Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. εχω το εξής πρόβλημα και χρειάζομαι βοήθεια: Όταν ανοίγω το pc ενώ δίνει ρεύμα στους ανεμιστήρες δεν έχω Post, ούτε κάποιο beep code. Για να μπορέσω να εκκινήσω πρέπει να το κλείσω και να το ανοίξω απο το power button 5-6 φορές. Όταν ξεκινάει μου λέει ότι έχω κάνει overclock (βλ.attachments) κάτι που δεν ισχύει τα τελευταία 3 χρόνια και παρα το γεγονός ότι όλες οι ρυθμίσεις bios ειναι default δεν αλλάζει κάτι. Άλλαξα psu , μπαταρία mobo και δίσκο λειτουργικού αλλα το πρόβλημα παραμένει... Επίσης εντοπίζω ότι τραβάει ζόρι όταν του κουμπώσω περισσότερους απο ένα δίσκους. δεν εκκινεί με τίποτα και για να τους δεί πρέπει να κανω restart και πριν το post να τους συνδέσω ώστε να ξεκινήσει το σύστημα και να τους ενεργοποιήσω απο τη διαχείριση. Το σύστημα αποτελείται απο τα εξής: cpu: intel c2d E4400, mobo: Asus P5K Deluxe, Ram: Mushkin 2G pc 6400, Bios AMI, VGA: ATI X1900GT, windows 8 (πριν ειχα 7 με το ιδιο πρόβλημα) Έχω τρέξει memtest χωρίς προβλήματα και δοκίμασα και άλλες μνήμες χωρίς αποτέλεσμα....Ιδεες?

post-56591-0-92550600-1352898589_thumb.jpg

Δημοσ.

Λές ότι έχεις αλλάζει PSU αλλά δίνει τα απαραίτητα watt που ζητάει το μηχάνημα και είναι της προκοπής?

Αν δε μου έλεγες ότι το άλλαξες θα σου ελεγα ότι φταίει το PSU σαν πρώτη σκέψη. Δεύτερη σκέψη που δεν ποστάρει είναι η κάρτα γραφικών.

Μήπως το ζόρι που τραβάει όταν κουμπώνεις περισσότερους δίσκους έχει να κάνει με το περισσότερο ρεύμα που τραβάνε? Μήπως τελικά όντως δε σηκώνει το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Το psu που έβαλα δεν ειναι της προκοπής . Το είχα σε ένα παλιο pc που είχα για πέταμα και το έβαλα δοκιμαστικά. Βασικά θέλω να αποκλείσω πρόβλημα στη μητρική και όχι τοσο στο psu! Κάποτε αυτό το pc δουλευε στα 3,65-3,7 stable με λίγα ρευματα στη μητρική και αυτό που φοβάμαι είναι να μην έχει αρπάξει τίποτα απο τότε... Αν μου δίνεται περισσότερες πιθανότητες σε τροφοδοτικό τότε θα πάω να το αλλάξω! έχει κανένας υπ οψην για κανένα διαγνωστικό μητρικής?

Δημοσ.

έχει κανένας υπ οψην για κανένα διαγνωστικό μητρικής?

Δε μπορείς να κάνεις διάγνωση μητρικής με software άμεσα. Δυστυχώς το κάνεις έμμεσα, δι'αποκλεισμού.

Αλλιώς χρειάζεσαι άλλα εργαλεία.

Η μπαταρία cmos είναι κομπλέ;

Δημοσ.

Δε μπορείς να κάνεις διάγνωση μητρικής με software άμεσα. Δυστυχώς το κάνεις έμμεσα, δι'αποκλεισμού.

Αλλιώς χρειάζεσαι άλλα εργαλεία.

Η μπαταρία cmos είναι κομπλέ;

Εβαλα καινούργια... μάλλον θα βγαλω το mobo εξω να τσεκάρω και για βραχυκύκλωμα, και μετά μια μια συσκευές... :(
Δημοσ.

Θα πεθάνω....πηγα να βγαλω τη μητρική εξω απο το κουτι μηπως βραχυκυκλώνει πουθενα και τσουκ επεσε μια βιδουλα...μπα λεω αποκλείεται...τελικα τωρα ξεκιναει κανονικα....η ξεχασμένη σκατόβιδα καπου βραχυκύκλωνε με τη μητρική και προκαλούσε το όλο μπαχαλο...Ολα καλα τώρα! chears ! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...