Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πάντως πολύ κοντινό μου πρόσωπο (ΗΜΜΥ ΕΜΠ) + μάστερ από τουμπανάτο πανεπιστήμιο στο UK(το μάστερ ήταν μικροηλεκτρονική και κάτι τέτοιο σχετικό) βρήκε δουλειά σχετικά γρήγορα και με πολύ καλά λεφτά.

Δημοσ.

Για ποιο από τα δύο προγράμματα? Τι βαθμό πτυχίου έχεις?

και τα 2!

όχι τίποτα ιδιαίτερο, 6.85 ΤΕΙ, απλά πληρώ τα ελάχιστα (πάνω από 5 ή 5,5 για 2.2 second class honours και πάνω από 6,5 για 2.1 upper second class honours)

τα Αγγλικά είναι πιο μεγάλο ζήτημα, είναι conditional offer, ενώ έχω proficiency Michigan θέλουν IELTS με 6.0 (θεωρητικά ένας με proficiency γράφει IELTS 8.0/10) απλά αναγκαστικά πρέπει να σκάσεις άλλο ένα 200αρι (συν τα άλλα 20000 μετά).

Δημοσ.

Done corleone, γιατί δεν κάνεις καμμια αίτηση και σε κάποια από τα τοπ πανεπιστήμια της αγγλίας;

Cambridge, Imperial, Oxford,Manchester κλπ Δεν χάνεις τίποτα.

Και όπως είπαν οι περισσοτεροι άσε τις ρομποτικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Done corleone, γιατί δεν κάνεις καμμια αίτηση και σε κάποια από τα τοπ πανεπιστήμια της αγγλίας;

Cambridge, Imperial, Oxford,Manchester κλπ Δεν χάνεις τίποτα.

Και όπως είπαν οι περισσοτεροι άσε τις ρομποτικές.

Έχω κάνει στο Glasgow (με δέχτηκε) και στο Bristol (περιμένω). Απλά τα μεγάλα ξεκινάνε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και δεν είχαν όλα ρομποτική ή κάτι σχετικό.

Επίσης τα δίδακτρα του Cambridge είναι 18000+ λίρες αν υποθέσουμε ότι με πάρει...

Επεξ/σία από done corleone
Δημοσ.

και τα 2!

όχι τίποτα ιδιαίτερο' date=' 6.85 ΤΕΙ, απλά πληρώ τα ελάχιστα (πάνω από 5 ή 5,5 για 2.2 second class honours και πάνω από 6,5 για 2.1 upper second class honours)

τα Αγγλικά είναι πιο μεγάλο ζήτημα, είναι conditional offer, ενώ έχω proficiency Michigan θέλουν IELTS με 6.0 (θεωρητικά ένας με proficiency γράφει IELTS 8.0/10) απλά αναγκαστικά πρέπει να σκάσεις άλλο ένα 200αρι (συν τα άλλα 20000 μετά).[/quote']

Μην το πηγαινεις ετσι. Σιγουρα ειναι ευκολο το ielts. Σιγουρα το 6 ειναι ενας βαθμος πολυ χαμηλος που ειναι για μενα το μινιμουμ που χρειαζεσαι ωστε να επιβιωσεις ας πουμε. Απο κει και περα ομως οι βαθμοι που λες 8-8,5/9 δε ειναι γελοιοι. Ξερω πολλους φιλους που ειτε τελειωσαν σχολειο που σαν γλωσσα βαρυτητας ειχαν τα αγγλικα ειτε ειχαν proficiency του Cambridge και ηταν στο 7,5-8. Το οτι εχει καποιος πχ το proficiency του Michigan δε του εγγυαται τιποτα (βεβαια δε εννοω οτι δε αξιζει αλλα μην το δενεις και κομπο). Δε εχω προθεση "να στη πω" απλα ηθελα να σου πω οτι αν πχ εσυ εχεις μια τριβη με τη γλωσσα το 7-7,5 το εχεις ανετα αν παλι εχεις απλα το proficiency (και δη του Michigan που ενταξει πως να το κανουμε ειναι ευκολοτερο απο του Cambridge) μονο και εχεις μεινει περιπου σε αυτα δε ειναι απολυτο οτι σου αρκει. Ολα ειναι σχετικα

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

και τα 2!

όχι τίποτα ιδιαίτερο, 6.85 ΤΕΙ, απλά πληρώ τα ελάχιστα (πάνω από 5 ή 5,5 για 2.2 second class honours και πάνω από 6,5 για 2.1 upper second class honours)

τα Αγγλικά είναι πιο μεγάλο ζήτημα, είναι conditional offer, ενώ έχω proficiency Michigan θέλουν IELTS με 6.0 (θεωρητικά ένας με proficiency γράφει IELTS 8.0/10) απλά αναγκαστικά πρέπει να σκάσεις άλλο ένα 200αρι (συν τα άλλα 20000 μετά).

Και έκανες αίτηση ή απλά ρώτησες αν κάποιος με τα δικά σου προσόντα γίνεται δεκτός?

Δημοσ.

μάλλον το δέυτερο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι του απαντήσαν μέσα σε 1 βδομάδα 10 μέρες

και εμενα καπου τοσο εκανε για να μου απαντησουν...

Δημοσ.

σοβαρά; Εγώ είμαι στην 3 βδομάδα αναμονης και μου ξεκαθάρισαν ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου δε θα έχω απάντηση και σε ένα πανεπιστήμιο μέχρι Μάρτιο

Δημοσ.

σοβαρά; Εγώ είμαι στην 3 βδομάδα αναμονης και μου ξεκαθάρισαν ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου δε θα έχω απάντηση και σε ένα πανεπιστήμιο μέχρι Μάρτιο

Κι όμως το 1ο! Με κανονική αίτηση. Δεν πρόσεξες ότι τα μεταπτυχιακά ξεκινάνε τον Ιανουάριο, εσύ μιλάς για Σεπτέμβρη!

Δημοσ.

Κι όμως το 1ο! Με κανονική αίτηση. Δεν πρόσεξες ότι τα μεταπτυχιακά ξεκινάνε τον Ιανουάριο' date=' εσύ μιλάς για Σεπτέμβρη![/quote']

Ναι οντως δε το ειδα :-)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Έχω κάνει στο Glasgow (με δέχτηκε) και στο Bristol (περιμένω). Απλά τα μεγάλα ξεκινάνε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη και δεν είχαν όλα ρομποτική ή κάτι σχετικό.

Επίσης τα δίδακτρα του Cambridge είναι 18000+ λίρες αν υποθέσουμε ότι με πάρει...

Δεν καταλαβαινω προς τι η βιασυνη σου να φυγεις ντε και καλα τον Γεναρη. Οπως σου εξηγησα και εγω αλλα και αλλοι, τον Ιανουαριο αυτοι που ξεκινουν courses ειναι συνηθως κατι πρωην polytechnics της κακιας ωρας (και ναι το De Montford συμπεριλαμβανεται σε αυτα :P). Για το μελλον σου προκειται, ετσι και αλλιως θα τα σκασεις που θα τα σκασεις , τουλαχιστον πανε σε καποιο καλο Uni.

Προσωπικα, δεχτηκα offer απο το Warwick στα 32 μου , ενω εχω ηδη μεταπτυχιακο και bachelor στα mobile comms απο Lancaster. Εχει γεμισει η αγορα δυστυχως με υπερ-qualified ατομα και ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος συν το οτι ειμαι Ελληνας και αυτο πια ειναι μεγαλο μειον, δυστυχως !.

Δημοσ.

μηπως εκανες αιτηση σε κανα posh/high/might uni...?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαινω προς τι η βιασυνη σου να φυγεις ντε και καλα τον Γεναρη. Οπως σου εξηγησα και εγω αλλα και αλλοι, τον Ιανουαριο αυτοι που ξεκινουν courses ειναι συνηθως κατι πρωην polytechnics της κακιας ωρας (και ναι το De Montford συμπεριλαμβανεται σε αυτα :P). Για το μελλον σου προκειται, ετσι και αλλιως θα τα σκασεις που θα τα σκασεις , τουλαχιστον πανε σε καποιο καλο Uni.

Προσωπικα, δεχτηκα offer απο το Warwick στα 32 μου , ενω εχω ηδη μεταπτυχιακο και bachelor στα mobile comms απο Lancaster. Εχει γεμισει η αγορα δυστυχως με υπερ-qualified ατομα και ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος συν το οτι ειμαι Ελληνας και αυτο πια ειναι μεγαλο μειον, δυστυχως !.

Ήταν να φύγω τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και η γραφειοκρατεία του ΤΕΙ μου καθυστέρησε τα απαραίτητα έγγραφα. Από Ιούλιο που τα περιμένω τα πήρα Νοέμβρη με το καλοκαίρι και τις απεργίες!

Απλά πλέον κάθομαι στο σπίτι και στέλνω βιογραφικά χωρίς αποτέλεσμα. Δε τη παλεύω να το κάνω αυτό μέχρι Σεπτέμβρη, μόνο εάν είναι ευκαιρία μεγάλη θα το τρενάρω, ή αν πάω πιο πριν για δουλειά Αγγλία.

Για πες μου λίγο περισσότερα για τα πρώην polytechnics. Ποια η διαφορά από universities;

Μέχρι στιγμής με έχουν δεχτεί τα:

De Montfort

Glasgow

Edinburgh Napier

Όλα σάπια είναι; Το Glasgow είναι στα παγκοσμίου κλάσης, έκανε ένας φίλος νομική, δε γνωρίζω για το engineering του πολλά (ότι γράφει στα rankings) αλλά μου είπε ότι κάποιοι που κάνανε msc μηχανολογία και νανοηλεκτρονική πέρυσι βρήκαν μόνιμη δουλειά στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών (το διάστημα της πτυχιακής-dissertation) και παρέμειναν Γλασκόβη. Έχουν αίθουσες που έρχονται εταιρίες και κάνουν συνεντεύξεις σε φοιτητές ανά διαστήματα, δηλώνεις συμμετοχή μέσω του πανεπιστημίου (λίγο πολύ αυτό από ότι διαβάζω παίζει σε όλα).

Επεξ/σία από done corleone

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...