Aurora Borealis Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ναι, τα πρωην polytechnics ητανε σαν τα δικα μας ΤΕΙ. Τις τελευταιες δεκαετιες γινανε ΑΕΙ (Universities). Γενικα, δεν εχουν καλο ονομα στην αγορα. Οχι οτι ειναι τελειως μαπα, αλλα εκει πανε φοιτητες με χαμηλοτερα προσοντα (βαθμους) - κυριως ντοπιους - locals. To Glasgow ειναι οντως καλο. Γενικα, σε ολα τα πανεπιστημια γινονται carreer fairs. Εκει ερχονται αντιπροσωποι εταιριων για μια πρωτη επαφη με τους φοιτητες (interviews, etc.). Ειναι συνηθως χρησιμα στους undergrads , αφου μπορει να εξασφαλισουν μια internship. Γινονται και για postgrads. Carreer fairs γινονται πολυ συχνα και εκτος πανεπιστημιων και μαλιστα για συγκεκριμενες ειδικοτητες (το τελευταιο διαστημα γινανε 2 αποκλειστικα για cybersecurity, π.χ.). Επισης , τα πανεπιστημια εχουνε και carreer service που βοηθα τους φοιτητες με οτιδηποτε σχετικα με την ευρεση εργασιας (απο CV prep μεχρι aptitute tests). Μπορεις, να απευθυνθεις σε αυτους και αφου αποφοιτησεις.
done corleone Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ναι, τα πρωην polytechnics ητανε σαν τα δικα μας ΤΕΙ. Τις τελευταιες δεκαετιες γινανε ΑΕΙ (Universities). Γενικα, δεν εχουν καλο ονομα στην αγορα. Οχι οτι ειναι τελειως μαπα, αλλα εκει πανε φοιτητες με χαμηλοτερα προσοντα (βαθμους) - κυριως ντοπιους - locals. To Glasgow ειναι οντως καλο. Γενικα, σε ολα τα πανεπιστημια γινονται carreer fairs. Εκει ερχονται αντιπροσωποι εταιριων για μια πρωτη επαφη με τους φοιτητες (interviews, etc.). Ειναι συνηθως χρησιμα στους undergrads , αφου μπορει να εξασφαλισουν μια internship. Γινονται και για postgrads. Carreer fairs γινονται πολυ συχνα και εκτος πανεπιστημιων και μαλιστα για συγκεκριμενες ειδικοτητες (το τελευταιο διαστημα γινανε 2 αποκλειστικα για cybersecurity, π.χ.). Επισης , τα πανεπιστημια εχουνε και carreer service που βοηθα τους φοιτητες με οτιδηποτε σχετικα με την ευρεση εργασιας (απο CV prep μεχρι aptitute tests). Μπορεις, να απευθυνθεις σε αυτους και αφου αποφοιτησεις. Μάλιστα. Υπάρχει πάντως και μια γκάμα ανθρώπων που υποστηρίζει τα υπέρ των μη επώνυμων πανεπιστημίων όπως αμεσότητα με καθηγητές, λιγότερα άτομα κτλ. Το ουσιαστικότερο σήμερα είναι να σου ανοίγει πόρτες στην αγορά εργασίας, ας πούμε τα napier και staffordshire κοκορεύονται για την επαγγελματική αποκατάσταση, και να σε ενδιαφέρει το αντικείμενο. Επίσης τα επώνυμα του Σεπτέμβρη δε πρόσφεραν part-time ώστε να μπορώ να δουλεύω και να καλύπτω έξοδα.
done corleone Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Έχω unconditional offer από: Sheffield Hallam Staffordshire Edinburgh Napier και conditional offer από: Glasgow De Montfort Σκέφτομαι να μη δώσω IELTS γιατί είναι τσίμα τσίμα οι προθεσμίες (νομίζω Γλασκόβη δε προλαβαίνω) οπότε είμαι μεταξύ Edinburgh και Sheffield Hallam.
CtrlFreak Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το uncoditional και το conditional τι είναι? Σε όλες για μηχατρονική έκανες αίτηση??
done corleone Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Το uncoditional και το conditional τι είναι? Σε όλες για μηχατρονική έκανες αίτηση?? Χωρίς όρους, με όρους. Στη περίπτωση μου ο όρος είναι το IELTS με 6 ή 6.5 και πάνω. Έχω links στο 1ο post. Μηχατρονική αυτοματισμοί έλεγχος και ρομποτική.
acomaedo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 http://www.thecomple...tables/rankings Sheffield Hallam 72/116 Staffordshire 99/116 Edinburgh Napier 84/116 Glasgow 21/116 εκτός και αν εννοείς το glasgow caledonian... (όσο χαμηλότερα τόσο χειρότερα) Δώσε IELTS, έχει εξετάσεις συχνά και με το TR number το Πανεπιστήμιο μπορεί να έχει τα αποτελέσματα σε 3-4 μέρες.
done corleone Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 http://www.thecomple...tables/rankings Sheffield Hallam 72/116 Staffordshire 99/116 Edinburgh Napier 84/116 Glasgow 21/116 εκτός και αν εννοείς το glasgow caledonian... (όσο χαμηλότερα τόσο χειρότερα) Δώσε IELTS, έχει εξετάσεις συχνά και με το TR number το Πανεπιστήμιο μπορεί να έχει τα αποτελέσματα σε 3-4 μέρες. Τον έχω λιώσει τον server του συγκεκριμένου site! Υπάρχει και κόσμος που έχει κάνει σπουδές Αγγλία και μου λέει να μη δίνω πολύ βάση σε αυτά...
acomaedo Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Μη στηρίζεσαι μόνο σε αυτό αλλά για να είναι τόσο χαμηλά τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις επιμέρους δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
done corleone Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Βασικά αυτή η λίστα έχει ουσία για μεταπτυχιακό μηχανικού. http://www.tryengineering.org/university.php?&country=United+Kingdom&x=34&y=10&showall=1 Τα διεθνώς αναγνωρισμένα από επίσημους κρατικούς φορείς πτυχία και μάλιστα αυτά που σε προορίζουν για Charter Engineer (ανώτατος τίτλος μηχανικού στο UK). Με αυτό το φιλτράρισμα από τις παραπάνω επιλογές έχουμε: De Montfort: http://www.dmu.ac.uk/study/courses/postgraduate-courses/intelligent-systems-and-robotics-msc.aspx http://www.dmu.ac.uk/study/courses/postgraduate-courses/mechatronics-msc.aspx Edinburgh Napier: http://www.courses.napier.ac.uk/courses.aspx?ID=%2fAutomationAndControl_W52754.htm και το κορυφαίο... η κωλοπετινίτσα της Αγγλίας έχει δύο φορείς Staffordshire: http://www.staffs.ac.uk/course/mechatronics-tcm4212946.jsp Από εκεί και πέρα έχει νόημα να κοιτάω τα πιο γενικά ranking, τα οποία βγαίνουν με βάση τα πτυχία όχι τα μεταπτυχιακά, απλά παίρνεις μια ιδέα για το τμήμα. Και επίσης η έρευνα όπου αν δε γίνεις ερευνητής δε ξέρω κατά πόσο βοηθάει επαγγελματικά, αρκεί να υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις εργαστηρίων και συνεργασία με εργοδότες.
Aurora Borealis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Κοιταξε, εχεις πεσει και εσυ στο διλημα ...καλο πανεπιστιμιο η καλο department . Αν και αμφισβητω σφοδρα την λιστα αυτη που παρουσιασες, αλλα δεν πειραζει. Λοιπον, εγω θα πηγαινα στην 1η επιλογη. Πραγματικα, και στο χω ξανατονισει στο thread, το απο που εχεις τελειωσει ΜΕΤΡΑΕΙ ! Και στο κατω κατω της γραφης, οι μηχανικοι (και γω μηχανικος ειμαι) ειναι απο τα πιο ευελικτα επαγγελματα στον κοσμο. Οι μεγαλυτεροι managers στον κοσμο ,π.χ., ειναι μηχανικοι. Ποιος σου ειπε οτι ντε και καλα θα δουλεψεις πανω στην ρομποτικη ? Λοιπον, πρεπει να προσμετρας και αλλους παραγοντες και οχι μονο μια ξερη λιστα. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα καλα πανεπιστημια προσφερουν joint courses βασισμενα στο engineering (καλα στην Ελλαδα αυτο απλα δεν ισχυει). Οσο για το CEng, τα περισσοτερα MSc Courses μετρανε για την αποκτηση του...η συντριπτικη πλιοψηφια θα ελεγα οδηγει στην αποκτηση του accreditation. Αν και οι περισσοτεροι ΑΓΓΛΟΙ αρκουνται στο BEng και γινονται CEng απλα μεσου της εργασιακης εμπειριας και με την βοηθεια του εργοδοτη τους.
done corleone Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Κοιταξε, εχεις πεσει και εσυ στο διλημα ...καλο πανεπιστιμιο η καλο department . Αν και αμφισβητω σφοδρα την λιστα αυτη που παρουσιασες, αλλα δεν πειραζει. Λοιπον, εγω θα πηγαινα στην 1η επιλογη. Πραγματικα, και στο χω ξανατονισει στο thread, το απο που εχεις τελειωσει ΜΕΤΡΑΕΙ ! Και στο κατω κατω της γραφης, οι μηχανικοι (και γω μηχανικος ειμαι) ειναι απο τα πιο ευελικτα επαγγελματα στον κοσμο. Οι μεγαλυτεροι managers στον κοσμο ,π.χ., ειναι μηχανικοι. Ποιος σου ειπε οτι ντε και καλα θα δουλεψεις πανω στην ρομποτικη ? Λοιπον, πρεπει να προσμετρας και αλλους παραγοντες και οχι μονο μια ξερη λιστα. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα καλα πανεπιστημια προσφερουν joint courses βασισμενα στο engineering (καλα στην Ελλαδα αυτο απλα δεν ισχυει). Οσο για το CEng, τα περισσοτερα MSc Courses μετρανε για την αποκτηση του...η συντριπτικη πλιοψηφια θα ελεγα οδηγει στην αποκτηση του accreditation. Αν και οι περισσοτεροι ΑΓΓΛΟΙ αρκουνται στο BEng και γινονται CEng απλα μεσου της εργασιακης εμπειριας και με την βοηθεια του εργοδοτη τους. Δηλαδή δε μετράει να είναι αναγνωρισμένο (τουλάχιστον); Εκτός αν εννοείς αυτό που είπα στο τέλος, η επιλογή να γίνει μεταξύ των αναγνωρισμένων που είναι αρκετά. Η πρώτη επιλογή είναι να περιμένω Σεπτέμβρη (στο δίλημμα πανεπιστήμιο ή τμήμα); Πάντως της Γλασκόβης που ήταν το παγκοσμίου κλάσης πανεπιστήμιο που με δέχτηκε δεν είχε αναγνωρισμένο το πρόγραμμα. Επίσης πολλοί μου προτείνουν το Brunell το οποίο έχει δυνατό τμήμα engineering αλλά είναι στη μέση σε γενική βαθμολογία. Joint courses? Συνεργασία πανεπιστημίου και εταιρίας; Με BSc γράφει ότι φτάνεις μέχρι τίτλο IEng.
Aurora Borealis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δηλαδή δε μετράει να είναι αναγνωρισμένο (τουλάχιστον); Εκτός αν εννοείς αυτό που είπα στο τέλος, η επιλογή να γίνει μεταξύ των αναγνωρισμένων που είναι αρκετά. Η πρώτη επιλογή είναι να περιμένω Σεπτέμβρη (στο δίλημμα πανεπιστήμιο ή τμήμα); Πάντως της Γλασκόβης που ήταν το παγκοσμίου κλάσης πανεπιστήμιο που με δέχτηκε δεν είχε αναγνωρισμένο το πρόγραμμα. Επίσης πολλοί μου προτείνουν το Brunell το οποίο έχει δυνατό τμήμα engineering αλλά είναι στη μέση σε γενική βαθμολογία. Joint courses? Συνεργασία πανεπιστημίου και εταιρίας; Με BSc γράφει ότι φτάνεις μέχρι τίτλο IEng. Joint course ειναι ενα πτυχιο που εχει ενωσει 2 η και παραπανω ειδηκοτητες, π.χ. engineering with marketing, engineering with computer science, μεχρι και με history μπορουσες να το κανεις στο Lancaster, π.χ. Φυσικα, μιλαμε παντα για 1ο πτυχιο, αν και υπαρχουν παρα πολλα MSc σε αυτο το στυλ (κυριως conversion courses). Γλασκωβη και Brunel ειναι πολυ καλα πανεπιστημια. Για να γινεις CEng, απλως χρειαζεσαι εργασιακη εμπειρια και συνεργασια με τον εργοδοτη σου.Το MSc μετραει και αυτο σαν προυπηρεσια..αλλα και παλι θες να δουλεψεις λιγα χρονια. Αν κοιταξεις τι ζητανε οι περισσοτερες μεγαλες εταιριες (graduate positions), Θα δεις οτι δεν τους ενδιαφερει και τοσο τι ειδους πτυχιο εχεις παρει (any discipline). Αυτοι κοιτανε αλλα πραγματα..τα transferable skills και το χαρακτηρα σου. Για αυτο και η διαδικασια για να σε προσλαβουν εχει πολλα σταδια και κορυφωνεται στη διαδικασια του assessement centre (googlare το ). Φυσικα, οι μηχανικοι κυνηγουν τεχνικης φυσεως δουλειες , αλλα αυτος δεν ειναι ο κανονας.
done corleone Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Με το σκεπτικό ότι σαν πρώτη προτεραιότητα είναι να μου αρέσει το αντικείμενο σπουδών (αυτοματισμοί), να αποδώσω καλά σε αυτό (στα δύο αντίστοιχου θέματος μαθήματα ήμουν ο καλύτερος φοιτητής στο εξάμηνο που τα πέρασα με 10 και 9) και να έχει αποδοχή στην αγορά εργασίας (συνδυάζει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι το μέλλον των μηχανικών), αποδέχτηκα τη προσφορά του Edinburgh Napier για 24/1 και έκλεισα εισιτήρια easyjet για 20/1. http://www.courses.n....rol_W52754.htm Θα επιλέξω να μείνω σε hostel για αρχή μέχρι να βρω σπίτι (εκτός αν παλεύεται και με κρατήσουν τα hostel οπότε να μονιμοποιηθώ σε ένα, λίγο χλωμό όμως). Έχουν προσφορές όπως πχ με 40 λίρες τη βδομάδα, έχω βρει 4 επιλογές (3 φτηνά στο κέντρο και ένα με καλές κριτικές λίγο πιο ακριβό και πιο κοντά στο Merchiston campus). Αν γνωρίζει κανείς από τα hostel να στείλω πιο συγκεκριμένα ονόματα links. Δε θα πάρω laptop από εδώ, θα τη βγάλω αρχικά με τα pc της βιβλιοθήκης (όπου εκεί θα ξημεροβραδιάζομαι ώστε να γίνεται το διάβασμα ουσιαστικά γιατί δε θα αγοράσω βιβλία για μένα) η οποία είναι ανοιχτή 9:00-21:00 και μέχρι το μεσημέρι τα ΣΚ. Ένα δείγμα προγράμματος περσινού έχει μαθήματα 12 ώρες τη βδομάδα, 4 τη Δευτέρα, 2 τη Τρίτη και 6 τη Τετάρτη με κενές μέρες ΠΠΣΚ. Ίσως παλεύεται και μια part-time δουλειά παράλληλα. Για τη 1η μέρα βρήκα ότι από το αεροδρόμιο παίρνω το λεωφορείο 100 που περνάει ανά 10 λεπτά και θέλει κανένα 50λεπτο για το κέντρο του Εδιμβούργου με 3.5 λίρες εισιτήριο. Θα έχω κανονίσει με κάποιο hostel (ίσως το the hostel το οποίο είναι κεντρικό) να διανυκτερεύσω για το 1ο τουλάχιστον βράδυ, γιατί φτάνω 22:50 ώρα Ελλάδος, δηλαδή 20:50 ώρα Εδιμβούργου, οπότε 22:30 ώρα Εδιμβούργου θα φτάσω στο hostel και αυτοί κοιμούνται με τις κότες... Τις επόμενες κενές ημέρες θα γνωρίσω τη πόλη και στις 24/1 έχουν συνάντηση στο πανεπιστήμιο για να μας δώσουν το πρόγραμμα, καλωσορίσματα κτλ. Βρήκα ένα Hellenic union όπου θα μπορούσα να ψαχτώ παράλληλα για συγκάτοικους και events καθώς και στη σελίδα του πανεπιστημίου. Για το από που θα αγοράζω τρόφιμα κτλ δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο πέρα από ενδεικτικές τιμές, για επιλογές έτοιμου φαγητού πρότειναν κάποια budget restaurants κάποια sites αλλά μπορεί να είναι τα τουριστικά. Ότι μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε σε αυτά που ανέφερα ευπρόσδεκτο. Είναι λίγο κάπως το συναίσθημα να φύγω μόνος για μια ξένη χώρα με ότι συνεπάγεται. Προσπαθώ να οργανωθώ στο μέγιστο. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό ή δε θα το επιλέγατε στη θέση μου καλό θα ήταν να κάνετε μια αναφορά για να εξετάσω εναλλακτικές. Όσοι είστε εκεί μπορούμε να τα πούμε και από κοντά με το καλό... Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2012 από done corleone
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα