερβίρει ο... Πρετεντέρης ή το κάθε anti/indy/τρομακτικο-φοβερό ψαγμένο μπλογκ, τότε απλά δε θα λειτουργεί. Κι αν εγώ θεωρώ ότι λειτουργεί λάθος, δε θα επιβάλλω την άποψη μου στους άλλους: είτε θα παλέψω (με το λόγο μου) για να βρούμε μία καλύτερη λύση, είτε θα σηκωθώ και θα φύγω για να πάω σε κάποια άλλη κοινωνία που θα ταιριάζω καλύτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Δεν είναι δημοκρατία η απεργοσπασία, ακόμα και αν την αποκαλείς "δικαίωμα στην εργασία". Αυτό είναι αυθαίρετος προσδιορισμός σου. Δεν είναι απεργοσπασία η επιλογή (είτε λόγω ανάγκης - την οποία όσο και να θέλεις, δεν την ορίζεις εσύ για τους άλλους - είτε επειδή απλά διαφωνεί μαζί σου, διότι ...έτσι γουστάρει και δε σου οφείλει κανένα λογαριασμό...) κάποιου να δουλέψει, απλά διότι εσύ επέλεξες να απεργήσεις. Είναι δικαίωμα αυτοδιάθεσης (για ψάξε, να δούμε θα εντοπίσεις τον όρο, μεταξύ των βασικών συστατικών της δημοκρατίας; ) Θα εκπλαγείς, αλλά ο κόσμος τυχαίνει να μην περιστρέφεται γύρω από την πάρτη σου αποκλειστικά... Εν αντιθέσει με τους ...μη αυθαιρέτους δικούς σου προσδιορισμούς, σχετικά με το από που αρχίζει να ισχύει η δημοκρατία και που σταματά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
demizz28 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2012 Αν είχες τα κότσια και ήξερες τι σημαίνει διάλογος - ή, για να είμαστε ακριβείς, αν τον σεβόσουν, πράγμα το οποίο μέσω των προηγούμενων λεγομένων σου (περί δημοκρατίας την οποία κόβεις και ράβεις στα μέτρα που σε βολεύει) απεδείχθη περίτρανα ότι δεν ισχύει - θα έκανες το ...μεγάλο άλμα και θα τα αντιμαχόσουν με δικά σου. Από τη στιγμή που δεν τα έχεις, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικαλείσαι προπαγάνδες «φίλτατων» δημοσιογράφων και να τα παραλληλίζεις μ' εκείνα των «δελτίων των 8». Παραδοσιακός - και γνωστός εδώ και χρόνια - τρόπος υπεκφυγής της πλευράς που εκπροσωπείς. Το γνωστό «απαξιώ», που χρησιμοποιείς και παρακάτω. Είναι ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας, που σου επιτρέπει να μη λες ευθέως: «τον ήπια, αλλά πως να το παραδεχτώ;»... Το προφίλ σου αναφέρει ότι είσαι γεννημένος το 1980. Θεωρώ δεδομένο ότι είναι αλήθεια (αυτό που γράφει το δικό μου πάντως, είναι.) Όταν λοιπόν αγαπητέ γιαλαντζί επαναστάτη και δημοκράτη του γλυκού νερού, εσύ ήσουν ...13 ετών, εγώ είχα τελειώσει σχολείο και θητεία, είχα προ ετών διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη περί «πιστεύω» και «συμφερόντων» μου και, ήδη εργαζόμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ως εμποροϋπάλληλος (= εφοπλιστής/καναλάρχης) - πως λέμε «κωλοβαρούσα διεκδικώντας ...δημοκρατικά(!) δικαιώματα; ακριβώς το αντίθετο... - για 5 χρόνια. Το με ποια συμφέροντα και «πιστεύω» λοιπόν, ταυτίζονται τα δικά μου, μπορείς όση ώρα θέλεις να το πιπιλάς σαν καραμελίτσα, αλλά άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα. Α! Ρίξε και μια ματιά στο πότε εμφανίστηκαν τα κανάλια των εφοπλιστών, μπας και πάρεις γραμμή κάποια στιγμούλα, το ποιων ηλικιών και κατά πόσο, πρόλαβαν και ήταν σε θέση να «διαμορφώσουν» τα πιστεύω... - Του οποίου «κοινωνικού κόστους», το πραγματικό «κόστος», για όσους ή δεν έχουν σχέση με τις δικές σου διεκδικήσεις, ή έχουν, αλλά έχουν και το ...θράσος να μη συντάσσονται μ' αυτές, το ορίζεις εσύ και αποφασίζεις εσύ, ότι θα το επιβαρυνθούν και εκείνοι. Απλά και ...δημοκρατικά! Η «φασιστική νοοτροπία της κοινωνίας» είναι ζωτικής σημασίας σε τυπάκια σαν και του λόγου σου, διότι τους επιτρέπει να κρύβουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια πίσω από την επίκλησή σ' αυτή, τη δική τους, ατομική φασιστική νοοτροπία...(αλήθεια, αυτά τα ...μπακλαβαδωτά περί «μονο-ατόμων» και «κοινωνικών αυτοματισμών», σε ποιο ...καθοδηγητικό έντυπο διαμόρφωσης δημοκρατικών ιδεολογιών γράφονται; Να χτυπήσω καμιά συνδρομή άμα είναι, μια και τη συλλογή των ...κόμικς μου την έχω κάνει κύκλο άπειρες φορές και την έχω μάθει απ' έξω...) Πέρασα αλλά έφυγα τρέχοντας, διότι δε με εξέφραζε ποτέ ο τρόπος λειτουργίας τους. Αντιδημοκρατική στάση, φαντάζομαι... Δεν πρόκειται για γενική συνέλευση, από τη στιγμή που δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων. Αλλά με τις επίπλαστες ορολογίες (βλ. «Δημοκρατία»...) τα πας πολύ καλά. Στο «γενική» θα κολλούσες; Συνέχισε να πηγαίνεις πάσο, μέχρι ν' ανοίξεις κανένα λεξικό και να διαβάσεις τους νόμους (...ξέρω, σου γύρισαν τα μάτια ανάποδα!) του κράτους (μου έρχεται στο νου η αντίδραση του δράκουλα στην οσμή του σκόρδου!), προκειμένου να κατανοήσεις την έννοια του ...«συναθροίζειν» (ώπα της και τα καθαρευουσιάνικα! γράφει και τέτοια ο οδηγητής καμάρι μου; ) και το σημείο μετά το οποίο συνιστά «καταπάτηση της ελευθερίας των άλλων. Μέχρι τότε, το να πηγαίνεις πάσο, είναι ο μόνος δρόμος που σε παίρνει να ακολουθείς... Βρε κόλλημα που έχετε μερικοί, ότι όποιος διαφωνεί μαζί σας, έχει ως απώτερο σκοπό να σας ...πείσει! Όσο για την ...ΠΑΣΕΒΕ (τότε που έλεγε ο Χαρούλης - ξέρεις, εκείνος ο ...δεξιός! - περί «κουκουεμουλου, μουλουκουκουε, κουκουεμπουλκουμε» και τα σχετικά, δεν είχε φυτρώσει ακόμα, ειδάλλως θα την είχε συμπεριλάβει), τι να σου πω! Μ' έκανες και ανατρίχιασα! Για αυτή μιλάμε, έτσι: http://www.paseve.gr/8d4f9/ Με το λογότυπο του ...ΠΑΜΕ, φάτσα κάρτα στην κεντρική της σελίδα... Άντε και εις ανώτερα! Στο επόμενο ποστάρισμα, 'ξηγήσου με τη μία, link από άρθρο του ...καρυδο-σπάστη! Ρε 'συ, θα τ' ανοίξεις τα γκαβά σου καμιά ώρα; Όχι γενικότερα - γι' αυτό δεν υπάρχει ελπίδα - για όσο γράφεις εδώ μέσα λέμε. Το είπα και στον άλλον νωρίτερα. Πόσο πιο ξεκάθαρο πρέπει να γίνει, πέρα από το «να κι αν σε πείσω, να κι αν δε σε πείσω!», ότι δε νοιώθω καμιά τέτοια ανάγκη; Δεν ξέρω ρε γαμώτο! Βλέπεις, εδώ που είμαι, το ...mega δεν πιάνει! (Αυτό να θεωρείς δεδομένο εσύ, ότι όλοι οι άλλοι πλην εσού, έχουν άγνοια της πραγματικότητας...) Ελπίζω ότι αστειεύεσαι Κώτσο! Σιγά μην ...τρομάξουμε κιόλας, από τις τρίχες των αυτόκλητων υπερασπιστών της δημοκρατίας. Να γελάμε τρανταχτά, ναι! ...και τον ξαναήπιαμε!... ...και έδωσε το δικαίωμα στους μεν να οριοθετούν και να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των δε, να ορίζουν ως «ανθρώπινο» και «δίκαιο» μόνο αυτό που πρεσβεύουν οι ίδιοι και να βαφτίζουν τους διαφωνούντες «εργοδοτοτσογλάνια»... Viva RRRRRepublica!!! Έλα λέγε! Πού τα διαβάζεις αυτά; Είμαι και στο εξωτερικό που να πάρει και είναι μανίκι να βρω τον τρόπο για εφ' όρου ζωής συνδρομή. Μην καθυστερείς την πνευματική μου καλλιέργεια... ...και τον πίνουμε παρέα! Εσύ μην παρεκκλίνεις από την επίσημη γραμμή, διότι στο τσακ είμαι να στείλω το post σου στο ...κόμμα! Ακούς εκεί: «φίλε»!... ...«Σύντροφε» προσφωνεί το ...συναγωνιστή ο κόσμος! ...'σου πω! Ποσοστά με αρνητικό πρόσημο, έχουν εμφανιστεί ποτέ σε εκλογές, ή θα είναι δική σας πρωτοτυπία; Μόνο να τα πατεντάρετε, μη τυχόν και τα εκμεταλλευτούν τίποτα αετονύχηδες... ...είπε ο ...Νοστράδαμος junior... ...μα όσο κι αν τον πίναμε, τελειωμό δεν είχε! Καλά μπήκες στον κόπο και έκανες όλα αυτά τα χρωματάκια και τα γραφικά 45 χρονώ άνθρωπος, για να μας πεις ότι είσαι αντικομμουνιστής; Δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση μία κυβέρνηση που ψηφίστηκε πριν 5 μήνες από το 48%+ των πολιτών της; Θα έπρεπε να είναι κάτι διαφορετικό που το ψήφισαν λιγότεροι; Θα έπρεπε να είναι κάτι που, ασχέτως ποσοστού, συμφωνεί με τις απόψεις σου; Το αν εκβιάστηκαν ή όχι οι ψηφοφόροι, είναι απλώς μία άποψη που μπορεί να έχουμε εμείς, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός... Με την ίδια ακριβώς λογική, μπορεί και μέσα στα συνδικάτα να υπάρχουν "εκβιασμοί" και "δολοπλοκίες" και οι τελικές αποφάσεις να είναι εξίσου... "αμερόληπτες". Και πάλι, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός της δημοκρατικής επιλογής. Είτε εκβιαστήκαμε, είτε όχι (ως λαός), η ευθύνη είναι δική μας... Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κοινωνική και συλλογική συνείδηση! Δε συμφωνώ με το 48% που ψήφισε την κυβέρνηση αυτή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ αυτήν την επιλογή και, αν είναι λάθος, να θεωρήσω ότι η κοινωνία μας (στην οποία συμμετέχω) έκανε λάθος επιλογή... Αν θες να κάνεις "επανάσταση" και πιστεύεις ότι πρέπει η δική σου άποψη να επικρατήσει για να λύσεις τα προβλήματα της χώρας, τότε οφείλεις να κάνεις ότι μπορείς για να μπορέσεις να πείσεις τους συμπολίτες σου ότι έχεις δίκιο και στις επόμενες εκλογές να είστε εσείς οι περισσότεροι... Όχι να επιβάλλεις την άποψή σου με το ζόρι, σε μία κοινωνία που δε συμφωνεί μαζί σου (κατά πλειοψηφία πάντα). Δυστυχώς, η δημοκρατία για να λειτουργήσει απαιτεί και την κατάλληλη παιδεία από τους πολίτες τις. Όταν το μυαλό των πολιτών της δεν πάει πέρα από την τσέπη του ή από το τι θα του σερβίρει ο... Πρετεντέρης ή το κάθε anti/indy/τρομακτικο-φοβερό ψαγμένο μπλογκ, τότε απλά δε θα λειτουργεί. Κι αν εγώ θεωρώ ότι λειτουργεί λάθος, δε θα επιβάλλω την άποψη μου στους άλλους: είτε θα παλέψω (με το λόγο μου) για να βρούμε μία καλύτερη λύση, είτε θα σηκωθώ και θα φύγω για να πάω σε κάποια άλλη κοινωνία που θα ταιριάζω καλύτερα. Συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο. Αν και υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, όπου για εμένα εκεί κρίνονται τα περισσότερα: είναι οι συσχετισμοί στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς (και δεν εννοώ φυσικά τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά την οργάνωση των εργαζομένων). Όσο για το 48% να σου θυμίσω ότι αυθαίρετα προσθέτεις ποσοστά 3 κομμάτων που εκ των υστέρων βρεθήκαν μαζί. Που κάλλιστα θα ήταν διαφορετικά αυτά τα κόμματα αν τα νούμερα δεν έβγαιναν έτσι. Αλλά για εμένα δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει να ξαναδούμε ως λαός ότι η πραγματική δημοκρατία κατακτιέται, δε "χαρίζεται" με μία ψήφο. Δεν είναι απεργοσπασία η επιλογή (είτε λόγω ανάγκης - την οποία όσο και να θέλεις, δεν την ορίζεις εσύ για τους άλλους - είτε επειδή απλά διαφωνεί μαζί σου, διότι ...έτσι γουστάρει και δε σου οφείλει κανένα λογαριασμό...) κάποιου να δουλέψει, απλά διότι εσύ επέλεξες να απεργήσεις. Είναι δικαίωμα αυτοδιάθεσης (για ψάξε, να δούμε θα εντοπίσεις τον όρο, μεταξύ των βασικών συστατικών της δημοκρατίας; ) Θα εκπλαγείς, αλλά ο κόσμος τυχαίνει να μην περιστρέφεται γύρω από την πάρτη σου αποκλειστικά... Εν αντιθέσει με τους ...μη αυθαιρέτους δικούς σου προσδιορισμούς, σχετικά με το από που αρχίζει να ισχύει η δημοκρατία και που σταματά... Η δημοκρατία σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών σε μόνιμη βάση. Η απεργία υπερασπίζεται αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα. Σε μία κοινωνία όπου η έννοια του εργαζόμενου-παραγωγού του πλούτου είναι για πολλούς δυστυχώς παλιομοδίτικη, έχουν μεγαλύτερη πέραση οι απόψεις της Χρυσής Αυγής και του σωτήρα σαμαρά, παρά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κυριαρχίας του λαού μας. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα η αριστερά έχει περιέλθει από μία ήττα μετά τον εμφύλιο, οπότε λογικό είναι οι απόψεις του deesnider να ακούγονται τόσο "φρέσκιες"" και "ρεαλιστικές"" 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα