done corleone Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας, Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και εγώ είμαι ακόμη ένα ζωντανό παράδειγμα, όπου ως κάτοχος πτυχίου χωρίς προϋπηρεσία, αντιμετωπίζω το πρόβλημα εύρεσης θέσης εργασίας. Έχω πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού ΤΕΙ και έχω ξεκινήσει αιτήσεις ώστε να επενδύσω σε ένα μεταπτυχιακό τον Ιανουάριο του 2013 (ή το πολύ Σεπτέμβρη) παράλληλα με εργασία στο αντικείμενό μου ώστε να εξισορροπήσω τα έξοδα και να αποκτήσω προϋπηρεσία. Τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν είναι ρομποτική και αυτοματισμοί. Η λύση του μεταπτυχιακού για μένα δεν είναι μόνο ανάγκη για εργασία, έχω πάθος για το αντικείμενο, απλά θέλω να ζυγίσω με τη βοήθειά σας το πόσο πολυτέλεια ή σωτήρια λύση είναι. Σενάριο 1: Μεταπτυχιακό καθαρά στη ρομποτική όπου προορίζομαι για ερευνητής στη ρομποτική σε κάποιο πανεπιστήμιο ή σχετική εταιρία/βιομηχανία. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνω μόνιμος κάτοικος UK. Χαμηλές πιθανότητες να με επιλέξουν όμως. Αν δε κάτσει σχετική εργασία ένα χρόνο μετά το μεταπτυχιακό τότε ενδεχομένως να έχω ξοδέψει 20-25 χιλιάρικα απλά για να κάνω το κομμάτι μου… (ίσως να μη πουλάει τόσο στην ελληνική αγορά η ρομποτική, έστω και σε κάτι παρεμφερές) Σενάριο 2: Μεταπτυχιακό σε πιο γενικές κατηγορίες όπως Mechatronics ή σε Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς όπου θα μου ανοίγει το πεδίο εργασίας και για τα ελληνικά δεδομένα. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα μεταξύ software, ηλεκτρονικών και μηχανολογίας όπου επίσης δεν είμαι σίγουρος τι ζητάει η αγορά εργασίας. Σενάριο στο σενάριο Α: Full-time μεταπτυχιακό και ίσως κάποια part-time χαλαρή εργασία σε οποιοδήποτε αντικείμενο, αν και εφόσον μπορώ να ανταπεξέλθω χρονικά για να μαζευτούν τα έξοδα. Έπειτα τον ένα χρόνο παραμονή στο UK και αναζήτηση εργασίας ως μεταπτυχιακός σε σχετικό αντικείμενο ώστε να αποκτήσω κάποια σοβαρή προϋπηρεσία και να επιστρέψω Ελλάδα αφού βγούμε από τη κρίση. Σενάριο στο σενάριο Β: Part-time μεταπτυχιακό, οπωσδήποτε με εργασία full-time κατά προτίμηση ή part-time στην ανάγκη, στο αντικείμενό μου ως πτυχιούχος ηλεκτρονικής ή κάτι άσχετο μέχρι να βρεθεί το σχετικό. Αναγκαστικά παραμονή στο UK από δύο έως έξι χρόνια (τόσο κρατάνε τα part-time MSc) και επιστροφή στο ΕλλάΝΤα με προϋπηρεσία και μεταπτυχιακό αφού περάσει η «μπόρα». Οι επιλογές μου: Sheffield Hallam (διαφορετικό από το Sheffield) http://www.shu.ac.uk...us/course/1134/ http://www.shu.ac.uk...us/course/1158/ Edinburgh Napier (διαφορετικό από το Edinburgh) http://www.courses.n...trol_W52754.htm Glasgow http://www.gla.ac.uk...t/mechatronics/ Staffordshire http://www.staffs.ac...-tcm4212946.jsp Kingston http://www.kingston....ic-systems-msc/ http://www.kingston....ed-systems-msc/ De Montfort http://www.dmu.ac.uk...botics-msc.aspx http://www.dmu.ac.uk...ronics-msc.aspx Από εσάς θα ήθελα να με προσγειώσετε στην πραγματικότητα (αν τα παραπάνω σενάρια είναι εφικτά και πιο θα επιλέγατε), κατά προτίμηση θα ήθελα γνώμες από άτομα που το έχουν επιχειρήσει ή οτιδήποτε σχετικό θα μπορούσε να βοηθήσει (π.χ αν γνωρίζεται για το πανεπιστήμιο ή για τη πόλη και τις συνθήκες διαμονής) ώστε να κάνω πιο σωστή επιλογή. Τέλος όσοι είστε μηχανικοί ή γνωρίζετε την αγορά εργασίας θα ήθελα να με κατευθύνετε στη πιο αποδοτική επιλογή.
MovingShadow Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 χμμμμμμ ...... changeFontSize.enable() Κατα τα άλλα , μου λες για ρομποτικη...οκ , μάλλον δεν ζεις στο τώρα , αλλά σε ένα τώρα δικό σου , γιατί ούτε στο UK , δεν θα βρεις δουλεια πανω σε αυτό , τώρα πια..... 2ον , απο τα πιο καλα για engineering ειναι το Brunell , 6η ζώνη Λονδινου , για τύρα το.... 3ον , άσε τα ελληνικά δεδομένα , ξεχασέ τα...για πάνω απο 5-6 χρόνια...απλά , ξέχασέ τα.... 4ον , αν θέλεις να μείνεις UK ή σε άλλη ευρωπαική χώρα , κάτι σε Engineering θα ήτανε καλό.... 5ον , μαρεσει που λες θα βρω μια part-time ή μια full-time δουλεια στο UK ...δεν είναι ο παράδεισος το UK , μην πιστευεις ότι δεν έχει ανεργία και προβλήματα. Και μην πιστευεις επίσης , ότι για τους Άγγλους δεν θα είσαι τίποτε άλλο απο ένας ΒρωμοΈλληνας(που λες θα πιάσω δουλεια). Άπειρες ιστορίες απείρου κάλους απο τουρίστες Έλληνες στο εξωτερικό , που πηγαινανε σε εστιατόρια , και μόλις λέγανε ότι είναι Έλληνες , τους λέγανε :"Έχετε να πληρώσετε??? " Οπότε φαντάσου να πας για ιnterview.... Χοπ Αει χελπντ
done corleone Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 χμμμμμμ ...... changeFontSize.enable() Κατα τα άλλα , μου λες για ρομποτικη...οκ , μάλλον δεν ζεις στο τώρα , αλλά σε ένα τώρα δικό σου , γιατί ούτε στο UK , δεν θα βρεις δουλεια πανω σε αυτό , τώρα πια..... 2ον , απο τα πιο καλα για engineering ειναι το Brunell , 6η ζώνη Λονδινου , για τύρα το.... 3ον , άσε τα ελληνικά δεδομένα , ξεχασέ τα...για πάνω απο 5-6 χρόνια...απλά , ξέχασέ τα.... 4ον , αν θέλεις να μείνεις UK ή σε άλλη ευρωπαική χώρα , κάτι σε Engineering θα ήτανε καλό.... 5ον , μαρεσει που λες θα βρω μια part-time ή μια full-time δουλεια στο UK ...δεν είναι ο παράδεισος το UK , μην πιστευεις ότι δεν έχει ανεργία και προβλήματα. Και μην πιστευεις επίσης , ότι για τους Άγγλους δεν θα είσαι τίποτε άλλο απο ένας ΒρωμοΈλληνας(που λες θα πιάσω δουλεια). Άπειρες ιστορίες απείρου κάλους απο τουρίστες Έλληνες στο εξωτερικό , που πηγαινανε σε εστιατόρια , και μόλις λέγανε ότι είναι Έλληνες , τους λέγανε :"Έχετε να πληρώσετε??? " Οπότε φαντάσου να πας για ιnterview.... Χοπ Αει χελπντ Ναι κάτι διάβασα ότι έπεσε η βιομηχανία τους (το θετικό είναι ότι παίρνουν πιο εύκολα κόσμο για μεταπτυχιακό engineering καθώς και έριξαν τις τιμές στα δίδακτρα). 2) Το Brunell συνεργάζεται με το τμήμα ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας και ήταν από τα πρώτα που έψαξα, έχει πιο γενικά πτυχία engineering. 3) Εγώ μίλησα για ξενιτιά, ποια ελληνικά δεδομένα; Αλλά εάν είμαι άνεργος και εδώ άνεργος και εκεί θα αναγκαστώ να γυρίσω μετά από 2 χρόνια το λιγότερο. 4) Άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να μπορώ να επιβιώσω μόνο με Αγγλικά (σε πρώτη φάση έστω); 5) Διόρθωση: θα προσπαθήσω να βρω μια δουλειά. Είναι και αυτά τα γραφεία για εύρεση εργασίας των βρετανικών πανεπιστημίων που σου φουσκώνουν τα μυαλά!
MovingShadow Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Ναι κάτι διάβασα ότι έπεσε η βιομηχανία τους (το θετικό είναι ότι παίρνουν πιο εύκολα κόσμο για μεταπτυχιακό engineering καθώς και έριξαν τις τιμές στα δίδακτρα). 2) Το Brunell συνεργάζεται με το τμήμα ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Αθήνας και ήταν από τα πρώτα που έψαξα, έχει πιο γενικά πτυχία engineering. 3) Εγώ μίλησα για ξενιτιά, ποια ελληνικά δεδομένα; Αλλά εάν είμαι άνεργος και εδώ άνεργος και εκεί θα αναγκαστώ να γυρίσω μετά από 2 χρόνια το λιγότερο. 4) Άλλη ευρωπαϊκή χώρα που να μπορώ να επιβιώσω μόνο με Αγγλικά (σε πρώτη φάση έστω); 5) Διόρθωση: θα προσπαθήσω να βρω μια δουλειά. Είναι και αυτά τα γραφεία για εύρεση εργασίας των βρετανικών πανεπιστημίων που σου φουσκώνουν τα μυαλά! Θα στα πω στα Αγγλικά , έτσι για να δείξω ψωνίστικα ότι σπουδασα Αγγλία : 1 ) Recession is not something that will end in two-three years , it is a continuous threat , it is a virus that will soon hit , if it hasn't hit allready , all the "wealthy" countries. 2) Robotics is a very specialized field , even if you like it , you will not find a job. Just imagine , most of the car companies tha do use robotics , are closing one after another. Recommendations : Electrical or Mechanical Engineering , Engineering with Programming , Advanced Technologies in Electronics , Aerospace Engineering . I strongly recommend airospace engineering....it is a field that will open many doors all over the world , and if you are lucky and have a βυσμα , even in Greece.
viper2005 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 μια αναπτυξη για το 2 παρακαλω... ή ενα λινκ
MovingShadow Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 μια αναπτυξη για το 2 παρακαλω... ή ενα λινκ Διορθωση : Απολύουνε κόσμο , δεν κλεινουνε
done corleone Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Θα στα πω στα Αγγλικά , έτσι για να δείξω ψωνίστικα ότι σπουδασα Αγγλία : 1 ) Recession is not something that will end in two-three years , it is a continuous threat , it is a virus that will soon hit , if it hasn't hit allready , all the "wealthy" countries. 2) Robotics is a very specialized field , even if you like it , you will not find a job. Just imagine , most of the car companies tha do use robotics , are closing one after another. Recommendations : Electrical or Mechanical Engineering , Engineering with Programming , Advanced Technologies in Electronics , Aerospace Engineering . I strongly recommend airospace engineering....it is a field that will open many doors all over the world , and if you are lucky and have a βυσμα , even in Greece. 2) Ρομποτική ή πιο σωστά αυτοματισμοί υπάρχουν γενικότερα στη βιομηχανία, δεν περιορίζεται μόνο στη παραγωγή αυτοκινήτων που όντως κατέχει μεγάλη μερίδα. Σχεδόν όπου υπάρχει προϊόν, πλέον το επεξεργάζεται μηχανή. Γι αυτό κοιτάω και τέτοιες επιλογές. Ηλεκτρονικός και Ηλεκτρολόγος δε θα ήθελα, Μηχανολόγοι υπάρχουν πολλοί, τo Software το έχει "πάρει" η Ινδία αλλά παίζει παντού και σε πολλές μορφές, τα αεροπλάνα ακούγονται ενδιαφέρον αλλά επίσης δε ξέρω τι θα βρω εδώ επιστρέφοντας. Θα προτιμούσα να το προσεγγίσω από κάτι πιο γενικό.
CtrlFreak Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μιας και γω τελειώνω ηλεκτρονικός και ενδιαφέρομαι για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems), πείτε καμιά γνώμη. Αξίζει??
done corleone Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μιας και γω τελειώνω ηλεκτρονικός και ενδιαφέρομαι για ενσωματωμένα συστήματα (embedded systems), πείτε καμιά γνώμη. Αξίζει?? Από πλευράς εργασίας από ότι έχω δει και καταλάβει περισσότερο για εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ζητάνε κόσμο στην Ελλάδα. Αλλιώς σε επιστημονικά όργανα μέτρησης και τέτοια. Ένα από τα μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρει (αλλά σε χαμηλότερη προτεραιότητα) είναι πάνω σε αυτό το αντικείμενο (με mechatronics): http://www.kingston.ac.uk/postgraduate-course/embedded-systems-msc/ Αν δεις τα optional modules σε κατευθύνουν σε automotive, προγραμματιστή και multimedia (εφαρμογές java σε φορητές συσκευές, firmware), sientific. Σε άλλα πανεπιστήμια έχει πιο σαφείς κατευθύνσεις, αυτό είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω εγώ. Γενικά οι πιο γενικές σπουδές είναι καλύτερη λύση λένε και ένας καθηγητής από το Cardiff στην έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων είπε ότι ζητάνε ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς στην Αγγλία γιατί οι περισσότεροι φοιτητές γίνονται μηχανολόγοι και έχει κορεστεί ο κλάδος.
Aurora Borealis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Από πλευράς εργασίας από ότι έχω δει και καταλάβει περισσότερο για εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ζητάνε κόσμο στην Ελλάδα. Αλλιώς σε επιστημονικά όργανα μέτρησης και τέτοια. Ένα από τα μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρει (αλλά σε χαμηλότερη προτεραιότητα) είναι πάνω σε αυτό το αντικείμενο (με mechatronics): http://www.kingston....ed-systems-msc/ Αν δεις τα optional modules σε κατευθύνουν σε automotive, προγραμματιστή και multimedia (εφαρμογές java σε φορητές συσκευές, firmware), sientific. Σε άλλα πανεπιστήμια έχει πιο σαφείς κατευθύνσεις, αυτό είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω εγώ. Γενικά οι πιο γενικές σπουδές είναι καλύτερη λύση λένε και ένας καθηγητής από το Cardiff στην έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων είπε ότι ζητάνε ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς στην Αγγλία γιατί οι περισσότεροι φοιτητές γίνονται μηχανολόγοι και έχει κορεστεί ο κλάδος. Μακρια απο το Kingston . Δεν ειναι καλο πανεπιστημιο. Γενικα στην Αγγλια το απο που εχεις παρει το πτυχιο σου παιζει σημαντικο ρολο στην αγορα εργασιας. Γενικος κανονας : αν ο βαθμος πτυχιου ειναι κατω απο 2i , την εκατσες, γιατι πολυ απλα δεν θα σε αφησουν καν να κανεις αιτηση. (Θα σε απορριψει το online συστημα τους). Αυτο ισχυει για τους μεγαλους employeers με graduate development schemes . Επισης, εχεις πολυ περισσοτερες ευκαιριες να βρεις δουλεια αν πας σε ενα απο τα top 10. ΕΙτε το θελουμε ειτε οχι, στην Αγγλια ειναι τυπικοι εως αηδιας και αυτο σημαινει οτι κοιτανε τα προσοντα σου (qualifications). Μεσα και ιστοριες δεν περνανε... Επισης, θα σε συμβουλευα να περιμενες μεχρι την επομενη χρονια (δηλαδη Σεπτεμβρη) και οχι να πας αρον αρον τον Ιανουαριο. Ο λογος ειναι οτι τον Σεπτεμβρη ξεκινανε ολα τα πανεπιστημια και σαφως οι επιλογες ειναι περισσοτερες (και οχι να πας αρον αρον στο Kingston πχ).
CtrlFreak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Από πλευράς εργασίας από ότι έχω δει και καταλάβει περισσότερο για εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές ζητάνε κόσμο στην Ελλάδα. Αλλιώς σε επιστημονικά όργανα μέτρησης και τέτοια. Ένα από τα μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρει (αλλά σε χαμηλότερη προτεραιότητα) είναι πάνω σε αυτό το αντικείμενο (με mechatronics): http://www.kingston....ed-systems-msc/ Αν δεις τα optional modules σε κατευθύνουν σε automotive, προγραμματιστή και multimedia (εφαρμογές java σε φορητές συσκευές, firmware), sientific. Σε άλλα πανεπιστήμια έχει πιο σαφείς κατευθύνσεις, αυτό είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλω εγώ. Γενικά οι πιο γενικές σπουδές είναι καλύτερη λύση λένε και ένας καθηγητής από το Cardiff στην έκθεση βρετανικών πανεπιστημίων είπε ότι ζητάνε ηλεκτρολόγους/ηλεκτρονικούς στην Αγγλία γιατί οι περισσότεροι φοιτητές γίνονται μηχανολόγοι και έχει κορεστεί ο κλάδος. Για Σουηδία έλεγα εγώ στο chalmers του Gothenburg. http://www.chalmers.se/en/education/programmes/masters-info/Pages/Embedded-electronics-systems-design.aspx
done corleone Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Για Σουηδία έλεγα εγώ στο chalmers του Gothenburg. http://www.chalmers....ems-design.aspx Με τη γλώσσα δε θα υπάρχει πρόβλημα στην καθημερινότητα εκτός σπουδών; Και άντε πες ότι πας για περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης Σουηδία, σαν απόφοιτος θα είσαι ανταγωνιστικός εκεί αν δε γνωρίζεις Σουηδικά;
CtrlFreak Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Κοίτα τα προγράμματα τα δικά τους είναι 2 χρόνια και νομίζω και δωρεάν. Μέσα σε δύο χρόνια θα την μάθεις την γλώσσα και πολύ καλά. Σχετικά με το πανεπιστήμιο είναι πολύ υψηλά στα ranks, μέσα στα 15 στην Ευρώπη το αναφέρει στην wikipedia. Για δουλειά παράλληλα με το μεταπτυχιακό, αν πρέπει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο λογικά θα πρέπει να ξέρεις την γλώσσα.
done corleone Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μου απάντησαν θετικά από το De Montfort!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα