Mrcommander Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2012 ασε!! αεροπλανο γινεται! οταν παιζω games πιανει 7100, και μερικες φορες κληνει το pc και κανει ενα θορηβο απο τα ηχεια σαν ρευμα, λες να νε απτην ψυκτρα? στους ποσους βαθμους πρεπει να πιασει η cpu για να κλησει το pc? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Αρκετούς, γύρω στους 100°C, εκτός κι αν έχεις διαφορετική ρύθμιση @ BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Αρκετούς, γύρω στους 100°C, εκτός κι αν έχεις διαφορετική ρύθμιση @ BIOS. για phenom ii οι προτεινομενες θερμοκρασιες απο amd ειναι γυρω στους 62-65 So for example Phenom IIs have a recommended 62C "Core Temp" limit while not exceeding 60C for extended periods. It has long been argued that the recommended limit is merely a larger safety net. There is a thermal shutdown in the chip at 90C and the silicone is rated for 97C+, so it seems plausable that we could indeed go higher, but this guide (and most in general) will simply *nod* and point you to the recommended limit for your chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mrcommander Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Απο τι να κληνει τοτε? θα σκασω! ποσο καιρο το ψαχνω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 σε αυτους τους βαθμους γενικα παιζει με την ζωη του επεξεργαστη πιστευω.... οποτε καλυτερα ειναι να πηγαινει με τα safe της amd 60-62 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Ακριβώς, εγώ μίλησα για auto shutdown temps, οι οποίες κυμαίνονται γύρω στους 100°C στους επεξεργαστές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sobi1984 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 ομως γιατι του το κανει αυτο ρε συ ? εχω τον ιδιο επεξεργαστη και ιδιο συστημα και με την μαμα ψυκτρα οσο την ειχα δεν το εκανε ποτε αυτο ! ειναι αποριας αξιο..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2012 Μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο παράγοντες (που λέει ο λόγος). Έτσι στα τυφλά δε μπορούμε να πούμε τι φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Μια φθηνή ψύκτρα για socket 775 για τον Q9550, που σκέφτομαι να τον μεταφέρω στο πισί του γραφείου...Θέλω να είναι αθόρυβη και ίσως τον δουλέψω με βγαλμένο τον ανεμιστήρα της μιας και η Gpu που εχω εκεί είναι passive επίσης. Δε θέλω να διαθέσω πολλά χρήματα, μιάς και κείνο το πισι είναι μονο δουλειάς οπότε το πολύ να τον ανεβάσω στα 3.2-3.4 αν απαιτηθεί (που δε νομίζω, μιας και μονο 2D autocad θα δουλεύει). Για θέμα βάρους δε τίθεται, μιας και θα βάλω και την P5Q που χει backplate. Απόψεις ; http://www.eworld.com.gr/eworld/products/index/72/0/%CE%A8%CF%8D%CE%BE%CE%B7-%CE%95%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Έναν παρόμοιο επεξεργαστή (Q9505) έχω ψήξει παθητικά με μια Tru120, άψογος σε idle και ελαφριά χρήση (browsing κλπ) αλλά στα παιχνίδια ζοριζόταν και τον λυπήθηκα να τον αφήσω σε passive. Ένα ποιοτικό 120άρη ανεμιστηράκι δεν κάνει και τόσο θόρυβο (χρησιμοποίησα ένα pwm της Noctua) και είσαι σίγουρος οτι δουλέυει σε σωστές θερμοκρασίες, ακόμα και με ζόρια. Επειδή όμως μιλάς για pc γραφείου, και ενδέχεται την Tru120 (ή και άλλες αντίστοιχες 120άρες) να μην την χωράει, πας και σε 90άρα (πάντα με ενεργητική ψύξη όμως) και είσαι οκ. Πες και τι κουτί έχεις όμως, γιατί παθητική gpu και παθητική cpu αν το κουτί δεν είναι ευρύχωρο και "τρυπητό" θα έχεις προβλήματα "heat-soaking"! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Κοίτα ειναι ενα midi κουτί του κώλου, αλλά θέμα χώρου δεν υφίσταται...Μια χαρά χωράει και θηριάκια. Τώρα μάρκα, δεν την εχω πρόχειρη. Για τον φόβο των ιουδαίων, θα μετρήσω απ'το ύψος του CPU μεχρι το καπάκι για να δώ πόσα cm εχω free. Οταν μια ψύκτρα λεμε πως εχει υψος πχ 12cm, μετράμε απο την ακρη της ως το κατω σημείο της που πατά στον επεξ., σωστά; Τι θερμοκρασίες ειχες σαν passive; Το πισάκι εχει μεν 2 ανεμιστήρες 120ρηδες για να κάνουν λίγο ρεύμα μέσα στο κουτάκι. Γενικότερα νομίζω πως εφόσον δε θα παίζει παιχνίδια επουδενί και θα ειναι ενεργοποιημένο και το EIST (δε ξερω αν το λεω λαθος, αυτη η επιλογή που κανει underclock τον επεξ. οταν δε χρειάζεται) πως δε θα έχουμε δα προβλήματα με τις θερμοκρασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Κάτω απο 50 (δεν θυμάμαι πόσους ακριβώς δυστυχώς) είχα με passive, αλλά ήταν χειμώνας, με καλοκαίρι, (αν και δεν το δοκίμασα) πιστεύω οτι θα είχε 5-6 παραπάνω. Αν μιλάγαμε για HTPC που θες να είναι αθόρυβο, να σου πω εντάξει. Απο την στιγμή που μιλάμε για pc γραφείου, το οποίο έχει ούτως η άλλως 2 ανεμιστήρες ήδη, δεν νομίζω να σε χαλάσει και ο θόρυβος ενός 3ου. Πέραν απο αυτό το cpu θα ζήσει και περισσότερο, και θα δουλεύεις και χωρίς άγχος. Με αυτά τα speedsteps το cpu ρίχνει τα Mhz όταν είναι idle ή με πάρα πολύ μικρό φόρτο (πχ browsing) , με το autocad η CPU θα δουλεύει στα full Mhz, και θα ζορίζεται. Το ύψος της ψύκτρας το μετράς όπως ακριβώς λες. Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου πάρε την Tru (στα 30 ευρώ περίπου στο site που παράθεσες) και θα βρεις την υγειά σου. Την δουλεύεις passive, και αν το καλοκαίρι αρχίσουν τα ζόρια, κοτσάρεις και το ανεμηστήρι και είσαι κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2013 Eχει καλώς! Δηλαδή σε αυτά τα χρήματα (30ε περίπου) έχει το καλύτερο value for money δαύτη έτσι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα