g8anos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα, έχω μια περίεργη ερώτηση: Μπορώ να εγκαταστήσω τα windows 7 χρησιμοποιώντας σαν οθόνη μια 42αρα τηλεόραση που έχω συνδέσει μέσω hdmi με το desktop PC μου? Τα specs είναι : LG 42 LM4200 με hdmi εισοδο - οθονη MSI twinfrzr 7950 3gb με hdmi εξοδο - καρτα γραφικων 32 gb ram amd 8120 @ 3.1 octacore - επεξεργαστης samsung SSD 128 gb - σκληρος δισκος To PC το έχω παραγγείλει χωρίς λειτουργικό σύστημα. Ευχαριστώ, Θάνος
Δεινόσαυρος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Bεβαίως και μπορείς όπως θα έκανες και με ένα απλό pc monitor. Το αν θα σε βολέψει στην πράξη για μόνιμη χρήση η tv είναι άλλη ιστορία.
g8anos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Το pc θα το εχω αποκλειστικά για gaming, οποτε πιστευω θα ειναι κομπλε, για ολα τα υπολοιπα λαπτοπτακι ! Χαιρομαι που γινεται ετσι απλα με plug & play, γιατι ειχα μια μικρη περιπέτεια και δεν ημουν σιγουρος τι να πιστεψω. Ειχα παραγγείλει τα κομματια και το pc το ειχα φτιαξει μονος μου. Η καρτα γραφικων οταν την ανοιξα ειδα οτι ειχε σημαδια χρησης επανω αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια, γιατι υπεθεσα οτι την ανοιξαν για να την δοκιμασουν απο το καταστημα πριν μ την δωσουν. Αφου συναρμολόγησα το pc και το συνδεσα στην τηλεοραση, αναβαν τα λαμπακια και τα ανεμιστηρακια αλλα δεν εδεινε σημα στην τηλεοραση για να κανω εγκατασταση τα windows 7... το γυρισα πισω κ τους ειπα το προβλημα, οτι μαλλον η καρτα γραφικων ειναι προβληματικη, αλλα ειχα και μια αμφιβολία μεσα μου για το αν μεταφερεται το σημα μεσω hdmi σε καινουργιο pc χωρις win7 Δηλαδη θεωρητικά οταν bootαρει το pc και ας μην εχω win7 εγκατεστημενα θα επρεπε στην τηλεοραση να μου δειχνει κανονικα το boot sequence και το bios? Σωστα?
angmar Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Να παραθέσω την εμπειρία μου εδώ, αν και μικρή, είναι σχετική. Το PC μου είναι συνδεδεμένο μέσω HDMI σε μια 22αρα Philips TV-Monitor. Μέχρι τη log in screen των Windows η οθόνη είναι μαύρη. P.O.S.T. κλπ δεν εμφανίζονται στην οθόνη που είναι συνδεδεμένη μέσω HDMI και ας είναι - άσχετο - η main screen στα Windows (p.o.s.t. βλέπω λόγω dual monitor στο 2ο που είναι συνδεδεμένο μέσω DVI). Με το που φτάσουμε στη log in screen ανάβει η οθόνη και παίρνει τον κανονικό της ρόλο ως main monitor. Φυσικά αυτό που συμβαίνει σ εμένα μπορεί να είναι ιδιοτροπία της οθόνης, της ati-amd ή της 4850 συγκεκριμένα.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδη θεωρητικά οταν bootαρει το pc και ας μην εχω win7 εγκατεστημενα θα επρεπε στην τηλεοραση να μου δειχνει κανονικα το boot sequence και το bios? Σωστα? Σωστά
g8anos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Αυτο ακριβως φοβαμαι... μην μεινει η τηλεοραση μαυρη και δεν βλεπω το μενου εγκαταστασης των windows7 ... :/ Παντως απο το μαγαζι παραδεχτηκαν οτι μετα απο τεστ καποιο απο τα κομματια ειχε ζημια (δεν μ ειπαν ποιο, αλλα τι κανει νιαου νιαου ... ) Οποτε ευχομαι οταν το επισκευασουν και το συνδεσω να δειξει κατευθειαν το bios!
g8anos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Προς ενημερωση σε οσους εχουν παρομοιο ερωτημα... Η συνδεση του υπολογιστη με την τηλεοραση δουλευει κανονικα και εγινε μεσω hdmi καλωδιο, απο την μια στην καρτα γραφικων και απο την αλλη με την τηλεοραση και μεταφερει κανονικα και ηχο και εικονα. Το σημα δειχνει εξαρχης, δηλαδη απο το bios και το boot, οποτε η εγκατασταση των win7 εγινε αψογα! ΥΣ.. η καρτα γραφικων ηταν χαλασμενη, ευτυχως μου την αλλαξαν χωρις προβληματα! ΥΣ2.. το συστημα πεταει... ειδικά η αλλαγη του σκληρου σε ssd αξιζει! Εγω εβαλα εναν samsung 128αρη 1
g8anos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) <deleted> Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2012 από g8anos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα